Konu en sevdiğim yere gelmiş :).Siz önceden bıdı bıdı yapmıştınız o yüzden bizde bunları bıdı bıdı yapabiliriz :) Bu konular buraya bağlanır hep.Önce inkar olur sonra rakip takımla ilgili eski video koyulur her takım için bu böyle bizde böyleyiz :)
Printable View
Konu en sevdiğim yere gelmiş :).Siz önceden bıdı bıdı yapmıştınız o yüzden bizde bunları bıdı bıdı yapabiliriz :) Bu konular buraya bağlanır hep.Önce inkar olur sonra rakip takımla ilgili eski video koyulur her takım için bu böyle bizde böyleyiz :)
Bakın hala,Beşiktaş tribünlerinin yapmadığı bir şeyi yapmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz.Olay siz daha önceden yaptınız,biz de yaparız,ne var değil.Sizin taraftarınız yapmış böyle bir hata,bunu göz ardı ederek bizim taraftarımızın yapmadığı şeyi yapmış gibi lanse etmeye çabalıyorsunuz.
Yahu hala ne ırkçılığından bahsediyorsunuz? :)
Komik vallahi. Bir tane dengesiz çıkıp bir şeyler söylemiş televizyonda bunun dışında ne var?
Adama yabancı madde atılmış. Zaten Türkiye'de ilk defa oluyor bu. :)
Birilerinin ağzından paylaşılan Eboue böyle diyor-muş, Eboue çok krıl-mış, Eboue çok üzül-müş ün peşine takılmışsınız hala ırkçlıktı, maymundu şuydu buydu. :)
Peki biz bunu nereden biliyoruz? Belki de yapmamıştır. Eboue'nin söylediğine inanmıyorum ben. Hoş çıkıp bir yerde de söylemedi ya orası ayrı konu. :)Quote:
Orda ufak bir grup bunu yapmış olabilir
Evet belki münferit bir kaç kendini bilmez maymun diyip ırkçılık yapmış olabilir,onu ne sen ne de ben bilemeyiz.Fakat aşağıdaki söylemlerde hiç de bir kaç kişiye mal edilmiş gibi gözükmüyor.Quote:
Orda ufak bir grup bunu yapmış olabilir
Quote:
tam Beşiktaş taraftarı acaba böyle bir kelime kullandı mı diye tartışmalar giderken
Quote:
.Taraftar Van için duyarlı olur her yerde översiniz.Taraftar ırkçılık yapar aman canım büyütmeyin ne var bunda dersiniz.Biraz mantıklı olun biraz çıkarın formalarınızı.
Ne terör örgütü ne baska bisey bu ülkeyi futbol bölecek.
Beşiktaş tribünleri toplu bir halde Ebuoe'ye küfür etmiştir. Irkçılıkla ilgili olmayan birşeyi oldu gibi göstermemiz karşımızda bu takıma gönül vermiş arkadaşları üzer.
Sahaya atılanlar, küfür üzerine yapılan bir eleştiride ise Beşiktaş'a gönül vermiş arkadaşlarımız tepki koyarsa bu da bizi üzer.
Tartışırken işi Eboue'den çıkartıp, ırkçılıktan çıkartıp tartıştığınız forumdaşınızın kişiliğine getirirseniz bu seferde ben sizi üzerim.
yahu çok büyütmüyor musunuz bu olayı ? buna ırkçılık mı diyorsunuz ? densizin biri çıkıp konuşuyor diye bunu tüm Beşiktaş lılara ya da tribüne atmak çok saçma.. ya da bir grup ya söylediyse diye çıkarımlarda yapmak aynı saçmalıkta bence.. çakmak atıldı diyorsunuz; sanki ilk eboue ye atılmış gibi aklıma ilk gelen volkana atılan şişe.. kafasına gelse ne olurdu kim bilir ? o şişe olayı bu kadar büyümemişti.. ya da küfür edildi diyorsanız, milli maçlara bakalım; küfürün alası orada zaten..
bu olayı daha da büyütmeye gerek yok.. zaten beşiktaş yönetimi o adama gerekeni yapacaktır.
- Küfür edildimi? edildi ayni baska futbolculara edildigi gibi yani ten rengi siyahi oldugu için degil ve bunu savunmuyoruz.
- Adamin biri BJK TV'de irkcilik yaptimi? yapti ve buna BESIKTAS taraftari olarak KARSIYIZ!
Yabancı madde atılmadı demiyorum ki ben maçı canlı izlerken de sırtına çarpan çakmakları vs. gördüm. Küfür de edilmiştir doğrudur. Beşiktaş taraftarı küfür etmez de demiyorum. Haa bunları normal mi karşılıyorum? Elbette hayır. Taraftar orada Eboue'nin yalandan yerde yatmaları sebebiyle bu kadar çığrından çıkmamalıydı.
