Cunku bir oyuncunun dripling yapmasi sadece ve sadece dripling ozelligine bagli degil.
Printable View
sow hızıyla çalım atan ayak tekniğinden mahrum bir oyuncu şimdi daha iyi anladım. iyi ki bu site var fm tartışmak benim için 2002 den beri zevk. iyi geceler :)
Ben Sow'un öyle ahım şahım Top Sürdüğüne pek şahit olmadım, Dar mesafedeki belli alanda topu iyi sürükler ve önündeki bir kişiyi ekarte etme yoluna gider. Ancak hem geniş alanda -özellikle kontra pozisyonlarda- topla ilerlerken hem de pozisyonu geliştirme, bitirme aşamasında çok vasat. Oyun görüşü de bu bağlamda kötü. Her şeye rağmen 9 bir rakam ve göze batıyor. 10 veya 11 olsaydı pek tartışılacağını sanmam. Keza top ayağına daha çok geldikçe, Oyun içinde Sow'u daha çok kullandıkça bu özelliklerini çok rahat geliştirebileceğini düşünüyorum.
Ofansif orta saha merkezde serbest oyuncu olarak oynattığım Sezer Öztürk'ten vazgeçemedim. Rotasyon oyuncusu olarak kadroda tutuyordum ama şimdi kesmeye korkuyorum.
2017 de uefayı almayı başardım önüme geleni satıyorum sırf ticaret yüzünden oynuyorum bu oyunu biraz para biriksin şl alıcam
Stsl de rakip yok fatih terim gsyi bırakıp liverpoolun başına geçti geçeli gas bitti diğerleri malum
Hasan Ali saatli bomba gibi, inanılmaz kontrolsüz girişleri sayesinde penaltı yaptırmakta üzerine yok.
hasan ali'yi ilk sezon satmıştım bursa'ya. atila turan en iyi Türkç sol bek.
Bende ilk yılımda ligin en iyi 11'ine seçildi. 7.40 gibi bir ortalamayla oynadı. Avrupada tabiki büyük takımlara karşı zorlanıyor ama genellikle iyi oynuyor. Ben en çok Egemen ve yedek stoperlerimden çektim saçma sapan penaltılar, adam kaçırmalar, saçma pas hataları.
Fenerbahçe'de ilk sezon 5-2-3 oynatacağım.
Yani;
3lü stoper, bekler savunmanın bir adım önünde ofansif olarak. ikili ortasaha, ileride üçlü forvet. Maçına görede forvet hattı iki ismi kanat oyuncusu oluyor.
Fantastik bir şekilde yönetmek istedim.
Henri Bienvenu, Miroslav Stoch, Serkan Kırıntılı gibi isimlere talip çıkmıyor hiç. İkinci sezonun hemen başındayım ve kiralıkta olsa yolları ayırmak istiyorum bu oyuncularla.
Kadro derinliğini sağlamak için Tita, Veysel Sarı ve Onür Kaya ile anlaştım. İsimden uzak, sadece işini yapmaları ve as takımı yedeklemeleri onların en büyük artısı.
Tamamen regen aramasına geçmek çok önemli Fenerbahçe teknik direktörleri için. Mevcut kadro ligi farklı kazanabiliyor, kupada ilerleyebiliyor ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 rahat görüyor. Moussa Sow'un komple forvet olarak efsanevi golleri, Krasic'in kanat oyuncusu olarak mükemmel asistleri, Meireles ve Emre'nin oyunu yönetmesi hoşuma gidiyor.
Ben de şu an 2. sezonun başındayım Baroni, Stoch ve Krasic'i satamıyorum. Bu adamları satıp 3 santraforla oynamak istiyorum ama yapamıcam galiba. Bu adamlar yüzünden yabancı sayım da şişmiş durumda. Takımda çok fazla yabancı oyuncu var malesef, oyuncuları satamadığım için de bütçe rezil durumda. Altyapı tesislerinin iyileştirilmesi bile iptal edildi.
