Bir de bu çıktı.
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler...a_ocalan.shtml
Printable View
Bir de bu çıktı.
http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler...a_ocalan.shtml
Zaten ne çekiyorsa bu ülke beyni gazla çalışanlar, gazla düşünenler yüzünden çekiyor.
http://haber.mynet.com/suriyeden-ilk...-654723-dunya/
Adamlar olaya sakin yaklaşıyor Allah'tan.Savaş falan çıkmaz,hem bu misilleme ilk değilmiş bu işi bürokrasi ile çözebilirler.Zaten NATO'da Suriye'ye gözdağı verdi anlaşılan.
Adamlar sakin yaklaşmak zorunda bence. Türkiye ile savaşı göze alamazlar şu içinde bulundukları durumda. Ama bizim taraf ve onları Suriye'ye sürükleyenler, Suriye'ye girmemiz için kaşıyacaktır daha da. Toplumda "savaşılmalı" gibi bir algı oluşturulacaktır yarın sabahtan itibaren.
Madem Suriye'ye savaş açabiliyordun neden Mavi Marmara olayından sonra İsrail'ede savaş açamadın!!!!! Onlar bizim memleketimizin insanı değil miydi ? Hesap ver Ey Başbakan !!
Suriyeyi vurup kırmak isteyenler allah kitaptan şehitlikten bahsetmesinler zannımca gitsinler islam teolojisinde şehitliğe nasıl ulaşılır araştırsınlar kusura bakmayında bu savaşta saf tutmuyorum ben ne suriye ne türkiye.
savaşalım diyenlere sesleniyorum...klavye'den yazmak kolay...o savaş meydanlarında bir tane kopmuş bacak veya kopmuş kol görsünler...hepsi geri kaçar...Savaşı cok basit bir şey zannediyorlar herhalde..
Nato Suriyeyi uyardı, Rusya da Nato yu.
Kimsenin maşası olmamız lazım Nato için bir anda çok değerli oluverdik.
Hergün o kadar şehit veriyoruz Natonun umru değil, ama Suriye olunca hemen ver gazı.
Kimsenin dolmuşuna gelmeye gerek yok olan bize ve Suriye halkına olur.
Suriye pkkya desteğini çok artırır savaş sadece antep urfa ve üslerin olduğu yerleri değil metropolleri de çok etkiler pkk altyapısı ile çok fazla bombalı saldırı olur.Allah korusun.
Suriye'nin kendi iç işlerine karışmamamız muhaliflere destek ve sığınma hakkı vermememiz gerekiyor.
Ama bundan vazgeçecek gibi değiller.
Bir ülke pkkya sığınma silah vs desteği verdi mi etmediğimiz hakareti bırakmayan biz şimdi aynısını yapıyoruz.
Yavaş gel arkadaşım kendinize gelin,savaş yüzyıllardır olan birşey iyi durumda olan,sürekli yükselen bir ülke savaşlarlar,iç karışıklıklarla durdurulabilir.
Onların şuanda yaptıklarıda bu,Anadolu Selçuklu zamanında haçlılarla savaştık Osmanlı olarak haçlılarla savaştık Balkanlarda haçlılarla savaştık Kurtuluş savaşında haçlılarla savaştık !
Bi kendinize gelin kör olmayın okuyun ! Savaş her zaman olağan bir durumdur her ülke kendi çıkarına göre mücadele veriyor Türk-Müslüman karşıtlığı Anadoluya girdiğimizden beri var yeni birşey değil bunlar Suriye,Irak,İran gibi 1.Dünya savaşı sırasında ingiliz-fransız egemenliğine girmiş halen onların istediği yöneticiler tarafından yönetilen ülke konumundalar son yıllarda bu ülkelere abd-israil-almanya gibi devletlerde katıldı.
Orada Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar bizim TÜRK MÜSLÜMAN !!!!! arkadaşlarımız çıkmış burda Suriyeye hiç karışmayacaktır diyor siz nasıl insansız nasıl bir Allah korkusundan yoksunluktur bu ! Kardeşlerimize siz sahip çıkmayabilirsiniz biz çıkıyoruz iyikide Suriyeye girdik siz merak etmeyin biz savaş olursa gideriz siz evinizden oturup hükümeti eleştirmeye devam edin !
Yazım sadece sana değil bu zihniyette olan herkese.
Esadıma dokunma mitingleri varmış taksim ve alsancakta
Olay Esad a dokunmamak değil savasmamak.
Bir düşünsenize aynısını bize yaptıklarını ...
