Sayfa 15 / 23 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2006

birde ben bikac seyi merak ettim.

acaba sivokun hizlanma ve cevikliginde yukselme olabilirmi merak ediyorum bana gore sart. serdar kurtulusun o ozelliklere sahip oldugu yerde bana gore sivok cok daha cevik bir oyuncu olmali. oyundaki kadar agir ve hantal degil bence.

bobo da artis gelicekmi acaba ? gordugumuz uzere her ilk 11 oynadigi macta ya gol atiyor ya attiriyor. ne kadar yetenekli oldugunu soylememe gerek bile yok bana gore turkiyede su an bulunan en iyi santrafor.

birde ben telloda biraz yukselme bekliyorum. paslarinda ve uzun sutunda. bu sene izlediklermden bunu cikardim . azalma olarakda tellonun hizlanmasi ve hizi biraz azaltilabilir bana gore.

son olarak holosko da da dusus beklyiorum ben . o kadar formsuz ki ben anlam veremiyorum. son maclarin hepsinde aldigi her topu ezdi. . ilk temasinda bitiriciliginde ve work rate inde dusme olabilir .cunku holosko hizi ve hizlanmasi cok iyi olabilen ama mac boyunca bunu devam ettiremeyen biri. tum mac boyunca sadece bu ozelliklerini 1-2 kez kullaniyor. buda work rate le alakali ssanirim.

Nesil
    2006
    Yer
    İnegöl

Work rate sahada pres yapmaya yatkınlığı olarak kullanılıyor.Devamlılık diye bir özellik olması lazım oyuncu profilinde görülmeyen onunla alakalı birşey.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    serdar kurtulus icin dediklerine aynn katiliyorum agir ve tembel bir oyuncu ayrica karar vermesi de cok vasat izledigim kadariyla ne yapacagina bir turlu karar veremiyor. dediginiz gibi orta acmasi bence gayet basarili bitek. takimin hala en isabetli orta yapan adami o kadar mac eksigine ragmen.

birde `tipki serdar ozkanin vasatligini kapaattigi gibi` demissin. burdan ben serdar ozkan vasat serdar kurtulus gibi yetenekleri kisitli sadece hiziyla vasatligini kapatiyor gibi bir dusunce algiladim. eger dogruysa hic katilmiyorum. serdar ozkan en az arda turan kadar yetenekleri ust duzey bir oyuncu. her zaman bunu soylemistirim. iki eksigi vardi fizik ve kafa yapisi ,oyun zekasi. fizik olarak son maclarda gayet iyi gordum. birde oyun zekasini gelistirse arda kadar emin olun en az arda kadar basarili olucak.
    Evet doğru anlamışsın, çünkü ben öyle olduğuna inanıyorum. Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş'a oranla daha yetenekli olabilir ama bu onun hücuma yönelik bir oyuncu olarak yeteri kadar yetenekli olduğu anlamına gelmez. Arda Turan demişsin, Arda ile Serdar'ı kıyaslamak ve ikisi de yetenek olarak üst düzey demek için ikisinden birini fazla izlememiş olmak gerek. Arda'nın top kontrolü, topa dokunuşu, birebirde rakibini eksiltebilmesi vs nerde; Serdar Özkan'ın topun peşinden bir heyecan ile dürte dürte ilerlemesi ve hızının da yardımıyla geçebilirse adam geçmesi nerde? Dikkat et Arda'yı karşılayan oyuncu aşağı yukarı Arda'nın ne yapacağını bilir yani şu anlamda söylüyorum, Arda'nın rakibini nasıl eksilteceği bilinebilir ama engellemek zordur, çünkü topla çok yumuşak olduğundan çok ince bir şekilde bile rakibini geçebilir, ama Serdar'ın adam çalımlaması rakibinden ne kadar uzaksa o kadar daha başarılıdır, nitekim hızlı sayılan bir oyuncu olduğu için hızını da kullanır, geçmek istediği adamdan mümkün olduğunca uzak bir şekilde sağından yada solundan geçmeye kalkışır. Zaten sırf bu nedenle bile kapalı bir savunmayı açabilmesi imkansızdır, yakın temasta çalım atması zordur, atsa bile dediğim gibi çok ince çalım atamayacağı için kademe yerinde ise 2.çalım neredeyse imkansızdır. Neyse uzatmaya gerek yok, ben Arda ile Serdar'ı topla haşır neşir olduğu özellikleri için kıyaslayamam.

Gelelim 2. bölüme, şimdi Serdar'ın mental zaaflarını konuşmaya gerek yok bu herkesin kabulü, fakat fizik açıdan zayıf idi demişsin, işte buna katılmıyorum. Çünkü, Serdar'ın mental açıdan zayıf olduğu özelliklerinin dışında güçlü olduğu özellikleri de vardır, workrate, determination gibi iyi olanlar ve aggression ve bravery gibi iyi sayılabilecek olanlar. Şimdi, tüm bu, futbolcuyu sahada yormaya yönelik özelliklerinin iyi olmasının yanında Serdar çabuk yorulan bir oyuncu değil. Kısacası staminası düşük değil, dayanıklı bir oyuncu. Hem de taa Ertuğrul'un ilk forma vermeye başladı geçen sezonun başından beri, Şampiyonlar Ligi önelemeleri, Lig maçları derken Şampiyonlar Ligi grup maçları, bir çoğunda oynadı, yorulmadı üstüne üstlük bir sonraki maça yine fit girdi (yani natural fitness da iyi) yine yorulmadan oynadı. Çabuk sakatlanan bir oyuncu da değil, hızı, hızlanması ve çevikliği zaten iyi sayılabilecek derecede, ee daha ne bekliyeceğiz ki, o fizikteki bir adamın tüm bu özellikleri iyiyse bırak zaten balance ve strength'i çok daha iyi olmasın. Bence Serdar Özkan fiziksel anlamda iyi bir oyuncudur.

Tüm bunlardan sonra ilk başta özetlediğim şeye gelmiş oluyorum, Serdar Özkan çok yetenekli değildir (vasattır) ama o fiziksel yeterliliği, isteği, mücadelesi, iştahıyla bu vasatlığını kapatmaya çalışmaktadır, ki bana göre sırf bu yüzden bile bu takımda oynamayı sonuna kadar haketmektedir.