Aynen kulübün sürekli zarar etmesinden dolayı alt yapıp tesislerinin geliştirilmesi projesini iptal etti Aziz Yıldırım. Semih, Stoch ve Bienvenu sırada bekliyor ama talipli çıkmıyor. Krasic'i her yönden tavsiye ederim hocam asist konusunda üstüne yok.
Kulüpteki yerli oyunculara güvenebilirsiniz diyorum. Bazı isimler harici detaylı ve kalburüstü bir kadro var elimizde.
Sen hangi taktikle oynuyorsun, Krasic ve Stoch'u satamadığım için mecburen kanatlı oynatıcam. Aynı zamanda Recep'i de oynatmak istediğim için 4-2-3-1 oynatmayı düşünüyorum iyi işler mi acaba. Önceki oyunlarda çok açık verdiği için vazgeçmiştim. Bir de çok iyi bir amc yok takımda.
Recep'i boşver Salih'i geliştir 4-4-2'de OK oynasın.
4-2-3-1 kullanıyorum.
Volkan Demirel
Gökhan Gönül - Joseph Yobo - Serdar Kesimal - Reto Ziegler
Raul Meireles - Emre Belözoğlu
Milos Krasic - Cristian Baroni - Caner Erkin
Moussa Sow
Yedekler; Erten Ersu - Mehmet Topal - Hasan Ali Kaldırım - Onür Kaya - Veysel Sarı - Tita - Semih Şentürk
Bekir, Egemen, Kuyt, Webo, Recep sakatlıklar ve cezalar doğrultusunda kadroda yer alıyorlar. Tita, Veysel, Onür transfer edildi, Ziegler'in bonservisini aldık. Ayrıca 2-3 tane regen transferi yaptık. Salih ilk sezon şans bulamadı fakat bu yıl kiralık yolladık, yavaş yavaş hazırlıyoruz.
Bienvenu, Stoch yedek kadroda yer alıyorlar ve kulüp arıyoruz harıl harıl. Sezer Öztürk'ü sezon başında kiralık olarak Bursaspor'a yolladım ama keşke yollamaz olaydım. Sakatlıklar biraz belimizi büktü ve onu arar olduk. Profil belki yeterli değil ama benim gibi şans veren teknik adamların yönetiminde iyi performans verebiliyor.
Mehmet Topuz'u ise bedava yollamak zorunda kaldık, istediğimiz teklifleri alamadık ve gitmesine izin verdik. Selçuk Şahin keza öyle. Serkan Kırıntılı ise 300B fiyata gitti.
İlk sezon 7 puan farkla ligi şampiyon tamamladık, kupada talihsiz bir şekilde erken elendik. Şampiyonlar Ligi'nde 90. dakikada yediğimiz gol ile çeyrek finali kaçırdık.
Bu arada Bursaspor'la Serdar Aziz için görüştüm ve 25M£ istediler. Çok garibime gidiyor böyle olaylar artık.
Ben ilk sezona 4-4-2 ile başladım, devre arasında Fierro'yu transfer ettim ve kanat oyuncuları sakatlandığı için 4-1-2-3 Grid taktiğindeki dizilişe geçtim. Ligi şampiyon bitirdim kupada gruptan çıkamadım şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktım (çıkmaz olaydım Bayern bana iki maçta 9 gol attı ve ben gol atamadım :D). Bu sezon kimseyi satamadığım için sadece bir sol bek alıp transferi kapatıcam. Çok umutluydum kadro revizyonunda ama kimseyi satamadığım için öylece kaldım. Bu sene de 4-4-2 ve 4-1-2-3 ile dönüşümlü oynarım.
Sow'un oyunu ve performansı sizde nasıl?
