Onun için oyun kodu ile oynanması gerek, işin basitine kaçıyor SI:)
Printable View
Onun için oyun kodu ile oynanması gerek, işin basitine kaçıyor SI:)
Ben Torino ile oynuyorum ve genelde 4-4-1-1, büyük takımlara karşı ise 4-6-0 taktiğiyle oynyorum. Merak ettiğim ve sinirimi bozan bir nokta var. 1 farkla önde olduğum maçlarda maçın sonları saniye saniye oynanırken, geride olduğum maçlarda maç sonu görüntü gelmeden yani pozisyona giremeden bitiyor.Bu sıkıntıyı daha önceki sürümlerde de yaşamıştım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varmı acaba?
Geride iken yapay zeka 4-2-4 toplu hucüm yapıyor ve bunu mükemmele yakın yapıyor.Aynı şeyi yapmayı başarırsan sanada şans verir.
Evet buna sinir oLmayan yoktur heraLde. Burda yapay zeka işe giriyor . Yapay zekaya karşı yapabiLeceklerimiz ise ; öne geçtiğimiz zaman yapay zeka hemen saldıraya geçiyor buna karşı pas yönünü iki kanata şekLinde yapmaLıyız, forvetlerimizi yanlara doğru ok uzatmaLı ve beklerimizin iLeri çıkışlarını az yapmaLıyız.
goL yediğimiz zaman ise yapay zeka kapandığı için oyunu geniş bir aLana yaymaLı,hücumda pres yapmaLı,iLerideki oyuncularımıza aLan daraLtma yaptırmaLıyız iLeri çıkışları da iyice ayarLamaLıyız.
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. en kısa zamanda deneyeceğim.
fenerbahçe ile oynuyorum. taktik denemelerimden sonra 10-11maçtır 4-1dm-2mc-1amc-2 dizilişiyle çıkıyorum. Bu maçlarımı sizle paylaşayım dedim;
http://img206.imageshack.us/img206/2503/mac1oa0.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/8355/mac2kh2.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/5411/mac3zk8.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/9541/mac4fj9.jpg
http://img519.imageshack.us/img519/2378/mac5yy3.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/1064/mac6mj1.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/1314/mac7ux7.jpg
http://img206.imageshack.us/img206/4752/mac8qp9.jpg
ve işte taktik
http://img236.imageshack.us/img236/5038/taktikwr6.jpg
bu nasıl iştir anlamadım, pozisyonların gole dönmemesinin sebebi nedir? rakipler 4-5 pozisyonu var atıyolar ama benim kezman-deived ikilisi bi türlü sonuca gidemiyolar. forvetleri mi değiştireyim taktikte mi oynama yapayım anlayamadım?
8.01 De normal bu sonuçlar. goL atmak çok zor
arkadaslar bende schedules klasörü yok.indirdiğim antrenman programlarını nereye atmalıyım?
gol atmak benim için zor da rakip neden bu kadar kolay buluyor golü anlamıyorum. rakip 4-5 şutta işi bitiriyor, ben 15-20 şutta ne hikmetse bulamıyorum. 8.01 yamasından önce maçlarımda pozisyon bulamamaktan, topa hakim olamamaktan şikayetçiydim ama yenebiliyordum ki biraz da şansla uefa yı kaldırmıştım. 8.01 ile sayısız pozisyona giriyorum fakat gol atamıyorum. en iyisi arayışlara devam etmek ama dizilişten vaz geçmeyeceğim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
takım ve oyuncu komutlarıyla oynayarak sorunu çözdüm sanırım. dc leri full defansif yaptım fakat defans çizgisini normal tuttum. Bu şekilde eskiye oranla arkaya fazla adam kaçırmadım ki 14 maçta gol yemedim. Oyunu dar alan yerine sınırda wide şekline getirdim, wide yapmam özellikle dm oyuncumu çok etkiledi.
Arkadaşlar banada yardım eder misiniz?4-4-2 veya 4-1-2-1-2 kullanmayı tercih ediyorum.Bu taktikle pozisyona giremiyorum.Ne yaparsam yapıyım takım komutlarını nasıl değiştirirsem değiştireyim olmuyor.Juventus ile oynuyorum.Van der Vaart,Huntelaar,Trezeguet,Del Piero,I a q u i n t a,Nedved gibi bir hücüm hattım var ama pozisyona bile giremiyorum.Kendi sahamda Atalanta'ya yenildim.Sinirlendim kayıtlı oyunu sildim.
