9.02' de yanılmıyorsam 146 ca' sı vardı. 903 için çok fazla değişiklik yapacaklarını sanmıyorum. O civarda gelmiştir.
Printable View
aydin takimla antremana cikti ve besiktasta kalicak
Serdar kurtuLuşta ciddi bir fizik kaybı var. Bunu uzun süre oynamamasına veriyorum ama eğer bir kaç maç sonra yine pat, küt her darbede yerLerde geziniyorsa burda benim savunduğum en önemLi özeLLiği fiziki yapısıdır tezini çürütücek. Biraz daha dikkatLi izLemek gerek.
Ekrem konusunda bende bir kaç şey ekLemek istiyorum, Ekrem beni herkes gibi çok şaşırttı. Ben onu Antep de ofansif kanat oyuncusu oLarak izLiyordum o geLdi Beşiktaş gibi bir takımda iLeri geri giden Lahm tarzı bir adam oLuverdi. Çok hızLı değiL ama çok iyi hızLanan bir isim, Vasatın üstünde orta açabiLen ayrıca da çok cesur ve dengeLi bir yapısı var. Zayıf gibi gözüken bir fiziğe sahip oLmasına rağmen ikiLi mücadeLeLerin çoğunda ayakta kaLmayı başarıyor. Tek zaafLarından biri son vuruşLar. Çizgiye iniyor bomboş vursam mı, pas mı atsam derken bocaLıyor, ya da tam çizgi üzerine kadar çok iyi getiriyor içeri çıkaramıyor. Bu özeLLiğinide geLiştirirse son anLarda doğru karar verme yeteğinide arttırsa süper bir isim oLur.
Ekremi g.antepteyken izlemiştim açıkçası böyle olacağını biliyordum...Artış olmalı tabi..
Doğru söylüyorsun, S.Kurtuluş kendini hiç geliştiremedi aksine geri gidiyor gibi. Fiziki yapısı en önemli özelliği gibi görünüyor diyorsun sanırım fiziksel üstünlüğünden kastın yaşıtlarına göre güçlü ve sağlam oluşu demek istedin, çünkü bilindiği üzere ağır sayılabilecek bir oyuncu, hantal ve tembel. Bu şartlarda bir dönem gözümüzde abarttığımız S.Kurtuluş'u hiç göremeyecek gibiyiz. Bu kadar genç ve gelişime açık bir oyuncu kendini geliştiremeyecekse, biraz olsun hız ve çevikliği bu döneminde kazanamıyorsa, agresif ve cesur oynamaktan kaçıyorsa, tansiyonu düştüğü bir maçtan sonra neredeyse diz kapağı kırılan Uğur Uçar kadar futboldan uzak kalıp kendini toparlayamıyorsa sıkıntı vardır. Zaten düz bir oyuncu, teknik açıdan vasatı geçen tek özelliği orta açması (o da vasatın çok üstünde değil zaten) bu kadar vasat bir oyuncu, bu vasatlığını kapatmak için tıpkı S.Özkan'ın vasatlığını kapattığı gibi hızını, isteğini ve mücadelesini ortaya koyamıyorsa hiçbir esprisi kalmıyor. Bu yamada biraz daha düştü..
Ekrem'i Antep'te hiç izlemedim, bu sezon öncesi hazırlık kampında izlediğimde eğer adil davranılırsa kadronun değişilmezi olacağını anlamıştım (tabi sağ bek yada sol bek olarak değil sağ açık yada sol açık olarak:) ) Onun da teknik açıdan vasat olduğunu söyleyebiliriz aslında S.Kurtuluş ile teknik açıdan çok benzer, ama dediğim gibi hızlı, çevik, istekli, çalışkan ve mücadeleci ve tüm bunlar ikisi arasında birden bire büyük fark oluşturuyor. Ekrem'in profilinde çok büyük bir fark olmayacak, ama aslında gayet yükselmiş ve iyi bir oyuncu olacak Ekrem, çünkü zayıf olan ayağı da etkili olduğundan iki ayağını da kullanan ( preferred foot: both) ayrıca wb/amrl olduğundan kanatların her bölgesinde kullanılabileceğinden gayet etkili olacaktır.
