Sitemizin yaptığı yamaları çalanlara yardakçılık edenler oldukça bu iş bitmez.
Printable View
Sitemizin yaptığı yamaları çalanlara yardakçılık edenler oldukça bu iş bitmez.
bu sitenin emeğini harcayan insanlar var şmdi birde trkçe yama çıkarsa onların ekmeğine yağ sürülür olmaz gerekli önlemler alınınca çıkartılsın bence
bu insanlar sonra neden tr yama çıkatmıyorsunuz derler
ya arkadaşım yalnız şöyle bir durum varki internet ortamında kimse bunun önüne geçemiyor yani birazda bununla ilişkilendirmeseniz yani zaten bilmiyormuyuz ki biz sizin yaptığınızı zaten öyle veya böyle belli oluyor dosyanın kim tarafından yapıldığı yani bence bu kadar sorun etmemelisiniz emeğinizin çalınması hoş bişey değil tabi ama hepimiz bir çok emek çalıyoruz örneğin mp3 dinliyoruz öyle değilmi bu ne emek hırsızlığı değilmi?onlarda dert ediyor ama biz çıkartmıyoruz vs. demiyor öyle değilmi? üstelikte onlar bu işten para alırken bu durum yüzünden sekteye uğruyorlar az para kazanıyorlar kazançlarından oluyorlar ama sizin öyle bir olayınızda yok bence bukadar takıntı yapıp çıkartmamak geç çıkartmak bide üstüne sorulduğu zamanlarda konuların filan kilitlenmesine ne gerek var ki... Bir de böyle düşünün bence
o şahıslar para alıyorlar ve kaybettikleri sadece para. biz ise günlerce hatta gecelerce çalışıp hiç birşey beklemeden bunları çıkartırken bunların çalınması hiç hoş değil sende birde bu açıdan bak... sorulduğu zaman konu kapatılır çünkü söylüyoruz Tarih Sormayın bu kadar açık ve net...
e onlar uğraşmıyormu peki sence? bende zaten hoş demedim tamam konu kapanır elbetteki normaldir aynı konu açılırsa durmadan olur ama bir arkadaş yukarıda yazmıştı hatta bende alıntı yapmıştım bide sende onları oku ne demek istediğimi ve bizim ne istediğimizi anlarsın ben zaten size karşı olarak bişey desem o yamayı indirir burada uğraşmazdım öyle değilmi ben üyelerinde duygularını sizlere söylemek istedim her iki tarafın açısındanda olaya baktığım için anladınmı kardeş?bu arada mesajlar sertmiş gibi geliyor ama öyle birşey yok yanlış anlamayın
FM 2005 yamamızı alıp içini düzenleyip piyasaya süren bir site vardı. Bu site TR yapmış. Sanmıyorum yaptıklarını, açıp baktım birkaç bölüme benim yazdıklarımla aynı.
Bu yamalarını exeleri ile birlikte incelemeye verdik, sonuç bizim yamamız üzerine oynanmış ise zamanında acıyıp dava etmediğim bu kişilere acımayacağım, duyurulur...
Ilk once emekleriniz için tesekkurler şimdi sanıyorum tr yama bitti diger calınan yamanın arastırmanın bitmesini bekliosunuz sanırım internetin en az benim kadar bu ceşit olaylara neden oldugunu biliyosunuz şimdi yeni yama çıktıgındada alınıp forumlara konulacak linkleri verilecek benim anlamadıgım ya da anladıgım sey o 3 5 zibidinin yaptıkları yüzünden bu denli fm bagımlısı arkadaslarımın bosa beklemesidir önceki msjımdada rica etmiştim yamayı güncelleyelim diye herhalde bu yapılmayacak ve çıkış tarihi de belli degil bu kadar insanın o 3 5 zibidi yüzünden beklemeside hiç hoş degil acaba şimdi ne olacak.
Turkportal yöneticileri o zaman resmi bir duyuru hazırlasanız kamuoyuna, Bizde o yazıyı elimizden geldiğince tüm sitelere dağıtsak ve o site yöneticilerinden yardım istense, O zaman böyle emek hırsızlarına kimse yardım ve yataklık yapmaz. Çözüm olurmu bilemiyorum ama denemekte fayda var.
