Quote:
Originally Posted by
perpetua
Oyunda savunma oynamak arizali.
Oyuncular savunma oynarken gerekli kaymalari yeterince cabuk yapmiyorlar. En iyi oyuncular bile. Bu nedenle de bek oyuncularinin bire birde becerileri (yani fiziksel ozellikler + top kapma) one cikiyor.
Kanat oyunculari cok bos alanda top alabildikleri icin, eger bu oyuncular hem hizli hem de iyi dripling becerisine sahipse (buna yuksek tempo eklendiginde) hemen kaleye gitmek istiyor ve savunma oyunculari onlari kapatmadiklari icin bunu basariyorlar.
Bu tip durumlarin biraz ustesinden gelmek icin bu kanat oyuncularina topun gelmesini engellemeye calismak gerekiyor. Gerek onlara pas veren oyunculari durdurarak, gerek kanat oyuncularina sert ve yakin markaj vererek.
fm 2012'deki berbat savunma düzeni ve genel kalite düzeyini gördükten sonra bu sene oyun almayacaktım ama gerek tanık oldugum geri dönüşler gerek şu kampanya zımbırtısı sayesinde oyunu yine aldım ve açıkçası işin savunmasında geçen seriye göre bahsettiğiniz arıza dışındaki yönlerde ciddi ilerleme gördüm ve de sevindirdi ayrıca sanırım bu bahsini geçirdiğiniz durumun yapılandırılması için de bizim açımızdan umut vericidir herhalde? var mı acaba buna dair çalışmalar ? nitekim geçen sene bahsediyordunuz savunma düzeni baştan aşağı elden geçirilecek diye ve de sizin bu dediğinizin gerçekliğine şahit olduk bu seride .
işin bu kısmı bir yana bir iki ufak tefek noktada daha soru soracaktım vaktiniz varsa;
1- sıkı markaj vermek ile adam markajı vermenin veya her ikisini birden uygulamanın artı/eksi yönlerinden elinizden geldiğince bahsedebilir misiniz?
2- alan markajı tam olarak nedir? markaj yapmamak tamamen pozisyon almak demek mi? bunu da yukarıdaki soru bağlamında da(sıkı markaj+alan markajı kombinasyonu yani) açıklayıp genel savunma yapısındaki markaj seçimlerin hangi durumda(ileri/geri defans çizgisi, geniş/dar saha kullanımı vs) nasıl olması gerektiğinden biraz bahseder misiniz?
bir de sert markajdan kasıt sert top kapmalı markaj mı?öyleyse yani o kanat adamları çok teknik olduğu için bir kere aldıktan sonra kapmak için hamle yapmak genelde boşa çıkmakla sonlanıyor daha çok alan açıyor? mu ? :)