1 ile 30 arası toplam 77 sonuç

Konu: FM ile ilk tanıştığınız an ve bugün...

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    Oyun ile tanışmadan önce bu tarzda kagıt uzerinde karamalarım vardı kendi takımı kurmak onları buyuk takımlarla karsılastırmak gibi işte hayal gücü
    Sonra yazlıkta tanışıtıgım eski bi dostum bana böle bir oyun oldugunu ve oynadıgını felan anlattı tum yaz boyunca şunu yaptım bunu yaptım hikayelerini dinleyince benimde kanıma girmiş sayıldı menejerlik...
    Eve döndügümde (daha o zaman bilgisayarım yoktu) int. cafeye gidip direk oynamaya basladım 02-03 ile basladım ama kısa süre sonra Cm 4'e geçtim onu çok oynadım.Hatta adam gibi bir sezonu tamamladıgım zaman Chelsea ile şampiyon olmuştum.Şampiyonluk sevinci ile yeni sezonu düşünürken yarın int. cafeye gittigimde save dosyamı sildiklerini gördüm. İşte ilk hayal kırıklıgını burda yaşamıştım menejerlik adına. Sonra eve pc alınınca ilk işim cm4 yuklemek oldu. Hatta Cd'im 1-2 hafta önceden hazırdı. Uzun süre CM4 oynadıktan sonra kadrolar cok degişti artık ayak uyduramaz oldugum zaman bıraktım bi sureligine sonra Cm'nin yapımcıları ayrılınca arkadaslar bana fm 05'i önerdiler ama o oyunu hiç sevemedim.Bir çok hatası vardı hatırlarsınız belki..Daha sonra okul arkadaşlarımdan edindigim fm 06 cdsi ile heyecan geri döndü. 06 bitti 07 geldi o da bitio 08 geliyor hayırlısı...
    Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!
    Demek ki yalnız değilmişim. Ben de bu şekilde oyunlar oynardım. Köy yerinde çocukluğum geçtiği için ne bilgisayar vardı ne cm. Böyle şeylerle vaktimizi geçirirdik işte...

Neyse yıllar geçti biz İzmir'e taşınınca sınıfta arkadaşların konuşmalarını duydum. Sınıfa yeni gelmiş biri olarak da utangaçlık vardı soramıyordum, sınıfa alıştıktan sonra öğrendin, bu menajerlik oyunuymuş. Çok heveslenmiş ve heyecanlanmıştım. Abime ısrarla söylememe rağmen bir türlü almıyordu şu oyunu. Neyse bir gün dayanamadı ve getirdi cdyi. Hemen kurduk, ilk olarak o oynuyordu ben bakıyordum. İngilizce olduğu için de bazı yerlerini anlasam da tamamen anlamıyordum.

Bu arada oyun 00-01, abim oynarken ben onu izliyordum, bir gün evde olmadığı zaman kendim açtım ve oynamaya başladım. İyice hoşuma gitmişti oyun. Transfer falan pek anlamasak da oynuyorduk işte. Kısa bir zaman sonra bence hala en iyisi olduğunu düşündüğüm 01-02 çıktı. Okulada arkadaşlar muhabbetler arttı, hatta iyi oyuncuları yazdığım bir not defterim vardı.

Hatırlayanlar vardır, Nikiforenko, Mark Kerr, Kennedy Bakırcıoğlu, gibi oyuncuları hemen transfer ederdim. Bir keresinde hatırlıyorum Adanaspor'u almıştım nerden estiyse artık; şampiyon olmak için durmdan karşı takımların başına geçiyordum ve her maçı bu şekilde kazanıyordum. Ve şampiyon da olmuştum sonunda.

Nereden nereye geldik, abimden birşeyler öğrenmeye çalışırken zamanında, şimdi o bana soruyor oynarken ne yapayım, nasıl oynatayım diye.

Biraz uzun oldu ama okuyanlarara teşekkür ediyorum. Güzel bir konu olmuş, diğer hikayeri okurken de keyif aldım. Aslında bu konunun yeri sohbet alanı ama oraya taşırsak, oraya girmeyen FM severler göremeyebilir. O nedenle konuyu taşımıyorum. Ayrıca konuyu da sabitledim, güzel paylaşımlar var çünkü.
    "YÜCE ATATÜRK"

Yahu aynısını ben yapıyodum hatta Orta Okuldaki arkadaşlar felan şimdi sokakta gördünde soruyolar yine futbolcu isimleri yazıyomuydun diye...

Hatta ben bzn çokta ilerletip karton alıp kale şeklinde kesip koltuğa yaslardım... Kağıtı yırtıp yuvarlar elle oynardım...

Yahu ne günlerdi be bak şimdi özledim o günlerimi, şimdi ise elimin altında bir mouse tüm herşeye rahatça hakim olabiliyorum...Ulen kim icad etti bu bilgisayarı...

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    bu dedigin işi ben o kadar cok yapardım ki aahh ahhh.neyse ben cm4 le basladım bu cılgınlıga ama o zamanlar hep kovuluyordum cunku iyi bilmiyordum.artık oynamayı bırakmıstım neredeyse cunku basarı 0 dı.bizim yakınlardaki bufede duran cocukla cm konusurduk hep o bana bi gun bi taktık verdi ve ben mentalitylerin falan onemini o zaman anladım hemen yeni bi lig acıp taktıgımı kurdum ve basarılar arka arkaya geldi tabi buyudukce kendi taktıgımı gelistirdim ve artık sorunlarımı kendi taktıklerimle cozmeye basladım derken cm03/04,fm2005,fm2006,fm2007 cıktı hepsini uzun zaman severek oynadım hiç şikayet etmedim boyle muthis bir oyun yaptıkları icin tesekkür ettim sigames miydi ona inşallah fm 2008 de super olacak ha bu arada cm2005 i de oynadım berbattı

Mesaj Yetkileri