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    birde ben bikac seyi merak ettim.

acaba sivokun hizlanma ve cevikliginde yukselme olabilirmi merak ediyorum bana gore sart. serdar kurtulusun o ozelliklere sahip oldugu yerde bana gore sivok cok daha cevik bir oyuncu olmali. oyundaki kadar agir ve hantal degil bence.

bobo da artis gelicekmi acaba ? gordugumuz uzere her ilk 11 oynadigi macta ya gol atiyor ya attiriyor. ne kadar yetenekli oldugunu soylememe gerek bile yok bana gore turkiyede su an bulunan en iyi santrafor.

birde ben telloda biraz yukselme bekliyorum. paslarinda ve uzun sutunda. bu sene izlediklermden bunu cikardim . azalma olarakda tellonun hizlanmasi ve hizi biraz azaltilabilir bana gore.

son olarak holosko da da dusus beklyiorum ben . o kadar formsuz ki ben anlam veremiyorum. son maclarin hepsinde aldigi her topu ezdi. . ilk temasinda bitiriciliginde ve work rate inde dusme olabilir .cunku holosko hizi ve hizlanmasi cok iyi olabilen ama mac boyunca bunu devam ettiremeyen biri. tum mac boyunca sadece bu ozelliklerini 1-2 kez kullaniyor. buda work rate le alakali ssanirim.

Şimdi önce Holosko'ya değineyim oradan Sivok'a bağlıyacağım.

Performansa göre çok sık değişiklik yapmayı tercih etmiyoruz. Senin de dediğin gibi formsuz, zaten Holosko, Bobo, Delgado ve Tello, yani bu takımın hücumdaki en önemli ayakları çok istikrarsız isimler, oyuna da bunu böyle yansıttık zaten. O yüzden Ca olarak düşüşe gidilmedi, hatta yanlış hatırlamıyorsam 1 puanlık bir ca artışı da yaptım, şuan ki profilden memnunum, ilk temas düşürüldü zaten.

Hızının iyi olup da her zaman bunu göremiyor olmamız workrate ve determination ile alakalı, bu özellikler de profilinde çok yüksek olmadığı için oyunda da gerçekteki gibi her zaman koşabildiği kadar hızlı koşmayacağını umuyoruz.

Sivok'a gelince, şimdi bazı özellikleri keşfedebilmek çok kolay olmuyor, şimdi bir futbolcunun tekniği, pas yeteneği vs tek maçta bile insana bir fikir verebilir, fakat determination gibi bir özelliği keşfedebilmek çok kolay olmuyor. Hız ve hızlanma biraz önce de dediğimiz gibi determination ve workrate ile de alakalı, şimdi Sivok acaba hızlı bir oyuncu fakat tıpkı Holosko gibi bunu her daim göstermiyor mu, yoksa çıkabildiği maximum değerler bunlar ve bunu her zaman gösterebilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor mu, yada Sivok'un acaba biz maximum hızını görebildik mi( çünkü mevki olarak önünde fazla boş alan bulan bir oyuncu değil) bunları kestirmek kolay olmuyor. Şimdilik görebildiğimiz değerleri verdik, zaten elimize geldiğinde agility'si 3 gibi komik bir rakamdı ve ona hemen el atmıştık zaten.

Bobo'da artışa hiç gerek yok, çünkü zaten yüksek bir seviyede, zaten Türkiye'nin belkide en yetenekli santraforu durumunda sadece profilinde ufak oynama yapıldı, soğukkanlılık ve sanıyorum off the ball'da bir miktar arttırma yaptım.

Tello zaten yükseltilmesini istediğin özelliklerde çok iyi bir seviyede.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006

tesekkurler cevabin icin . serdar ozkan konusunda ben arda gibi dar alan oyuncusu demedim zaten arda ile ozellikleri farkli ama bana gore onun kadar yetenekleri olan bir oyuncu demistim. serdar ozkan bana gore dediginiz gibi heyecanli biri deil tam tersine daha rahat sadece ayaklarini cok cabuk hareket ettirebildigi icin size topu durterken heyecanli gorunuyor. fizik olarak haklisiniz ben sadece strength ve balance olarak kasdetmistim diger ozellikleri dediginiz gibi. umit milli takimda cok izlemistim serdari, gercekten direkt olarak rakibe karsi cok cok iyi calimlarini cok gordum. size yetenekli gorunmemesinin sebebi karar vermesinin zayif olmasina ve oyunu cok dar gorebilmesine bagliyorum yani yaraticiliginin dusuk olmasina. son macta attigi asirtma golde bile tekniginin iyi oldugunu yetenekli oldugunu gorebiliriz. siz serdar ozkani ibrahim uzulmezin biraz yeteneklisi olarak anlatmissiniz tamamen.

holosko iste bana gore anlam veremedigim sekilde ruhsuz bir oyuncu. sanki ben niye burdayim der gibi oynuyor. aslinda cok hizli guclu bir oyuncu ama topu her aldiginda eziyor. gecen seneki gibi hizini gucunu kullanmaiyor bana gore.

sivokunda ben her mac varini yogunu ortaya koymaya calistigini dusunuyorum cok hirsli oldugunu dusunuyorm. sivok takimda gorevini en fazla yerine getiren oyunculardan biri . sivokun atletik bir oyuncu oldugunu gorebilirsiniz fiziginde. zapoya gore cok daha cevik hizlanmasi yukske olan bir oyuncu.

bobo benim besiktasta kadro yapsam ilk 11 e ilk yazacagim oyuncu. turkiyede ki belki degil en yetenekli oyuncudur kesinlikle. bunu cok iddiali soyluyorum. hep soyledim bobo boyle devam ederse cok uzun surmeden avrupada cok buyuk takimlara gidicek.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

HoLosko nun performansının ruhsuzLuk iLe aLakası yok.

Yaku adam sprinter forvet adamı. Bakın adama Beşiktaş a geLdiğinden beri kaç maçta forvette te pivot santrafora yardım amaçLı oynamış. Adam yağ sağ açık, yağ sağ en uçta oynamak zorunda kaLıyor. Forvet oynadığı maçLarın çoğunda da yaLnız kaLıyor. Tek başına oynamak zorunda kaLıyor. Ne DeLgado, ne arkasında ki orta saha onu besLeyecek topLar atmıyorLar.

Ne ErtuğruL sağLam ın ne DenizLi nin sistemLeri HoLosko üzerine kuruLuydu. İkisi de Nobre varsa şişir Nobre ye, Bobo varsa ayağına at, dönsün, tutsun topu. Sistem bu idi. İkisi de aa Bende HoLosko var dur şu adamdan yararLanayım, bir maçta da oyunu onun üzerinden oynayayım demediLer.

