Üzüldük belki ama istikrar yakalamak çok önemli. Bugün olmaz yarın olur yeter ki bir daha gelelim buralara. Final de olur, kupa da.
Printable View
Üzüldük belki ama istikrar yakalamak çok önemli. Bugün olmaz yarın olur yeter ki bir daha gelelim buralara. Final de olur, kupa da.
Buralarda değil şampiyonlar liginde görmek istiyoruz artık sizi de:)
İki takımla şampiyonlar liginde ceyrek oynasak bi kaç sene üst üste oralarda olsak, ülke puanını gör o zaman. Ama yabancı sınırı kalkmalı kesinlikle.
Bekir'in 3. gol pozisyonunda düşüncesi bana göre Cardozo'yu ofsayta düşürmekti ancak Yobo geride kalınca planı suya düştü. Yediğimiz 2. gol için söylenecek o kadar şey var ki sene başında söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Futbol gerçekten akıl işi. Sahadaki oyuncular arasında futbolu mantığıyla ve zekasıyla oynayan oyuncu sayısı ne kadar az olursa bu kadar kötü oynuyorsunuz işte. Bazı futbolcular kötü olabilir, kötü gün geçiriyor olabilir ama bunlara musahama göstermek akıl işi değil.
Kayseri maçında Caner oyuna girdikten sonra maçın içine etti yani şu adama 11'de görev vermek, İlk yarıdaki berbat futboluna rağmen onunla devam etmenin izahı yok. Keza Ziegler'in kanadının oynadığı her maç otobana çevrildiğini göre göre bıkmadan ona forma vermek. Hayır bu adamlar yerine oynatacak oyuncunuz olmasa Eyvallah dersiniz de kendi kendimizi öldürdük.
Böyle oyuncularla buraya kadar gelmek, bu seviyede bir maça çıkmak ne kadar mutlu ediyorsa bu şekil yenilmek de o derece üzüyor. Elenebiliriz bu olağan ama bu kadar amatörce yakışmadı.
golde hataları olan oyuncuları önceden tahmin etmeyen var mı? selçuk yüzünden gol yemeyiz diyen, yahut bekir girdiğinde aha şimdi gol yiyeceğiz demeyen var mı? varsa o arkadaşlar çok güzel ve temiz kalpli arkadaşlarmış. bu oyuncularla bu kadar.
Bu kadar kötü futbolla buraya kadar. Bu kadar kötü futbol beklemiyordum. 1-0'ın üstüne yatma anlayışıyla oynadı resmen Fenerbahçe. Ne diyelim sağlık olsun.
Benim düşüncem o pozisyonda ceza sahasının dışında boşta bir oyuncu vardı ve Bekir top sekip onun önüne düşecek zannetti ileri çıktı. Ama top 2 kişi arasından geçerek Cardozo'nun önünde kaldı.
Benim anlamadığım son adam Cardozo mu gole daha yakın yoksa, ceza sahası dışından şut çekecek adam mı? Dün rezalet bir futbol anlayışı ile oynamış olabiliriz ama bizim elenmemizin en büyük sebebi anlayışımız değil stoperlerimiz ve kalecimizdir. Volkan 2 golde de hatalıydı, artık bu tarz golleri klasik oldu hiç uzanmasa daha iyi. Bekir, Yobo, Egemen ve Selçuk için fazla olan bir turdu rakip oyuncu 5 metre depar atınca hepsi mal oldu resmen. Benfica çok güzel oynadı ama aman aman pozisyonlar da bulamadılar. Bulduklarını da attılar zaten.
Belki Fenerbahçe'li arkadaşlar bana kızacak fakat hakem bundan daha iyi nasıl maç yönetebilirdi? Bekir'in pozisyona penaltı çalsa, Egemen'in Cardozo'yu tutup indirdiği pozisyona kırmızı kartı çekse kim itiraz edebilirdi? Fenerbahçe ilk maçta takım savunmasını çok iyi yaptı,hücumları da kaliteliydi ve pozisyonlara da girdi fakat atamadı.Dün geceki maçta ise tam tersi durum oluştu.Özellikle hakemin Fener lehine düdükler çalmaya başlaması Benfica'lı oyuncuları resmen ateşledi ve 1-1'den sonra oyunun hakimiyeti tamamen rakibe geçti. Gönül isterdi ki Fenerbahçe elense bile daha cesur bir futbol ortaya koysaydı fakat kulüp tarihi için bu denli önemli bir maçta belki de oyuncular ister istemez avantajı korumaya odaklandılar. Bu sene hem GS hem FB bence Avrupa'da çok iyi iş çıkardılar.İnşallah seneye türk takımlarımız daha iyi başarılar elde eder. Çünkü inanın Almanya,İspanya ve İngiltere liglerindeki dev takımlar dışındaki her takımla kafa kafaya oynayacak kalitede takımlarımız var artık. Fenerbahçe ve Galatasaray mevcut kadrolarındaki eksikleri giderirlerse seneye ben iki takımdan da Şampiyonlar Liginde gruptan sonraki turları bekliyorum açıkçası...
Hakem bizim lehimize gerçekten güzel kararlar verdi ama onların acısını da çıkardı. Benfica'nın 3. golünde top Luisao'ya gelmeden önce %100 faul var, Gaitan'ın 2 tane sarı görüp atılması gerek, Luisao'nun ceza sahası yayında Salih'e yaptığı bariz faul var ve 2 kere kart görmesi gereken pozisyon var. Ve penaltı pozisyonlarının hepsi de çarpma, en uzak mesafesi olan 40-50 cm ve futbolcuların ellerini kaçırmaları gibi bir şansları da yok. Hakemin penaltı düdükleri hatalı değil doğru olandı.
Hakem bizim lehimize de yönetse aleyhimize yönetse elenirdik bunu zaten kabul ediyoruz ama sanki hakem bütün maç boyunca bize çalışmış gibi yorum yapmamak lazım. Ve oyun benim görüşümde 1-1 den sonra değil 2-1 den sonra rakibe geçti, o sıralarda az da olsa top yapıyoduk ama o saçma gol sonrası takım maçı bıraktı resmen.
Cesaretli futbol beklemek manasızdı bu maçta.Hem dikkat ettim bizim futbolcular hep ileriye doğru top atmaya çalıştılar.Eskisi gibi Volkan-Selçuk paslaşmaları yoktu.Belki de benfica izin vermedi bilemem.Bu takım da bu kadar eksikle elinden geleni yaptı,fakat takıma liderlik edecek isim çok bariz bir şekilde eksikliğini hissettiriyor.Eminim Emre veya Alex olsaydı bu maç Gökhan sakatlığından sonra değişirdi.