Sayfa 16 / 22 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon
451 ile 480 arası toplam 653 sonuç

Konu: Football Manager 2013 | Fenerbahçe

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by NikolaiBelinski View Post
    Henri Bienvenu, Miroslav Stoch, Serkan Kırıntılı gibi isimlere talip çıkmıyor hiç. İkinci sezonun hemen başındayım ve kiralıkta olsa yolları ayırmak istiyorum bu oyuncularla.

Kadro derinliğini sağlamak için Tita, Veysel Sarı ve Onür Kaya ile anlaştım. İsimden uzak, sadece işini yapmaları ve as takımı yedeklemeleri onların en büyük artısı.

Tamamen regen aramasına geçmek çok önemli Fenerbahçe teknik direktörleri için. Mevcut kadro ligi farklı kazanabiliyor, kupada ilerleyebiliyor ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 rahat görüyor. Moussa Sow'un komple forvet olarak efsanevi golleri, Krasic'in kanat oyuncusu olarak mükemmel asistleri, Meireles ve Emre'nin oyunu yönetmesi hoşuma gidiyor.
    Ben de şu an 2. sezonun başındayım Baroni, Stoch ve Krasic'i satamıyorum. Bu adamları satıp 3 santraforla oynamak istiyorum ama yapamıcam galiba. Bu adamlar yüzünden yabancı sayım da şişmiş durumda. Takımda çok fazla yabancı oyuncu var malesef, oyuncuları satamadığım için de bütçe rezil durumda. Altyapı tesislerinin iyileştirilmesi bile iptal edildi.

Quote Originally Posted by himone View Post
    Ben de şu an 2. sezonun başındayım Baroni, Stoch ve Krasic'i satamıyorum. Bu adamları satıp 3 santraforla oynamak istiyorum ama yapamıcam galiba. Bu adamlar yüzünden yabancı sayım da şişmiş durumda. Takımda çok fazla yabancı oyuncu var malesef, oyuncuları satamadığım için de bütçe rezil durumda. Altyapı tesislerinin iyileştirilmesi bile iptal edildi.
    Aynen kulübün sürekli zarar etmesinden dolayı alt yapıp tesislerinin geliştirilmesi projesini iptal etti Aziz Yıldırım. Semih, Stoch ve Bienvenu sırada bekliyor ama talipli çıkmıyor. Krasic'i her yönden tavsiye ederim hocam asist konusunda üstüne yok.

Kulüpteki yerli oyunculara güvenebilirsiniz diyorum. Bazı isimler harici detaylı ve kalburüstü bir kadro var elimizde.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Aynen kulübün sürekli zarar etmesinden dolayı alt yapıp tesislerinin geliştirilmesi projesini iptal etti Aziz Yıldırım. Semih, Stoch ve Bienvenu sırada bekliyor ama talipli çıkmıyor. Krasic'i her yönden tavsiye ederim hocam asist konusunda üstüne yok.

Kulüpteki yerli oyunculara güvenebilirsiniz diyorum. Bazı isimler harici detaylı ve kalburüstü bir kadro var elimizde.
    Sen hangi taktikle oynuyorsun, Krasic ve Stoch'u satamadığım için mecburen kanatlı oynatıcam. Aynı zamanda Recep'i de oynatmak istediğim için 4-2-3-1 oynatmayı düşünüyorum iyi işler mi acaba. Önceki oyunlarda çok açık verdiği için vazgeçmiştim. Bir de çok iyi bir amc yok takımda.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Recep'i boşver Salih'i geliştir 4-4-2'de OK oynasın.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by OrcunFB View Post
    Recep'i boşver Salih'i geliştir 4-4-2'de OK oynasın.
    Salih'i zaten geliştiriyorum, kaçarı yok. İlk sezon 20 maç falan oynatmışımdır hatta. Ama Recep'e de kıyamıyorum be . Galiba bu sene kiralık yollarım Recep'i, zaten Meireles ve Kuyt'tan özel ders te aldırdım baya bi gelişti.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Salih'i zaten geliştiriyorum, kaçarı yok. İlk sezon 20 maç falan oynatmışımdır hatta. Ama Recep'e de kıyamıyorum be . Galiba bu sene kiralık yollarım Recep'i, zaten Meireles ve Kuyt'tan özel ders te aldırdım baya bi gelişti.
    Ben kiralık yolluyordum paso. Şuan ki kariyerimde de öyle yaparım. Oyun sistemine uymuyorsa yapacak bir şey yok.

4-2-3-1 kullanıyorum.

