Belki sakatlamak istemiştir ama sorulan soruya da evet demez hiçbir futbolcu, yüzde 99 anlamadı soruyu.
Printable View
Belki sakatlamak istemiştir ama sorulan soruya da evet demez hiçbir futbolcu, yüzde 99 anlamadı soruyu.
Avusturya'yı çokta beğenmedim açıkcası.Çok iyi bi takım değiller bence en son oynadığımız maçta 4-2 kazanmıştık her ne kadar hazırlık maçı da olsa:)Almanya yada 2.Belçika maçları benide düşündürdü ama Almanya'dan deplasman ya da Türkiye'de illaki puan alırız bence:)Belçika deplasmanında beraberlik bekliyorum ben
Biz Almanya'yı yenersek zaten grupta fişi çekeriz. Avusturya felan vız gelir o saatten sonra.
Hemen hemen herkes Almanya'nın grubu lider bitireceğini düşünüyor. Biz de grup 2.liği için Belçika ile çekişir deniyor. Son oynadığımız Belçika maçından sonra da çoğu kişi, yorumcu biz Belçika'nın 6 puan önünde olunca grup 2.liği için kesinmiş gibi konuşuyor. Grupta ki Avusturya unutulmuş gibi sanki. nannar'ın da dediği gibi Avusturya'ya da en az Belçika kadar dikkat etmeliyiz. Biz Belçika'ya odaklanmışken, Avusturya sıyrılıp gidebilir aradan. Dikkatli olmak lazım.
Biz Hiddink'i bizi turnuvalara goturmesi icin getirdik bildigim kadariyla. Gelecegimizi kurtar demedik.
Gelecegimizi kurtaracak olan da Hiddink degil zaten. O Ersun Yanal'in, altinda calisan antrenorlerin ve daha onemlisi futbol kuluplerinin isi. Bizi bir sonraki turnuvaya goturmesini bekledigimiz Hiddink. O da saniyorum ki bunu basarmak icin ne gerekliyse onu yapiyor.
Necip, Nuri, X, Y eger uluslararasi seviyede oynamaya hazir degilse, veya takima uymuyorsa bu oyunculari secmemesi, bu oyuncularla oynamamasi gayet normal bence. Kuluplerin yetistiremedigi adami Hiddink nasil yetistirsin yilda 20-25 gun beraber olarak? Ligde yuksek tempoda oynayan takim var mi ki milli takim yuksek tempoda oynasin? :)
Hiddink'in gelmesi, Daum'un geçen sezon Fenerbahçe'ye gelmesi ile aynı. Çok değişik şeyler beklemeyelim.
tüm türk futbolcuların arasından seçilerek oluşturuluyor milli takım, yani yüksek tempo yapacak adam hiç yok mu türkiye'de ? var, necip bir tanesi bunlardan.
benim buraya kadar yazmamın sebebi aslında şuydu;
bizim dün o oyunla maçtan galip gelme ihtimalimiz azdı gerçekten, ama şansımız yaver gitti, üç karambol ortadan golleri bulduk. ama dediğim gibi şansımız olmasaydı o çok dar hücum çeşitliliğimizle maçtan puansız bile ayrılabilirdik.
hiddink doğru düzgün set hücumları yapabilen, bol pozisyona giren gerçekten iyi bir hücum takımı yaratabilecekse mevcut kadro seçimleriyle, buyursun yaratsın, eyvallah deriz önünde eğiliriz. ama zor bunu yapması sanki bana öyle geliyor, o yüzden yazdım bunları. sakatlıklar vs. olmadığında belki bi nebze daha iyi oluruz ama o da yeter mi bilemiyorum.
Benim beklentim de bu mactan puansiz ayrilmamiz ve bir sonraki mac ile beraber yeni bir jenerasyonun takima monte edilmesi idi. Galip geldik ve bu degisim bir baska bahara kaldi.
Takimin onemli bir kisminin zaten 2012 sonrasi olmayacagini biliyoruz. Simdi Selcuk monte olur. Sonra Nuri. Sonra da Necip. Arada Topal oynar. Volkan Sen kadroya girer/cikar. Eren Gungor belki futbola doner. Ama bence bu oyuncularla da cok ileriye gitmeyiz. Ileriye gitmek icin bize (kuluplerimize) 15 yillik plan lazim. 10 yasinda alacagiz, 25 yasina kadar egitecegiz ve yararli olmasini saglayacagiz. Aksi takdirde Almanya'nin yetistirip kullanmadiklari bize kalir.
abi bu son yazdıkların çok derin mevzular, altyapı problemimiz bambaşka bir dünya zaten. bana kalırsa klüpler öncelikli olarak yabancı hocalara yönelmeli altyapı için. dediğin gibi 10-11 yaşlarında hatta belki daha da küçükten alıp gerçek bir akademide gençleri eğitmek gerekiyor. asıl istikrar asıl başarı o şekilde sağlanabilir. o eğitimi sağlamak için de bence yabancı altyapı hocaları şart.
Altyapı için yabancı koordinatörler olur da yabancı hoca çok zor. Altyapı dediğimiz şeyler Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş, Trabzondan oluşmuyor. Zaten yabancı hocayla bir çocuğun abi-kardeş ilişkisi ve anlaşması çok zor. Yabancılar ancak koordinatör olarak çalışabilir. Göründüğü kadar kolay değil yani..