Yapılanlar tümüyle terbiyesizlik.Bu ilk türkçe yama çıktığında da çaldılar hala daha da çalıyorlar. İnsanların emeğini bu kadar saygısızca çalıp gururla !!! kendilerinin yaptığını iddia eden kişileri kesinlikle size ihbar edeceğim.
sonuç olarak turksportal yapacak herkes oynayacak, sonra birileri yamayı kendilerine mal ederek yayınlayacaklar insanlar kimin yaptığını önemsemeyecekler, turksportal bir öncekinin daha iyisini yapacak herkes yine bunu oynayacak çünkü en iyisi bu olacak.. sonra yine birileri çalacak turksportal yine en iyisini yapacak.. insanların kafasına zaten turksportal kazınmış. ahmetin mp3 sitesi türkçe yama yaptım derse orayı gezen 10 kişidir turksportalı günde 25bin farklı kişi geziyor. bu böyle devam edecek.. birileri turksportalı takip edecekler. çünkü biz iyisini yapıyoruz ve yapmayada devam edeceğiz.
Ek olarak şunuda belirteyim. Şu anda yamanın çıkmamasının sebebi benim. Yama çalışması için Maç spikerinin FM 06 dan FM 07 e aktarılması ile uğraşıyorum ve işlerimin + özel hayatımın kalan zamanlarında bunlarla ilgileniyorum. Panelin çalışması ve güvenliğinin arttırılması konusunda dahada ileri taşıdık yamayı. Daha az hata oranı ve daha yüksek Türkçeleştirmeyle yayınlamak istiyoruz en kısa zamanda bir beta versiyon olarak. Ama süre konusunda herhangi bir bilgi vermiyoruz. Çünkü hergünümüzü bu çalışmaya ayırsak bir süre tespiti verebiliriz ama bu şekilde yürümüyor bu işler. bizlerinde hayatımızı sürdürebilmesi için çalışması şart. Ne yazıkki artık eşek kadar adam olduk annemizden babamızdan para almıyoruz ve hayatımızı sürdürebilmek için kendi imkanlarımızla para kazanıyoruz. Özel yaşantıda bunun yanında.. X Türkçe yama oynayacak diye film izlemeyeceksem kız arkadaşımla sohbet etmeyeceksem veya sınavlarıma zaman ayıramayacaksam tüm bir zaman söz konusu olabilir ama ben zamanımın büyük kısmını Türkçe yamaya ayıramıyorum anlayın ki zamanda vermiyoruz...
Emin olun ki Türkçe çalışmanın yapımında emek harcayan arkadaşlar büyük efor sarfediyorlar. Ben sizleri çok iyi anlıyorum sabırsızlanmanız normal. İnşallah beklediğinize değecek bir çalışma olur. Ben elimden geleni yapacağım diğer arkadaşlarım ise çevirilere devam ediyor.
en geç hangi tarihte çıkar fm 2007 türkçe cevap verirseniz sevinirim
en geç seneye kadar çıkar arkadaşım
sabırsızlıkla bekliyoruz biliyorum siz her şeyin en iyisini en güzelini ya***aksınız onlar isterse çalsınlar emek hırsızlığı var burda ve buna da izin verdirmeyecez size güveniyoruz en iyisini siz ya***aksınız yine başarılarınızın devamını dilerim
en güzelini siz ya***aksınız İnşallah sabırsızlıkla bekliyoruz başarılarınızın devamını diliyorum
zaten ne zaman cikar diyenlerin hemen hemen hepsinin msj sayisi 2-10 arasi degisiyor sirf yamayi almak icin kayit oluyor yaw cikar iste yakinda adamlarada hak vermek lazim neyse kolay gelsin
aynen bende bekliyorum ve hala fm2007 oynamadım artık cıkmasını istiyoruz
Bence yanlış duşunuyosun. Bende bundan once hiç mesaj atmamıstım ama nerdeyse 2 senedir bu siteyi ziyaret ediyorum.. Ayrıca senin amacınında stenin prim yapması oldugunu dusunmuyorum. Oyunla ilgili sıkıntıların ihtiyacların olmasaydı sende takılmazdın biraz objektif ol lutfen..
abi kaç tane konu ya mesaj attım bu sitenin kalitesini biliyorum da giriyorum fm2007 yamaları ve forum için giriyorum benim özellikle videolarda ve tv de konularımı görmedin mi biz sadece fm için değil forum içinde giriyoruz sen rahat ol bence turksportal iyi yapıyor dedim çünkü iyi yapmasalardı zaten girmezdi kimse bu siteye...
sadece ingilizce sözleri translate edeceksiniz.eger bunu yapmanız aylar alıyorsa bunun 2 sebebi vardır.