Bunlar stadlarımızda hep olan şeyler maalesef. Aaa bak siz de yapmışsınız diye değil ama şu videoya bir bakın. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
[YOUTUBE="CmQ3mgRB7ks"]CmQ3mgRB7ks[/YOUTUBE]
Tek fark Tümer'e bir şey isabet etmemesi ve Tümer'in tribünlere oynamaması sanırım.
Ama ben inanmıyorum bir insanı aşağılamak için ya da ırkçılık adı altında maymun densin.
Diyen varsa da onlar benim gözümde Beşiktaşlı değildir. (Ama ben hala ırkçılık yapmak adına bir şeyler dendiğini düşünmüyorum)
Beşiktaşlıları anlamak mümkün değil Pascal Nouma diyince akan sular duruyor ama ne iş
Önyargılı olursan anlayamazsın zaten. Pascal Nouma deyince hala akan sular duruyor. O yüzden bas bas bağırıyoruz "Pascal Nouma deyince akan sular duran bir takımın taraftarı bir insana rengi için maymun demez" diye.
Not: @attirson bu mesaj direk seni muhattap alır gibi olmuş. Ön yargılı olunursa olarak genel için yazdım bu mesajı kişisel bir şey değil.
byariff;
Yahu sen haLa neyin peşindesin arkadaşım ? Biz cisim atmadıLar, küfür etmediLer mi diyoruz, ne diyoruz ? Sen anLayamıyorsun sanırım ?
Burada herkesin anLatmak istediği bunLar sürekLi oLuyor ve bunu Beşiktaş taraftarı siyahi bir oyuncuya yaptı diye ırkçı diyemezsiniz.
Sen neden koyduğumu anlamamışsın ki? Mesajımı bile okumamışsın anlaşılan. Eleştiremezsiniz diye bir şey demiyorum. Sahaya bir şeyler atılıp küfür edilmesini bu kadar abartmamak lazım, ırkçılık söylemlerinde bulunmamak lazım diyorum. Sonuçta her stadda var bu olay demeye getiriyorum ama sen anlamak istediğin gibi anlamakta özgürsün. :)
Bir şeyi ne kadar anlatmaya çalışırsan çalış, anlattığın şey karşındakinin anlamak istediği kadardır. :icon_wink:
Beşiktaş taraftarına hâlâ ve hâla ırkçı diyenlere Balili'yi hatırlatmak isterim. :) Bununla beraber ırkçılığa karşı duruşumuz da ortada zaten. No Racism, Hepimiz Eto'oyuz pankartları ve en sevdiğimiz futbolcunun Pascal Nouma, amigomuzun ise Alen Markaryan olması örnekleri yeterlidir umarım. :)
Olabilir kardeşim. :) Belki demişlerdir; 'biz ilerde ırkçılık yapacağız, dur biraz reklam yapalım da savunacak tarafımız olsun.' diye düşünmüş olabilirler. Ne de olsa biz taraftar değiliz, reklamcıyız. :)
http://yesilgazete.org/wp-content/up...57-300x202.jpg
http://www.sporlog.com/wp-content/up...miz-etoyuz.jpg
http://www.yicit.com/wp-content/uplo...z_zenciyiz.jpg
arkasından da şöyle pankartlar açıp popülist işler yaparız.
Beşiktaş taraftarı neden Van için pankart açtı. Depreme hayranlığı için mi? Van'a mı özel ilgisi var yoksa insana karşı duyarlı olduğu için mi?
Bence insana duyarlı olduğu için pankart açtı, atkı attı, yardım gönderdi. Ben birşeye duyarlıysam zamanı, mekanı, psikolojisi farketmez. İnsana duyarlıysan küfürde etme, o insanlara cisimde atma. Bunu yapıp üstüne insana duyarlıyım diyerek Van'a birşeyler yaparsan ben bunu şov kabul ederim. Ben ederim sen etmezsin.
Sonrada burada videolar paylaşılıyor. Sanki ben ya da burada yazanlar bu işleri organize etmiş. Galatasaray'da yapmış aynı Beşiktaş yapmış yine aynı. Yanlışın yanlışla savunulduğunu burada görüyorum.
Gs Tv'ye de mail organizasyonu düzenleyeceğim. Beşiktaş TV'de maymun dendi, bizimde çağıracağımız bir yorumcu Quaresma'yı Discovery'den birşeye benzetsin. Ne de olsa elimizde Beşiktaş Tv'den bir yorumcunun yaptığı video var. Hakkımızdır. Sadece bizim televizyonda olmuyor ki.
Ya Burak abi herkes yapsın da sen yapma bari. Sanki maçtan önce anlaşıldı hadi bu maç Eboue'ye ağzımıza geleni söyleyelim ne var ne yok fırlatalım dendi. Öyle bir yorum yazmışsın ki yani. Anlık gelişen bir olaydı tamamiyle. Maç stresi içinde üstelik derbi maçı stresinde olabilen şeyler bunlar. He keşke olmasa ama oluyor yani oluyor bunun önüne geçilemez maalesef.