Serdar kurtuluş konusuna bende katılıyorum geçen sene ve buseneyi neredeyse boş geçti tigana zamanındaki serdar nerde şimdiki nerde..
koray_capello acaba S.Kurtuluş'u Uğur Uçar ile karşılaştırdığımızda ne gibi bir durum ortaya çıkıyor?
İkisi de uzun süredir sakat.Özellikle Uğur Serdar'dan daha uzun süredir sakat.
02'de
Uğur 125ca 152pa
Serdar 122ca 147pa
Uğur'un Serdar'ın o beğendiğimiz güçlü yapısından eksiği yok aksine Serdar'a göre daha çabuk ve diri olmasıyla fazlası var, üstüne bir de Serdar'dan daha istekli, daha çalışkan ve agresif olduğu gerçeği var, bunu onu Serdar'dan daha iyi bir oyuncu yapıyor. Tabi ben Serdar ile Uğur'u kıyaslamak niyetinde değildim, ben sakatlığının bu kadar uzun sürmesine şaşırdığımı belirtmek için o örneği verdim, ama karşılaştıracak olursak Uğur bana göre daha iyi bir oyuncudur, sakatlanmadan önceki durumuna göre konuşuyorum, futbola ne derecede geri döneceğini ve bu sakatlığın onun futbol karakterini nasıl değiştireceğini, değiştirip-değiştirmeyeceğini bilemiyoruz.
903'te sanırım,
Serdar Kurtuluş 118-147
Uğur Uçar 125-152 olacak.
Serdar ın sakatLık konusundan büyük sıkıntısı var. Çabuk sakatLanıyor ve sakatLıktan koLay kurtuLamıyor. Tigana döneminde Orta sahada görev yapıyordu. AsLında tam oynayacağı yerde görev yaptığı için sırıtmıyor ve kendini de daha da geLiştiriyordu. Serdar yapısında bir oyuncunun bek savunması yaptığını sayıLı takımLarda görürsünüz. Bek savunmacıLarı geneLde yapıLarı itibari iLe hızLı, çevik ve mücadeLeci oLmaLarı gerek. Ama Serdar da bunLarın hiç biri yok. AsLında DenizLi de onu orta sahada oynatsa bu sakatLıktan sonra kendisini daha çabuk geLiştirebiLir. Hem kendi tarzı açısından da orta sahada defansif oynaması Serdar için daha uygun. İkiLi mücadeLeye girer, top kazanıp, oLumLu pasLar yapabiLir. BöyLece de sırıtmayan bir Serdar izLenir maç içerisinde.
Ayrıca kariyerimde Serdar KurtuLuşu ben DMC oLarak oynattığımda çok çok iyi verim veriyordu. DR de sırıttığı kadar DMC de oynarken sırıtmıyor ve fuLL back oLarak yaptırdığım idmanLa DMC oLarak yaptırdığım idmanLarda da DMC oLarak çaLıştığında daha iyi geLişim gösteriyordu.
Hayrettin abi, Serdar dediğin gibi önliberoda nispeten daha faydalı olabilir ama önlibero dediğin adam,
ya agresif olacak, vuracak-kıracak yılmayacak savasaşacak, ki Serdar bu dediklerimi düşünürken bile sakatlanır,
ya hızlı olacak, önsezileri üstdüzey olacak topları toplayacak, ki Serdar yavaş bir oyuncu,
ya top tekniği, vizyonu iyi olacak oyun kuracak, ki bunları da yapamayacağını biliyoruz,
üstüne Beşiktaş tarihinin en sağlam ortasahası, Ernst, Sivok yedekler bile Cisse, Uğur
yani Serdar bu kadroda bu yeteneğiyle yer bulursa, benim de klupte bir kaç tanıdığım var hazır Serdar da sağ beki boşaltıp önliberoya geçmişken ben de sağ beke talibim abi o zaman :D
Serdar'ı düşürmek için biraz erken davranılmadı mı acaba?Sonuçta Uğur çok uzun süredir sakat.Serdar'da keza öyleydi fakat iyileşti.Düşmesinin tek sebebi sakatlıktan çıktıktan sonra eski performansı gösterememesimidir?
