maçtan sonra lazım olur aurelio elleşmeyin ona :p
Printable View
maçtan sonra lazım olur aurelio elleşmeyin ona :p
Milli takıma en çok faydalı olan oyuncu oynamalıdır. En çok faydalı olan o bölgede Mehmet Aurelio'dur, gerisi beni ilgilendirmez. Bütün dünya bunu yapıyor, Klose Alman mı, Podolski Alman mı, Deco Portekizli mi, Asamoah Alman mı, Henry Fransız mı, Zidane Fransız mı? ... Ön libero mevkiinde resmi anlamda forma giyebilecek (FIFA izinli, Türk statüsü) kim varsa o oynamalı. Ahmetmiş, Mehmetmiş, beni ilgilendirmez. Mehmet Aurelio'dur o isim ve o oynamalıdır. Aurelio formsuz ise yerine diğer alternatifler oynar, ona kimsenin itirazı yok.
Sabri iyi oynuyor, hakkını veriyor, ancak Topuz daha iyi oynayacak ve formanın daha çok hakkını verecek, ondan kat be kat iyi oyuncu. Sabri daha tecrübeli diyordun, Hakan Şükür de tecrübeli, her tecrübeli futbolcuyu oynatacaksak sol bekte Ergün Pembe oynasın :) Tecrübeyi geç, hangisi daha iyiyse onu oynat: Mehmet Topuz!
yani adam sirf rico yu dövdü diyemi istemiyorsunuz onu?... yalan söylemeyin :)
tc vatandasi oldugundan beri milli takima cagirilmasina karsiydiniz.. ama bjk li arkadaslar nobre tc vatandasligina gectiginde milli takima cagirilmali cok kaliteli golcü vs. demislerdi... ayrica serdar kurtulus bence milli takim kalitesinde bir futbolcu degil, onun asil mevkiisi sag bekti fakat bjk de ön liberoda oynatildi.
Kadro gayet iyi ama Hakan Şükür yerine daha genç veya Süper Lig'de parlayan bir oyuncu alınabilirdi.
Tecrübeyi gec? Ne diyorsun sen yahu! Futbolda en önemli deger tecrübedir.Sabri Mehmet Topuz´dan daha tecrübelidir,oynadigi futbol iyidir,formasinin hakkini veriyordur.Sabri oynacaktir!
Aurelio konusunda ikimizin de uzlasamayacagi bir gercek.Ben diyorum Türk genclerine bu sansi verelim.Serdar Kurtulus oynamali!
Bak yasi gecmis isimlerle kelime oyunu yapiyorsun.Sabri hem genctir,hem tecrübelidir.Aynen Tuncay gibi!Böyle isimler devamli milli takimda oynamalidir!
Of, 50 tane örnek verdim tecrübeyle ilgili, hala ısrar ediyorsun. Bence Galatasaraylı olduğu için Sabri'nin oynamasını istiyorsun.
Hakan Şükür örneği yetmediyse, sana bir örnek daha...
Arda Turan... Şu an Türk Milli Takımının en tecrübesiz futbolcusu belki de... İtirazın var mı? 19 yaşında, geçen sene V.Manisaspor'da, bu sene Galatasaray'da oynadı, Türkiye tecrübesi bile çok fazla değil, 2 sezondan ibaret, Avrupa tecrübesi de aynı şekilde. Ama banko oynuyor ve bence oynamalı da! Tecrübesi yok ama!!! Oynatmamalı mıyız?
Umarım bu örnekten sonra cevap vermezsin.
Hakan Sükür´ün yasi gecmis diyorum sana hala Hakan Sükür´de takildin sen.
Arda Turan büyük yetenektir.Müthis bir futbolcudur.Genc Milli takimlarda 100ü askin macta forma giymistir.Sol kanatta onun yerine kimse oynayamaz!
Hakan'ın yaşı geçti dedin, Arda örneğini verdim. Bir daha okumanı öneririm.
Arda da mı tecrübeli? En tecrübesiz isim kendisi şu an milli takımda. Peki tecrübesiz diye oynatmamalı mıyız? Hayır, oynamalı, süper oyuncu.
Ee dediğine göre Mehmet Topuz da tecrübesiz, ama süper oyuncu, oynatmamalı mıyız?
Kendinle çelişiyorsun, tecrübe diyorsun, Sabri'yi çok tecrübeli oyuncu yaptın, yetmedi tecrübesiz adam oynamaz dedin, o zaman Arda da oynamasın :)
Neyse daha fazla uzatmayacağım.