HoLosko nun durumu budur. Kim oLsa, aynı performansı verir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2008
    Yer
    Gaziantep

Holosko'ya düzgün paslar atılsın, boş alanlar yaratılsın, hünerlerini Beşiktaş'ın bütün forvetlerinden iyi sergiler.Bu adamı böyle oynatmak içinmi aldınız yahu.Adam boş alanlarda rahat goller atıp, performansı sergiler.Manisa'dan bu amaçlar içinmi transfer ettiniz Beşiktaş yönetimi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Holoskonun ilk temas özelliği şuan aklımda değil ama topu kontrol edişi kötü bence dikkat edilmesi gerekebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Anelka forvette serbest gezen adam olarak oynadığı zaman etkili oluyor.F.Bahçe'de ve Chelsea'da sağ tarafta kaybolup gidiyordu.Chelsea'da Drogba'nın yerini aldıktan sonra coştu Anelka,F.Bahçe'de ileri uçta oynadığı zaman tutulamıyordu.Holosko içinde bu durum geçerli.Holokso sağ tarafta ve ya sol tarafta,yani kanatta oynayacak bir adam değil.Çift forvetli sistemde gezici olarak oynadığı zaman tutulamaz.Geçen sezon Nobre-Holosko çift forvet oynadığı dönemde hem attığı hemde attırdığı gollerle tavan yapmıştı Holosko.Form düşüklüğünün tamamen yanlış yerde oynatılmasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum...

İyi akşamlar.Ben Batuhan Karadeniz'e değinmek istiyorum.Batuhan bence artık olmuş bir oyuncu.Haftasonu Hacettepe maçında canlı olarak gördüm,teşhis ettim.Açıkçası sahada en iyi oyuncu Batuhan'dı.İlk yarıda neredeyse bütün hava toplarını indirdi,saymadım fakat ikinci yarı saydığım kadarıyla 12 tane topun 8ini indirdi.Ayrıca belki dribling özelliği çok iyi değil fakat topu yere indirdiğinde de topu kaybetmiyor.Ayrıca passing özelliği yüksek olmalı çnkü aldığı topları çok iyi ve isabetli ve de efektif dağıtıyor.Batuhan'ın daha ayrıntılı incelenmesini istiyorum.Gerçekten seneye Beşiktaş'ın direkt forvet oyuncusu olursa kimse şaşırmamalı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Batuhan 2 yıldır hazırda bekliyordu zaten. Beşiktaş yönetiminin ve teknik heyetinin zaafları yüzünden patlama yapamamıştı. Emindim ki ne zaman 3-5 maç üst üste oynayacak... O zaman kesilemeyecek bir performans gösterecek. Bkz: Arda Turan
    3 maçta 4 gol attı Eskişehir'de.
    Hele yaptığı bir asist var ki of of.
    Hem tekniği hem fiziği oldukça sağlam.
    Doğuştan gelen birde özgüveni var. Mental gelişiminden de şüpem yok.
    Türk futbolunun en potansiyelli gencidir.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Merak ediyorum Batuhan'nin CA'si kac olucak? Bu sekilde oynamaya devam ederse oldukca yuksek olur sanirim ve kendisinin 17 yasinda oldugunu ve simdiden A milli oldugunu dusunursek -10 PA dusunmeye baslamak icin cok mu erken acaba? Su anda degil belki ama FM 2010 icin. Bu performans ile gelecek sene Besiktas A takiminda banko olmamasi sadece TD'nin ayibi olur tabi su da var sezon sonuna kadar boyle devam etmesi ve gelecek sezon yaz kampinda ustune koymasi lazim ama... -10 dusunulmesinin mantiksiz kilmayan bi baska sebep de tabi ki fizigi.

batuhan'ın yeteneğinden şüphem yok ancak daha 3 maç oynadı Eskişehir'de. Biraz daha izleyip görmek lazım tam olarak + ve -lerin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş Paf Takımı sorumlusu Mehmet Ekşi ile Batuhan'ı çok kereler konuştuk, Mehmet Hoca, Batuhan'ın sıradışı bir yetenek olduğunu, onun gibisini görmediğini söylüyor özetle.

Bense, fiziği yaşına göre olağanüstü güçlü olmasına rağmen, hızını, çevikliğini ve esnekliğini boyunun elverdiği maximum seviyeye çıkartamadığı sürece en üst seviyede futbol oynayabileceğini, yada Dünya çapında bir futbolcu olacağına inanmıyorum. Bunu Mehmet Hoca da söyledi zaten, hızlanabilirse İbrahimoviç olabilir dedi.

Eskişehir'deki performansını sezon boyunca izleyip değerlendirmek lazım, attığı goller hala yanıltıcı olabilir zaten gördüğüm kadarıyla çok da atılmayacak goller atmadı. Bu sezon Eskişehir'de daha çok izleme fırsatımız olacak ve bu sezonki performansı CA'sını belirleyecek, o CA da doğal olarak PA'sını belirlemede yardımcı olacak.

Şu 1-2 sene bence çok önemli, gözle görülür bir biçimde hızlanıp çevikleşebilirse, ligin golcüleri arasına yerleşebilirse yani istikrarlı bir golcü olursa ve bunları 19 yaşına kadar tamamlayabilip bir de büyük bir klube kapağı atabilirse (özellikle mental gelişimi için çok önemli) o zaman Batu'nun dosyasına -10 pa yazıp göndeririz;

diğer taraftan, istikrarsız bir oyuncu izlenimi verip, hantallığı devam ederse, Türkiye liglerinde top oynamaya devam eden bir Batu olursa, kişilik anlamında kendini geliştiremez ise, doğal olarak yaşı ilerledikçe pa'sını düşürmek zorunda kalırız. Bu şartlarda bile yine de Türkiye'nin en önemli golcüsü olabilir tabi.

Yani PA'yı oynadığı klüpte etkiler bence, 19 yaşında Beşiktaş'ta oynayan bir Batu ile yine aynı yaşta Arsenal'de oynayan bir Batu aynı potansiyelli değildir. Kendisindeki pa tabiki her daim aynıdır yanlış anlaşılmasın, zaten biz de en iyi ihtimali düşünerek pa belirleriz ve yaşı ilerledikçe, beklenilen gelişim yaşanmadıkça, büyük klube transfer olamadıkça, daha ufak klube transfer oldukça pa da düşer.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Beşiktaş Paf Takımı sorumlusu Mehmet Ekşi ile Batuhan'ı çok kereler konuştuk, Mehmet Hoca, Batuhan'ın sıradışı bir yetenek olduğunu, onun gibisini görmediğini söylüyor özetle.