Ayrıca Uğur'un Serdar'dan bek olarak daha iyi olduğuna katılıyorum.
Sen anLayamadın sanırım demek istediğimi. Serdar sürekLi ErtuğruL sağLam tarafından oLsun, DenizLi tarafından oLsun hep sağ bek savunması yapabiLmesi açısından geLiştiriLmeye çaLışıLıyor. Ama Adamda zaten bu kabiLiyet oLmadığı için de hiç bir iLerLeme kaydedemiyor. Ama Tigana bunu görüp onu defansif anLAmda oynatmaya başLadı ve o şekiLde idmanLar yaptırdı. Serdar kendini günden güne geLiştirdi. iLk oynadığı maçLarı hatırLarsanız yine yıkıLıyordu Serdar. Ama nabiyordu isabetLi bir kaç pas yapıyordu. Sonra zamanLa rakipLe mücadeLe etmeye başLadı, yıkıLmamaya başLadı, pas yüzdesini arttırdı. Yine korkak oynuyordu ama en azından garanti oynuyordu. İLeri çıkıp şut biLe atmaya başLamıştı adam :D
Yani demek istediğim şu anda Orta saha için oynatıLmayı düşünüLse ve o şekiLde geLişimine katkıda buLunuLsa Serdar daha iyi oLabiLir. Ernst gibi bir isimden de çok şey öğrenebiLir meseLa. Çünkü Serdar 10 yıL daha Beşiktaş ta Sağ bek oynasa 10 yıL sonra yine aynı Serdar oLacak. İbrahim ÜzüLmez = Serdar KurtuLuş gibi. Ama daha genç. Vakit varken kurtarmak gerek.
Serdar'ın düşürülmesinde sakatlığının etkisi yok, daha çok izledikçe daha çok tanıyıp daha uygun bir profil yapıldı, yada başka deyişle iyi oynadığı dönemlere aldanıp gereğinden fazla ca verip puanları bol keseden dağıttık :)
Evet dediğine katılıyorum ama işin enterasan tarafı bu adam sağ bek olmaz diyorsun ama bizimkiler bu çocuğu sağ bek iken izleyip beğendi ve sağ bek diye aldı, yani Tigana diye bir adam olmasaydı ve Serdar'ı ortasahada denemeseydi yada Tigana'nın da elinde Ernst ve Sivok gibi oyuncular olsaydı Serdar ortasahada denenmeyecekti bile :)
Tigana nın zaten varoLduğu sürece yaptığı tek iyiLik o bize. Başka birşey yapmadı :D
Erkan beni yanıltmadı tam da değerlendirdiğim gibi. Diğer karşılaşmalarda da iyi oynarsa seneye takımda olacak.
Serdar hakkında sabah o kadar yazdık adam çıktı hiçbir ikiLi mücadeLede yıkıLmayarak hop kardeşim birşey demişmiydiniz dedi :D
serdar kurtulus icin dediklerine aynn katiliyorum agir ve tembel bir oyuncu ayrica karar vermesi de cok vasat izledigim kadariyla ne yapacagina bir turlu karar veremiyor. dediginiz gibi orta acmasi bence gayet basarili bitek. takimin hala en isabetli orta yapan adami o kadar mac eksigine ragmen.
birde `tipki serdar ozkanin vasatligini kapaattigi gibi` demissin. burdan ben serdar ozkan vasat serdar kurtulus gibi yetenekleri kisitli sadece hiziyla vasatligini kapatiyor gibi bir dusunce algiladim. eger dogruysa hic katilmiyorum. serdar ozkan en az arda turan kadar yetenekleri ust duzey bir oyuncu. her zaman bunu soylemistirim. iki eksigi vardi fizik ve kafa yapisi ,oyun zekasi. fizik olarak son maclarda gayet iyi gordum. birde oyun zekasini gelistirse arda kadar emin olun en az arda kadar basarili olucak.
birde ben bikac seyi merak ettim.
acaba sivokun hizlanma ve cevikliginde yukselme olabilirmi merak ediyorum bana gore sart. serdar kurtulusun o ozelliklere sahip oldugu yerde bana gore sivok cok daha cevik bir oyuncu olmali. oyundaki kadar agir ve hantal degil bence.
