Bakın mesela bir kısmı koyu yazmamışım oradan ekstra bir anlam çıkarabilir insanlar farklı bir şekilde yazılmış diye.Düzenleyeceğim ama futbol alanında yazdığım mesajlardan ötürü düzenleyemiyorum :)
Printable View
Bakın mesela bir kısmı koyu yazmamışım oradan ekstra bir anlam çıkarabilir insanlar farklı bir şekilde yazılmış diye.Düzenleyeceğim ama futbol alanında yazdığım mesajlardan ötürü düzenleyemiyorum :)
Mesaj düzenleme konusunda; Yazdığınız mesajı bir kez önizleme yaparak okursanız hataları çok aza indirgersiniz. Sadece bir öneri.
Ceza sistemiyle ilgili düzenleme yapılacaktır, ceza alan arkadaşlarda bi süre daha yakınmasınlar zaten düzenleme yapılsada en az bir aydan başlar :)
Yazdığınız şeyi göndermeden önce tekrar okumanızı sağlamak, yazdığınız şeylere dikkat etmemeniz sebebiyle almış olduğunuz cezanın bir parçası. Bunun neresi yeterli bir açıklama değil, anlamadım. Esas sebebin bu olmadığını mı düşünüyorsun, ağır bir ceza olduğunu mu, yoksa bir işe yaramadığını mı?
Kariyer Alanı gibi özel bölümler için, talebe göre yeni bir düzenleme yapılabilir. Bunu gündeme alalım.
Yazdığı şeyi tekrar okuma kısmı aslında her üyenin yapması gereken bir şeydir maksat dikkatli mesaj yazmaksa her üye dikkatli mesaj yazmakla yükümlüdür.
Düzenleme kısmının olmamasının hiçbi caydırıcılığı yok benim açımdan olsa da olmasa da çok sorun değil normal üyelerde bile olmasa o kadar ahım şahım bişi değil o yüzden düzenle butonunun yazar olan her üye görmelidir böyle düşünüyorum
Yukarda yazdıklarınla sonradan yazdıkların arasında dağlar kadar fark var.
Ben işleyişi biliyorum. Cezaların kalkmaması için DisCo itiraz ediyordur ve o hayır diyorsa olmaz o iş demek bambaşkadır diğer mesajında söylediğin şeyler bambaşkadır. Şayet ben DisCo olmasam ve konuya yabancı biri gibi gelip bunu okusam;
Bu alanda DisCo ne derse o oluyormuş diğerleride kofti yöneticiymiş manasını çok çok çok net çıkarırım, sınava girsem paragrafta anlamı sorsalar teredütsüz bu şıkkı işaretlerim. İmzamda kendimi bildiğimden bahsetmiştim ve devamı da çok net ama gerçekten burada emek veren insanları bu konuma koymanı sana yakıştıramadım. Neyse.
Bazı forum fonksiyonlarının neden kapalı olduğundan bir önceki sayfada detaylıca bahsettim. Süre konusununda eksik kaldığımızı belirttim artık canımızı mı teslim etmek lazım. Ek olarak düzenle butonu da ciddi bir butondur. Ben bile yazdıklarımı 10 defa düzenleyen bir adamım bu konuda da hak veriyorum.
Mesela bu gruba hiç girmeyen üyelerin böyle bir sıkıntısı yok. Girmemek için çaba gösterirsek zaten bu grubun bir manası kalmayacağı için (herkes kurala uyunca) kendiliğinden bu saçma sapan sistem çöpe gider.
Kesinlikle, işte mesela bu yüzden ceza grubuna girmemeye çalışmanızı öneriyoruz :)
Ceza süreleriyle ilgili belirlemeler en kısa sürede hazırlanıp, uygulamaya geçilecektir. Sorununuzun cevabı verildi sanıyorum, yakın bir süre zarfında çözümüde gelecek.
Birde Aygün;
Bunun hiç bir zaman olmadığını, kararların çoğunluğun fikir belirttiği yönde alındığını, bu kararlara Disco'nun da herkes kadar etki ettiğini biliyorsun.
Bence çok değil. En azından sinirle mi yazdım ne yaptım diye bir kez yazdığınızı okusanız çok daha faydalı olacaktır. Her zaman yaparım bunu.
