TatiL MaceLari her zaman guzeLdir euheu
Printable View
TatiL MaceLari her zaman guzeLdir euheu
Ben bu oyunla ilk defa kuzenim sayesinde tanısmıstım. Yaz tatilide kuzenimin pc sinde Cm 4 vardı. Gs ile oynuodu. Baktım bi oyuna o oynarken takımda etoo war aghahowa war değişik değişik adamlar var:D bole oyun mu olur dedim gittim içeri ama dayanamadım geri dondum İyi hatırlıorum o gunu 4 5 saat oynamıstık o anda anladım bu oyunun gelmiş gecmiş en ii oyun oldugunu. Daha soraları kendime alınca bu oyunu azcık ingilizcemle oynuordum ( su ana kadar ztn hiç turkce oynamadım) Bir şeyden eminim ki bu oyun benim ingilizcemin gelişmesine buyuk katkıda bulundu Saol FM
Yahu aynısını ben yapıyodum hatta Orta Okuldaki arkadaşlar felan şimdi sokakta gördünde soruyolar yine futbolcu isimleri yazıyomuydun diye...:)Quote:
Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!
Hatta ben bzn çokta ilerletip karton alıp kale şeklinde kesip koltuğa yaslardım... Kağıtı yırtıp yuvarlar elle oynardım...
Yahu ne günlerdi be bak şimdi özledim o günlerimi, şimdi ise elimin altında bir mouse tüm herşeye rahatça hakim olabiliyorum...Ulen kim icad etti bu bilgisayarı...
bu dedigin işi ben o kadar cok yapardım ki aahh ahhh.neyse ben cm4 le basladım bu cılgınlıga ama o zamanlar hep kovuluyordum cunku iyi bilmiyordum.artık oynamayı bırakmıstım neredeyse cunku basarı 0 dı.bizim yakınlardaki bufede duran cocukla cm konusurduk hep o bana bi gun bi taktık verdi ve ben mentalitylerin falan onemini o zaman anladım hemen yeni bi lig acıp taktıgımı kurdum ve basarılar arka arkaya geldi :D tabi buyudukce kendi taktıgımı gelistirdim ve artık sorunlarımı kendi taktıklerimle cozmeye basladım derken cm03/04,fm2005,fm2006,fm2007 cıktı hepsini uzun zaman severek oynadım hiç şikayet etmedim boyle muthis bir oyun yaptıkları icin tesekkür ettim sigames miydi ona :D inşallah fm 2008 de super olacak ha bu arada cm2005 i de oynadım berbattı :D
ben cm 01-02 ile başladım bi komşumuzla beraber oynuyoduk sonra 03-04 oynadım firmalar ayrılınca ilk cm 5 aldım ama olmadı alışamadaım bende babama fm5 aldırdım öle öle geliştimmm
Evet arkadasLar cok guzeL bi konu oLdu herkese tesekkur ediyorum aniLarinizi bizLerLe payLastiniz icin herkesin bir baska guzeL anisi war cok hos
Elimde 2 TL vardı ve oyun almaya CD'ciye gidiyordum. Oyunlara bir de bakarken CM 03-04 dikkatimi çekti ve onu aldım eve gittim oyunu yükledim ve açtım. Yeni oyun dediğimde Türkiye'yi seçtim ve oyuna başla dedim gidiş o gidiş bekliyorum olmuyor. Tabii o aralar Ctrl+Alt+Delete ve Alt+F4 gibi tuşlara basıyordum ki takıldı ve CD'yi geri iade ettim.http://www.fmturkiye.org/forum/image...es/biggrin.gif Adamda aldı başka oyun CD'si aldım. Ondan tam 4-5 ay sonra arkadaşıma gitmiştim ve evinde bir sürü oyun CD'si vardı. Ben de biraz ver diyordum. Ve dedi ki hangisini vereyim diye hiçbiri güzel değil diye terliyodum sıra CM 03*04'e gelince o oyun çok anormal ya oyunu açınca takılıyor dedim ki. O bana öğretti ve o günden sonra CM oynuyordum.http://www.fmturkiye.org/forum/image...es/biggrin.gif Hep Real Madrid'i alır takıma Anelka'yı transfer ederdim.http://www.fmturkiye.org/forum/image...es/biggrin.gif
Bende ilk olarak cm 00-01 ile baslamistim. O zamanlar fazla anlamadigim icin sampiyon falan olamiyordum ama transfer yapmak zevkli geliyordu hep oynuyordum. Daha sonra cm nin diger serileri bunu Takip etti fakat Cm5 hiç hosuma gitmemisti. Real Madridi aliyordum en dandik takimdan 5 tane gol yiyordum bu yüzden bi ara menejerlik oynamayi bıraktim . Daha sonra Dayiimin oglu[Kuzenim] o da ben gibi menejerlige merakliydi . o FM alip getirmis ilk gördügümde Total Clup Meneger ile karistirdim oyunu ona " Oglum paran bosa gitmis . Bu oyun 5 para etmez " dedim. Sonra yine de kurdum daha sonra bu zamana kadar oynadik iste.