bobo da artis gelicekmi acaba ? gordugumuz uzere her ilk 11 oynadigi macta ya gol atiyor ya attiriyor. ne kadar yetenekli oldugunu soylememe gerek bile yok bana gore turkiyede su an bulunan en iyi santrafor.
birde ben telloda biraz yukselme bekliyorum. paslarinda ve uzun sutunda. bu sene izlediklermden bunu cikardim . azalma olarakda tellonun hizlanmasi ve hizi biraz azaltilabilir bana gore.
son olarak holosko da da dusus beklyiorum ben . o kadar formsuz ki ben anlam veremiyorum. son maclarin hepsinde aldigi her topu ezdi. . ilk temasinda bitiriciliginde ve work rate inde dusme olabilir .cunku holosko hizi ve hizlanmasi cok iyi olabilen ama mac boyunca bunu devam ettiremeyen biri. tum mac boyunca sadece bu ozelliklerini 1-2 kez kullaniyor. buda work rate le alakali ssanirim.
Work rate sahada pres yapmaya yatkınlığı olarak kullanılıyor.Devamlılık diye bir özellik olması lazım oyuncu profilinde görülmeyen onunla alakalı birşey.
Evet doğru anlamışsın, çünkü ben öyle olduğuna inanıyorum. Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş'a oranla daha yetenekli olabilir ama bu onun hücuma yönelik bir oyuncu olarak yeteri kadar yetenekli olduğu anlamına gelmez. Arda Turan demişsin, Arda ile Serdar'ı kıyaslamak ve ikisi de yetenek olarak üst düzey demek için ikisinden birini fazla izlememiş olmak gerek. Arda'nın top kontrolü, topa dokunuşu, birebirde rakibini eksiltebilmesi vs nerde; Serdar Özkan'ın topun peşinden bir heyecan ile dürte dürte ilerlemesi ve hızının da yardımıyla geçebilirse adam geçmesi nerde? Dikkat et Arda'yı karşılayan oyuncu aşağı yukarı Arda'nın ne yapacağını bilir yani şu anlamda söylüyorum, Arda'nın rakibini nasıl eksilteceği bilinebilir ama engellemek zordur, çünkü topla çok yumuşak olduğundan çok ince bir şekilde bile rakibini geçebilir, ama Serdar'ın adam çalımlaması rakibinden ne kadar uzaksa o kadar daha başarılıdır, nitekim hızlı sayılan bir oyuncu olduğu için hızını da kullanır, geçmek istediği adamdan mümkün olduğunca uzak bir şekilde sağından yada solundan geçmeye kalkışır. Zaten sırf bu nedenle bile kapalı bir savunmayı açabilmesi imkansızdır, yakın temasta çalım atması zordur, atsa bile dediğim gibi çok ince çalım atamayacağı için kademe yerinde ise 2.çalım neredeyse imkansızdır. Neyse uzatmaya gerek yok, ben Arda ile Serdar'ı topla haşır neşir olduğu özellikleri için kıyaslayamam.
Gelelim 2. bölüme, şimdi Serdar'ın mental zaaflarını konuşmaya gerek yok bu herkesin kabulü, fakat fizik açıdan zayıf idi demişsin, işte buna katılmıyorum. Çünkü, Serdar'ın mental açıdan zayıf olduğu özelliklerinin dışında güçlü olduğu özellikleri de vardır, workrate, determination gibi iyi olanlar ve aggression ve bravery gibi iyi sayılabilecek olanlar. Şimdi, tüm bu, futbolcuyu sahada yormaya yönelik özelliklerinin iyi olmasının yanında Serdar çabuk yorulan bir oyuncu değil. Kısacası staminası düşük değil, dayanıklı bir oyuncu. Hem de taa Ertuğrul'un ilk forma vermeye başladı geçen sezonun başından beri, Şampiyonlar Ligi önelemeleri, Lig maçları derken Şampiyonlar Ligi grup maçları, bir çoğunda oynadı, yorulmadı üstüne üstlük bir sonraki maça yine fit girdi (yani natural fitness da iyi) yine yorulmadan oynadı. Çabuk sakatlanan bir oyuncu da değil, hızı, hızlanması ve çevikliği zaten iyi sayılabilecek derecede, ee daha ne bekliyeceğiz ki, o fizikteki bir adamın tüm bu özellikleri iyiyse bırak zaten balance ve strength'i çok daha iyi olmasın. Bence Serdar Özkan fiziksel anlamda iyi bir oyuncudur.