Burak abi ikinci mesajımda açıkladım düşüncelerimi.İlk mesajımın o kısmında hafiften sana bir dokundurmak istedim yarı ciddi yarı şaka olarak (: Zaten o cümleden sonra başka bir paragraf yapıp kendi fikirlerimi söyledim.O ilk kısmı pek kaale almaya gerek yok.Kararları tek başına almadığını birçok kişinin fikir belirttiğini gayet iyi biliyorum.Sadece yönetimdeki kişilerin sayısı çok azaldı.Çok fazla ses çıkmıyordur.Sen her konuda bir öneride bir yorumda bulunduğun için genelde senin düşüncene yönelik kararlar alınıyordur diye düşünüyorum.Genelde en akla yatan seninki oluyor (:
Ceza grubuna biz de girmek istemiyoruz da girdik bir kere napalım.Belli bir süre olsa şikayet olacağını düşünmüyorum.Ama süre olmayınca akıbetimizin ne olacağını bilmeyince çok rahatsız oluyor insan.Ceza grubuna girmek zaten yeterince sıkıntı veriyor.Bir de böyle şeyler olunca insan soğuyor,geriliyor.
+ Avatar,imza intikam almak için kullanılmasın falan diye kaldırılmış da Kulüp Üyelerinin nickinin altına yazı yazdıkları bölüm kaldırılmamış.Her an intikam almak isteyebilirim bir el atın :D
ceza verilir, normaldir. benim en çok takıldığım; ceza aldığımı öm kutusunun dolu olmasından anlıyorum. hiçbir mesaj bilgilendirme falan yok ya da süresiz cezalıyım. yönetim ne zaman isterse o zaman verir. ki yanlış olabilir bilmiyorum ben bu kadar uzun cezalı kalanda görmedim. benim yarın ya da ertesi gün 1 ay olacak. bence cezanın bu kadar uzun sürme sebebi de açılan bir öneriydi (her takım taraftarı kendi maçına yorum yapsın).. o gazla yönetimin bu kadar uzun tuttuğunu düşünüyorum. Sheriff bir sistem yapıyormuş ama bence o sistem önce yapılmalı sonra cezalar çekilmeye başlanmalı.. yoksa mesaj düzenleme, avatar vs bunlara karşı değilim. eğer cezanın yaptırımı buysa çekilir. ama süresi belli olmayan ceza hiç hoş değil.
Şuan burada öyle bir ortam var ki her şey yanlış anlaşılmaya acayip müsaittir. Sen böyle hassas bir ortamda ciddi bir üslupla şaka yaparsan hele de yönetici olmuş birisi olarak yaparsan zaten bizim adaletsizliğimizden yakınan bu arkadaşlarımıza yanlış bir çanak tutmuş olursun. 2 sene sonra yine bir eleştiri konusu açıldığında "DisCo her şeye karar vermiyormuydu zaten" yorumları geldiğinde mutlaka buradaki şakayla birleştirip hatırlatacağım. Bu lafımı asla unutmayın. Her ne kadar şaka diye düzeltme olsa da hafızalara bu bir kere yerleşti. Dediğim gibi neyse.
Bu tamamen paneli yanlış kullanmadan kaynaklanan bir durumdur. Ana kullanıcı grubu ile alt kullanıcı grubunu doğru ayarlamadığımızda bu şekilde olması normaldir. En güzel örneği yine nannardır. Nasıl bir üye ise her noktada örnek oluyor. :) Kızmıyorsun değil mi? nannar neden yapamıyor çünkü doğru şekilde ayarlaması yapıldığı için.
Edit: Oda yapabiliyor çünkü onun ayarlarıda biri tarafından değişmiş. Geçenlerde böyle değildi.
:D artık kızamıyorum valla :n:
Soldaki olması gereken ayarlardır ancak sanırım kullanıcı adlarınızın siyah görünmesi için düzenleme yapılırken bu ayarlar değiştirilmiş ve sağdaki gibi yapılmış.
RasenGan, şimdilik intikamı oradan alabilirsin. Malesef iyi niyetimiz (kullanıcı adları kalın olsun) yine başımıza patladı. Hemen düzeltelim.
http://b1202.hizliresim.com/u/u/30t1f.jpg
Konunun özüne dönecek olursak bir düzenlemenin gelecek olması sevindirici başlığı açmamızdaki amaç yerine ulaşmış durumda ama gönül isterdi ki keşke böyle bir düzenleme için bu kadar süre beklenmeseydi bugün klasik olarak kariyer bölümünde yaptığım bir hatadan sonra dayamayip bunu dile getirmek istedim eğer bunu dile getirmesek bu belirsizliğin böyle sürüp gideceği bir gerçek olarak görünüyor bu da olayın düşündürücü tarafı. Yazdığınız mesajı kontrol etmek güzel bir öneri bunu uyguluyoruz ama benim gibi kariyer bölümünü kullanan ya da çok mesaj yazan kişilerin her seferinde buna maruz kalması gerçekten can sıkıcı. Zaten ilk mesajda da bunu belirttim.
