Adnan polat o kağıdı öyle bir kirletti ki, kir arka sayfalara geçti. Bir süre daha çekeceğiz bunların pisliğini. Ama sonra dediğin gibi beyaz bir sayfa açılacak. Gerçi beyaz bile kirli kalır yeni sayfanın yanında.
Vay be ne dedim ben öyle :icon_eek:
Printable View
KOTU HABER !! |Galatasaray Basketbol Sube Sorumlusu Hakan Üstünberk'de 30gun icerisinde yapilacak secimde yonetim kuruluna veya baskanliga aday olamayacak.
Böyle bir olay da var.
Yalnız ben zannetmiyorum ki işler sizin söylediğiniz kadar parlak gitsin.
Adnan Polat yandaşı değilim kesinlikle ama amatör branşlarda onun döneminde önemli başarılar kazandık ayrıca ekonomik yönden rahatladık. Bence en azından döneminin sonuna kadar kalması gerekirdi.
Galatasaray tarihinde bir ilk yaşanıyor, bu da çok üzücü.
Moralinizi bozmak istemem ama Adnan Polat'ın gidişinin işe yaraması için iyi bir yönetimin başa geçmesi de gerekiyor, gerçi şuankinden kötü olamaz ama gelen kişinin düzgün seçilmesi gerekir.
Katılmak durumundayım. En yakın örnek de basketbol şube sorumlusu da gitti arada. :)
Yeni başkan Ünal Aysal olacak gibi geliyor, gibi geliyor değil öyle olacak :n::n:
Aysal-Öztürk ekibi olacak..Cemal Özgörkeyde birde daha yönetimde olamayacak..
Aysal tek aday olursa şaşırmayın..
Ne kadar başarısız da olsa, tarihin kovularak giden ilk başkanı olmayı haketmedi.
30 gün sonra Galatasaraylı kimliğime yeniden kavuşuyorum demek :)
İçimde kötü bir his var
Adnan Polat:Mahkemeye falan gidilmeyecek 1 ay içinde seçim kararı alınacak..
Böyle güçlü divan kurulları, böyle kongre üyeleri bize de nasip olur umarım. Başkan kaldır deyince el kaldıran, indir deyince indiren, azarla susturulan, tek adamlığın alıp başını gittiği göstermelik kongreler sayesinde Fenerbahçe Cumhuriyeti tabiri bile tarihe karıştı. Ne yalan söyliyeyim; gıpta ettim. Bizde olsa gıkını çıkaracak üyenin dünyası kararır.
Birçok şeyin ilki bu sene gerçekleşiyor bu da onlardan biri oldu.Tarihimizin en yüksek oyuyla seçilen başkanı tarihimizde ilk kez kovuldu.Bu da zaten sorunların en büyük göstergesi.Umarım her şey çok daha iyi olur.Gitmesini ben de istiyordum ama adamı öyle görünce üzülmedim değil.
o yüzden "Cumhuriyet" değil zaten.en azından 2.nedeni.
yani 1.neden: GS, Bjk, Fb Cumhuriyetleri diye Türkiye içinde ayrı bir bölünme yoktur.Sadece bu takımları seven ve tutan taraftarları vardır ve çoktur 3ü için de.
2.neden de dediğim gibi "Cumhuriyet" denen olguda "Padişahlık" yada "İmparatorluk" vs. gibi kavramlar yoktur.
Eğer tek bir kişi diğerlerinden üstün ve dilediğini yapıyorsa sonra o düzen "Cumhuriyet" olmaz.
Burada da malum biraderlerin diktatörlüğü söz konusu. Bir yönetimin ibra edilmemesi için bir adının şerefsizliğe karışması, kulübün parasını cebe indirmesi veya bu tür bir olayının belgelenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Sportif başarısızlık bir yönetimin görev süresi dolmadan alaşağı edilmesi için yeterli bir neden değil.
cevabı üstte yazdım ama anlaşılmamış galiba.
maddi ibraya giriyor senin dediğin;ona onay verildi,ama idari yönden başarısız daha doğrusu "Biz Galatasaray'ın nesini tutuyoruz?"-Futbol takımını -e başarısız; o halde gitmesi gerekir,
üyeler bas bas bağırdı istifa et,seçim yap vs. diye o kabul etmedi baktı olmicak "1 haftaya size dönerim bekleyin" dedi ama kimse bunu yemedi DERHAL seçim kararı almasını ve seçime girip şerefli bir şekilde kaybetmesini söylediler o kabul etmeyince de alaşağı ettiler.durum bu.
Adnan Polat, beni burda ibra etmeyecek adam seçime gitsek bile zaten bana oy vermez diye düşünüp, seçim kararı almadı ve ibra edilmeme riskini aldı. Sonuç Adnan Polat için büyük bir yıkım oldu.
1. nedeni anlayamadım. Şimdi Fatih Terim'in imparator, Hakan Şükür ve Tanju'nun kral, Alex'in King olduğu bir yerde meseleyi ülkenin bölünmesine getirmek ve "Cumhuriyet'in" sözlük karşılığı ile siyasi anlam yükleyerek algılamak çok art niyetli değilse bile önyargılı ve çocukça geldi. Ne bir sporcuya İmparator demek, siyasi bir anlamda yorumlanabilir, ne de bir kulübe Cumhuriyet demek... Bunlar spora ait ve sözlük anlamlarının dışında kullanılan jargonlardır.