Tüm bunlardan sonra ilk başta özetlediğim şeye gelmiş oluyorum, Serdar Özkan çok yetenekli değildir (vasattır) ama o fiziksel yeterliliği, isteği, mücadelesi, iştahıyla bu vasatlığını kapatmaya çalışmaktadır, ki bana göre sırf bu yüzden bile bu takımda oynamayı sonuna kadar haketmektedir.
Şimdi önce Holosko'ya değineyim oradan Sivok'a bağlıyacağım.
Performansa göre çok sık değişiklik yapmayı tercih etmiyoruz. Senin de dediğin gibi formsuz, zaten Holosko, Bobo, Delgado ve Tello, yani bu takımın hücumdaki en önemli ayakları çok istikrarsız isimler, oyuna da bunu böyle yansıttık zaten. O yüzden Ca olarak düşüşe gidilmedi, hatta yanlış hatırlamıyorsam 1 puanlık bir ca artışı da yaptım, şuan ki profilden memnunum, ilk temas düşürüldü zaten.
Hızının iyi olup da her zaman bunu göremiyor olmamız workrate ve determination ile alakalı, bu özellikler de profilinde çok yüksek olmadığı için oyunda da gerçekteki gibi her zaman koşabildiği kadar hızlı koşmayacağını umuyoruz.
Sivok'a gelince, şimdi bazı özellikleri keşfedebilmek çok kolay olmuyor, şimdi bir futbolcunun tekniği, pas yeteneği vs tek maçta bile insana bir fikir verebilir, fakat determination gibi bir özelliği keşfedebilmek çok kolay olmuyor. Hız ve hızlanma biraz önce de dediğimiz gibi determination ve workrate ile de alakalı, şimdi Sivok acaba hızlı bir oyuncu fakat tıpkı Holosko gibi bunu her daim göstermiyor mu, yoksa çıkabildiği maximum değerler bunlar ve bunu her zaman gösterebilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor mu, yada Sivok'un acaba biz maximum hızını görebildik mi( çünkü mevki olarak önünde fazla boş alan bulan bir oyuncu değil) bunları kestirmek kolay olmuyor. Şimdilik görebildiğimiz değerleri verdik, zaten elimize geldiğinde agility'si 3 gibi komik bir rakamdı ve ona hemen el atmıştık zaten.
Bobo'da artışa hiç gerek yok, çünkü zaten yüksek bir seviyede, zaten Türkiye'nin belkide en yetenekli santraforu durumunda sadece profilinde ufak oynama yapıldı, soğukkanlılık ve sanıyorum off the ball'da bir miktar arttırma yaptım.
Tello zaten yükseltilmesini istediğin özelliklerde çok iyi bir seviyede.
tesekkurler cevabin icin . serdar ozkan konusunda ben arda gibi dar alan oyuncusu demedim zaten arda ile ozellikleri farkli ama bana gore onun kadar yetenekleri olan bir oyuncu demistim. serdar ozkan bana gore dediginiz gibi heyecanli biri deil tam tersine daha rahat sadece ayaklarini cok cabuk hareket ettirebildigi icin size topu durterken heyecanli gorunuyor. fizik olarak haklisiniz ben sadece strength ve balance olarak kasdetmistim diger ozellikleri dediginiz gibi. umit milli takimda cok izlemistim serdari, gercekten direkt olarak rakibe karsi cok cok iyi calimlarini cok gordum. size yetenekli gorunmemesinin sebebi karar vermesinin zayif olmasina ve oyunu cok dar gorebilmesine bagliyorum yani yaraticiliginin dusuk olmasina. son macta attigi asirtma golde bile tekniginin iyi oldugunu yetenekli oldugunu gorebiliriz. siz serdar ozkani ibrahim uzulmezin biraz yeteneklisi olarak anlatmissiniz tamamen.