1.si çok amator bir ekip var.(ki hiç sanmıyorum)
2.si sırf sitenizi populer tutmak için milleti oyalıyorsunuz.
eger siz 2007 ye özel bir türkçe çalışmayı çok kısa zamanda çıkarıcaz;hatta ve hatta 2007 türkçe yama çıktı bitti sadece test aşaması kaldı diyorsunuz ve bu test haftalardır sürüyor ?!anlaşılan 2007 nin fi tarihinden önce hiçbişeyin çıkacagı yok.yaani elinizde bişey varsa neden bekletiyorsunuz ha elinizde bi çalışma yoksa bu kısa zamanda çıkacak hikayesi ne diye..
koyun oldu herkes koyun..
Bilmiyorum önceki mesajları okudun mu ama belki cevap vermek bana da düşmez yamayla ilgilenen arkadaşlar cevap verirler mi bu yoruma onu da bilmiyorum ama şunu bil ki Türkçe yama yapmak sadece oradaki kelimeleri çevirmekle olmuyor. Çeviri işin en kolay kısmı, belki yama çıkacaktı ama bu hırsızlık olaylarından sonra daha güvenli olması için uğraşılıyor. Olay sadece çeviri olsa bu ülkede binlerce insan bu yamayı yapardı emin ol...
benim demek istediğim şey bambaşka tabiki çeviriden ibaret degil olay.
ne kadar güvenli olur bilemiyorum bence ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir şekilde çalınmasını engelleyemezler.dünyanın en büyük şirketi microsoft fakat milyonlarca kişi evinde *****li yani yasal olamayan microsoftu kullanıyor.peki microsoft bunun önüne geçebiliyor mu?hayır.internet dünysında kaçınılmaz birşey varsa o da programların craklemek yada o veya bu şekilde çalmak..
yani bunlar boş gerekçeler bence,test aşamasında diye manşet atmışlardı ve ilk haftalarda fm 2007 türkçe dosyası yoktu.o kadar zaman neden çıkarılmadı bu türkçe yama?test aşamasında demek oldu bitti ve test ediliyor demek ve bu haftalar sürdü!he sonra kaçınılmaz olan şey oldu fm 2007 için türkçe yamalar türedi(eski patchi yeniye uygulamak gibi).ve şimdi de turksportal bunu öne sürüyor gecikme sebebi olarak.fakat türksportal'ın bunları bilip ona göre hareket etmesi ona göre açıklamalar yapması lazımdı.vurgulamak istedigim asıl nokta yapılan açıklamayla gelişmelerin birbiriyle çelişkli gidiyor olması.
Bakın sevgili üyem:
1. Ekip amatör değil, hatta Türkiye'deki tekeliz bu konuda
2. Bu şıkka cevap bile verilmez... Çok ayıp
Olayın prosesinden haberiniz yok, sadece cümle çevirisi yapmak yetmiyor. Programın uyumluluğu için de çalışmalar yapmak gerekiyor. Ayrıca çeviri de zaman alan bir prosestir... Sizi oyalayan yok.
Kullandığınız 2. şık çok çok ayıp...
kolay gelsin tüm ekibe sabırla bekliyoruz yamayı...
yukarda bi arkadaş kelimeleri çevirmek bu kadar uzun nu sürüyor demiş,alsın eline sözcüğü kendi çevirsin o zaman...
ben yamayı bekliyorumda şu çeviri istatisiklerinde güncelleme 20 Ekim'i gösteriyor,onu düzeltsenizzz...
saygı duymak lazım ne zaman cıkarırsalar cıkartırlar.. olay bitti bize beklemek düşer.. calısmalarınızda basarılar diliyorum
Öncelikle anlayisli üyelerimize tesekkürler.
su anda çeviriler devam ediyor ama bu haliylede beta olarak yayinlayabilecek durumdayiz. Gecikmesinin sebebi maç spikeri (FM2006'dan FM2007'ye aktarim) ve panel (Yeni sisteme uyumlu hale getirme, güvenlik arttirma ve Dil ayarlarini degistirmeden FM2007 yi çalisabilecek duruma getirme).
http://img83.imageshack.us/img83/112...lisma01mw4.jpg
http://img83.imageshack.us/img83/29/...lisma02wq1.jpg
FM2007 ile cachelenen dosyalarin yeri degisti, programlama kisminda bir çok yenilik yapildi. Üstelik dil ayarlarini degistirmeden oyuna girilemiyor. Bunun gibi düzenlemelerin çalisma üzerinde yapilmasi lazim.