Volkan Demirel
    Gökhan Gönül - Joseph Yobo - Serdar Kesimal - Reto Ziegler
    Raul Meireles - Emre Belözoğlu
    Milos Krasic - Cristian Baroni - Caner Erkin
    Moussa Sow

Yedekler; Erten Ersu - Mehmet Topal - Hasan Ali Kaldırım - Onür Kaya - Veysel Sarı - Tita - Semih Şentürk

Bekir, Egemen, Kuyt, Webo, Recep sakatlıklar ve cezalar doğrultusunda kadroda yer alıyorlar. Tita, Veysel, Onür transfer edildi, Ziegler'in bonservisini aldık. Ayrıca 2-3 tane regen transferi yaptık. Salih ilk sezon şans bulamadı fakat bu yıl kiralık yolladık, yavaş yavaş hazırlıyoruz.

Bienvenu, Stoch yedek kadroda yer alıyorlar ve kulüp arıyoruz harıl harıl. Sezer Öztürk'ü sezon başında kiralık olarak Bursaspor'a yolladım ama keşke yollamaz olaydım. Sakatlıklar biraz belimizi büktü ve onu arar olduk. Profil belki yeterli değil ama benim gibi şans veren teknik adamların yönetiminde iyi performans verebiliyor.

Mehmet Topuz'u ise bedava yollamak zorunda kaldık, istediğimiz teklifleri alamadık ve gitmesine izin verdik. Selçuk Şahin keza öyle. Serkan Kırıntılı ise 300B fiyata gitti.

İlk sezon 7 puan farkla ligi şampiyon tamamladık, kupada talihsiz bir şekilde erken elendik. Şampiyonlar Ligi'nde 90. dakikada yediğimiz gol ile çeyrek finali kaçırdık.

Bu arada Bursaspor'la Serdar Aziz için görüştüm ve 25M£ istediler. Çok garibime gidiyor böyle olaylar artık.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben ilk sezona 4-4-2 ile başladım, devre arasında Fierro'yu transfer ettim ve kanat oyuncuları sakatlandığı için 4-1-2-3 Grid taktiğindeki dizilişe geçtim. Ligi şampiyon bitirdim kupada gruptan çıkamadım şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktım (çıkmaz olaydım Bayern bana iki maçta 9 gol attı ve ben gol atamadım ). Bu sezon kimseyi satamadığım için sadece bir sol bek alıp transferi kapatıcam. Çok umutluydum kadro revizyonunda ama kimseyi satamadığım için öylece kaldım. Bu sene de 4-4-2 ve 4-1-2-3 ile dönüşümlü oynarım.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Sow'un oyunu ve performansı sizde nasıl?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    İlk yıl 42 maç 31 gol ile mükemmele yakın oynadı. Ligde attığı 21 gol ile gol krallığını kazandı.
    İkinci yıl ise oynadığı 4 maçta 6 gol ile başladı. Çok iyi bir komple forvet performansı mükemmel, yay üstünde affetmiyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    45 maç 44 gol 12 asist, takımın herşeyi. Avrupada 13 gol attı.

Salih en fazla böyle oluyor:

Ayrıca Stoch'u oynatın abi. Adam efsane oluyor be. Krasic'i ilk sezondan satmaya çalışmak ise büyük hata. Tank gibi adam. Menejerlik oyunlarının en büyük bugı Krasic'tir.

Ayrıca Kuyt'ta çalışkan forvet rolünde tek forvet 44 gol attı bir sezon. Ardından Feynord'a sattım.

Miroslav Stoch'un zihinsel özellikleri çok düşük değil mi? Kararlılık, konsantrasyon gibi özelliklerinin düşüklüğü beni gereğinden fazla ikileme sürüklüyor. Caner'den 10+ Gol 10+ asist gibi bir verim aldıktan sonra nedense vazgeçemedim ama Sow,Meireles,Emre gibi kilit oyuncular arasında değil.

Krasic ise 20'ye yakın asist yapıyor her sezon, leblebi gibi adam geçip skor ürettiriyor.

Miroslav Stoch'un zihinsel özellikleri çok düşük değil mi? Kararlılık, konsantrasyon gibi özelliklerinin düşüklüğü beni gereğinden fazla ikileme sürüklüyor. Caner'den 10+ Gol 10+ asist gibi bir verim aldıktan sonra nedense vazgeçemedim ama Sow,Meireles,Emre gibi kilit oyuncular arasında değil.