Böyle bir anlaşma olduğu düşünülebilir. Irak tezkeresinde de bu durum vurgulanmıştı. Ama burada amaç Esad'ı devirmek. Irak'ta Saddam devrilince nasıl bir yapı oluştuğu malum. Saddam'ı ya da Esad'ı savunduğum sanılmasın. Sadece senaryolardan, özellikle PKK konusundaki senaryolardan bahsetmek istiyorum. Irak'ın kuzeyinde nasıl bir yönetim oluştuğu ortada. Irak'ın kuzeyinin hemen batısında da benzer bir oluşum hazırlıkları vardı. Irak bataklığına saplanan ABD, Esad'ı Türkiye eliyle devirerek Irak savaşı nedeniyle içeriden aldığı olumsuz tepkileri tekrar üzerine çekmek istemiyor. Türkiye girecek, Türkiye savaşacak, Türkiye devirecek Esad'ı. Esad sonrası Suriye'de nasıl bir yönetim oluşacak? Az çok tahmin ediyorum. PKK açısından Suriye'nin kuzeyinde kurulacakyönetim ikinci sacayağı olacak. Fırsat kolladıklarını düşünüyorum Esad'a saldırmak için. Kuzey Irak, Kuzey Suriye ve Güneydoğu Türkiye. Kaldı sadece İran.
Yapılan mitingler, gösteriler ancak bu kadar sığ yorumlanabilirdi.
arkadas cok merakliysa tasi taragi toplayip el kaide ya da hizbullaha katilabilir. kimse onu burda zorla tutmuyor. misaki milli sinirlarini esas almis ataturk cocuklariyiz biz. rengimi ifade etmekten hic bir rahatsizlik duymam. senin musluman kardeslerinin irakta ya da suriyede ne tur katliamlara ne tur vahsetlere sebep oldugunu her gun izliyoruz. ustelik bunlar din kardesleri, sebep ne? mezhep. hacli, ingiliz, italyan goremiyorum ben. bunlar insanlik disi, sen de bunlara ortak olmak istiyorsan burda bir sorun var demektir.
Yurtta sulh cihanda sulh!!
NOT : Neden bizim evladımız gidicek Suriye'ye. Kampta eğitilen Suriyelileri gönderin!!!
niyeyse her forumda bu yazıyı görünce bir gülme geliyor içimden.(Biliyorum çok saçma bir durum böyle bir duruma gülmek sebebsiz yere)Sonra da diyorum ki daha yeni üniversiteye başlamıştım oldu mu şimdi bu :zuhaha
Kan kokusu almış bir köpekbalığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış Amerikan emperyalizmidir.
SAVAŞA HAYIR!
bu arada bende bir komplo teorisi üreteyim.Petrol petrol diyoruzda bildiğim kadarıyla yaklaşık 50 yıl ömrü kaldı petrolün.bence Amerika gibi bir devlet günü gününe yaşamaz.Petrolden daha değerli bir şeylerin peşindelerdir belki(Misal bor)
Aklı başında olan biri ıraktaki bölünmenin kimin oyunu olduğunu bilir suriyede yaşananlar tam bi insanlık dışı
Madem savaşa karşısınız helikopterimiz vurulduğunda neden savaş naraları attınız menemen olaylarını bile örnek göstermekten çekinmediniz
Şimdi türkiye uluslarası kurallar dahilince haklarını savunurken birden barışçı kesildiniz
İster amerika ouınu olsun ister israil ben ülkeme sonuna kadar güveniyorum
Sırf iktidarda akp var diye bu kadar çelişkili olunmaz
Yazacak çok şey var ama kimseyi kırmal yada sinirini hoplatmak istemiyorum
El kaide hizbullah ne alaka arkadaşım ? Ben Türküm ben şahıslara bağlı değilim onun bunun çocuğuda değilim benim esasım Cihat ve Cihan anlayışıdır şuanki durumda Cihattır ! Benim Cihan ve Cihat anlayışlarıma karşı gelecek her gücede karşıyım malesef aramızdada var bu kişiler sadece abdede israilde yok !
hassasiyetini anliyorum ancak tezkerenin ucu cok acik. sinir guvenligini almak olmali bu asamada ilk dusunulmesi gereken. muharrem incenin muhalefetini hakli buluyorum. bu sadece akp vekillerinin alacagi bir karar olmamali, cogunluksun diye her dedigini yapmamali. 1 yil boyunca sinirdisinda askeri harekat konusunda izin ne demektir. bu kadar genis kapsamli tezkere mi olur. sinirlarimizin guvenligini almamiz yeterlidir bence. ondan fazlasi ortadoguda bogulmamiza sebep olur. uluslararasi yapilan butun mesajlarda da durumun yumusatilmasi cagrisi yapiliyor. arkanda kimseyi bulamayabilirsin demektir bu. biraz mantikli olunsun.