Defterin arkasi dediniz de biz de onu su sekilde yapardik. 4-5 arkadas bizde toplanirdik herkes kendine bi takim secerdi. Birbirimizle Fifa oynardik. Daha sonra bunlari defterin arkasina fikstür seklinde yazar Lig yapardik birbirimizle. Daha sonra Fifa da bozulunca PES ile bunu yapmaya devam ederdik. Heyy gidi günler.
ChiLaver ti Beşiktaş ta oynatabiLmek düşüncesi ben itti asLında bu işin içine.Sırf ChiLavert i Beşiktaş a aLabiLmek için başLadık ama geçen sayfaLarda anLattığım gibi oLdu işte.
Fm ve Hayat`a devam...
Ben oyunu ilk aldığımda boşluk tulşuyla devam edeceğimi bilmiyordum yaklaşık 3ay oyunu açıp sadece oyunculara baktım,takımları falan inceliyodum sonra bir gün oyun açıkken elim boşluk tuşuna kaydı yanlışlıkla ve bugünlere geldik ...
İlk oyunun CM 03-04 tü ve elim boşluk tuşuna kaydıktan sonra oyunun 2017 senesine gelmiştim SAKARYAmla iyi ki elim kaymış:D
Bir tusa basmak seni nereLere getirmis b** :icon_biggrin:
Nisan 2005...
Fenerbahçe-Trabzonspor maçına gitmek için birgün öncesinden anneannemlere kalmaya gittim.Kuzenimde oradaydı.
Yukarı çıktım bir baktım hararetli bir şekilde bilgisayar başında hop oturup hop kalkıyor.FM 2005 oynuyormuş halbuki.
Bana gel beraber oynayalım dediği zaman FM ile tanıştım.
sitede arkadaşım vermişti beğenmemiştim fm yi ozaman total clup manager e göre fm 2005 biraz karışık gelmişti trabzonla başlamıştım hasan sönmez(yedek kaleci) yi sol açığa koymustum sonra oyuncu aramaya kaptanlık seçimi ile ilgili bilgi istemiştim ama sonra herşey değişti:D:D...
Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!
Ya bende böyleydim be. :D Hatta çok şey yaptım öyle yaa kendi aklımdan kendi ligi mi kuruyordum CL şampiyonun hep fener yaprdım:D Neler yapmazdım ki İnanın FM den daha zevli idi..:)
Eeee benim hikayem...
Ben İnternette gezerken daha yeni İnternet sahibi idik. Zaten 2006'nın başları ya da öncesiydi. Neyse indirdim kurdum falan orda %25 tr vardı ouda indirdim ve kurdum. Sonra Arsenal'i aldım ve oynadım ama malsef transfer yapamıyodum nasıl olduysa taktik yaptım ve oynadım işte. Ama hiç unutamam Aston villa'ya tam 9-1 yenildim :D Sonra bende Şampiyon olmak için hile yaptım ama buna rağmen olamadım.:n:
Bir anım daha var anlatmasam çatarım:D ya şimdi ben Daha yeni TSI üyeydim ve o zaman FM2005 te Yeni menejer hilesi vardı tabi ben yeni öğrenmiştim. Herkes biliyordu bende kimse bilemez diye konu açtım. Bi alay ettiler herkes bi güzel alay etti.:mad: Bende içimden küfür ettim.:n:
ben ilk premier manager 97 ile tanistim sanirim menager oyunlariyla.o donem hic gozumu ayirmadan oynardim. baska yerlerdeyken bile ilk 11 ler kurardim, dizilisler ciziktirirdim :). ing. 3.ligi takimim vardi, 8-9 sezon falan oynamistim. en cok keyif aldigim, hic bikmadan oynadigim bi oyundur ve hala da oynuyorum maneger oyunlarini...:D
fm 08 i de 4 gozle bekliyorum...:):(:)
premier league 2001 oynardım hiç bişi bilmediğimden sürekli bebekliğimin geçtiği southamptonu seçer batırırdım ne zaman babam bana bi taktik verdi o zamandan sonra oyunu bırakamadım sonra cm 5 oynamaya başladım çok zevksiz geldi fm2006da feneri alır anelkayı ve tuncayı fahiş fiyatlara satar dünyanın parasını kazanırdım sonrada saçma sapan adamlara fazla para vererek klübü batırmak çok hoşuma giderdi. şimdi fm2008i beklediğimiz şu günlerde bu oyunu bırakamıorm bi türlü