Nasıl bir takım komutu izlemeliyim?4-4-2 ve 4-1-2-1-2 ile oynarken?
RoNNiE91 4-4-2 oynadıgında ; ortasahadaki 2 kanat ve mc deki 1 oyuncuna oyuncu komutlarından closing down u whole pick yapmanı öneririm. aynı sekilde 2 forvetini de. 1 mc yi de ön libero gibi kullanıp defans özeLLikLeri iyi oLan bir adamı dene.. baskıyı kendii sahanda yaptir. bu sekilde ön alanda baskı kurup takıma rahat oyun kurdurmazsın, oyun senin hakimiyetinde oLur. Tabii dezavantajLarı da oLur.
Ben bu sekilde GaLatasaray ıle kariyer yapmiştim, basarıLı olmustum. Benimki bir öneri ;;)
Kolay gelsin.
Yardımın için teşekkürler.Peki Tempo,Oyun Stili,Defans Çizgisi,Yaratıcılık gibi seçenekler nasıl olmalı başarılı olmak için?
Bunu takımının da ki oyuncuLarın özeLLikLerine göre ayarLaman gerekiyor. Defans çizgisini meseLa eğer savunmanda ağır oyuncuLar var ise geri de kurman gerekir. Mantık oLarak baktığında ağır adamLardan oLuşan bir savunmayı önde oynatmak facia oLur. HızLı savunma oyuncuLarına sahip isen rakibe de daha fazLa baskı kurabiLmek adına savunmanı önde tutabiLirsin. Takım temposunu da maç içerisinde duruma göre ayarLamak gerek. NormaL veya ağır tempoda top çevirerek başLayıp, maçın gidişatına göre geri de isen tempo yu yükseLtmek en mantıkLısıdır. YaratıcıLık özeLLiğide oyuncuLarının yaratıcıLık ve özeL yetenekLerine göre tek tek komutLarLa vermek daha mantıkLıdır. YaratıcıLığı ve özeL yeteneği yüksek oLan bir oyuncuya bu özeLLikLerini maç içerisinde daha sık kuLLanmasını söyLemek daha fazLa verim aLmak demek oLacağı gibi bu özeLLikLeri düşük oLan oyuncuLara da bunu sık kuLLanmasını söyLemek verimi düşürecektir. Oyun stiLi de eğer iyi kanat oyuncuLarın ve iyi bir pivot santraforun varsa oyunu kanatLara yıkan bir anLayış benimsemek daha mantıkLı oLacağı gibi iyi bir AMC ve iyi bir sprinter forvete sahip isen oyunu ortadan oynamaya çaLışmak daha yararLı oLacaktır.
Arkadaşlar Merhaba,bir liverpool fun ı olarak benitez dünyada en sevdiğim teknik adamlardan biri.Benitez liverpoolda uyguladığı taktiği fmde denemek gerekirse nasil bir taktik oluşur?Ben editörden girerek benitez Tactical Attributes kısmında oyun anlayışına baktım.Orada birşey dikkatimi cekti.Depth(Derinlik) özelligi 17 olarak gözükmektedir.Şimdi Mantık olarak defans çizgisini Push Up olarak mı tutuyor benitez yoksa geriye mi yasliyor çözemedim.Çünkü 20 üzerinden 17 göstermesi çizgiyi yüksek tutacağı anlamina geliyor diye düşünüyorum.Bu konu için yardimlarinizi rica ederim.Ayriyetten benitezin taktigini,ve anlayış biçimini fmde tam olarak uygulayabilecek bi arkadaş varmı yardımci olabilirse sevinirim.
