Konunun içinden cımbızla yazılanların bir kısmını seçip cevap vermeyin lütfen.
Printable View
şöyle bir yorum gördüm. sonuna kadar desteklediğim bir yorum;
Quote:
Oda tv ve sike dosyalarina bakan hakim Yargitay'da! Ilk tutuklamalari yapan da yeni hakim!Yasasin bagimsiz yargi!
TR de 2-3 savcı 2-3 hakim götürüyor bütün işleri heralde; fazlasına gerek yok...
Diğer takım taraftarlarını bilemem. Yanılmıyorsam Fenerbahçe 1 şampiyonlukla önümüzde yer alıyor. Aldığı şampiyonluk da mahkeme kapılarında... Türkiye kupası desen Galatasaray taraftarı olarak ciddi anlamda doymuş durumdayız. Avrupa kupalarından 2 tanesi müzemizde duruyor.
Eğer insanın mağdur olması gerekecekse kıskanması gerekecekse çekememesi gerekecekse bunları yapacağı kişi,kurum her ne ise ondan aşağı olması lazım. Allah aşkına söyle Galatasaray taraftarı Fenerbahçe'nin neyini kıskansın. :)
Mağdur olduğumuz bir nokta var. Oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı. Zevkimizi mağdur etti doğrudur.
konu nerelere geldi şaşırıyorum artık :) Başkanımızda hüküm giydi.
aksine siz haklı çıkarsanız biz özür dileriz ve gereken tepkiyi koyarız. ama sizlerin verdiği tepkiler bir özürle bitecek şeyler değil.. kendi açımdan söylüyorum; çok fazla alttan aldık.. yazılanlar çoğu hakaret boyutuna ulaştı bence. en basitinden şu bile hakarettir ama öyle bir hal aldı ki; herşeyi normal görür olduk.
Quote:
oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı.
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...32926885_n.jpg
Bence Fenerbahçe ile neden uğraşıldığı sorusuna cevap sanırım budur. Hani diyorsunuz eğer şike yoksa Fenerbahçe ile neden uğraşıyorlar diye. Onun için. :)
Ha Aziz Yıldırım'mı? Bana göre Türkiye'de birçok siyasi liderden daha ön planda ve arkasında büyük Fenerbahçe camiası var.
Sanırım son 5 yıl o.Yanlış mı görüyorum ?
İki takımın bu branşlardaki toplam şampiyonluklarını buraya koyup seni utandırmayacağım. Allah'tan Fenerbahçe son yıllarda çıkışa geçmişte Galatasaray ile arasındaki farkı kapatmış. Dedim ya gerisinde olmadığım bir takımın neyini kıskanacağım.
Bu konuyla ilgisi nedir denebilir. Durup durup bundan bahsediliyor. Hatırlatmakta yarar gördüm. Tavsiyem ise Fenerbahçe taraftarı olarak hayali seyirci takıntısından kurtulalım.
* Hayali seyirci: Herkesin kendisini izlediğini, onunla uğraştığını sanma durumudur.
Kıskanıp kıskanmama olayı organizasyonlardaki başarıdan dolayı olmaz. Genellikle bir takımın diğer takımlara karşı üstünlüğü sonucu olan birşeydir. Şahsen Ne G.Saray'ın yada Beşiktaş'ın şu kadar Türkiye Kupası var ne kadar acı bizim sadece 4 tane var demiyorum. Yada Türkiye Ligi'ne bakıpta en fazla şampiyon biz olmuşuz kıskansınlar bizi diye aklımdan geçmiyor. Ancak G.Saray'a maç kaybettiğimizde ise üzülüyorum. Hattataraftarların bu sene xxx'i -Fener/Galatasaray- yenin şampiyonluk felan istemiyoruz demeside bu olayın organizasyonlardaki başarılardan çok taraflar arasındaki rekabete bağlı olduğunu gösteriyor. Yukarıdaki tablolara bakıncada son yıllarda spor alanlarındaki üstünlüğümüz bariz belli. Buda kıskanılmak için bir nedendir. Ha ben şöyleyiz böyleyiz diye iddia etmiyorum ancak F.Bahçede kim onun nesini kıskanalım demekte F.Bahçe'ye hakaret gibi birşeydir.
Kıskançlıkla ilgili en ufak birşey söylemedim. Asıl alıngan olan sizsiniz. Ben sadece konuda bahsedilen şey hakkında yazdım. Mesajını alıntıladım çünkü son 5-6 sezondur en istikrarlı Spor kulübü biziz. Yaklaşık 2 sezondur benimle futbol muhabbetine girmeyen Galatasaray'lı arkadaşlarım bu sene futbol yorumcusu kesildiler başımıza nedense. :)
Hayali seyirci tanımına gelecek olursak. Başında yazan şeyi tekrar eklersen cevap vereceğim. Site yap-boz değil sonuçta. Yaz editle yaz editle. :)
*Yapboz: (bkz: http://forum.turksportal.net/vb/show...30&postcount=4)
Gerçeklerin konuşulmasını istemiyorsanız Fenerbahçe forumlarına gidebilirsiniz. Bu başlığa girmemekte bir seçenek. Kimseyi zorla bu foruma ya da bu başlığa soktuğumuzu hatırlamıyorum. Giriyorsanız gerçekleri kaldırmak zorundasınız. Hem ön koltuk hem cam kenarı hem bedava bilet olmaz.
gerçekten kasıt ne merak ettim.
