Yanlışın Var Ozzy :D Coşkun ile Ben Kısa Dönem Gideceğiz İnşallah :)
Printable View
Yanlışın Var Ozzy :D Coşkun ile Ben Kısa Dönem Gideceğiz İnşallah :)
Gidenlere şimdiden hayırlı teskereler.
Bu mesajı yazmamın üstünden tam 3 buçuk ay geçti ve benim işlemlerim daha yeni bitti. Ekim ayına kadar rahatım sonra 1 defa daha gidicem İzmir'e. Ondada muhtemelen 1 yıl atacaklar rahat edicem. Gitmiyorum şu 5-6 aylık sürede hastalık bela olurda kilo veremezsem. Gitmeyi çok istiyodum şu askerlik işleri başlayana kadar ama inanın beni delirttiler artık.
KBB polikliniğinden 6. hafta sonunda zar zor imza attırarak Odyometri testine girdim. Şimdiye kadar defalarca yapıldı bu testten bana. Duyduğun zaman butona basıyosun mantık olarak. Ses geliyo butona basıyorum hayır basmıyosun gelmiyo buraya işaret diyo. Kaldırıp gösteriyorum yok olmuyo diyo. En sonunda zor bela duymayan kulağımı duyuyo çıkardılar. Yalancı durumuna düştüm. Kulağın duymuyo ama asker olabilirsin Komando olamazsın diyen bir doktora denk geldim. Tüm bu işlemler 13. haftaya kadar sürdü.
Sonrasında birde heyet işleri başladı. Artık tamamen bittiği gün heyet raporunu saat 08:30'da aldım götürdüm sağlık kuruluna teslim ettim. Saat 13:30'a kadar sağlık kurulu açılsın diye bekledim. O bitti tekrar boy kilo ölçümü yapıldı ve her ölçtüklerinde 3 cm uzadım, kısaldım. Kilo 5-6 kilo oynadı. Hadi dedim sabır sabır. Sabah 08:30'da bıraktığım raporun yüzüme okunmasını bekledim saat 15:00'a kadar. Neyse onuda okudular bu sefer ön rapor çıkacak yine bekleyeceksiniz. Bekle Allah bekle sen nasıl geliyosun, nasıl gideceksin demek yok.
Velhasıl kelam askerlik yapacaklara şimdiden uyarı. Mantığınızı, beyninizi kışlanın dışında bırakıp koyun olarak girin kışlaya. Mantık aramayın hiçbirşeyde.
Fazla kilolarımın faydasını sanırım askere gitmeyerek göreceğim :)
Haziran'da okul biter bitmez başvurayım da askerliğe sağlık raporundan geçemeyeyim.
Bu arada Düz Taban olanlar askere alınıyor mu ?
22'sinde yola çıkıyorum..
Sülüs'üde aldık yol parası verdiler 50 lira beklemiyordum. :)
Ne kadar çabuk geçmiş zaman, muayne olmaya gittiğimde utanan çocukları görüyordum soyuyorlar dediklerinde, kıp kırmızı hallerini hatırlıyorum 10 dakika öncesi gibi..
Askerliği de yedik.. :)
Haydi geçmiş olsun Burak.:)
Geçmiş olsun Burak. Artık rütben bu; Hür General. :)
Sağolun :) Valla istemiyorum rütbe falan. :D
Şafak -366 olmuş, vay be! :D
Geçmiş olsun Burak.
179 Batıcak nasipse.. Bitmedi gitti ha.
Nasılsınız TSI asker ahalileriii... Herkez askere gitmiş ya, Dönüşte burda buluşuruz :n:
iyi eğlenceler selamlar :)
Askeriyenin ne kadar yavaş işlediğimi şöyle anlatayım size.
2011in 11. ayında asker kaçağı durumuna düşmemem için kağıt yazılmış.
2012 Ocak ayında muayene için işlemleri başlattım.
2012 Mayıs ayında askerlik için 1 yıl attıkları belgeyi aldım.
2012 Mayıs ayının sonunda o asker kaçağı durumuna düşeceksiniz uyarısı geldi.
Az daha bekleselerdi keşke. 2. yoklamaya gidecektim.
Acemiliği bitirmişim vay arkadaş. :)
Ankara/Gölbaşı yeni memleketim. :p
Hayırlı olsun Serhat. Allah yardımcın olsun. Tez vakitte bitir gel inşallah hayırla.
Eee nasıl geçti acemilik? :)
ALLAH razı olsun abi teşekkür ederim, çok şükür güzel geçti rahattım bol bol yattım :)
Bol bol 1 2 3 4 diye can sıkıntı olacak yürüyüş yaptık :) Güzeldi Burdur Çok rahat bir yer diye anlatıyorlardı zaten dediklerinden rahatmış. :)
Bakalım önemli olan usta birliği orada rahat etmek önemli :) Genelkurmaydada ne kadar rahat olunur bilemem :D
Umarım rahat bir askerlik geçirirsin.