Bense, fiziği yaşına göre olağanüstü güçlü olmasına rağmen, hızını, çevikliğini ve esnekliğini boyunun elverdiği maximum seviyeye çıkartamadığı sürece en üst seviyede futbol oynayabileceğini, yada Dünya çapında bir futbolcu olacağına inanmıyorum. Bunu Mehmet Hoca da söyledi zaten, hızlanabilirse İbrahimoviç olabilir dedi.

Eskişehir'deki performansını sezon boyunca izleyip değerlendirmek lazım, attığı goller hala yanıltıcı olabilir zaten gördüğüm kadarıyla çok da atılmayacak goller atmadı. Bu sezon Eskişehir'de daha çok izleme fırsatımız olacak ve bu sezonki performansı CA'sını belirleyecek, o CA da doğal olarak PA'sını belirlemede yardımcı olacak.

Şu 1-2 sene bence çok önemli, gözle görülür bir biçimde hızlanıp çevikleşebilirse, ligin golcüleri arasına yerleşebilirse yani istikrarlı bir golcü olursa ve bunları 19 yaşına kadar tamamlayabilip bir de büyük bir klube kapağı atabilirse (özellikle mental gelişimi için çok önemli) o zaman Batu'nun dosyasına -10 pa yazıp göndeririz;

diğer taraftan, istikrarsız bir oyuncu izlenimi verip, hantallığı devam ederse, Türkiye liglerinde top oynamaya devam eden bir Batu olursa, kişilik anlamında kendini geliştiremez ise, doğal olarak yaşı ilerledikçe pa'sını düşürmek zorunda kalırız. Bu şartlarda bile yine de Türkiye'nin en önemli golcüsü olabilir tabi.

Yani PA'yı oynadığı klüpte etkiler bence, 19 yaşında Beşiktaş'ta oynayan bir Batu ile yine aynı yaşta Arsenal'de oynayan bir Batu aynı potansiyelli değildir. Kendisindeki pa tabiki her daim aynıdır yanlış anlaşılmasın, zaten biz de en iyi ihtimali düşünerek pa belirleriz ve yaşı ilerledikçe, beklenilen gelişim yaşanmadıkça, büyük klube transfer olamadıkça, daha ufak klube transfer oldukça pa da düşer.
    Abi eline sağlık tam demek istediklerimi yazmışsın Galatasaray arastırma konusunda bende buna benzer seyleri söyledim ama çok yanlış anladı sağolsun arkadaşlar..

Gökhan Zan'dan pek hoşlanmasamda son zamanlardaki formu yükselişte,uzun zamandan sonra çok sakin,akılcı oynamaya başlaması Fildişi Sahilleri maçındada devam etti.Fatih hocanın neden bazı adamlarda sürekli ısrar ettiğini yadırgasamda bu maçta anladım.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Gökhan Zan ne oLursa oLsun patLamaya hazır bir bomba. Bir kaç maçtır iyi oynuyor ama bu demek değiLdir ki haftasonu Trabzonspor karşısında takımı yakmasın

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Gökhan Zan ne oLursa oLsun patLamaya hazır bir bomba. Bir kaç maçtır iyi oynuyor ama bu demek değiLdir ki haftasonu Trabzonspor karşısında takımı yakmasın
    Haklı olabilirsin ben genelde beğenmem Gökhan Zan'ı özelliklerinde değişim yapılsın diyede söylemedim ama Denizli geldikten sonra belli bir toparlanma var,sezon sonuna kadar böyle götürebilirse ciddi bir toparlanma yaşayabilir,en azından senelerdir kullanamadığı potansiyelini kullanmaya çalışıyor gibi bir izlenim bıraktı bende son haftalarda.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bunda biraz artık Sivok, Zapo gibi biraz daha akLı başında adamLarLa oynamasınında etkisi var. OnLarLa oynamayı öğrenmeye başLadı. En basitinden Zapo gibi artık tehLike yaratacak pozisyonLar oLduğunda topu ayağında tutmayıp taça, iLeri şişiriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bana kalırsa G.zanı eleştirirken çok abartıyorsunuz bazen hatalar yapıyor ama o kadarda kötü bir oyuncu değil..

Nedense ilk çıktığındaki Gökhan olamadı..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by koray_capello View Post

Hakan Şükür'ü Hakan Şükür yapan o boya rağmen iyi hızlanabilmesi ve çevikliğiydi.
    Ama Hakan neden İbrahimoviç olamadı? Çünkü bariz mental zaafları vardı.
    Berbat bir soğukkanlılığı vardı ki bu biliyorsunuz santraforlar için çok değerli bir özellik.

Ben Batuhan'a Türk futbol tarihinin en iyi santraforu olabilir derken kendisini Hakan'la kıyaslamıştım.
    Çünkü doğuştan gelen bir fenomenliği büyük bir özgüveni var adamın.
    Fransa maçında o penaltıyı kaçırdıya... Gram umursamadım budur dedim. 20 yıldır mıymıy Hakan son vuruşundan sonra budur.

Tabi bizim basın susturma, pısırıklaştırma çabalarında bulunmadı değil.
    Hakan ağabeyine çekmeyecek çünkü o çocuk doğuştan farklı.

Ayrıca attığı goller için söylenen basit gollerdi sözü. Bence yanlış.
    İçinde önemli off the ball, soğukkanlılık yatıyordu.
    Mesela Beşiktaş'ta dar açıdan Hacettepe'ye attığı gol(Ertuğrul Sağlam'ın son maçı) tamamen bir özgüven. Hakan olsa vurmaz mesela.
    Sonra bu hafta yaptığı asist var ki; Bu ligte o pası atabilecek ortasaha adamı neredeyse yok... Bırakın 190 küsurlük forveti.

Oyunu iyi okuyabiliyor demekki.

Geçen sene 90 artı 4'te Antep'te Antep'e harika bir gol atmıştı Batuhan.
    Onu oynatacaklarına. Onu rotasyona sokacaklarına. Günü kurtarmak için Holosko'yu transfer ettiler.
    Holosko oynadı, döktürdü yarım sezon. Eee bu sene?
    Bu sene piyasa da yok.

Batuhan hak ettiği dakikaları 1-2 sene olgunlaşmış olmasına rağmen alamadı.
    Batuhan dediğim gibi bir star olamazsa onu eğitemeyenlere yazıklar olsun, onu bekletenlere yazıklar olsun.