Salih en fazla böyle oluyor:
http://a1303.hizliresim.com/17/b/kxq9u.jpg
Ayrıca Stoch'u oynatın abi. Adam efsane oluyor be. Krasic'i ilk sezondan satmaya çalışmak ise büyük hata. Tank gibi adam. Menejerlik oyunlarının en büyük bugı Krasic'tir.
http://b1303.hizliresim.com/17/b/kxqrv.jpg
http://b1303.hizliresim.com/17/b/kxqsk.jpg
http://b1303.hizliresim.com/17/b/kxqt8.jpg
Ayrıca Kuyt'ta çalışkan forvet rolünde tek forvet 44 gol attı bir sezon. Ardından Feynord'a sattım.
Miroslav Stoch'un zihinsel özellikleri çok düşük değil mi? Kararlılık, konsantrasyon gibi özelliklerinin düşüklüğü beni gereğinden fazla ikileme sürüklüyor. Caner'den 10+ Gol 10+ asist gibi bir verim aldıktan sonra nedense vazgeçemedim ama Sow,Meireles,Emre gibi kilit oyuncular arasında değil.
Krasic ise 20'ye yakın asist yapıyor her sezon, leblebi gibi adam geçip skor ürettiriyor.
Stoch AML oynadığı zaman iş görür ama mevcut haliyle gerçekten kötü. CV'si Stoch'a göre daha kötü olan Caner bile yanında Süper adam gibi duruyor. Bu adamın form tuttuğu zaman neler yaptığını hepimiz gördük, Mevcut teknik heyetin oyuncu yönetimi konusundaki başarısızlığı Stoch'un mevcut yeteneklerini bu kadar etkilememeliydi. Bugün yönetenlerin kendi egoları yüzünden oyuncular takımdan ayrı tutuluyorsa bunun tüm nedeni oyuncunun kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez, Stoch Mental olarak bir ölüyü canlandırıyor.
Bu maç motoruyla alakalı bir şey. Kanat oynayabilme yetenekleri hatırı sayılır her oyuncu kanatta döktürebiliyor. Az buçuk Dribbling olsun Çabukluğu olsun, bırak aksın. Hep söylerim, bu oyuncuların durumlarını oyuna aktarırken ya biz çok realist yaklaşıyoruz ya da Avrupalılar işi biraz abartıyor. Özellikle Batı Avrupa liglerinde oynayan oyuncuların mevcut durumu muazzam. Örneğin Salih geçen sezon Buca'da bu sezon Fenerbahçe belirli bir seviyede futbol oynadı. Aynı düzeyde özellikle Hollanda, Fransa ve Belçika'daki genç oyunculara bakıyoruz, Bırakın Salih'in ortaya koyduğu futbolu maç sayısı bile çok çok kısıtlıyken abartılı yetenek değerleri giriliyor. Abartılı diyorum çünkü kendimizle karşılaştırdığımızda başka açıklama bulamıyorum.
Bu konuda sana çok katılıyorum, özellikle son yılarda Hollanda'dan çıkmış kaliteli oyuncu sayısı çok azken ligde bulunan 18-19 yaşındaki tüm oyuncular yıldız adayı. Aynı şekilde Fransız takımların altyapıları Wonderkid dolu.
Benim Türk gençlerle ilgili düşüncem şudur; Türkiye'de altyapılarda iyi hocalar yok, gençlere şans verilmiyor ve tesisler çok ta yeterli değil. Türkiye'de bu yüzden gençler yetişmiyor. Ama biz oyunda çok iyi antrenörler alıyoruz, tesisleri geliştiriyoruz ve en önemlisi gençlere inanılmaz şans veriyoruz. Ben ilk senemde Salih'e 20 maçtan fazla şans verdim, gerçek hayatta bu kadar oynasaydı şu an belki de ilk 11 oyuncusuydu. Bu durumda bizim gençlerimizin potansiyelsiz olması bana yanlış geliyor. En ufak bir ışıltıda pa değeri cömert girilmeli.
Birazdan Fenerbahçe ile bir daha açacağım, büyük ihtimalle favori olarak sahada yer aldığımız maçlarda Stoch'u kullanacağım. İlk 18'e almayıp değerini düşürmektense mümkün olduğu kadar oynatıp performansına göre satabilirim.