Bu kadrodan iyi performans bekliyorum, güzel bir aday kadro sonuçta. Yeni oyuncular da katılacaktır bu takıma form grafiklerine göre, gerçi ligler bitti ama önümüzdeki sene de yeni isimleri göreceğiz.
Bak Arda cok yetenekli bir futbolcu.Sol kanatta ondan baska bir futbolcu oynayamaz!Ayrica genc milli takimlarda 100ü askin macta forma giymistir.Ama Mehmet Topuz´un bölgesinde Sabri var.Bundan önceki maclarda Sabri o bölgede cok iyi oynadigini,formayi hakettigini göstermedi mi?Gösterdi! Iyi oynayan bir futbolcuyu kimse takimdan kesemez!
Kelime oyunu yapmaktan benim yazdiklarimi düzgünce okumuyorsun ki!
gülünecek yer nerde anlamdım ikinici yarının kuşkusuz en iyi kalecisi orkun hırsı olsun kurtarışları olsun hiç maç izlemiyon heralde futbolcuları takımlarına göre kıyaslamayın oyununa bakın
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
terim mehmet topuza ne zaman şans verdide oyununu beğenmediniz bu akşam bjkye attığı gole bakın sonra konuşun sabriye 1000 basar sabride sadece koşma ve pres var başka ne var madem sabri daha iyi o zaman gs fb bjk neden topuzun peşinde dört dolanıyor.sabri daha iyi değilmi gs neden istiyor
Aynen katılıyorum, helal olsun, son derece objektik ve doğru bir yorum ;;)
Galatasaray Sabri'nin olduğu mevkiye Mehmet Topuz'u istiyor. Sabri ondan daha iyi olsa Galatasaray yönetimi Topuz'u almak için uğraşmazdı.
Fatih Terim ne zaman şans verecek, ama vermeyecek gibi gözüküyor.
Mehmet Topuz mc olarak ta oynayabilen bir futbolcu.Biz Mehmet Topuz´u mc olarak oynatmak istiyoruz belki.
Sabri´de kosma var,pres var,orta acma var.Kanat oyuncularinda olmasi gereken tüm özellikler Sabri´de var.Sag kanat Sabri´nin! Gerisi yalan!
Sabri'de koşma ve presten başka bir şey yok. Gol atma yok, asist yok, çalım yok, fizik gücü yok, hava hakimiyeti yok, savunma yok...
Orta açma da yok, önünde bir tane adam var, orta açacak, gidiyor o adama çarpıyor top, isabetli orta açamıyor.
Mehmet Topuz'un üstüne tanımam sağ kanatta. Türkiye'nin en iyi sağ kanat oyuncusu Mehmet Topuz'dur.
sadece bu gole bakmanı öneriyorum
http://www.youtube.com/watch?v=zJdBYYUPhzw
ve birde bu akşamki bjk maçına bakmanı istiyorum senden
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
dostum kayserisporlu olduğum için değil istatistikler bunu söylüyor
Adı FB ile geçmekle alakası yok. Bugünkü Kayserispor-Beşiktaş maçını seyretmedin sanırım, git bir özetini falan seyret bari, Topuz'un nasıl oynadığını gör, attığı golü gör.
Topuz'un Antalyaspor maçı da aklımdadır, hiç unutmam, sağ ayağının dışıyla süper bir gol atmıştı, asist de yapmıştı.
Fenerbahçe maçında 2-3 Fenerbahçeli savunmacıyı çalıma dizip vurduğu şutu da unutmam, direkten dönmüştü.
Gerçekten çok klas bir futbolcu, Fenerbahçe forması altında onu görmek isterim. Şu an hangi oyuncuyu tercih edersin deseler kesinlikle Mehmet Topuz derim.
Tuncay 1, Mehmet Topuz 2 benim gözümde Türk oyuncular bazında.
İstatistikler yalan söylemez. Sabri ile Mehmet Topuz'un istatistiklerine bir bakın isterseniz. Kimin direkt skora etkisi var, kim daha çok asist yapmış, gol atmış.
EmperoR ve eGowiCh bu size ilk, tek ve son uyarımdır. Karşılıklı atışmayı kesin. Tartışalım ama bu şekilde tartışma olmaz. Gidin msnde veya özel mesajla yapın tartışmanızı. Herkes fikrini belirtir, katılan olur, katılmayan olur, nedenlerini yazar ve biter. Siz kaç tane karşılıklı mesaj atmışsınız, bu devam ederse kuralları uygulamak zorunda kalacağım...
