Maç sonlarında bir korner veya duran top olduğu zaman taktiksel değişiklik yada oyuncu değişikliği yaptıktan sonra %60-70 gol yeniyor. Buna bir ayar çekmeleri lazım.
Printable View
Maç sonlarında bir korner veya duran top olduğu zaman taktiksel değişiklik yada oyuncu değişikliği yaptıktan sonra %60-70 gol yeniyor. Buna bir ayar çekmeleri lazım.
Oyuncu transfer edildikten 6 ay sonra yeni kontrat istemesin. Komik geliyor bana bu.
Para konusu çok kötü. Haftalık 15.000 € kazanan adam sonraki sözleşmesinde kapıyı 100.000 €'dan açıyor haftalık. İmza parası adı altında ne paralar dönüyor. Takıma bağlı dediğiniz adamlar 30 yaşını geçmesine rağmen %50 zam istiyorlar. Tuncay'ı almıştım Fenerbahçedeyken yaşı olmuş 32 haftalık 51.000 € veriyordum ikinci sözleşmesinde 110.000 istemeye başladı sözleşmesini uzatmayacaktım sonra takımdan ayrılınca baktım yeni antrenörler 70.000 €'ya sözleşme imzalamış.
Tek isteğim sorunsuz bir Türkçe ki zaten bunun olacağından neredeyse eminiz. Onun dışında yıllardır yazdığımız istekler her sürümde geçerlidir. Eklemek çokda fayda sağlamayacak. Benim istediğim dilimizin kalitesi. TSI'ya güveniyoruz bu konuda.
Fazla bi değişiklik olacağını sanmıyorum geçmiş senelerdede yüzlerce şey sayıyorduk ama yine bi kaç küçük değişiklik yeni trasnferler ve oyuncu özellikleri al sana yeni sürüm diyolardı.
Korner bugu olmasın ve takımlar deli gibi atak yapmasın bana yeter.30 şut çekiliyo 2 gol oluyor mesela. :) Birde oyun biraz zorlaşşsın Adanaspor ile süper lige çıktığım ilk yıl şampiyon olamayım mesela :D Birazda transfere el atılırsa süper :) FM15'ten beklentilerim gibi oldu ama neyse :D
1. Kulübüyle anlaştığım bir futbolcu kontrat teklifimi bile dinlemiyor.Bu kesinlikle değiştirilmeli.
2.Oyunda kesin olarak bir borçları ödeme yok. Sadece fazla trransfer yapmıyoruz,finans gelişiyor.Bu olay şöyle değiştirebilinir: oyuncu sat, para kazan , borçları bir miktarını öde butonuna tıkla, borçlar ödensin ve kalan borçlar gözüksün.
3.Bir futbolcunun 8 milyon değeri var deniyor ama 25 milyondan aşağı çıkmıyo. Bu na yaa!!8 milyon değere en fazla 13 milyon istensin...
BEĞENENLER NE OLUR ALINTI YAPSIN Kİ, BÜTÜN FM OYUNCULARININ SIKINTILARI BELLİ OLSUN,OYUN DA DEĞİŞSİN.
Birbirinden çok farklı özelliklerdeki Scout'ların raporlarına baktığımda birbirinin kopyası oyuncu listeleri görüyorum. Bu gerçekçiliği düşürüyor. Bu gibi hataları istemiyorum yeni oyunda.
Türkçe çıkıyor ya gerisi teferruat :)
Herkes birşeyler saymış fakat yenilikler hakkkında bilgisi olan var mı ?
maçlardaki sacma buglar kaldırılsın!takas olayı olabilsin yani takaslar direk red ediliyodu.oyuncu almak zor olabilir ama satmak nie zor yani oyuncu iyi sayılır(juvedeki vucinic,marchisio ayarındaki ayarındaki adamlar) ama yok baba 4 milyona kadar indim yine de satılmıor yani bu saçmalığa son verip biraz esnetilsin lütfen tamam anlarım örneğin eskdeki peleye talep olmayabilir veya baska bi takımdaki sıradan bi zenciye ama abi bu ayardaki adamları bile satamıyosam öleyim ben artık ya
bir de adamın menajeri beni sevmiyor die 100 milyon avro versem bile kabul etmio dünyada bu kadar deil anlıorum menajerler artık para delisi oldu ama olayı kişiselleştirmemek lazım ne demek ben ahmeti sevmiyorum ama mehmet 1 k verse bile oyuncu veririm yok ya kapitalist düzendeyiz geçiniz bu sacmalıkları sigagames!