Krasic ise 20'ye yakın asist yapıyor her sezon, leblebi gibi adam geçip skor ürettiriyor.
    Arada formsuzlaşıyor ama iyi oynadığı maçlar daha fazla. Sol kanatta içeriye kat eden oyuncu- hücum oynattım kaç sezon. Bitiriciliği ve uzaktan şutları iyi zaten. Sık sık şut at, arada orta aç. Hızlı adam zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Stoch AML oynadığı zaman iş görür ama mevcut haliyle gerçekten kötü. CV'si Stoch'a göre daha kötü olan Caner bile yanında Süper adam gibi duruyor. Bu adamın form tuttuğu zaman neler yaptığını hepimiz gördük, Mevcut teknik heyetin oyuncu yönetimi konusundaki başarısızlığı Stoch'un mevcut yeteneklerini bu kadar etkilememeliydi. Bugün yönetenlerin kendi egoları yüzünden oyuncular takımdan ayrı tutuluyorsa bunun tüm nedeni oyuncunun kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez, Stoch Mental olarak bir ölüyü canlandırıyor.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Stoch AML oynadığı zaman iş görür ama mevcut haliyle gerçekten kötü. CV'si Stoch'a göre daha kötü olan Caner bile yanında Süper adam gibi duruyor. Bu adamın form tuttuğu zaman neler yaptığını hepimiz gördük, Mevcut teknik heyetin oyuncu yönetimi konusundaki başarısızlığı Stoch'un mevcut yeteneklerini bu kadar etkilememeliydi. Bugün yönetenlerin kendi egoları yüzünden oyuncular takımdan ayrı tutuluyorsa bunun tüm nedeni oyuncunun kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez, Stoch Mental olarak bir ölüyü canlandırıyor.
    Düşün işte bu hali bile iş yapıyor

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by TurgoN View Post
    Düşün işte bu hali bile iş yapıyor
    Bu maç motoruyla alakalı bir şey. Kanat oynayabilme yetenekleri hatırı sayılır her oyuncu kanatta döktürebiliyor. Az buçuk Dribbling olsun Çabukluğu olsun, bırak aksın. Hep söylerim, bu oyuncuların durumlarını oyuna aktarırken ya biz çok realist yaklaşıyoruz ya da Avrupalılar işi biraz abartıyor. Özellikle Batı Avrupa liglerinde oynayan oyuncuların mevcut durumu muazzam. Örneğin Salih geçen sezon Buca'da bu sezon Fenerbahçe belirli bir seviyede futbol oynadı. Aynı düzeyde özellikle Hollanda, Fransa ve Belçika'daki genç oyunculara bakıyoruz, Bırakın Salih'in ortaya koyduğu futbolu maç sayısı bile çok çok kısıtlıyken abartılı yetenek değerleri giriliyor. Abartılı diyorum çünkü kendimizle karşılaştırdığımızda başka açıklama bulamıyorum.
    ...

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Bu maç motoruyla alakalı bir şey. Kanat oynayabilme yetenekleri hatırı sayılır her oyuncu kanatta döktürebiliyor. Az buçuk Dribbling olsun Çabukluğu olsun, bırak aksın. Hep söylerim, bu oyuncuların durumlarını oyuna aktarırken ya biz çok realist yaklaşıyoruz ya da Avrupalılar işi biraz abartıyor. Özellikle Batı Avrupa liglerinde oynayan oyuncuların mevcut durumu muazzam. Örneğin Salih geçen sezon Buca'da bu sezon Fenerbahçe belirli bir seviyede futbol oynadı. Aynı düzeyde özellikle Hollanda, Fransa ve Belçika'daki genç oyunculara bakıyoruz, Bırakın Salih'in ortaya koyduğu futbolu maç sayısı bile çok çok kısıtlıyken abartılı yetenek değerleri giriliyor. Abartılı diyorum çünkü kendimizle karşılaştırdığımızda başka açıklama bulamıyorum.
    Bu konuda sana çok katılıyorum, özellikle son yılarda Hollanda'dan çıkmış kaliteli oyuncu sayısı çok azken ligde bulunan 18-19 yaşındaki tüm oyuncular yıldız adayı. Aynı şekilde Fransız takımların altyapıları Wonderkid dolu.

Benim Türk gençlerle ilgili düşüncem şudur; Türkiye'de altyapılarda iyi hocalar yok, gençlere şans verilmiyor ve tesisler çok ta yeterli değil. Türkiye'de bu yüzden gençler yetişmiyor. Ama biz oyunda çok iyi antrenörler alıyoruz, tesisleri geliştiriyoruz ve en önemlisi gençlere inanılmaz şans veriyoruz. Ben ilk senemde Salih'e 20 maçtan fazla şans verdim, gerçek hayatta bu kadar oynasaydı şu an belki de ilk 11 oyuncusuydu. Bu durumda bizim gençlerimizin potansiyelsiz olması bana yanlış geliyor. En ufak bir ışıltıda pa değeri cömert girilmeli.

Birazdan Fenerbahçe ile bir daha açacağım, büyük ihtimalle favori olarak sahada yer aldığımız maçlarda Stoch'u kullanacağım. İlk 18'e almayıp değerini düşürmektense mümkün olduğu kadar oynatıp performansına göre satabilirim.

@TurgoN

Şampiyonlar Ligi performansı nasıl Stoch'un? Geçen oyunumda 89. dakikada yediğimiz akıl almaz bir gol yüzünden çeyrek finali kaçırdığım için bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorum.