Şimdi Nobre ile oynamaya çalışılıyor mesela. Batuhan Nobre'den 2 gömlek yaratıcı, 2 gömlek farklı bir oyuncu değilse ben hiç birşey bilmiyorum bu oyun hakkında.

Tabi Nobre 26-27 yaşından sonra Mancester Unt'a gidecek ya!
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Beşiktaşlı arkadaşlarım trabzon beraberliğine kızmış sonuçtan tatmin olmamış olabiir ama benim fikrim şu ki beşiktaş her maçını böyle oynasın şampiyon olur...hiç tartışmasız şampiyon olur...

maç başladığı andan beri baskı baskı yüksek tempo ..açıkcası bu sezon ilk defa bir maçın temposu premier lig seviyesindeydi...

bence fabian ernst dört dörtlük trasfer olmuş...nobre nin eşinin fener maçını izlemesi falan bence para koparmak için menejer salvoları fenerin nobreyi alacağını hiç sanmam...

ayrıca forumda uzun uzun Cem Sultan- Batuhan tartışmaları gördüm ve açıkcası anlam veremedim....sebebi ise paf takımında oynayan bir oyuncu ile süper ligde kialık gittiği bir takımda bile (çünkü kiralık olmak zordur alşıması var istanbuldan ayrılması var) hemen kendini fark ettiren süper lig oyuncusunun gereksiz ve manasız kıyası..

şu aşamda paf ligi maçlarını izleyip izleyip.. Cem sultanı Batuhanla kıyaslamak gerçekten çok yanlış
    ben aykut erçetini de santic ile karşılaştırdığımda bana bu kıyaslamayı yapmak ayıp diye çıkışanlar..paf ligi oyuncusunu milli takım forveti ile kıyaslamaktan geri durmamalarıda bir çelişki..

ancak şu söylenebilir...cem sultan batuhanın seviyesine gelir kendisini galatasarayda milli takımın A kadrosunda görürüz o zaman kıyaslarız...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Beşiktaşlı arkadaşlarım trabzon beraberliğine kızmış sonuçtan tatmin olmamış olabiir ama benim fikrim şu ki beşiktaş her maçını böyle oynasın şampiyon olur...hiç tartışmasız şampiyon olur...

maç başladığı andan beri baskı baskı yüksek tempo ..açıkcası bu sezon ilk defa bir maçın temposu premier lig seviyesindeydi...

bence fabian ernst dört dörtlük trasfer olmuş...nobre nin eşinin fener maçını izlemesi falan bence para koparmak için menejer salvoları fenerin nobreyi alacağını hiç sanmam...

ayrıca forumda uzun uzun Cem Sultan- Batuhan tartışmaları gördüm ve açıkcası anlam veremedim....sebebi ise paf takımında oynayan bir oyuncu ile süper ligde kialık gittiği bir takımda bile (çünkü kiralık olmak zordur alşıması var istanbuldan ayrılması var) hemen kendini fark ettiren süper lig oyuncusunun gereksiz ve manasız kıyası..

şu aşamda paf ligi maçlarını izleyip izleyip.. Cem sultanı Batuhanla kıyaslamak gerçekten çok yanlış
    ben aykut erçetini de santic ile karşılaştırdığımda bana bu kıyaslamayı yapmak ayıp diye çıkışanlar..paf ligi oyuncusunu milli takım forveti ile kıyaslamaktan geri durmamalarıda bir çelişki..

ancak şu söylenebilir...cem sultan batuhanın seviyesine gelir kendisini galatasarayda milli takımın A kadrosunda görürüz o zaman kıyaslarız...
    Ben senin gibi düşünmüyorum ağabey... Şöyle bir yazı yazmıştım. Okumaktan üşenmezsen

İlk yarı da İnönü'de ki Sivasspor maçı,
    İlk yarı da Kadıköy'de ki Fenerbahçe maçı,
    Şimdi de Trabzonspor maçı... Bu maçlar tam bir göz boyama Beşiktaş taraftarı için.

Bu ara çok kullanıyorum bu sözü. Galatasaray'ın federasyona açtığı savaş, Beşiktaş'ın palnsız programsız yönetim anlayışı ve bu yönetimden başarı beklenmesi...
    Yine Beşiktaş'ın senelerdir hiç olmayan, oturmayan... Sürekli değişen oyun planı. Ve bu oyun planından başarı beklenmesi.
    Yine Beşiktaş'ın senelerdir süre gelen bir gol planı olmaması. Hücumu rakip yarı alana yığılarak ite kaka yapmaya çalışan hücumcuları.

Bunların hepsi yel değirmeni saldırısı. Don Kişot'tan da biliyoruz ki yel değirmenlerine savaş açarsanız kazanamazsınız.

Maça geçelim şimdi.
    Belli bir sistemi, kurgusu olmayan Mustafa Denizli bu maça rakibine göre bir sistem kullanarak çıkmış.
    Yattara'nın savunmasının hiç olmaması ve Tayfun Cora'nın yetersizliğini göz önünde tutmuş Denizli.
    Serdar Özkan ve Tello'yu sol kanada atmış ve Yusuf'la da o bölgeyi desteklemiş.

İlk yarı maçın 35 dakikası o kanatta geçti desek doğru bir anlatım olur.

Bunu gören Ersun Yanal. (ki bana göre bu sezonun hocasıdır.) İlk yarı boyunca Hüseyin'i o bölgeye monteledi.
    Eee Tayfun Cora'da tamam hücum olarak yetersiz olsa da savunma olarak iyi bir oyuncu.
    Bu ikili Beşiktaş'ın sol kanat akınlarına biraz olsun savunma yapmaya çalışsa da 2-3 pozisyon yakalamadı değil Karakartallar.

Tabi gol atılamayınca tempoyu yavaşlattı ilk 25 dakika sonrası Beşiktaş.
    Bu sıra da akılcı bir Ersun Yanal hamlesi daha geldi.
    Normalde bu sezon boyu sol açıksız oynayan Trabzonspor'a Beşiktaş'tan sağ açık savunması gelmemişti.
    Cale daha çok ileri çıkma emrini aldı ve önünde ki boş alanı kullandı.
    20 metreye yakın top sürüp arapasını yolladı. Gökhan kale sahasına yakın bir mesefaden vuruşunu yaptı ve 0-1
    Tabi bu golde şunu göz ardı etmemeliyiz. Cale 20 metre topu sürerken, asıl mevkiisi önlibero olan 3 oyuncu vardı Beşiktaş adına sahada.
    Peki basan varmıydı Cale'ye?
    Sonrasında arapasını göstere göstere atan ve Gökhan'ın kaçışını izleyen Rüştü'ye ne demeli?