Açıkcası benzer bir konu olduğundan tüm yorumları teker teker okumadım ama birçoğuna katılıyorum.Oyuna Fifa Manager'den birçok şey katılması kanaatindeyim.Zira şuan ki konumda 5-6 sezon oynadıktan sonra sıkılıyorum.
1-Yedek oyuncuyu ısındırmayı yazan arkadaşa katılıyorum..
2-Transfer edilecek oyuncunun masaya oturmaması olayının kalkması gerektiğini düşünen arkadaşlarla aynı fikirdeyim.
3-Çoklu takas günümüzde de pek yok burası NBA değil ama takasın daha da artması ve takasta kiralık oyuncaların da dahil edilmesi taraftarıyım.
4-TEKNİK DİREKTÖR GÖZÜNDEN MAÇ MOTORU İSTEMEKTEYİM,hatta frikiklerde çıkan maç motorunu istiyorum
5-Taraftar etkisi artırılabilir..
6-Antremanlarda etkimiz ve dahilimiz çoğalabilir..
Bunların çoğu zaten oyun hazırlanırken düşünülecektir.Takas-maç motoru-taraftar ve antreman etkisi kesinlikle eklenecektir.Oyuncuların masaya oturması ve yedek oyuncu noktasını düşünürler mi bilmem...
her sene transfer sistemi tamamen değişecek denir niyese hiçte değişmez. kötüye gider.
FM12'de porto'dan bi adam alıyorum değeri 8 milyon. 5milyon+oyuncu karşılığında anlaşıyorum adamlada yıllık 1.5 milyona anlaşıyorum sonrasında benim oyuncu porto'ya gitmeyince transfer yatıyo. adamı parasıyla alayım diyorum 20 milyona anlaşıyorum kontrat görüşmesinde adam benden 7 milyon yıllık istiyor. 10 gün de adam altın top aldı sanki?
bide grafik falan eklemesinler kesinlikle. oyunun grafikleri gayet iyi hatta çok bile. Menajerlik oynuyoruz sonuçta call of duty değil. bu oyun dünya piyasasına çıktığında 2D bile yoktu. Olay oynanabilirlikte, grafikte değil.
sponsorda da seçim hakkı olmalı ama onda da risk olmalı. yani kimisi kısa sözleşme yapar az para verir kimisi uzun yapar ondan çok verir. ama siz 5 yılda önemli başarı yakalasanız bile o sponsorluk anlaşmasına bağlı kalırsınız.
90 artıdaki neredeyse yüzde yüzlük tüm pozisyonlar kaçıyor hadi oyuncular yorgun yeni aldığımız elemanlar da çok kaçırılıyor belki gol olsa hayati bi etki olacak bu düzeltilsin hemen :D
Sanırım kimse söylememiş ama benim yıllardır hayalini kurduğum, asıl oyunda bizi ilgilendiren şey. Mesela başka takıma gideceksin, kendi kontratınla ilgili tek ücretini görüşebiliyorsun. Adam 500 veriyor, ne anlamı var bunun ?
Bir kere aldığın parayla, oyundaki etkinliğin arasında daha dinamik ilişkiler kurulsun. Ne biliym cebinden transfer yap, yat al, ev al, bunlar da reputation falan yapsın vs.
Ya da en çok dilediğim, transfer bütçesi ile ilgili masaya otur klüple. Ya da tesisini geliştirmesini söyle. 10M transfer bütçesi şart falan de.
Ayriyeten seyirci atmosferi geliştirilmeli. Ne biliym oyuna etki etmeli doğrudan bazı takımların taraftarları. Maç motorundan pek şikayetim yok ama oyuncular pas verirken, şut çekerken falan daha düzgün kodlanabilir.