hocam biz bunu film yapalim ne dersin:icon_biggrin:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ben managerlige aslinda play stationla basladim LMA 2000 di:). ayni oyunun bu seneki wersionu 8-9 cd mi ne düsünün ben 2000 yilinda oynarken sadece ing. ve iskocya ligi wardi:0: sonra cm filan derken bu günlere geldik :smismileyiw2: fm 2008 4 gözle bekliyoruz.ailecek seweerek izlioruz:icon_biggrin:
00-01 yılı artık piyasadaki tüm oyunlardan sıkılmış nettende bir tad alamaz olmuştum malum 46kb :D Cafede 7-8 arkadaş aynı oyunu oynuyor bu ne ya dedim managerlikmiş biraz seyrettim ne saçöma şey yazılarla oyunmu olur bırakın allaseniz yaa dedim. Bi kaç ay sonra sıkıntım hat safhaya ulaşınca bunlarında hala zevk aldıklarını gorunce hele bi göster bakalım ne neyin nesidir değildir dedim. Hay demez olaydım sonuç 7 yıldır o hatamın cezasını çekiyorum kopamadım başından :S Neydi onlar be Dejan Petkovic'ler , Julius Aghahowa'lar , Wael Reyad , Taribo West ve tabki Tsigalko :)) ve meşhur olmayan Arjen Robben :D
Robben meşru değil gayri meşru mu?:D:D
Cm 01-02'nin çıktığı CM 03-04'ün ıkmak üzere olduğu zamanlar ama benim cm'den haberim yok :D.Neyse gittim baktım CD'ciye futbol topu vardı üstünde :D aldım ne olduğundan hiç haberim yok Fifa gibi bir şey sandım :D.
Neyse eve gittim yükledim bişey anlamadım koydum bir köşeye.Aradan yaklaşık 1 ay geçti CM 03-04 çıkmış ben gene birşey bilmiyorum.
Sınıf arkadaşım evine yeni bir oyun aldığını çok güzel olduğunu gelip oynayabileceğimi söyledi.Gittim baktım Cm 03-04 diye bir oyun bayağı da hoşuma gitti verdi bana oyunu daha doğrusu hafif bir hırsızlık :D CD siz çalışmasına rağmen vermiyor deyüs :D onun evindeki araba yarışlarınan biri diye yutturdum eve götürdüm :D.
Aha bir baktım oyunun bir önceki versiyonuda bende var :D.Ama boşver dedim bende 2003-2004'Ü var :D Fenerbahçe'yi seçtim ve Add Manager'e bastım!Sonra kimse beni PC başından alamadı :D
Hala da pc başında mısın:D
evet......... :D
cm 00-01 ile başlamıstım.Bi arkadaşı seyrederken gördüm.Çoğunluk gibi ne saçma bi oyun demiştim o zamanlar.:DSonra tek başıma bi lig açıp girdim işte o zaman hayattan kopardı denilebilir.Ne çok uğraşmıştım Kaka yı GS ye alabilmek için ama adamı bi türlü satmıyorlardı:Dİşte yavaş yavaş ustalaşmaya başladık zamanla diyebilirim.
Bi de bu oyun yüzünden sınıfta rezil de olmustum.:DHerkes fm 2005 oynarken benim pc yükleyemediğinden dolayı ben cm4 e takılmıs durumdaydım.Ve sınıfta hava atıyodum işte çok iyi bi adam buldum Mancini diye.O an sınıfın koptuğu andı.Meğer Roma benden önce bulmuş ve transfer etmiş Mancini yi:D
Ama bana en çok gülenlerden birinden öcümü 1 hafta önce nihayet alabildim.İspanya ortak kariyerde Vilarealle ligi 2. bitirdim arkadaşım da Sevilla yı küme düşürme başarısı gösterdi.:D
cm 00-01 i abim evde oynarken arsenalle kume dusme basarisini gostermisti ora abime bu goruntusuz oyunu nie oynuyorsun diye kiziyordum sonra 03-04 cikinca bende basladim ve gecen seney kadar oynadaim 03-04 u su and fm 2007 nin basindan kalkmiyorum
Ben bi arkadaşıma gitmiştim
Onun pcde oynamıştık ben çok beğenmiştim Fm 2oo6sını bana vermişti
Sonra bu sevgi 07yle devam etti.