holosko iste bana gore anlam veremedigim sekilde ruhsuz bir oyuncu. sanki ben niye burdayim der gibi oynuyor. aslinda cok hizli guclu bir oyuncu ama topu her aldiginda eziyor. gecen seneki gibi hizini gucunu kullanmaiyor bana gore.
sivokunda ben her mac varini yogunu ortaya koymaya calistigini dusunuyorum cok hirsli oldugunu dusunuyorm. sivok takimda gorevini en fazla yerine getiren oyunculardan biri . sivokun atletik bir oyuncu oldugunu gorebilirsiniz fiziginde. zapoya gore cok daha cevik hizlanmasi yukske olan bir oyuncu.
bobo benim besiktasta kadro yapsam ilk 11 e ilk yazacagim oyuncu. turkiyede ki belki degil en yetenekli oyuncudur kesinlikle. bunu cok iddiali soyluyorum. hep soyledim bobo boyle devam ederse cok uzun surmeden avrupada cok buyuk takimlara gidicek.
HoLosko nun performansının ruhsuzLuk iLe aLakası yok.
Yaku adam sprinter forvet adamı. Bakın adama Beşiktaş a geLdiğinden beri kaç maçta forvette te pivot santrafora yardım amaçLı oynamış. Adam yağ sağ açık, yağ sağ en uçta oynamak zorunda kaLıyor. Forvet oynadığı maçLarın çoğunda da yaLnız kaLıyor. Tek başına oynamak zorunda kaLıyor. Ne DeLgado, ne arkasında ki orta saha onu besLeyecek topLar atmıyorLar.
Ne ErtuğruL sağLam ın ne DenizLi nin sistemLeri HoLosko üzerine kuruLuydu. İkisi de Nobre varsa şişir Nobre ye, Bobo varsa ayağına at, dönsün, tutsun topu. Sistem bu idi. İkisi de aa Bende HoLosko var dur şu adamdan yararLanayım, bir maçta da oyunu onun üzerinden oynayayım demediLer.
HoLosko nun durumu budur. Kim oLsa, aynı performansı verir.
Holosko'ya düzgün paslar atılsın, boş alanlar yaratılsın, hünerlerini Beşiktaş'ın bütün forvetlerinden iyi sergiler.Bu adamı böyle oynatmak içinmi aldınız yahu.Adam boş alanlarda rahat goller atıp, performansı sergiler.Manisa'dan bu amaçlar içinmi transfer ettiniz Beşiktaş yönetimi?
Holoskonun ilk temas özelliği şuan aklımda değil ama topu kontrol edişi kötü bence dikkat edilmesi gerekebilir..
Anelka forvette serbest gezen adam olarak oynadığı zaman etkili oluyor.F.Bahçe'de ve Chelsea'da sağ tarafta kaybolup gidiyordu.Chelsea'da Drogba'nın yerini aldıktan sonra coştu Anelka,F.Bahçe'de ileri uçta oynadığı zaman tutulamıyordu.Holosko içinde bu durum geçerli.Holokso sağ tarafta ve ya sol tarafta,yani kanatta oynayacak bir adam değil.Çift forvetli sistemde gezici olarak oynadığı zaman tutulamaz.Geçen sezon Nobre-Holosko çift forvet oynadığı dönemde hem attığı hemde attırdığı gollerle tavan yapmıştı Holosko.Form düşüklüğünün tamamen yanlış yerde oynatılmasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum...
İyi akşamlar.Ben Batuhan Karadeniz'e değinmek istiyorum.Batuhan bence artık olmuş bir oyuncu.Haftasonu Hacettepe maçında canlı olarak gördüm,teşhis ettim.Açıkçası sahada en iyi oyuncu Batuhan'dı.İlk yarıda neredeyse bütün hava toplarını indirdi,saymadım fakat ikinci yarı saydığım kadarıyla 12 tane topun 8ini indirdi.Ayrıca belki dribling özelliği çok iyi değil fakat topu yere indirdiğinde de topu kaybetmiyor.Ayrıca passing özelliği yüksek olmalı çnkü aldığı topları çok iyi ve isabetli ve de efektif dağıtıyor.Batuhan'ın daha ayrıntılı incelenmesini istiyorum.Gerçekten seneye Beşiktaş'ın direkt forvet oyuncusu olursa kimse şaşırmamalı.