Stoch ve Krasic bende yokları oynuyor. Stoch Inside Forward Attack Krasic de Winger Attack oynuyor. Krasic'in golü yok.

Stoch da tek golünü Besiktasa atti.

Ilk yari bitti sayilir nerdeyse.

valla arkadaslar yeni guncelleme ıle yeni bir kariyer actım

nacizane onerilerim

christian ı satın oyun baslar baslamaz 4.5 mılyon£ ben 5.5 e porto ya sattım
    selcuk sahin,orhan sam,semih senturk,sezer ozturk u satılık lıstesıne koydum

selcuk 1.3(belediye) orhan ı satamadım semıh ı (bursaya) kıraladım sezer 1.3 mılyon a (g.birligine) sattım

aldıgım oyuncular albiol kiralık anderson kiralık bir de nunez diye bir forvet aldım bitiriciligi ve hızı var takım su anda fena degil super kupayı aldım ligin ilk 3 macını galibiyetle bitirdim trabzon deplasmanı var bunların ıcınde

yonetım kesınlıkle para vermıyor onceki serilere kıyasla kendı ıstegı ıle transfer lıstesıne koyulan oyuncuların haddi hesabı yok yonetım para verse cogunu alabilirsiniz ama maalesef

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

"christian ı satın oyun baslar baslamaz 4.5 mılyon£ ben 5.5 e porto ya sattım"

Paranın %66'sı anlaşmalı kulüplere gidiyor yalnız. Çok iyi fiyatlara satılıyor ama işte ele geçen az.
    ...

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

salihi fizik olarak bilerek m i bu kadar kötü yapmislar anlamiyorum.. fizigi kötü olunca ise yaramiyor haliyle.. teknigi ve mental özellikleri ne kadar iyi olursa olsun..

Nesil
    2006

Beyler yeni sürümde oyunu kurduğumda hiç iyi koç bulamıyorum. Eski serilerde çok kaliteli personel bulurdum şimdi çıkmıyor; acaba Türkiye liginin seviyesini düşürdükleri için mi?

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Beyler yeni sürümde oyunu kurduğumda hiç iyi koç bulamıyorum. Eski serilerde çok kaliteli personel bulurdum şimdi çıkmıyor; acaba Türkiye liginin seviyesini düşürdükleri için mi?
    Aynen seviye düştüğü için. As takımı bir şekilde halledersin ama asıl sıkıntı alt yapıda oluyor. Altyapıya antrenör bulmak gerçekten çok zor.

Nesil
    2006

Aynen seviye düştüğü için. As takımı bir şekilde halledersin ama asıl sıkıntı alt yapıda oluyor. Altyapıya antrenör bulmak gerçekten çok zor.
    İsmimi bildiklerimi hemen takıma katıyorum zaten; ama cidden kötü oldu bu. Bir an önce takımı ve ülkeyi yükseltmek lazım.

Nesil
    2006

Ben bu takımı yönetemiyorum 8 maç yaptım ilk iki maç Brugge'da kazandım sonraki maçları kazanamadım istifa ettim, ligin 14. haftası Sivasspor'a geçtim takır takır maç kazanıp devreyi üçüncü bitirdim. Ertuğrul Sağlam'n yönetiminde ki Fenerbahçe ile serimde bitti. Ben bir yerde hata yapıyorum; ama çözemedim.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ligin itibarı düştüğü için düzgün transfer yapamıyorum. Emre Can gibi adamlar kiralık bile gelmiyor takıma. Jem Karacan falan da transfer etmek çok zor. Takımdaki yabancı youncuları da satmak neredeyse imkansız, daha 1 tanesini bile satamadım. Artık 2015'te serbest bırakıcam gibi duruyor.

Bu arada Volkan neredeyse 2-3 penaltıdan birini kurtarıyor, sizde de öyle mi? Çok penaltı oluyor diye kızıyorum ama Volkan anormal bir şekilde neredeyse yarısını kurtarıyor. Bu arada aynı şekilde ben de çok penaltı kazanıyorum ve Sow 2 yılda 1 tane bile kaçırmadı. Garip bir şekilde penaltıları da hep Kuyt kaçırdı normalde 1. penaltıcı olması gerekirken 5. sırada.

30. Default

Salih Uçan'ın fazla gelişmediğini söyleyen arkadaşlara katılmıyorum. Tabi ki ne olursa olsun Fenerbahçe için yeterli bir topçu değil, o hale de gelmiyor. En fazla B kalite topçu oluyor. Ama ilk 5 sezonda geliştirilebilir/kullanılabilir bir futbolcu. 8M€ değerine Zenith'e sattım ben.

Sayfa 16 / 22 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon

Mesaj Yetkileri