Ben bahsini etmemiştim ama ceza grubunda sürelerin belirlemesi noktasında ciddi bir çaba bu konu açılmadan öncede vardı.
Sheriff'in bu konu üzerinde çalışmaya başlayacağını söylemesi 22-02-2012, 21:06 bu döneme denk geliyor. Yani dediğim gibi süre olmaması bir hataydı detaylandırmaya gerek görmeden bu hata uzunca bir süre devam etti. Sonrasında yine konuşmalarımız sonucunda sistemleştirilmesi konusunda karar alındı. Bu konu olmadan öncede bu sistemleştirme olayı başlamıştı.
Basit bir kuraldır olmadı anayasaya götürün, valiye çıkın gibi espiriler hoşuma gitsede planı yapılmamış her iş sonradan başımıza ekstra iş oluyor. O yüzden her şeyin planlı olması iyidir.
Benimde 26 gün oldu. Disco 1 hafta ile 6 ay arası değişen ceza sürelerinin olduğunu söyledi. Ceza bittiğinde otomatik olarak çıkarılacak zaten :)
Söylem doğru yalnız 1 hafta - 6 ay arası değişir demedim. 6 aydan fazladır bu grupta olan kişiler var dedim. Canice ama var. :)
Bir mesajı 2 kere okumak derken?
Arkadaşlar burası bir forum sitesi herhalde yazdığımız şeyi 2 kere okuyoruz. Özellikle bir sayısalcı olarak yazdığım şeyler çok saçma olabiliyor ya da ne bileyim imla kurallarının içine edebiliyorum. O sebeple illaki 2-3 kere okuyarak yolluyorum. Eminim birçok arkadaşta 2-3 kere okuyordur yazdığını. Söz uçar yazı kalır. Yarın birgün buraya bir anlık sinir ile yazdığınız şey ileride sizi zor durumda bırakabilir.
Kesinlikle mesaj düzenlemenin geri gelmesi gerekli. Özellikle kariyerde oyuncu ismi yazarken yanlış yazdığımız oluyor. Ben bir keresinde yanlışlıkla ismi yazıp ss eklemeyi unutmuştum. Bir Yöneticiye mesajı silmesi için mesaj attım ama sanırım artık Yöneticiler geri dönüşümsüz mesaj silemiyor. Silindi olarak çıkıyor orda. Bu da çok kötü bir görüntü oluşturuyor.
Yönetimde bir süre bulundum, her şeyin suçlusu DisCo arkadaş :n:
Okurken İlgimi Çekti, Acaba Yeniden Ceza Grubuna mı Girsem :zuhaha
Şaka Bir Yana Çalışanın DisCo Olduğu Çok Belli. Çünkü Burak'tan Başka Kimse Forumu Güncellemeyi veya Yeni Şeyler Çıkarmayı Düşünmüyor. Bu Üzerinde Durulması Gereken Bir Konu
Bu site kadar gaddar,dediğim olacak,aşırı kuralcı bir site daha görmedim.Biraz rahat olun ya ego tatmini desem yaşınız olmuş +30 kimisi evli çocuklu vs adı üstünde sanal ortam bi rahat bırakın insanları rahtça fikirlerin tartışsınlar.
İş yeri gibi yönetmeniz çok saçma (patron işçi muamelesi),mesaj silmeler hele deli ediyordu beni neyseki arada giriyorum artık benim gibi siteden kaçanlar adına tavisyem altı üstü bi web sayfanız var birşeyler yapmak istiyorsanız özgür bir ortam sunarak yapın.
Ben buna katılmıyorum. Yönetim içinde herkes elinden geldiğince çalışıyor. Kimisinin önemli sorunları,işleri oluyor kimileri daha yoğun oluyor ancak birşekilde ayakta yönetim.
Sadece DisCo birşeyler yapıyorlar kelimesi beni rahatsız ediyor. Ancak derseniz ki DisCo en çok çalışıyor ona lafımız yok.
bir sorum olacak. şimdi Sheriff ceza süreleri zaten 1 aydan başlayacak tarzında bir şey söylemiş. alması gereken cezadan fazla süre cezalı kalacaklar için bir planınız var mı? anladığım kadarıyla bu sistemin ne zaman geleceği belli değil. biz o zamana kadar cezalı mı bekleyeceğiz ?