Teşekkürler,
Eskiden Tacgraber diye bir program vardı ve rakibin taktiğini alabiliyordun. Ancak FM 2008 için yapıldı mı bu, bilmiyorum. Depth 17 olarak gözükmesi, maçta defans derinliğini iyi kullandığını gösterebilir. Zamanında ilerde tutup, zamanında geri çekmesini biliyor demektir. Benitez'in Liverpool'da oynattığı futbol için haftasonları TV8'den izleyebilirsin Liverpool maçlarını. Formasyonunu, kimi nasıl kullandığını analiz edebilirsin. Bir de, bu konuyu taktik ve antreman forumundaki sabit başlık ile birleştiriyorum. Oraya alınması daha iyi olur.
kardes fm 2008 deki benitez taktigi asagidaki linkte %100 dogrudur sadece tight marking counter attack focus passing vs... haric ayrıca bu taktigi bana yorukefe nickli arkadasım vermisti sadece betinezin degil butun menejerlerin taktikelrine de ulasabilirsinz kolay gelsin :)
link : http://www.divshare.com/download/3635607-2e9
Tacgraber isimli programı bende buldum 1 saatir filan denedim fm 2008 de calisiyor sorun yok yalniz rakibin maca ilk cıktıgı taktigi veriyor yani macın ilerleyen dakikalarındaki degisiklikler yansımıyor heralde yorukefe kardeste boyle yapıyordu :)
benim takımın maç içinde kondisyonları çok düşüyor bununla ilgili bir antreman programı paylaşasbilirmisiniz birde bu antramanlarda mesela şut antremanının değerini 14 e 15 e getirin demiş o değere nasıl getireceğim
Bende şu oyun çıktığından beri bir tane bile taktik bulamadım takımlarıma oturan.Taktik ustalarından ricam bana ipucu verebilirler mi?
valla arkadaşlar oldum olası şu fm2008 ile bir türlü barışamadım.ne yapsam taktik tutmuyo.eskiden üniversitede bizim sınıfta bi eleman vardi.Bilgisiyar mühendisiydi.cocuk okul birincisiydi adam paso fm oynuyodu.Birgün printırdan cıktı almış getirmiş kadroyuda getirmiş adam torinoyla bütün kupaları toplamış.fm2006 dan bahsediyorum bu arada.daha sonra cocuk datalarını bulmuş karıştırmış oyunun taktiğini çözmüş.valla fm2008 de başarılı olan ben pek duymadım.yani ben fenerbahçenin başındayım ilk sezonda şampiyonlar ligi şampiyonlugunu almak hayal
Gerçekte Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi'ni almak mümkün müdür? Bunu düşünelim, biraz gerçekçi olalım.
Tamam bu dediğin gerçekci ama ,bazı kariyerleri takip ediyorum arkadaşlarada saygısızlık yapmak değil niyetim ama alınmadık kupa kalmamış . Bütün kupaları toplamışlar . Ben 08 pek oynamadım ama genelde bahsedilen olay oyunun zor oluşu ve 8.0.1 yamasında gol atmanın zorlaştığı.. Bunları bende az çok gördüm. Burdada bu konuları dile getiren bir sürü insan var. Demek istediğim ne var ne yok bütün kupaları toplayan arkadaşlar uyguladıkları taktikleri upload etseler yada ne bilim işin ayrıntılarından bahsetseler, ne uyguluyolar taktiklerinde bunları söyleselerde diğer arkadaşlarda bundan yararlansa..
Benim bir sorum vardı.
Ben 4-4-2 dizilişinde bir taktik kullanıyorum.Orta sahamda ise AMC mevkinde oynayan Van der Vaart var.Ben bu adamı bu taktikle MC'de oynatsam verimli olur mu?Yani mevkisi AMC olarak gözüküyor ama 4-4-2 taktiğinde MC var.Bu oyuncunun performansı nasıl etkilenir?
ben Fenerbahçe ile oynuyorum CL'de liverpool a elenip uefaya kaldım uefada kolay rakipler geldi şimdi finalde lazio ile oynıcam ligde 3 hafta önceden şampiyonluğu ilan ettim kupada bjk yi penaltılarla 4-2 yenip kupayı aldım...
taktik 4-4-2
volkan
g.gönül can lugano r.carlos
c.kazım appiah alex uğur
semih kezman
kazım ve uğurun çubukları uzun ya da çubuk yapmayıp ikisinin anlayışını
ofansif yapabilirsiniz
anlayış ofansif
yaratıcılık normalin biraz fazlası
pas türü kısa
tempo yavaş
genişlik : dar
alan daraltma sık sık
zaman geçirme normal
defans çizgisi normal
top kapma normal
paslar iki kanada birden
markaj alan savunması
atak oyuncu pas ayağa
kontra atak
sıkı markaj ve oyun kurucu kullan
kornerler altı pas alanına
frikik en iyi kafa vurana
taçlar kısa
işe yarar bu taktik tavsiye ederim
Arkadaşlar küçük takımlarda 4-4-2 dizlişinde oynuyorsanız, sizce team instrucantions nasıl olmalı? yardımcı olabilecek var mı?