Batuhan 2 yıldır hazırda bekliyordu zaten. Beşiktaş yönetiminin ve teknik heyetinin zaafları yüzünden patlama yapamamıştı. Emindim ki ne zaman 3-5 maç üst üste oynayacak... O zaman kesilemeyecek bir performans gösterecek. Bkz: Arda Turan
3 maçta 4 gol attı Eskişehir'de.
Hele yaptığı bir asist var ki of of.
Hem tekniği hem fiziği oldukça sağlam.
Doğuştan gelen birde özgüveni var. Mental gelişiminden de şüpem yok.
Türk futbolunun en potansiyelli gencidir.
Merak ediyorum Batuhan'nin CA'si kac olucak? Bu sekilde oynamaya devam ederse oldukca yuksek olur sanirim ve kendisinin 17 yasinda oldugunu ve simdiden A milli oldugunu dusunursek -10 PA dusunmeye baslamak icin cok mu erken acaba? Su anda degil belki ama FM 2010 icin. Bu performans ile gelecek sene Besiktas A takiminda banko olmamasi sadece TD'nin ayibi olur tabi su da var sezon sonuna kadar boyle devam etmesi ve gelecek sezon yaz kampinda ustune koymasi lazim ama... -10 dusunulmesinin mantiksiz kilmayan bi baska sebep de tabi ki fizigi.
batuhan'ın yeteneğinden şüphem yok ancak daha 3 maç oynadı Eskişehir'de. Biraz daha izleyip görmek lazım tam olarak + ve -lerin.
Beşiktaş Paf Takımı sorumlusu Mehmet Ekşi ile Batuhan'ı çok kereler konuştuk, Mehmet Hoca, Batuhan'ın sıradışı bir yetenek olduğunu, onun gibisini görmediğini söylüyor özetle.
Bense, fiziği yaşına göre olağanüstü güçlü olmasına rağmen, hızını, çevikliğini ve esnekliğini boyunun elverdiği maximum seviyeye çıkartamadığı sürece en üst seviyede futbol oynayabileceğini, yada Dünya çapında bir futbolcu olacağına inanmıyorum. Bunu Mehmet Hoca da söyledi zaten, hızlanabilirse İbrahimoviç olabilir dedi.
Eskişehir'deki performansını sezon boyunca izleyip değerlendirmek lazım, attığı goller hala yanıltıcı olabilir zaten gördüğüm kadarıyla çok da atılmayacak goller atmadı. Bu sezon Eskişehir'de daha çok izleme fırsatımız olacak ve bu sezonki performansı CA'sını belirleyecek, o CA da doğal olarak PA'sını belirlemede yardımcı olacak.
Şu 1-2 sene bence çok önemli, gözle görülür bir biçimde hızlanıp çevikleşebilirse, ligin golcüleri arasına yerleşebilirse yani istikrarlı bir golcü olursa ve bunları 19 yaşına kadar tamamlayabilip bir de büyük bir klube kapağı atabilirse (özellikle mental gelişimi için çok önemli) o zaman Batu'nun dosyasına -10 pa yazıp göndeririz;
diğer taraftan, istikrarsız bir oyuncu izlenimi verip, hantallığı devam ederse, Türkiye liglerinde top oynamaya devam eden bir Batu olursa, kişilik anlamında kendini geliştiremez ise, doğal olarak yaşı ilerledikçe pa'sını düşürmek zorunda kalırız. Bu şartlarda bile yine de Türkiye'nin en önemli golcüsü olabilir tabi.
Yani PA'yı oynadığı klüpte etkiler bence, 19 yaşında Beşiktaş'ta oynayan bir Batu ile yine aynı yaşta Arsenal'de oynayan bir Batu aynı potansiyelli değildir. Kendisindeki pa tabiki her daim aynıdır yanlış anlaşılmasın, zaten biz de en iyi ihtimali düşünerek pa belirleriz ve yaşı ilerledikçe, beklenilen gelişim yaşanmadıkça, büyük klube transfer olamadıkça, daha ufak klube transfer oldukça pa da düşer.