Az bi sabır, evet o zamana kadar cezalı kalacaksınız, okadar çok bekletmeyeceğiz sizi. Aygün kaşınma herkese ayrı ceza süresi verebilirim :)
Bu konuda (herkeste böyle bir izlenim var) "normal bir üyelik grubunu" tartıştığımızı zannediyoruz. Burada forumun %99'unun yer almadığı, caydırıcı maksat taşıyan bir gruptan bahsediyoruz.
Ben ceza grubunda olsam ve cezalara şaşırsam kendime şunu sorarım; "Zaten bu grubun adı ceza grubu ve içinde kısıtlamalar, cezalar bulunması normal değil mi? Kural ihlal ettiğim için bana baklava börek verecek halleri yoktu ya!"
Özgürlük anlayışına gelince detaylandırıp bana yakışmayacak örnekleri vermeden en hafinin vermek istiyorum;
- Başkasının yaşına bakarak çocuk diyenlere ve aşağılayanlara müsade etmeyiz. Ceza grubuna alırız. (Bu konuyu baldemir_07 kardeşim açtığında "yaşından dolayı neden böyle bir konu açtığını anlayabiliyorum, biraz büyü öyle açarsın" deseydim DisCo çok özgürce davranmış mı diyecektiniz.)
Demeyecektiniz. Valla derdik diyenler varsa Turksportal sözlüğünde böyle bir özgürlük tanımlaması yoktur. Şimdi ben hakaret etsem suç, aşağılasam suç ama bunları yapanları ceza grubuna alınca özgürlük kısıtlayan oluyorum. Bunların serbest olduğu "Turksportal kalitesinde" yerler varsa beraber üye olup millete saydıralım. :)
Eminim ki küfür edene, hakaret edene, ortalığı karıştırana ceza verilsin biz bunlara zaten karşı değiliz diyeceksiniz.
Altını çizerek yazayım;
Bunları yapmayanlar ceza grubuna girmiyor zaten.
O halde ceza grubunda neyin özgürlüğü?
Futbol bölümünden dolayı ceza aldığımız için bu tüm forumu etkiliyor. Mesaj yazdığımızda düzenleyemiyoruz, imza ekleyemiyoruz, avatar ekleyemiyoruz, ayar sayfasına girip bozulan abonelik ayarlarımızı bile düzeltemiyoruz. Sadece mesaj yazabiliyoruz o kadar.
Ayrıca Turksportal Kalitesi demişsin. Kıstas nedir merak ettim.
Sanki 3 sayfadır sürekli aynı mesajları okuyorum.
Sen buradasın. Kıstasım bu.
Düşüncelerimi yazıyla ifade ettiğim için belki yeterince kendimi anlatamıyorum. Yüz yüze olsak daha iyi anlatabileceğimi düşünmekteyim.
Ben burada cezanın ya da işleyişin hatalı bulunduğunu anlayabiliyorum. Konuda zaten bu şekilde başladı.
Zaman ilerledikçe Hababamda Hafize ananın sahte öğretmen olduğundaki gibi bir yönelme var. "Yazılı gibi başladı sözlüye döndü."
Konu mevcut sistem üzerindeki eleştirilerle başladı sanki normal üyelerin haklarını kısıtlıyoruz gibiye döndü. Burası bir ceza grubu zaten. Ceza grubunda da kısıtlama olur, takdir olmaz.
açıkcası bana da yanlış geliyor ceza grubundaki bir adamın cezasının türüne isyan etmesi. bana yanlış gelen tek şey süresinin belli olmaması ve bilgilendirme olmamasıydı. onun içinde bu çalışma bitene kadar zaten kimsenin cezasının bitmeyeceği belirtildi. en azından belli olmasa da bir zaman kavramı var.
Bölüm: Öneri ve Eleştiriler
Bende kendi fikrimi söylüyorum ve mesaj düzenleyememe, imza ekleyememe, avatar ekleyememe, ayar sayfasına girememe gibi şeylerin yanlış olduğunu söylüyorum.
Bir örnek vereyim; Bir forumda tam 15 dakika önce ceza aldım. Spor bölümüne hiç giremiyorum ama forumun genelini etkileyecek en ufak birşey yok. Sadece o bölümü göremiyorum. Tabii ben sadece örnek verdim illa orada öyle olacak diye burada da böyle yapılmak zorunda demiyorum. Ama yapılması gerekir diyorum.
Avatarlar ve imzalar için söylediğiniz; "hırsını ordan çıkarır". O zaman tamamen banlayın ya da okur grubuna alın hırsını oradan çıkarırsa. En fazla ne yapabilir yani. İmzasına küfür yazacak değilya.