İnsaniyet namına bilinçli , planlı , programlı şekilde ve hiçbir rant amacı gütmeden yapılan organizasyonları hiçe sayıp tek bir olayla bu taraftara şovmen yaftası yapıştırmak kimse kusura bakmasın biraz hak yemeye giriyor.
Yalnız BJK TV'de bu sözleri kullanan adam dediğiyle kalacak, Eboue'nin yerinde olsam dava açmıştım şimdiye.
Benim olaya bakış açım budur. Kadına şiddete hayır deyip evde karısını döven adam misali olayları gördüğümde ister bire bir uyuşsun ister teğet geçsin yorumum budur. Yoksa benim ne Beşiktaş taraftarına ne Van'a ne depremzedelere bir garezim var. Bir gün Beşiktaş'ın destek anlamında tribün şovlarını eleştirdim mi? Bir gün Beşiktaş taraftarının açtığı pankartı eleştirdim mi? Bir işi yapıyorsam ben doğru yaparım. 63. dakikada başka 65. dakikada başka yapmam. Çünkü ne biz ne taraftarlar siyasetçi değildir. Dakikaya, nabza göre şerbet dağıtsınlar.
Ben bu olayları Eboue ile bağlantılı olduğu içinde yazmıyorum. Maçın başında beri atılıyordu. Yani Eboue yerde yattı, tahrik ettiyle ilgisi bana göre bulunmuyor. Daha Eboue'ye atılmadan benim maç içinde yorumlarım vardır. Beşiktaş taraftarı küfür ediyor ve sahaya birşeyler atıyor diye.
Biz çok anlaşılmaz şeyler mi yazıyor anlaşılmıyoruz? Yahu kimsenin bir şeyler atılmasını, küfür edilmesini, Burhan Akdağ denen cismin yaptığı konuşmaları falan savunduğu yok ki.
O videoyu koyma sebebimi yazmıştım ama yine yazayım.
Türkiye'de maalesef bu olaylar yaşanıyor. Önüne geçilemiyor. Ama nedense bu olayda durum ırkçılığa kadar götürüldü. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Sanki ilk defa olmuş gibi bir de ırkçılığa bağlanarak yorumlanması işin üzücü tarafı.
Ultraslan zaten dava açılacağını belirtmişti Burhan Akdağ hakkında. Sonuna kadar da haklılar.
Burada herkes anlaşıyor. Can alıcı nokta sonrasında başlıyor. Muhabbetimizin burada bittiğini düşünelim. 2 gün sonra birisi bu konuyla ilgili yeni bir haberi paylaştığında ve eleştirdiğinde herkes hemfikir olmasına rağmen Beşiktaş'lılık duygusuyla savunma manasına çekilecek bir yorum geliyor. Bunlar her stadta oluyor diyorsun. Bunu kimse inkar edemez sanırım. Hoş karşılamadığın bir olayla ilgili rakibin stadında olan olayları ortaya koyduktan sonra bu sizde de oluyor neyi konuşuyorsunuz anlamı doğurur.
Savunmaya çekilebilecek bir yorumda gelsin hiçbir itirazım yok çünkü kimsenin yazdıklarına aşağılayıcı yaklaşmıyorum. Kelime dağarcığımın bittiği yerde tartıştığım kişinin, kişiliğine, yaşına,eğitimine hakaret etmiyorum. Saygı içerisinde 3 yıl yazışsak ne olur.
O anlam çıkmamalı. Sadece sanki ilk defa oluyormuşcasına eleştirenlere hatırlatma amaçlıydı o video. Yani bak ilk defa olmamış bu kadar abartmaya gerek yok demek için.Quote:
Hoş karşılamadığın bir olayla ilgili rakibin stadında olayları ortaya koyarak oluyor dediğinde bu sizde de oluyor neyi konuşuyorsunuz anlamı doğurur.
2 yıl sonra da olsa birisi Beşiktaş taraftarı bir futbolcuya rengi siyah olduğu için ırkçılık yaptı derse o zaman da karşısında olurum. Savunma manasına çekilecek dahi olsa savunurum.Quote:
Muhabbetimizin burada bittiğini düşünelim. 2 gün sonra birisi bu konuyla ilgili yeni bir haberi paylaştığında ve eleştirdiğinde herkes hemfikir olmasına rağmen Beşiktaş'lılık duygusuyla savunma manasına çekilecek bir yorum geliyor.
Yapmadığı halde yaptı diyen varsa ki şu ana kadar diyenler oldu. Artık bunlara izin vermiyorum çünkü iddia eden belgesini de ortaya koymalıdır. Ben maçı canlı izledim, tüm küfürleri duydum ama böyle birşeyi duymadım. Bu tarz gerçekliği olmayan iddialara karşı yapılan savunmayı da yanlış bulmuyorum.