Genel Kurmay Komutanlığı Kh. Des. Gr Ankara/Gölbaşı olarak yazıyor tamda anlamadım ne oldu ne bıttı ama heralde değilim nasıl yerdır tecrübelerini paylaşırmısın?
Ağustos Celbine Allahın İzniyle Yarın Diplomamızı Alıp Başvuracağız. Ağustosta Gidecek Olan Kardeşlerime Şimdiden Hayırlı Tezkereler
Ooo dede askere mi gidiyon sen ya, hadi hayırlı tezkereler olsun şimdiden.
Ya abiler ben 3 Kasım 1992 doğumluyum. Geçen sene yoklama kağıdım gelmişti. Bende okuldan bir belge alıp ( hizmete özel belgesi midir nedir ) askerlik şubesine götürdüm. 2013'e kadar tecil edildin demişlerdi bana. Birde diplomanı alınca tekrar askerlik şubesine gel dediler.
Diplomayı pazartesi günü alıcam ama ben en az 3 sene daha askerliği düşünmüyorum. Bu sene de üniversiteye gidemessem 1 sene daha dersaneye gidip hazırlanıcam. Ama Sınav 2013 ten sonra. Yani ben bişi anlayamadım :) Tam olarak benim durumum hakkında ne diyebiliriz ? Fikri olan var mı ?
Birde okuldan aldığım kağıtta mezun olduktan sonra 3 sene kadar tecil hakkı mı ne yazıyordu. Ama ben 1 sene kalınca o 3 seneden 1 sene alınmış gibi oldu. Yani önümde son 1 sene var gibi görünüyo kağıt üzerinde askerlik. Yada ben öyle anladım.
Emre; Sağolasın Barto İnsan Biraz Moral Verir Korkutmak Zorundamısın Yahu :( :D
Tolga; Acele Etme Diplomanı Aldıktan Sonra Tecilin Bitince Yine Şubeye Gidip Tecil Ettirebilirsin Farketmez Öyle 1-2 Sene Sen Tecil Ettir. Sonra Üniversiteye 2 Yıllık, 4 Yıllık Hangisi Gelirse Gelsin Yine Tecil Ettiriirsin Rahat Ol O Konuda :)
Bu Arada Dün Muayenemi Yaptırdım İşlemlerimi Başlattım Allahın İzniyle 31 Temmuzda Askeriyenin Malıyız. 1-2-3 Agustosta Yedek Subaylık Sınavlarına Ankara Etlikte Gireceğim Bakalım Nolacak Umarım Kısa Dönem Çıkar
Ooo dedecim şimdiden hayırlı tezkereler.
Öyle demeyin Mehmet abiye :D Zaten yaşlı başlı adam yeterince zorlanacak bir de siz yapmayın :D
Hayırlı tezkereler hepinize (:
Şafak 45 (Manisa) Herkeze hayırlı tezkereler, Az kaldı Tsi ailesi Tekrar dönüyorum :)
En fazla 2 yıl ertelemiyorlar mı? 2016'ya kadar erteletmek nasıl oluyor? :confused:
Anladım, bir kerede 2 yıl tecil ediliyor diye biliyorum ben, her neyse. Başarılar, kolay gelsin. :)
347 K.D ler ve 1992/3 ler (Biletlerim benim :z) Sizleri bekliyorum artık..
Dede biter mi be :D Off Ağustos'ta tozlu eğitim alanlarında yat kalk felan off Allah kolaylık versin. Neyse poşet olmaya gayret ette şafak sıkıştırmasın :n:
91-3 lerde yedi askerliği :)
Bu arada 3. Piyade Eğitim Tugayı (Antalya ve Burdur) düşen arkadaşlar rahat olsunlar. Bende Antalya'da yaptım. Rahattır acemilik. Dağıtım ise Kıbrıs-Ankara-İstanbul şeklinde olur genelde. Doğuyada gönderirler ama fazla değil. Doğuya gidenler Ağrı Malatya gibi yerlere düşüyorlar. O konularda rahat olablirsiniz. Yalnız ben Eminönüne düştüm İstanbul'un en merkezi yeri. Yanda Gülhane ve Topkapı Arkada Galata Kulesi Nizamiyede Boğaz manzaları var. Komutanlarda Tr'nin en güzel yerinde askerlik yapıyorsunuz diyor zaten. Ada No 1 parsel no 1 olan bir yer. Ancak şu varki herşey göründüğü gibi değil. Burda askerlik sıkıcı. Komutanlar sıkıyor. 20 küsür albay 10-15 yarbay bir düzüne bin-yüz başı ast teğmen var. O nedenle burada herşey gösteriş. Bazen insan diyor doğuya düşseydik diye. İş Batıya düşmekle bitmiyor bu yazdıklarımıda iyi düşünün :)
Adam boğaz manzaralı nöbet tutuyor hala şikayetçi :D
Bu sene askere hangi doğumlular gitti ?:D
92 celbi gitti, gitmeye devam da ediyorlar. En son 92/2'ler gitti. Kısa dönem olarak da 345'ler gitti, sıra 347'lerde. :)