Çanakkale'de bir sitenin kahvehanesinde izliyordum maçı...
    Ah Rüştü ah dedim.
    Yanımda ki ihtiyar ağabey Rüştü'nün ne suçu var dedi.
    Dedim ki Cale 20 metre top sürüyor, 20 metrelikte arapasını atıyor. Gökhan kale sahası içinde topa dokunuyor. Ve bu 7-8 saniyelik süreçte Rüştü 5-6 adım mesefeyi koşamıyor, sezemiyor.
    Aykut içinde söylemiştik. Bu gibi pozisyonları kale çizginiz de beklerseniz böyle golleri yersiniz.
    İlk yarı da ki Galatasaray - Trabzonspor maçında neden yememişti; aynı arapaslarında, aynı golü Sanctis.

Çünki daha konsantre ve çizgiyi ne zaman terketmesi gerektiğini daha iyi biliyor.

Neyse efendim İlk yarının özeti budur.
    Geçelim 2. yarıya.

İkinci yarı da yel değirmenlerini yıkamayacağını anlayan Denizli. 4-3-1-2 sistemine döndü.

Bu sistem sayesinde değirmenden daha uzun boylu oldu Beşiktaş hucumu.
    Egemen ve Song hava toplarında yetersiz kalmaya başladı Nobre ve Bobo ikilisine karşı

Bu yüzden gereksiz yerlerde gereksiz fauller yaptı. Song ve Egemen.
    Tello'nun sert duran topları oldukça da tehlike yarattı.

Ve son olarak Song'tan daha uzun olan Bobo daha iyi yükseldi ve kafayı vurdu bu yan topların birinde.

Peki Trabzonspor ne yapmıştı bu yarı da?
    Beşiktaş'ın sağ taraf savunmasını boşladığını gören Ersun hoca. O mevkiiye Alanzinho'yu gönderdi. Umut'u çıkarıp.
    4-5-1'e "V" ortasahaya dönmüş oldu ki ben olsam bende aynı şeyi yapardım.
    Fakat bu sistemin tutmamasının ve sol kanadın işlememesinin sorunu malesef yapılan transferin yetersizliği.
    Evet Alanzinho çok güçsüz, yetersiz bir isim. Bunu ilk izlediğim maçta 10 dakika da anlamıştım.

Umut'un oyundan çıkmasının Trabzon aleyhine etkisi nedir?
    Onu da hemen kısadan geçelim.
    Öncelikle Colman ve Selçuk İnan oyunu geniş alanda görebilen ve çok iyi paslar atabilen iki ortasaha oyuncusu.
    Hani şu çift taraflı ortasahalar varya onlardan.

Fakat baskı yiyen Trabzonspor'un stoperleri ve önliberosu Hüseyin o pas ve yaratıcılık yeterliliğine sahip değil.

Yani bu da demek oluyor ki Trabzonspor baskı yediği zaman pasla geriden oyun kuramıyor.
    Eee hal böyle olunca Silva, Song, Egemen bazen de Hüseyin her topu ileri şişiriyor.

Umut ve Gökhan ilerde iken bu şişirilen topları indirmek, ilerde tutmak zor olmuyor Trabzonspor adına.

Hatta savunmadan şişirilen toplara Umut'un aşırtıp Gökhan'ın gol yaptığı kaç gol var belli değil. İsimler arada değişebiliyorda tabi.

Ancak bu maçta 2. yarı da baskıdan yılan savunma ileri her top şişirdiğinde, top duvara çarpar gibi Beşiktaş 3. bölgesine geri döndü.

Sonuç 1-1. Yel değirmeni yine yıkılmadı. Ancak 2. yarıda ki baskıdan keyif alan Beşiktaş taraftarları gördüm Kahvehane'de.

Ve yine aynı cümleleri işitti kulaklarım.
    "Böyle oynasınlar ciğerimi yesinler."
    "Böyle oynasınlar şampiyon olmasınlar."

Dönelim şimdi ilk paragrafa;
    Ben bu cümleleri Sivasspor maçında da, Fenerbahçe maçında da duymuştum.
    Aynı baskı ama sonuç?
    Sonuç yok çünkü Beşitkaş'ın bir gol planı yok.

Bakınız; Nobre'den çok farklı meziyetleri olmasına rağmen Holosko ya sağ kanatta ya oyunda yok, Bobo ortalıkta yok, Batuhan kiralık.
    İte kaka gol atan golcünüz tüm hücum fonksiyonu kısırlığına rağmen sahada.

Siz bu farklı yapıda ki gelecek vaadeden üçlüden faydanalamayıp. Gol planınızı Nobre'nin kısır futbolu üzerine kurarsanız.
    Nobre gibi kalırsınız. İte - kaka devam.
    4-5 senedir alınamamaış bir arpa boyu yol.
    Hem Beşiktaş, hem Nobre adına...

Tekrar söyleyelim bu ara çok söylediğimiz sözü. Yel değirmenlerine saldırmayın kazanamazsınız
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Ben senin gibi düşünmüyorum ağabey... Şöyle bir yazı yazmıştım. Okumaktan üşenmezsen

İlk yarı da İnönü'de ki Sivasspor maçı,
    İlk yarı da Kadıköy'de ki Fenerbahçe maçı,
    Şimdi de Trabzonspor maçı... Bu maçlar tam bir göz boyama Beşiktaş taraftarı için.

Bu ara çok kullanıyorum bu sözü. Galatasaray'ın federasyona açtığı savaş, Beşiktaş'ın palnsız programsız yönetim anlayışı ve bu yönetimden başarı beklenmesi...
    Yine Beşiktaş'ın senelerdir hiç olmayan, oturmayan... Sürekli değişen oyun planı. Ve bu oyun planından başarı beklenmesi.
    Yine Beşiktaş'ın senelerdir süre gelen bir gol planı olmaması. Hücumu rakip yarı alana yığılarak ite kaka yapmaya çalışan hücumcuları.

Bunların hepsi yel değirmeni saldırısı. Don Kişot'tan da biliyoruz ki yel değirmenlerine savaş açarsanız kazanamazsınız.