;;)Sene 2004 o zmnlar futbolla alakam yok sadece takin tutuyordum o da Fenerbahce.Basladim FENERBAHCE ile oyuna sampiyon olunca is iyice sardi beni.Bazende sampiyon olamiyordum tabii.Diyordum kendi kendime ah birde su futbolun kendisini anlasam neler olacak die.Sene bu sene ve futbola merak sardi simdi surekli maclari takip ediyorum.EY CM/FM SEN NELERE KADIRSINNNNNNNN:icon_smile::icon_smile::icon_smile ::icon_smile:
Sizinkilerde güzelmiş:D
fm 2007 ile başladım desem yuhlarmısınız :D valla cs age of empires gta call of duty derken cafe de cm oynayamadım :D ancak eve makina alınca başladım
Bi arkadaşın önerisiyle başladım . Cm 01-02 ile başladım yaklaşık 6 senedir bu oyunu oynuyorum.
cm 00-01 le başladım.o zamanlar küçüktüm ve futbola doğuştan çok büyük bi ilgim olduğundan sürekli fifa oynuodum.Daha 10 yaşındaydım babamla cd almaya gittik.Futbol oyunu olduğum için cm yi aldım.Eve geldik kurdum.Beşiktaşla oyuna başladım.Ama o zaman küçüktüm uyguladığım tek taktik 4-3-1-2 ydi.Transferleri çok zor yapıodum.Oyunculara teklif yapıodum kabul etmezlerse bırakıodum.Küçüktüm işte hiç oynayamıyodum
CM4 e başladım ilgimi çekti sonra CM 03/04 çıktı bilgisayarda başka oyun oynamaz oldum sonra bütün CM FM serisini aldım ama CM 03/04 ten sonra tek güzel oyun ve bence en güzeli FM 2007 Beni pc başından kaldırabilecek bir Allah'ın kulu var mı ulen :D
bu konu sabitlenmeli ...
Cm 00-01 oyunuydu ilk oynadığım.
12-13 yaşlarında İnternet Cafe'de takılırken genellikle 19-20'li yaşlarda olan abilerim oynardı hep.Sürekli oyun içinde bişeyler yaparlardı.Onları izleyerek öğrendim diyebilirim.
Hatta hiç unutmam onların kayıtlı oyunlarını da az oynamamışımdır :)
Şimdi kim der ki o çocuk gelsin Football Manager'in Türkiye Resmi Araştırma sitesinde yönetici ve araştırmacı olsun :) (Çaktırmadan kendimi bişi sandım :D )
FM 2005'le başladım.Bir tanıdığımda gördüm zor bir oyun hiç bulaşmayayım dedim.Sonra boş vaktim olduğunda bazen izledim bazen oynadım.Öyle öyle öğrendim.Şimdi ise tam zevkini alıyorum.:)
ben ilk olarak 1997 nin bi oyunuyla başladım bende o zaman pc yoktu hal oğlumda da 1995 windows eski kasası altında duran bi pc si vardı o zaman oyun bana çok güzel gelirdi he 1997 oyunuyla başladım dıosam sanmayın o tarih 2004 te falan oynuyoz oyunu nese hemen bi takım alrdık o zaman turk lıgı yok tabi italyanlarda takılırdık turk takımları oyunda vardı ama alamıyorduk olanlar sade 3 buyukler nese hep tanıdığımız futbolcuları toplardık 3 buyuk lerden ıtalyayı turk lıgı gıbı yapardık sora skılmaya başladık ve bigun kovulduk bide baktık bi video şişko bi aDAM YUHALARLA STADDAN ÇIKYOR VE KOVULDUĞUMUZUN YAZISI GELİYOR meğer maliyemiz çökmüş hemen bu video yu bida izlemek için seneryolar kurduk ve buyuk bi stad yapıyorduk takıma borç duşuyordu eksi lere ve yine o video:d
ondan sora 2005 e gelince ali abimde fm 2005 i gördüm ve vay anasını dedim oyun ne guzel olmuş mis gibi gıcır ıcır pc si de vardı ali abimin o yıllarda bide pc aldırdım kendime artık paso fm 2007 oynuyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bide arkadaşlar bu oyun insana ezber yaptırıo oturup bi maç izlioz mesela gs erciyes erciyesteki futbolcuların adını fm sayesinde aklımda kalmış ezberlemişim spiker bi isim söluyo hemen bende soy adını soluom ark lar dio olm sen nerden bilion bu kadar ismi bende diom FM SAOLSUN...