Originally Posted by
Belgorth
Ne varmış benim üslubumda anlamadım. Ben, "Bana adam gibi cevap verin, ben adam gibi fikrimi söylüyorum." diyorum, sizin görev veridiğiniz adamın 2 mesaj üstteki cevabına bakın. Üslubu kötü olan ben miyim başkası mı şimdi? Ama uyarıyı ben alıyorum "Üsluba dikkat." diye. Bunun anlamı nedir yani? Profesyonel futbolculuk da profesyonel hakemlik de yaptığımı belirteyim, ucundan kıyısından anlarım futboldan yani. Eksper olduğumu iddia etmiyorum ama az buçuk bir şeyler biliyorumdur herhalde bu kadar sene bilfiil içinde bulunduğum için.
11 km hareket etmek olsun, 90 dakika kaç futbolcu hareket ediyor bu kadar allahınızı severseniz? Gattuso ya da eski performansında bir Linderoth gibi maç başına 14-15 km hareket eden ekstrem adamları saymazsanız bu mükemmel bir mesafe. Bu adamlara 20 veriliyorsa şayet bu konuda 11 km hareket eden adam da 17-19 arası bir değeri hakediyordur. Bir adam 90 dakikada 11 km mesafe katediyor ve bunu 3-4 günde bir yapabiliyorsa stamina 13 komik kalıyor. Diğer yandan ben formasyon olarak da istatistikçiyim, üniversitede istatistik okudum, adı 11 km koşmak olarak geçtiği için öyle kullanıyorum, yoksa içeriğini çok çok iyi biliyorum zaten.
Bu konuda bir yorumum yok açıkcası, zira 90 dakikasının hemen ardından bir 90 dakika maç yaptığını görmedim ancak bu kadar yardıma giden, ters koşular yapıp rakibin alanını daraltan bir adam için bir alt başlıkta pres yapmıyor demişsiniz ya, bunu yadırgadım. Pres yapmak sadece adam basmak anlamına mı geliyor? Rakibin pas verecek alanını daraltmak, birebir olarak adama basmadan da pres yapmaktır. Ve Arda bunu her maç yapıyor. Arda'nın yetenekleri arasında birebir adama basmak olmayabilir ama dediğim gibi bu pres yapmadığı anlamına gelmez. Birebir adama bastığında formu düşüyor olabilir ama bu fiziksel olarak olmak durumunda da değil, bir insan mental olarak da kendisine verilen görevi yapamadığında konsantrasyonu ve formu düşer. Açıkcası ben 2. söylediğim olduğuna inanıyorum bahsettiğiniz şeyin nedeni olarak. 4. şıkkınıza da burada fikrimi söylemiş oldum zaten, uzatmaya gerek yok.