@rasant
turkiyenin anlayisi cihan cihat degildir, bu anlayista olan topraklarda yasamani oneririm.
arkadaslar bu konunun nereye varacagi belli, daha fazla millet birbirini kirmadan kitleyin konuyu da futbol konusalim.
Türkiye'ye ait jetin düşürülmesinden sonra Akçakale'ye atılan topun da kaza olduğunu ileri süren Beşşar Esed : "Ben küçükken de hep sakardım ev de çok bardak kırmışlığım vardır.Annem beni bu yüzden hep terlikle döverdi." diyerek kendini savundu...
Güler misin ağlar mısın?
Kendi adıma uçağımız vurulduğunda da savaş naraları atmadım. Adım adım Suriye ile savaştırılmak istendiğimizin farkındayım. Bunlar da sebep yaratmak için yapılan şeyler diye düşündüm. Suriye'de yaşananlar insanlık dışı. Bunda hemfikiriz. Keşke olmasa bu çatışmalar. Adım adım bizi Suriye'ye çekmeye çalışıyorlar. Biz de bunu yiyoruz. Daha önce de yazdım; Esad'la kankayken, birden katil diktatör ilan eden kim? Başbakanımız Esad'la maaile tatil yaparken Esad aynı rejimi sürmüyor muydu Suriye'de? Ne değişti de biz Esad'ı düşman olarak tanımladık? Ortada çelişki varsa, bende değil. Çelişkiyi az önceki yazdıklarımda ara. Bizi adım adım Suriye'nin üzerine gönderiyor ABD ve Batı. Biz de bunu yiyoruz. Suriye'de yada herhangi bir ülkede yaşanan insanlık dışı olaylara tepki gösterilmeli. Bu insanlık görevidir. Ama sen Suriye'deki olayların bu kadar içine girmişken, orada yaşananlara sebep olan yöneticileri katil diktatör olarak tanımlarken; kendi sınırların içinde yaptıklarına da bakmalısın. Uludere'de 35 vatandaşını bombalaman insanlık dışı değil mi? Dün Ankara Üniversitesi'ndeki konuşmanı salon dışarıda protesto eden öğrencileri tekme tokat gözaltına almak insanlık dışı değil mi? İnsanlık kendi zihniyetinize karşıt olanlar için geçersiz mi? Al, bir çelişki daha. Biliyorum ne yazsam, anlatsam boşa. Konu da dallanıp budaklanacak böylece. Benden bu kadar.
Cihanı atalarımız uyguladı bitti ama sen rahat ol Cihat anlayışı bu ülkede hiç bitmeyecek.
+ bdp ve chp hayır diyor tezkereye daha neyin tartışmasını yapıyorsun herşey bu kadar göz önündeyken siz Atatürkü ortaya atmaya devam edin yaptığınız politikanın Atatürkün düşünceleriyle uzaktan yakından alakası yok,bırakın artık bu oyunları bu bölücülüğü bunların modası geçti kimse yemiyor,böyle muhalefetle değil 10 yıl 100 yıl iktidarda kalır Akp.
Savaşı zenginler çıkartır,yoksullar ölür.Savaşa HAYIR!
Amerika'da her 11 kişiden 7'sinin silah saniye'de calıştığını biliyormuydunuz ???
Bu mantıkla aklınıza gelen ilk şey ne olurdu ????
SAVAŞA HAYIR !!!
Benden yaşca epey büyüksün ancak bu konuşmaların beni kahrediyor bu kadar yıl boş yaşamıssın diyeceğim ama haddime değil.Şuanki katlimamın sebebini mezhep olarak görüyorsun Esadı Suriyeli bir müslüman sanıyorsun üstelik Irakta olanlarıda böyle sanmışssın yazık bu ülkede Recep Tayyip 5 dakikada Amerikan ajanı ilan edilir ama Esat müslüman halkın savunucusu,siz bu kafayla aynen devam.
Esatla kanka diye ölene dek kanka kalacak hali yok herbalde
Suriyeye müdahaleyi kim ister kim istemez bunu bi düşünelim
Önce pkk istemez çünkü pkk nın bi kolu kesilecek
Ben başarılı olacağımıza inanıyorum ki bunu muhalefet istemez çünkü başarılı bi suriye müdahalesi iktidarı kuvvetlendirir
İsrail istemez güçlü bi türkiyenin daha da güçlenip çıkması israile terstir
Bu ülkenin. Bu ülkeden başka dostu yoktur bunu herkes bilir zamanı gelince bu millet emparyalistleri aynı mezara gömmeyi de bilir
Bir türk dünyaya bedeldir
İki türk birbirini yer
Birlik olma zamanıdır sonuç nolursa olsun
Giriceksek musul kerkük ne var ne yok toplayıp çıkalım bari dikelim türk bayrağını oraya dönelim anavatana