Merhaba Arkadaşlar...Ben Bir Konuda Yardım Bekliyorum Sizlerden.Arkadaşlar Oyuncuya Özel Antrenman Nasıl Yapılıyor...?Mesela Ben Lincoln'e Carrusca'ya Arda'ya Özel Şut Antrenmanı Filan Yaptırmak İstiyorum...Bunu Nasıl Yapacağımı Söyleyebilirmisiniz?Tşkler... :) :) :)
yeni bi ant. takvimi açıp o oyuncuyu tek başına koyarsın şutunu yüksek tutarsın diğerleri normal seviyede olur benim bildiğim bu
Bu antremalar nereye atılıyor?
arkadaşlar siz player instruction bölümünden her oyuncuya mevkiilerine göre oyun stili atıyormusunuz? şu "set to" ayarından bahsediyorum. dm ye yerleşik dm özellikleri atama, dc ye yine center back özelliği atama gibi. her oyunumda bunlara dikkat ediyorum ama tabii futbolcuya göre bir iki değişiklik de yapıyorum. mesela ibrahim üzülmezi çok sık ileri çıkarmamak gibi. benim oyunlarda bir türlü başarı gelmiyor da onun için soruyorum. burayı çok kurcalamakla hata mı ediyorum acaba?
C:\Documents and Settings\emrah\Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2008\schedules
Bu schedules klasörünü kendin oluşturacaksın. Koyu renkli yazdığım yerde senin adın yazar genelde. Ona göre uygularsın.
Oyuncu komutları da takım komutları gibi çok önemlidir. Hatta oyuncu komutları daha önemlidir. Çünkü maç içerisinde geriye düştüğümüz zaman yada işler yolunda gitmediği zaman takım komutlarından ziyade oyuncu komutlarıyla oynamak o maçı çevirmeni sağlar. Tabi bunu abartıpta her komutla oynamak da hata olur. Oyuncuların mantalitelerini teker teker ayarlamak gerekir. Sadece takım komutlarından mantaliteyi değiştirmek birşeye yaramaz. Sana tavsiyem oyuncu komutlarında mantalite,alan daraltma, yaratıcılık'ı oyuncuların pozisyonuna ve özelliklerine göre ayarlaman. Geri kalanını takıma bırak. Ama seninde dediğin gibi çok kurcalama. Çünkü karşındaki yapay zeka bir bütün olarak saldırıyor mantığı öyle işliyor.
Taktik Arıyanlar Crusher v3'ü Denesin Bende Onu Kullanıyorum Yapan Emre Abimin Ellerine Emeklerine Sağlık Gerçekten Süper Bir Taktik..Kant Isteyenler İmzamdaki Linke Tıklayabilirler..
1=)Sizce maça hakim olmak için kısa pas mı yapılmalı bunu yararları neler olur?
2=)Forvetlerin verimini arttırmak için ne yapılmalı?
3=)Galatasaray gibi bir takıma çok 5 transfer yaptık diyelim.Bu oyuncular takıma alışma dönemi geçirir mi?Geçirirse bu kaç hafta puan kaybına patlar(oyuncular 24 yaşın altında)?
4=)Kısa pas oynarsak takımı atak mı yoksa defansif çekilde mi oynatmalıyız?
5=)Defanstaki oyuncuların hatalarını gidermek için neler yapılmalı?
Bu soruların cevabını alırsam çok sevinirim herkeze iyi akşamlar dilerim...
Tight MArking nedir?
Genişlik wide olarak seçilirse pres yapmak zorlaşır mı?
Work rate'i düşük olan oyuncuya closing down fazla versek bile pres yapmaz mı ?
Kısa pasta hızlı tempoda oynamamızı zorlaştıran etken nedir?
Saha boyutu yapılan taktikte önemli midir ?
4-4-2 taktiginde ola ki orta saha oyuncusunun birini asıl mevkiisi AMC oynayan biri olarak ayarlarsak,Bu oyuncuda ne gibi özellikler olması gerekir ?