Kimse gelipte sitenin populer kalmasi için çikartmiyorsunuz demesin. Mantik olarak düsünürseniz, Türkçe yamayi çikarticaz diye söyleyip insanlari sitede tutup popularlik mi kazanmak istersiniz? yoksa Türkçe yamayi çikartip binlerce kisinin siteyi ziyaret etmesini mi saglarsiniz ? Biz zaten populer bir siteyiz diyip ukalalik yapayim.. Ama bu isi populerlik için yaptigimiz yok. Insanlar sunu anlamiyor. Bunu yapiyorsak özel hayatimizin disinda kalan zamanlarda sizlerin oyunu Türkçe oynamasini saglamak amaciyla yapiyoruz, çünkü bu bizim hobimiz...
bence artık tr yamalrı çıkartmadan hazırlanıyor demeyin çünkü böyle tatsız olaylar her zaman oluyo zaten çıkınca çıkmış olucak. Türkçe FM 2007 Çeviri İstatistikleri / Güncelleme: 29 Ekim 2006 bu konuyuda kaldırın bence takipte edemiyelim ancak o zaman yaranılır bunlara!!adam bedavadan tr yama ile oynıyacak gelip yaptığı şeylere bak böylelerini banlayınki yararlanamasınlar tr yamadan!
Allmight sözleriyle çok büyük yanlış yaptı bence acemiliğine vermek lazım sözlerini düşünmeden yazmış yaf
banlama falan bu tipşeyler hoş değil, genel olarak forum kurallarımızı ihlal eden kişileri ve uyarılmasına rağmen halen davranışlarını sürdüren kişilerin üyeliklerini kapatıyoruz.
Türkçe yama çalışmaları konusunda açıklayıcı bilgi yine aynı şekilde kalacak, bir kaç sabırsız yüzünden diğer kişilerin bilgi almasını engelleyemeyiz ve orada yer alan istatistikler genel olarak her ay güncelleniyor. Bırakalımda bunu Volkan istediği zaman günceller. Her gün veya 3-4 günde bir güncellenmesi zor.
ben sadece şunu söylicem 25bin üstünde cümle mevcut bir cümlenin uzunluğu ortalama 2 satır bir cümleyi çevirmek 1-2 dakikamızı alsa 25bin ila 50bin dakika eder 3 kişiyiz (ki bu sıralar ben yardım edemiyorum) asgari 25bin dakika burdan sen artık günü eline hesap makinasını alıp hesapla... bu işi yapanlar robot veya motor değil insan insan yer uyur ve sosyal bir varlıktır dışarı çıkar okula gider veya çalışır. bunları göz önünde bulundurursan ve düşünürsen anlarsın niye uzun sürdüğünü ve bu sadece çeviri kısmı bunun uyumluluğu koruması ve exe si var ki bunlarda çeviri kadar belki çeviridende fazla zahmet verici işler. bunları düşünüp öyle yorum yazalım
tekrar kolay gelsin vala işiniz bayabi zormuss.. ya bisi soracam %kaç türkce yapmayı planlıyosunuz?? bide tahminen ne zaman biter??
ya aslında bir beta sürümünü çıkartsanız nasıl olur?
beta sürümü çıksa ve içinde hatalar olsa oyununuzu bozabilir ve sonra gelecek tepkileri siz düşünün... sağlıklı oynayabilmek için biraz sabır
Ayrıca diğer konularda Adminlerimiz tarafından yama için sigamesin yamasının beklendiği gibi bir söylev hatırlıyorum ?
Turksportal ekibi elinden geleni yapıyorlar ve bizim için yapıyorlar.Ama ekip daha geniş yelpazeye sahip olsa 3 kişi uğraşmak çok zor olmalı daha geniş bi iş bölümü olmalı diye düşünüyorum.Emeklerinizden dolayı teşekkür ederim.