Transferde de, kiralık oyuncu verme karşılığında bonservis alma ve takas meselesi daha aktif hale getirilebilir.
Maç motorunun saçmalıkları artık kabak tadı vermeye başladı.Büyük bir takıma karşı öndeyim ve son 10 dakika 10 dakikanın hepsini gösteriyor oyun, rakip takım gol bulup puan koparıyor hatta bazen yenebiliyor bile. Aynı durum bende kendimden küçük takıma karşı oynuyorum 1-0 gerideyim ve ya berabere; Son 10 dakika da son kozlarımı kullanıp hücum yaptırıyorum ama 80 de pozisyon bi bitiyor bidaha maçı göstermeden maç bitiyor.
Diğer bir konu; Transfer saçmalığı. Oyuncular gelmek istemese de önce bi teklifimizi dinlemeli.
3. konu iste sözleşmeler. 3. sezonumda Fenerbahçe'nin başındayım. Oyuncularımın aldığı bazı maaşlar; Volkan 3.8, Serdar 3.5, Kara 3.5, Aymen 5, Gökhan 4.8, Emre 4.8, Jenssen 3.2, Dia 2.4, Sow 5 alıyor.
Adamlar doymak bilmiyor. Kara yeni sözleşme isteyip ücretinin 10.25 yapılmasını istedi. Messi misin Ronaldo musun bu nedir be arkadaş.
Son mesele ise; FENERBAHÇE. Şike operasyonundan çok zarar gördük doğru fakat rep çok fazla düşürülmüş. 4. senem bitmek üzere; Serdar tasci, Ekinci, Gundogan, Tore vb hiçbir oyuncu sözleşme görüşmek için masaya bile oturmuyor.Bugüne dek yaptığım tek büyük transfer Aymen Abdennour oldu. Onu da yıllık 3 milyona zor ikna ettim şuan 5 alıyor. 2013'te araştırmacılardan buna bi el atmalarını rica ediyoruz.
mesela kamp yapacağımız yerler olsa biraz daha gerçekçi olabilir. 2. olarak ayrıca bir de ben manchester united'ı aldığımda alex ferguson da olmalıyım diye düşünüyorum. o kadar kariyerli bir hoca manchester'ı çalıştırırken ben gidip onun yerini alıyorum ve sıfır bir kariyerden başlıyorum. yani alex ferguson, jose mourinho, arsene wenger 'de olunabilmeli bence. böyle bir seçenekte düşünülebilir. aklıma gelen son şey de şu; gözlemci, koç ve doktorların takıma katkısı daha açık olsun. yani ben bir gözlemci alıyorum, bana galatasaray'a önerdiği isimleri de getiriyor.bütün gözlemciler farklı oyuncular bulabilsin.
4.Ben oyunda gerçekçilik arayan biriyim. mesela real madrid ile kariyer açıcam (tabiki açmıycam da örnek net olsun diye büyük takım seçtim) jose mourinho'yu kovup adı bilinmeyen türk bir hoca getiriyorlar. ya oyuna mourinho olarak devam edelim ya da fm bir hikaye uydursun.örn:mourinho ile real madrid başkanı küstü ve parasal nedenlerden dolayı mourinho istifa etti. yerine geçici olarak real madrid'in eski oyuncularından ........... getirildi. bu haberde gazete de çıksın.
oyunda o kadar eksiklik var ki saymakla bitmez. bir örnek daha istenilen oyuncuya stadda imza töreni yapılsın. ve bir örnek daha kamp yeri seçilsin. ve bir hata daha (bjk nin teknik direktörüyüm.) real madrid ile hazırlık maçı yapıyorum kendi evimde,katılım 19000 bu nee yaa. gerçekte santiago bernabeu'da oynasam 19000 türk gelir.