2. nedene gelince... Kesinlikle dediğinize katılıyorum ve zaten dilim döndüğünce anlatmaya çalıştığım o. Bir zamanlar bizim kongreler böyle rengaren olur, medya Fenerbahçe ile yatar kalkar, grup kavgaları, tartışmalar derken... Demokrasinin dahi tadını kaçıracak kadar gürültülü demokrasi gösterilerine dönüşürdü. Şimdi? Nerdeeee? Varsa yoksa "padişahım çok yaşa!"
İyi yönetti, kötü yönetti veya diğer branşlarda başarılı olup olmadığımız beni zerre ilgilendirmiyor.
"Stad açılışından sonra yuhalayanları yakalatacağız" diyen bir başkan benim için zaten bitmişti o anda.
http://i51.tinypic.com/2i1nu39.jpg
Mehmet Helvacı'nın böyle bir durumda sürekli sinsi sinsi gülmeside hoş olmamış.
Güzel saymış hepsimi kötüydü :)
Mehmet Helvacı dün TRT 1'de dürüstlük taslıyordu. Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık gibi. İnan Kıraç ve diğer GS büyükleri "Adnan Polat'ın altını oy,sen başkan ol" gibisinden bir söz verip ibra etmeyerek onu da saf dışında bırakınca sağa sola saldırır oldu. :)
Mehmet Helvacı'nın seçimlere katılmasından korkuyordum ama katılamayacak :) Bu yüzden çok mmemnunum.Adnan Polat konusunda ise keşke sözlere uyup olağanüstü genel kurul kararı alsaydı ve idari açıdanda ibra olsaydı.İnternet'te geziniyordum yorumlara baktım diyorlarki mali açıdan neden ibra edildi? Eğer mali açıdan ibra edilmemiş olsaydı büyük ihtimal şunlar olurdu;
1-Şimdiki yönetimin çoğu hapse girerdi
2-Galatasaray kayyum a devredilirdi.
3-Fenerlilerin dediği olur,kulüp büyük ihtimal Bank Asya 1.Lig e düşerdi.
Başkanlık adayı için Cemal Özgörkey de gidince Ünal Aysal kalıyor.Bir aday daha ortaya çıksa bile sonucun değişmeyeceğini tahmin ediyorum.Ünal Aysal'ı bilmeyenler için şöyle anlatayayım,Abdulrahim Albayrak gibi bir Galatasaraylı.İnşallah önümüzdeki günler kulüp için hayırlı olur :) Çok mu konuştum ne :zuhaha
Mali açıdan ibra edilmesi herşeyden önce saçmalıktı zaten. Kulubun çok borcu var. Ama şöyle birşey var bu borç öncedende vardı. Adnan Polat yönetimi mali yönden ibra edilmese kulubun tüm mali yapısı denetlenirdi ve en ufak bir yanlışta kulup yöneticileri hukuki ceza alırdı. Kulup bir süre Kayyumda kalırdı. Ama Bank Asya'ya niye gitsinki Adnan Polat'ın ne etkisi olduki kulubun kötü gidişini durdurmak için.
Abdürrahim Albayrak gibi olması da güzel tabiki de fakat yine bilmeyenler için ben bir bilgi vereyim; Ünal Aysal maddi anlamda çok güçlü. Yani şu anda nakit mal varlığı 5 milyar dolar falan sanırım
1 kişi değil ki;1 kişi bile olsa o kulübün başkanı;
artı 1 kişi değil Gs de kim gitsin diye ankette yaptım
sonuçta Hagi yani T.Direktör gitti,Başkan gitti,Futbolcular da gidince:icon_biggrin:
onlar başka bişey;ben sadece Fenerlilerin dediği "Fener Cumhuriyeti"
lafına dedim,öyle bişey yok diye;sadece tutanlar ve FB futbol takımı var
Cumhuriyet içinde bi ayrı Cumhuriyet yok yani.
tabii ki değil;istedikleri gibi kulübü zarara sokmakta serbesttirler
biz de isyan etmekte haksızız!
Eğer efendi gibi seçim kararı alsa böyle olmak durumunda olmayacaktı,
ama 1 hafta gibi mazeret üretince mecbur kalındı.
kulübünde 200 milyon borcu var;demek ki bunu karşılar(mı:confused:):icon_biggrin:
İyide kayyum sadece geçici olarak atanacak yönetime denir. Oyuncuların serbest kalması olayı eğer alacaklarında birikme varsa olur. Bu sene Ankaragücü'de aynı sıkıntıyı yaşadığı için biraz araştırma imkanım olmuştu konuyu. Yani şu anda Adnan Polat yönetimi kayyuma devredilirse 30 gün içinde kongre yapılır ve yeni yönetim devralır kayyumdan. Maddi olarak borçlarını ödemeyecek durumdaysa bkz Portsmouth bkz Kocaelispor o zaman TMSF'ye devredilir ve satışa çıkarılır.