Mehmet Topuz'a kötü diyen yok.Aksine Türkiye'nin en iyi sağ kanatlarından birisidir.Ancak Sabri'nin de oldukça üstün özellikleri var..
bursaspora 35 metreden atılan gol
az alkmaar maçını çevirten asist
fener maçında uğur boraldan kapıp attırdığı gol
fener maçında 4 oyuncuyu dizip direkten dönen şut
bjkye attığı bugünkü gol
erciyese atılan 35 metrelik gol
antalya maçında topu kapıp 3 oyuncuyu dizip atılan gol vs vs vs
bunların hangisini sabri yapıyor???
Nasıl tartışalım sekopej? Ben fikrimi belirtiyorum, o katılmıyor, fikrini belirtiyor, akabinde ben katılmıyorum, fikrimi belirtiyorum, o katılmıyor, fikrini belirtiyor. Hiçbir kırıcı söz yok. Ne ben alınıyorum sözlerine, ne o alınıyor, ne ben geriliyorum, ne o. Şurada futbol muhabbeti yapamayacak mıyız? O Sabri'yi savunuyor, ben Mehmet Topuz'u, ne yapalım şimdi, tartışmayı kes demişsin de, ben fikrimi değiştirip Sabri daha iyidir mi yazayım, veya o Topuz daha iyi mi yazsın? Bizden başka burada Topuz-Sabri konusunda fikrini yazan yok ki karşılıklı tartışma olmasın, biz yazdığımız için öyle oluyor. Ben her seferinde nedenlerimi yazdım görüşün, o da yazdı, bundan daha normal ne var? Anlayamıyorum... Tartışma şeklini izah edersen sevinirim. Sahte üyelik açıp araya mesaj mı yazayım karşılıklı olmasın diye?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Katılıyorum. Sabri ne gol atabiliyor, ne uzaktan vurabiliyor, ne duran top kullanabiliyor. Ben beğenmiyorum.
Topuz'un yaptıklarını kısaca özetlemişsin, isteyen videolarını bulur izler. Topuz çok iyi oyuncu gerçekten, çok beğeniyorum, üst düzey bir oyuncu.
tamam sabri,ye ben kötü demiyorum ama topuz daha iyi diyorum sonuca büyük etkisi olan bir futbolcu.inşallah oynatır dua ediyorum Allah'a o zaman ben susacam zaten
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
evet hatta o antalya maçı sonrasıydı rıdvan dilmen de demişti bunu oynatmalı diye türkiyede hareket halinde böyle sert vuran oyuncu yok demişti
Ben konuyu yeni girdim ve uzunca bir süre sizin karşılıklı yazışmalarınızı gördüm. Aynı şeyleri döndürüp döndürüp yazıyorsunuz ve karşı tarafın görüşünü kabul etme gibi bir durumunuz söz konusu değil. Ben bu nedenle bu düşünceyi savunuyorum dersin. O karşı çıkar, sen yine kendi görüşünü belirtirsin falan filan. Ama bu kadar uzarsa ve genelde aynı görüşe yönelik mesajlar karşılıklı atılmaya devam ederse böyle tartışma olmaz...
Bakin Mehmet Topuz kesinlikle kötü bir futbolcu degil.Cok iyi bir futbolcu.Ama benim demek istedigim sey Sabri o bölgede cok iyi oynuyor,Hamit ile cok iyi anlasiyor.Böyle bir futbolcuyu kesmek mantiksiz degil mi?
Sana da hak veriyorum, ancak cevap vermek zorundayım. Ben mesaj yazıyorum, cevap geliyor, cevap yazmak zorundayım ve yazıyorum, karşı taraf da cevap yazmak zorunda ve yazıyor, dolayısıyla karşılıklı diyalog oluyor, üzgünüm ama bilerek yapılmıyor bu. Sonuçta dikkat edersen mesajlara, ikimiz de futbol konuşmuşuz, fanatizm veya başka bir muhabbet yok. Hatta Aurelio'nun adam dövme konusu da kapatılmış, futbol konuşulmaya devam edilmiş ve hala da devam ediyor, ben diyorum şimdi Sabri'nin bazı meziyetleri yok, Topuz'un var, EmperoR'dan cevap gelecek, ben kendi fikrimi savunucu, destekleyici cevap yazacağım, o da yazacak, sürecek. Özür dilerim kendi adıma ama bilerek olmuyor bu, maalesef isteyerek değil, sonuçta kırıcı veya tahrik edici mesajlar yok, futbol adına bir şeyler var, tek sorun karşılıklı olması, iki kişinin bu muhabbeti yapıyor olması. Arada diğer arkadaşlar da katılınca sorun olmuyor zaten, neyse devam edelim...