Gerçekler şu an için fenerbahçe'nin suçlu olmasıdır(mahkeme karar vermemişken.)
Gerçekler geçen ay fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(iddianame belli değildi.)
Gerçekler 3 temmuz'da fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(konunun içeriği bile belli değildi.)
Gerçekler 3 temmuz'dan önce de fenerbahçe'nin suçlu olduğuydu.(çünkü aziz yıldırım mafya/nerden biliyosunuz?/ Bilmeyen mi var oğlum :D )
Gerçekleriniz sizin olsun ama böyle büyük bir sitede yöneticiyseniz de biraz hukuktan anlamak zorundasınız.Temmuz'un başından beri yöneticilerden bir kısmı sıradan üye gibi saçma sapan hareket edip duruyorlar.
En basitinden iddianamedeki telefon konuşmaları buraya koyuluyor. Üzerine tartışıyoruz. Alınıp güceniyorsunuz. Saldırı diyorsunuz.
O zaman bu başlığı niye açtık. Kimse olaylar üzerinden yorum getirmeyecekse, tartışmayacaksa bu konuyu kapatalım.
telefon konuşmaları üzere gidip başkanımıza laf söylüyorsanız alınırız elbette.. savunmaları bekleyin dememize gerek yok heralde. bilmem kaç defa yazdık zaten.
Savunmayı bekleyin deniliyor da bu adamlar çıkıp biz yaptık diyecek halleri yokya.Neler denileceğini az çok tahmin edebilirsiniz.
Karakola bir olaya istemeden de olsa karışıp polis tarafından götürülen herkesi dövüp sövmek lazım bu mantıkla... (ki o adam en azından karışmış)
alınıp konduğunda saldırı demedik, tabii ki alınıp koyulacak.. daha sonrasında yorumlara bizim lafımız..
Bu arada konuya girmeyebilirsiniz diyosunuz, fenerbahçe forumlarına gidebilirsiniz diyosunuz da, sağolun hepiniz ki orası da istila edilmiş durumda, yok hakem hatasıydı yok maç kadrosu konuşmasıydı.. Pardon biz nereye gidelim?
Bende onu diyorum. Savunmayı bekleyeceksek bu konuyu kapatalım. Kimse olayları konuşmasın. Böyle bir yaklaşımı ben doğru bulmuyorum.
Biz iddia üzerindekileri konuşuyoruz. Şuan beğensende beğenmesende süreç budur. Yarın söz savunmaya geçer. Bu kez savunmanın dedikleri üzerinden toplamı değerlendiririz. Karar çıkar. İddianameyi, savunmayı, kararı komple değerlendiririz.
İddiaları konuşmak vardır, iddiaları konuşuyormuş gibi yapıp bir takımın tarihinde aldığı şampiyonluklara dil uzatıp onun tüm başarılarına gölge düşürme maksadı taşıyan yorumlar vardır. İkisi ayrıdır. Maalesef ikinci saydığım bu forumda sıradan hale geldi.
TSI seviyesi gitgide düşüyor. Kimse ile ikili tartışma yapmayım diyorum, sadece okuyum diyorum ancak olmuyor. Ne yazık ki durum bu.
iddiaları tartışmak çıkıp da başkana hakaret etmek ya da şampiyonluklar şaibeli falan demekse artık tartışmamak daha sağlıklı olur.
Doğru düşünmüşsün. Bundan da yanlış bir mana çıkarmayın. Galatasaray taraftar forumunda da Galatasaray'a laf ettirmezler. Orada takıldığımız zaman hiçbir kötü şey duymayız. Doğruluk payı var ya da yok.
Benim ne kişisel ne farklı bir derdim olabilir. Bir konuşma koyuluyor. Normalde koyulsa nerden duydun deriz. Savcı telefondaki konuşmaları koymuş biriside iddianameden buraya bırakmış. Yeri geldiğinde bu konuşmaların ne işi varsa diye savcıyı da eleştiriyorum. Siyasi tarafı da var diyorum. Geçen Serkan tüm takımları dinleseler ve sadece Fenerbahçe yöneticisi takılsa anlarız diyor. Buna da hak veriyorum. Bunları söylerken takdir görmüyorum. Tüm bunlar var ama yöneticilerin yaptıkları da var diyince savunmayı bekle deniyor, saldırmayın deniyor.