Gökhan Zan'dan pek hoşlanmasamda son zamanlardaki formu yükselişte,uzun zamandan sonra çok sakin,akılcı oynamaya başlaması Fildişi Sahilleri maçındada devam etti.Fatih hocanın neden bazı adamlarda sürekli ısrar ettiğini yadırgasamda bu maçta anladım.
Gökhan Zan ne oLursa oLsun patLamaya hazır bir bomba. Bir kaç maçtır iyi oynuyor ama bu demek değiLdir ki haftasonu Trabzonspor karşısında takımı yakmasın :D
Haklı olabilirsin ben genelde beğenmem Gökhan Zan'ı özelliklerinde değişim yapılsın diyede söylemedim ama Denizli geldikten sonra belli bir toparlanma var,sezon sonuna kadar böyle götürebilirse ciddi bir toparlanma yaşayabilir,en azından senelerdir kullanamadığı potansiyelini kullanmaya çalışıyor gibi bir izlenim bıraktı bende son haftalarda.
Bunda biraz artık Sivok, Zapo gibi biraz daha akLı başında adamLarLa oynamasınında etkisi var. OnLarLa oynamayı öğrenmeye başLadı. En basitinden Zapo gibi artık tehLike yaratacak pozisyonLar oLduğunda topu ayağında tutmayıp taça, iLeri şişiriyor.
Bana kalırsa G.zanı eleştirirken çok abartıyorsunuz bazen hatalar yapıyor ama o kadarda kötü bir oyuncu değil..
Nedense ilk çıktığındaki Gökhan olamadı..
Hakan Şükür'ü Hakan Şükür yapan o boya rağmen iyi hızlanabilmesi ve çevikliğiydi.
Ama Hakan neden İbrahimoviç olamadı? Çünkü bariz mental zaafları vardı.
Berbat bir soğukkanlılığı vardı ki bu biliyorsunuz santraforlar için çok değerli bir özellik.
Ben Batuhan'a Türk futbol tarihinin en iyi santraforu olabilir derken kendisini Hakan'la kıyaslamıştım.
Çünkü doğuştan gelen bir fenomenliği büyük bir özgüveni var adamın.
Fransa maçında o penaltıyı kaçırdıya... Gram umursamadım budur dedim. 20 yıldır mıymıy Hakan son vuruşundan sonra budur.
Tabi bizim basın susturma, pısırıklaştırma çabalarında bulunmadı değil.
Hakan ağabeyine çekmeyecek çünkü o çocuk doğuştan farklı.
Ayrıca attığı goller için söylenen basit gollerdi sözü. Bence yanlış.
İçinde önemli off the ball, soğukkanlılık yatıyordu.
Mesela Beşiktaş'ta dar açıdan Hacettepe'ye attığı gol(Ertuğrul Sağlam'ın son maçı) tamamen bir özgüven. Hakan olsa vurmaz mesela.
Sonra bu hafta yaptığı asist var ki; Bu ligte o pası atabilecek ortasaha adamı neredeyse yok... Bırakın 190 küsurlük forveti.
Oyunu iyi okuyabiliyor demekki.
Geçen sene 90 artı 4'te Antep'te Antep'e harika bir gol atmıştı Batuhan.
Onu oynatacaklarına. Onu rotasyona sokacaklarına. Günü kurtarmak için Holosko'yu transfer ettiler.
Holosko oynadı, döktürdü yarım sezon. Eee bu sene?
Bu sene piyasa da yok.
Batuhan hak ettiği dakikaları 1-2 sene olgunlaşmış olmasına rağmen alamadı.
Batuhan dediğim gibi bir star olamazsa onu eğitemeyenlere yazıklar olsun, onu bekletenlere yazıklar olsun.
Şimdi Nobre ile oynamaya çalışılıyor mesela. Batuhan Nobre'den 2 gömlek yaratıcı, 2 gömlek farklı bir oyuncu değilse ben hiç birşey bilmiyorum bu oyun hakkında.
Tabi Nobre 26-27 yaşından sonra Mancester Unt'a gidecek ya!