@TurgoN
Şampiyonlar Ligi performansı nasıl Stoch'un? Geçen oyunumda 89. dakikada yediğimiz akıl almaz bir gol yüzünden çeyrek finali kaçırdığım için bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorum.
Stoch ve Krasic bende yokları oynuyor. Stoch Inside Forward Attack Krasic de Winger Attack oynuyor. Krasic'in golü yok.
Stoch da tek golünü Besiktasa atti.
Ilk yari bitti sayilir nerdeyse.
valla arkadaslar yeni guncelleme ıle yeni bir kariyer actım
nacizane onerilerim
christian ı satın oyun baslar baslamaz 4.5 mılyon£ ben 5.5 e porto ya sattım
selcuk sahin,orhan sam,semih senturk,sezer ozturk u satılık lıstesıne koydum
selcuk 1.3(belediye) orhan ı satamadım semıh ı (bursaya) kıraladım sezer 1.3 mılyon a (g.birligine) sattım
aldıgım oyuncular albiol kiralık anderson kiralık bir de nunez diye bir forvet aldım bitiriciligi ve hızı var takım su anda fena degil super kupayı aldım ligin ilk 3 macını galibiyetle bitirdim trabzon deplasmanı var bunların ıcınde
yonetım kesınlıkle para vermıyor onceki serilere kıyasla kendı ıstegı ıle transfer lıstesıne koyulan oyuncuların haddi hesabı yok yonetım para verse cogunu alabilirsiniz ama maalesef:(
"christian ı satın oyun baslar baslamaz 4.5 mılyon£ ben 5.5 e porto ya sattım"
Paranın %66'sı anlaşmalı kulüplere gidiyor yalnız. Çok iyi fiyatlara satılıyor ama işte ele geçen az.
salihi fizik olarak bilerek m i bu kadar kötü yapmislar anlamiyorum.. fizigi kötü olunca ise yaramiyor haliyle.. teknigi ve mental özellikleri ne kadar iyi olursa olsun..
Beyler yeni sürümde oyunu kurduğumda hiç iyi koç bulamıyorum. Eski serilerde çok kaliteli personel bulurdum şimdi çıkmıyor; acaba Türkiye liginin seviyesini düşürdükleri için mi?
Ben bu takımı yönetemiyorum 8 maç yaptım ilk iki maç Brugge'da kazandım sonraki maçları kazanamadım istifa ettim, ligin 14. haftası Sivasspor'a geçtim takır takır maç kazanıp devreyi üçüncü bitirdim. Ertuğrul Sağlam'n yönetiminde ki Fenerbahçe ile serimde bitti. Ben bir yerde hata yapıyorum; ama çözemedim.
Ligin itibarı düştüğü için düzgün transfer yapamıyorum. Emre Can gibi adamlar kiralık bile gelmiyor takıma. Jem Karacan falan da transfer etmek çok zor. Takımdaki yabancı youncuları da satmak neredeyse imkansız, daha 1 tanesini bile satamadım. Artık 2015'te serbest bırakıcam gibi duruyor.
Bu arada Volkan neredeyse 2-3 penaltıdan birini kurtarıyor, sizde de öyle mi? Çok penaltı oluyor diye kızıyorum ama Volkan anormal bir şekilde neredeyse yarısını kurtarıyor. Bu arada aynı şekilde ben de çok penaltı kazanıyorum ve Sow 2 yılda 1 tane bile kaçırmadı. Garip bir şekilde penaltıları da hep Kuyt kaçırdı normalde 1. penaltıcı olması gerekirken 5. sırada.
http://b1303.hizliresim.com/17/l/l62g9.jpg
Salih Uçan'ın fazla gelişmediğini söyleyen arkadaşlara katılmıyorum. Tabi ki ne olursa olsun Fenerbahçe için yeterli bir topçu değil, o hale de gelmiyor. En fazla B kalite topçu oluyor. Ama ilk 5 sezonda geliştirilebilir/kullanılabilir bir futbolcu. 8M€ değerine Zenith'e sattım ben.