Mahkeme kararı çıkmadan iddianameyi de eleştirmeyin o zaman. Hepiniz tek tek üye olarak yönetici olarak Serkan defalarca iddianamenin anormalliklerini tartıştınız. Bırakın iddianame anormal mi değil mi mahkeme sonucu karar versin. Biraz hukuk öğrenin. Bana bunlar söylendi ama ben bunu diyemem. Çünkü bu başlık bunların konuşulması için var.
Fenerbahçe açıklaması koyulunca da sinirlenmiyorum, iddianamedekiler de koyulunca sinirlenmiyorum, Galatasaray'ın 1 milyon doları kasadan uçtu mu diyene de kızmıyorum. Evet nerede o para.
zaten iddianameden bölümler konulur. tartışılır. ona kimsenin itirazı yok. ama bu benim gözümde direkt hakarettir başka bir şey olamaz.
Quote:
oda futbolu bu hale getirdiği için koltuk sevdasına bırakamayan bir başkanı vardı.
Sen iddianamede yazanları farklı yorumluyorsun. Bu nedenle suçsuz olduğunu düşünüyorsun. Bende iddianamede yazanlarla suçlu olduğunu düşünüyorum. Eğer bu kısımda bir anormallik varsa söyleyebilirsin.
Sen eğer suçlu çıkarsa özür dilerim diyorsun. Bende suçsuz çıkarsa özür dilerim diyorum. Ben iddianamede yer alanları gördüğüm için yapıyorum sen daha savunmayı dinlemeden kesin hüküm veriyorsun. Bu işin sonunda suçlu çıkarsa suçsuz birini suçlu gibi göstermiş oluyorum, sen de suçluyu suçsuz gibi lanse etmiş olacaksın. Ne fark var.
Dönem dönem Fenerbahçe taraftarıda eleştirdi. Bırakıp gitmesi istendi. Gün geldi aşırı sahip çıkıldı. Fenerbahçe taraftarının bu yaklaşımları yaşandı. Bende koltuk sevdası diye Fenerbahçe'ye yeni başkanların gelmesini önledi diye düşünüyorum. İddianamedeki telefon konuşmaları da az çok haklı çıkarıyor beni.
Şimdi sen bize hakaret ediyorsan bende ettiğimi kabul ederim. O konuda özürde dilerim.
Beni bu kanıya getiren o kadar çok şey varki ek klasörlerdeki Delil leri okusan hak verirsin
Suç konusunda da medyada cıkan tapelerden sonra bi ara pisliğe bulaşmısız gibi geldi sonra birkaç avukat abilerle görüştüm ondan sonra da ek deliller klasörler açıklanınca herşeyin savcının KANISIYLA olduğunu fark ettim savcı hep olasılıkla suçlamış şike olduğuna inansa suç üstü yapardı ayrıca ben hiç bir adamın hem şike yapıp hem takımına 14 milyon $ prim ayrıyetten de sampiyon olursak kurban kesicem diye adak adamasını (delil klasörlerinde var ve bunun gibi daha niceleri var) anlayamıyorum birde dinlemeler neden acaba tek aziz yıldırıma olmuş diğerlerini neden dinlememişler olgun pekerden aziz yıldırıma nasıl bağladın olayı örgüt nerde burda devlet nerde adalet nerde
kulübe bir şey katmadan kalan adamın koltuk sevdası vardır ama Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye neler verdiği ortada. o yüzden koltuk sevdası falan hikayedir onun için. ki taraftar da onu istiyor başkasını istemiyor orada.
sadece koltuk sevdası olan bir başkan başkalarının başkan olmasını engelledi deseniz eyvallah. ama o yorumunuz direkt şike olaylarına bağlanıyor. futbol zevkimizi aldı götürdü falan.. suçlu ilan ettiniz.
şunu da deseniz kızmam, kızmayız; Aziz Yıldırım'ın şike yaptığını düşünüyorum. bence suçludur falan deseniz kendi fikrinizdir saygı duyarım. ama direkt, genel-geçer doğru gibi evet; o şike yaptı, futbol zevkimizi aldı demek hakarettir.
Aziz Yıldırım'a hakaret ediliyor diye alıntı yapıyorsunuz ama Fenerbahçe taraftarı bir arkadaş direk benim şahsıma hakaret ettiğinde DisCo mesajı silene kadar hepiniz sustunuz ? :) Demekki iğneden önce çuvaldız lazım... Bu davada Fenerbahçe'nin üzerine diğer kulüplerden daha fazla gidildiğine kimse itiraz etmiyor zaten fakat Fenerbahçe camiası içerisinden buna ortam hazırlayan kişileri de savunmak zorunda mıyız biz? Siz kendinize bunu bir görev olarak kabul ettirdiyseniz ona da saygı duyarız ama bunu yaparken bizlerin görüşlerine de "saldırıyorsunuz" olarak yaklaşmayın...
Başkanı Fenerbahçe'lilerden daha iyi tanıdığını sananlar çok yanılıyor o kadar çok ki...