Maça geçelim şimdi.
    Belli bir sistemi, kurgusu olmayan Mustafa Denizli bu maça rakibine göre bir sistem kullanarak çıkmış.
    Yattara'nın savunmasının hiç olmaması ve Tayfun Cora'nın yetersizliğini göz önünde tutmuş Denizli.
    Serdar Özkan ve Tello'yu sol kanada atmış ve Yusuf'la da o bölgeyi desteklemiş.

İlk yarı maçın 35 dakikası o kanatta geçti desek doğru bir anlatım olur.

Bunu gören Ersun Yanal. (ki bana göre bu sezonun hocasıdır.) İlk yarı boyunca Hüseyin'i o bölgeye monteledi.
    Eee Tayfun Cora'da tamam hücum olarak yetersiz olsa da savunma olarak iyi bir oyuncu.
    Bu ikili Beşiktaş'ın sol kanat akınlarına biraz olsun savunma yapmaya çalışsa da 2-3 pozisyon yakalamadı değil Karakartallar.

Tabi gol atılamayınca tempoyu yavaşlattı ilk 25 dakika sonrası Beşiktaş.
    Bu sıra da akılcı bir Ersun Yanal hamlesi daha geldi.
    Normalde bu sezon boyu sol açıksız oynayan Trabzonspor'a Beşiktaş'tan sağ açık savunması gelmemişti.
    Cale daha çok ileri çıkma emrini aldı ve önünde ki boş alanı kullandı.
    20 metreye yakın top sürüp arapasını yolladı. Gökhan kale sahasına yakın bir mesefaden vuruşunu yaptı ve 0-1
    Tabi bu golde şunu göz ardı etmemeliyiz. Cale 20 metre topu sürerken, asıl mevkiisi önlibero olan 3 oyuncu vardı Beşiktaş adına sahada.
    Peki basan varmıydı Cale'ye?
    Sonrasında arapasını göstere göstere atan ve Gökhan'ın kaçışını izleyen Rüştü'ye ne demeli?

Çanakkale'de bir sitenin kahvehanesinde izliyordum maçı...
    Ah Rüştü ah dedim.
    Yanımda ki ihtiyar ağabey Rüştü'nün ne suçu var dedi.
    Dedim ki Cale 20 metre top sürüyor, 20 metrelikte arapasını atıyor. Gökhan kale sahası içinde topa dokunuyor. Ve bu 7-8 saniyelik süreçte Rüştü 5-6 adım mesefeyi koşamıyor, sezemiyor.
    Aykut içinde söylemiştik. Bu gibi pozisyonları kale çizginiz de beklerseniz böyle golleri yersiniz.
    İlk yarı da ki Galatasaray - Trabzonspor maçında neden yememişti; aynı arapaslarında, aynı golü Sanctis.

Çünki daha konsantre ve çizgiyi ne zaman terketmesi gerektiğini daha iyi biliyor.

Neyse efendim İlk yarının özeti budur.
    Geçelim 2. yarıya.

İkinci yarı da yel değirmenlerini yıkamayacağını anlayan Denizli. 4-3-1-2 sistemine döndü.

Bu sistem sayesinde değirmenden daha uzun boylu oldu Beşiktaş hucumu.
    Egemen ve Song hava toplarında yetersiz kalmaya başladı Nobre ve Bobo ikilisine karşı

Bu yüzden gereksiz yerlerde gereksiz fauller yaptı. Song ve Egemen.
    Tello'nun sert duran topları oldukça da tehlike yarattı.

Ve son olarak Song'tan daha uzun olan Bobo daha iyi yükseldi ve kafayı vurdu bu yan topların birinde.

Peki Trabzonspor ne yapmıştı bu yarı da?
    Beşiktaş'ın sağ taraf savunmasını boşladığını gören Ersun hoca. O mevkiiye Alanzinho'yu gönderdi. Umut'u çıkarıp.
    4-5-1'e "V" ortasahaya dönmüş oldu ki ben olsam bende aynı şeyi yapardım.
    Fakat bu sistemin tutmamasının ve sol kanadın işlememesinin sorunu malesef yapılan transferin yetersizliği.
    Evet Alanzinho çok güçsüz, yetersiz bir isim. Bunu ilk izlediğim maçta 10 dakika da anlamıştım.

Umut'un oyundan çıkmasının Trabzon aleyhine etkisi nedir?
    Onu da hemen kısadan geçelim.
    Öncelikle Colman ve Selçuk İnan oyunu geniş alanda görebilen ve çok iyi paslar atabilen iki ortasaha oyuncusu.
    Hani şu çift taraflı ortasahalar varya onlardan.

Fakat baskı yiyen Trabzonspor'un stoperleri ve önliberosu Hüseyin o pas ve yaratıcılık yeterliliğine sahip değil.

Yani bu da demek oluyor ki Trabzonspor baskı yediği zaman pasla geriden oyun kuramıyor.
    Eee hal böyle olunca Silva, Song, Egemen bazen de Hüseyin her topu ileri şişiriyor.

Umut ve Gökhan ilerde iken bu şişirilen topları indirmek, ilerde tutmak zor olmuyor Trabzonspor adına.

Hatta savunmadan şişirilen toplara Umut'un aşırtıp Gökhan'ın gol yaptığı kaç gol var belli değil. İsimler arada değişebiliyorda tabi.

Ancak bu maçta 2. yarı da baskıdan yılan savunma ileri her top şişirdiğinde, top duvara çarpar gibi Beşiktaş 3. bölgesine geri döndü.

Sonuç 1-1. Yel değirmeni yine yıkılmadı. Ancak 2. yarıda ki baskıdan keyif alan Beşiktaş taraftarları gördüm Kahvehane'de.

Ve yine aynı cümleleri işitti kulaklarım.
    "Böyle oynasınlar ciğerimi yesinler."
    "Böyle oynasınlar şampiyon olmasınlar."

Dönelim şimdi ilk paragrafa;
    Ben bu cümleleri Sivasspor maçında da, Fenerbahçe maçında da duymuştum.
    Aynı baskı ama sonuç?
    Sonuç yok çünkü Beşitkaş'ın bir gol planı yok.

Bakınız; Nobre'den çok farklı meziyetleri olmasına rağmen Holosko ya sağ kanatta ya oyunda yok, Bobo ortalıkta yok, Batuhan kiralık.
    İte kaka gol atan golcünüz tüm hücum fonksiyonu kısırlığına rağmen sahada.

Siz bu farklı yapıda ki gelecek vaadeden üçlüden faydanalamayıp. Gol planınızı Nobre'nin kısır futbolu üzerine kurarsanız.
    Nobre gibi kalırsınız. İte - kaka devam.
    4-5 senedir alınamamaış bir arpa boyu yol.
    Hem Beşiktaş, hem Nobre adına...