Bir gün FM hepimizin istediği gibi olacak,umarım FM13 olur ama bence FM18 den aşağı hepimizin isteği yerine getirilmez.
gerçi oyunu alıp satmak eskisi gibi deil çok zorlastı.hele avrupa kulpleri artık 3 kurusluk topcuyu 13 kurusa ittirmeye calısıor millete.qs nin melo olayı güncel bir örnektir.sonra madrid gidip pat die luka modrici alabilio mu yok tottenham gık demior 40 mılyondan bır kurus asagı ınmem dıor baska bısey demıor ancak su da bir gercekki oyunda ucuk rakamlara bile yeri gelior oyuncu alamıosun.örneğin ben phil jones a 35 veriorum alamıorum.r.madrid neymara tam 67 m euro odedi ne bu aabi bu rakamın yarısına satılabilirmi su an neymar kesinlikle tartısılır.yani fm bunun gibi uç şeyleri biraz törpülemesi lazım.törpü istiyorum törpü!
Oyunda çok fazla değişikliğe gerek var. En başta görsellik bakımından.
Korner kullanan oyuncunun ofsayta düşmesi buna bir el atsınlar en başta :) Maç motorundan kaynaklı sanırım en saçma olay.
Çevirmenlik nasıl yapılıyor ve ne gerktiriyor?
Aydın'a ÖM atmayı gerektiriyor :)
Bende bu vesileyle tüm çeviri ekibine ve orjinal oyun alan arkadaşlara teşekkür edeyim :)
Oyundan beklentim hala serbest vuruşlarda uzaktan ve yakından kullanacak oyuncuyu seçemiyoruz, bunun olmasını istiyorum.
yazılanlari teker teker okudum ama kimse REGEN konuna hic deginmemis...
2. sezondan sonra oyle bir regenler cıkıyor ki normal oyuncuları bırakıp sadece regen transferine yoneliyorsunuz bu da oyunda ki gercekciligi feci halde baltalıyor
antrenman konusunda daha fazla secenek olmalı asistan tavsiyeleriyle onu calıs bunuc alıs degilde kendi istegimizle sunu calis bunu calıs deme ozgurlugu getirilmeli
Her seriden beklentimiz top toplayıcı veya 3-5 tane top daha olması sahada. Ama maalesef sadece beklediğimizle kalıyoruz :) Bakalım bu seride ne olacak.
FM'den değilde Türkçe FM'den beklentim FM 2005'ten beri özellikler aynı şekilde dizildiği için artık ezberledim oyuncuların profillerinde. Türkçe olduğunda yerleri değişmesin lütfen Bitiricilik en üstte olmasın Finishing ile aynı yerde olsun.
Mümkünse daha az sakatlık. Bezdirdi, bıktırdı, oyun şevkimi katletti. İnsaf biraz. Hazırlık döneminde 7 kilit oyuncumdan yoksun ilk resmi maçıma çıkıyosam, bırakalım takımı gidelim.
Lütfen daha az sakatlık..
bi de öyle bir sakatlık oluyor ki bazen, bacağı kırılmış at gibi vur yani adamı. o derece :) çok fazla düşüyor özellikleri.
Bu sakatlık olayında antreman programının birde oyuncunun fiziksel özelliklerinin büyük önemi var. Antreman programını kendim yaptım, aldığım oyuncularda da belirli seviyede tuttum bu özellikleri bana mısın demediler. 3 kulvarda mücadele edipte sakatsız sezon götürdüğümü bilirim. Ya da gerçekten anormal olan benim oyunum :n::n:
Heves kırmak gibi olacak ama (Baltali İlah mod on);
Biz insanoğluyuz ve daha çok şey bekleriz bu oyundan. Lakin ne yenilik olacağını yine SI söylecek bizlere. Siz bu dediklerinizin olacağına inanıyor musunuz? (Keşke olsa, sizden çok ben istiyorum)
önemli bir örnek vericem.Bir süredir uğraştığım mauricio isla için en son dün Tottenham ile 25 m dolarda anlastık iyi güzel bakıorum menajeri olacak serefli insan(!) sizin kulübünüze ilgi göstermiyoruz diyor.sen kimsin ya hayır bi de juventus bu boru deil yani.Biliosunuz juve gecenlerde islaytı almıstı.şimdi haberlere bakıorum Mauricio isla:Juventus hayallerimin takımı geldiğim için çok mutluyum diyor googledan arattım.Bu oyun bu noktada gercekliğini kaybediyor işte malesef hep aynı sorunla karsılasmaktan bıktım yemin ediyorum transfer yapamıyorum yaa