Benim fikrim Mehmet Topuz Türkiye'nin en iyi sağ kanadıdır. Topuz gerektiğinde sağ bekte, forvet arkasında ve diğer bölgelerde de oynayabiliyor fakat Sabri sadece sağ kanatta oynayabiliyor.
Sabri'nin fizik gücü oldukça zayıf, Topuz'un ise güçlü, ayrıca Sabri'nin defansik özellikleri neredeyse hiç yok.
Ofans olarak ise Topuz daha iyi, golleri, asistleri, ortaları, pasları, çalımlarıyla direkt katkı sağlıyor.
Sabri'nin tek artısı presi, hırsı ve isteği. Çok hırslı ve presli oynuyor, çok koşuyor, tıpkı Tuncay gibi... Topuz da çok mücadeleci, hırslı ve presli, ama Sabri daha presli oynuyor. Topuz'un da ondan geri kalır yanı yok bu konuda gerçi.
Topuz gerçekten mükemmel futbolcu diyorum sonuç olarak, üstüne sağ kanat tanımam. İstatistikler de onun 1 numara olduğunu gösteriyor bölgesinde.
Biz burada birbirimize hakaret etmeden,fanatizm yapmadan tartisiyoruz Serkan abi.Egowich´in dedigi gibi Aurelio konusu hemen kapandi zaten.Ben Sabri´yi o bölgenin adami olarak görüyorum,kendisi Mehmet Topuz´u o bölgenin adami olarak görüyor.Bu da dogal olaraktan tartismamiza neden oluyor.
Tartışın, size tartışmayın diyen yok, ayrıca fanatizm yaptınız diyen de yok. Ama yazdıklarınızı arka arkaya okudum ve hep aynı şeyleri yazmışsınız. O iyi, hayır değil, bu şekilde bir sürü mesaj olmuş, karşı tarafın yazdığına bir cevap değil, hep kendi görüşünüzü savunmaya yönelik mesajlar atmışsınız ve bıraksam bu böyle sabaha kadar uzayıp gider ve bir sonuç alınmaz. Çünkü karşı tarafın görüşünü önemseyip, ona göre düşünmüyorsunuz.
Bu konu harici atılan son mesajdır. Bana cevap vermek isteyen özel mesajı kullanabilir....
Hemen hemen hepsini okudum kimin yaklaşık olarak ne düşündüğünü az çok anladım.
Ben bugün Mehmet i izledim gerçekten sabriden çok daha iyi oyuncu.Ofans olarak daha gelişmiş özellikleride olsa kademeleri iyi markajda fena sayılmaz ayrıca iyi şut çekiyor.Bunu tartışmaya gerek yok ama daha iyi değil sahada daha uyumlu olan kurallara uyan oynar.O yüzden Fatih hoca işini bilir.
Sabri'nin Hamit iyi anlaşıyorlar, Topuz ile Hamit de iyi anlaşıyorlar. Daha zorlu maçlarda Sabri'nin fizik gücü yetersiz kalabilir. Brezilya maçında göreceğiz, güzel bir fırsat olacak.
herşey fatih hocada bitiyor sonuçta onun kararını beklemek gerekir tartışmaya gerek yok
Genel olarak kadroyu beğenmedim. Gereksiz çağırılan oyuncular olduğunu düşünüyorum. Euro 2008'de kesinlikle bulunmalıyız. Futbol organizasyonlarında ülkeler bazında 5 senedir Türkiye ismi geçmiyor.
Brezilya maçında tam olarak ortasahamızı göreceğiz bakalım neler olacak.
Bosverin arkadaslar kadro yapmayi bosnayi terimden iyimi taniyorsunuz o simdi kasetleri izleyince iyi bir kadro cikarir terim en iyisini bilir zaten terimin kadrosu belli yunanistan ve norvec macindan farkli ilkonbir olmaz
Kaleci buyuk ihtimal rustu olacak her iddiasina varim bosuna cagirmadi onu
Bosna maci ilk onibiri yuzde 99 boyle olur
defans belli servet ve gokhan zan ikilisi sol bek volkan yaman sag bek hamit bunlar garanti
Kanatlar sabri ve arda
gobek aurellio ve emre
forvet tuncay digeri kim olur bilemem
terim yuzde 99 bu kadroyu cikaracak bunuda bir yere not alin
Farklı onbir bence olacak çünkü orda biraz daha kontrollü olmak lazımdı.Artık o kadarına gerek yok.