Tekrar söyleyelim bu ara çok söylediğimiz sözü. Yel değirmenlerine saldırmayın kazanamazsınız

efedim hiç sıkılmadım gayet keyifle okudum yazdıklarını ...

söylediklein için haklısın denir...beşiktaş kurduğu baskının sonucunda istediği kadar posizyona giremiyor istediği golleri atamıyor..

ama sahada yürümekten bile üşenen futbolcuların yer aldığı fenerbahçe takımı taraftarıysa bir insan beşiktaşlıların bu istekli ve baskılı oyunu ister istemez gözüne hoş geliyor insanın
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Trabzon maçında ki baskı farkLı bir baskıydı. Geçen maçLarda oLuşan baskıLardan farkLıydı. Beşiktaş beLki de yıLLardır bu kadar dengeLi yükLenmemiştir . Bunda çok büyük etkenLer var. Gözardı ediLmemesi gereken Ernst faktörü var. Trabzonspor çıkmaya çaLışırken sürekLi orta sahada ki baskıya takıLdı ve geri dönmek zorunda kaLdı. Bu geri dönüşLerde de Orta saha tekrar üstüne giderek, forvetin de desteği iLe çok büyük bir baskı oLuşturdu. Egemen, Song ve CaLe üçLüsü en az 10 tane kritik top kestiLer son anda tabiri iLe beLirtiLen müdahaLe yaptırLar. Ve bu baskı bu yüzden sanki boş ve dengesizmiş gibi göründü. Bu üçLü hayatının maçLarını oynamasaydı Şu anda çok daha farkLı konuşuLuyor oLurdu.

Beşiktaş uzun zaman sonra bu kadar dengeLi yükLendi bence . Geriden çıkarken Sivok ve Zan topu nereye vereceğini biLiyordu. ŞişirmiyorLardı. Son 7-8 dakika hariç. Ernst orta sahada hücum ve defans bLoğunu çok iyi ayarLıyordu. Cisse biLe atakLarı oLuşturmada yardımcı oLdu. Nobre ve girdikten sonra Bobo top onLara geLdikLerinde arkadan dengeLi biçimde arkadaşLarının geLeceğini biLiyor nasıL oynamaLarı gerektikLerini biLiyorLardı.

Trabzon maçına kadar Beşiktaş ın yükLenip sonuç çıkaramadığı maçLarda fos oLduğunu bende söyLemiş, düşünmüştüm. Ama kimse kusura bakmasın bunu son maç için söyLemek yersiz oLur diye de düşünüyorum. Bu gün Trabzonspor LuLar Song ve Egemen e teşekkür ediyorum diyorsa, bu adamLar yıLLardır oynamadıkLarı kadar iyi oynayıp savunmada muhteşem işLer yapıyorsa aLkışLanacak üç isim var demektir. Beşiktaş takımı, Song ve Egemendir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş her zaman istekli ve mücadeleci oynuyor, bu ilk değil bu sezon da öyleydi, Ertuğrul zamanında da öyleydi, Tigana zamanında da öyleydi. He bu maç Ernst'in de katkısıyla daha büyük bir baskı kurulmuş olabilir ama Beşiktaş takımı her zaman istekliydi.

Bunun nedenleri de kadronun genelde becerisi yüksek olmayan fakat mücadeleci isimlerden kurulu olması. Son maça bakacak olursak;

Rüştü, Zan, Sivok, Toraman, İbo, Ernst ve Cisse zaten savunma oyuncularıdır, teknikleri belirli bir seviyededir ve en az mücadele edeni bile ortalamanın üstünde mücadele etmektedir, Sivok, Toraman, Ernst ve Cisse yeri geldiğinde çok sert oynamaktan da çekinmeyen oyunculardır bilindiği üzere,

S.Özkan ve Nobre, biri kanatta oynuyor ve bu defansif kadro arasında birşeyler yapması beklenen Serdar Özkan klasik bir kanat oyuncusu gibi tekniği,adam eksiltmesi ve ortaları ile değil de isteği ve hevesiyle ön plana çıkan bir oyuncu, kısacası mücadeleci.

Nobre, ki tek forvet oynayan takımın forvet oyuncusu olarak en önemli gol ayağı, fakat sahada bir önlibero izlenimi veriyor, en az o kadar mücadele ediyor, en az o kadar sert, en az o kadar gol kaçırıyor, en az o kadar panik, en az o kadar düz bir adam..

Yusuf ve Tello, topla bir şeyler yapması beklenen isimler.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Mustafa Denizli artık Bobô'yla başlamalı. Daha neyi bekleyecekki?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

DeLgado nun mentaL güçLerinde düşüş oLmuş.

Bu da performansına etki ediyor.

901 de çok iyi bir Beşiktaş vardı. Ama gittikçe her seferinde daha da kötü yansıtıLdı özeLLikLer dataya. Daha iyi oLacağına.

Bunu anLamıyorum. Beşiktaş takım oLarak oynadıkça daha iyiye gitti, ama oyunda ters orantı oLarak özeLLikLer daha kötüye gitti. Bir tek 901 de kötü oLan Serdar Özkan bağır çağır 902 de yükseLttik azıcık ama yükseLirken mentaL özeLlikLerinden kırpıLdı. HoLosko nun teknik özeLLikLeri arttı, mentaL özeLLikLeri kırpıLdı performansı daha çok düştü.

Yani bu dengesizLiği ben anLamıyorum. Şimdi bazıLarının oynadıkLarı deneme kariyerLerine bakıyorum, hep 5-6-7 hatta 8 de bitiriyor Beşiktaş. Bir kez oLsun üstte bitirdiği görünmüyor.

Diyecek birşey de kaLmıyor. HeyecanLa 903 çıksında Beşiktaş kariyeri yapayım diye bekLiyordum, hevesim kaçtı yani resmen.

Sheriff Misafir

Hayrettinciğim Araştırmacı arkadaşlarımızın oynattığı test oyunlarında Beşiktaş'ın şampiyonlukları ve 2.likleri var.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Benim gördüğüm ve sorduğum kişiLerde ise en üst başarısı 5. Lik. Daha yukarısını görmedim, duymadım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Benim gördüğüm ve sorduğum kişiLerde ise en üst başarısı 5. Lik. Daha yukarısını görmedim, duymadım.
    Bende 901'de şampiyon olmuştu.

Sayfa 15 / 23 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon

Mesaj Yetkileri