Zidane 66 milyon Euro'ymuş şimdi gördüm. Veron ve Robinho'yu söylemişsin de zaten 45-50 üzeri yok demiştim ben :). Neticede oyunda transfer ücretlerinin astronomik olduğu konusunda fikrim hala kesin.
Printable View
Henry Barcelona'ya gittiği sezon Arsenalli yöneticilere özellikle belirtti bunu yani FM diliyle transfer listesine girmek istedi.Barcelona'dan başkada talibi çıkmadı.Durum böyle oluncada Arsenal bonserviste makul bir indirim yaptı ve Henry Barcelona'ya gitti.Yoksa bu gelişmeler olmasa Henry'nin gideceği en minimum fiyat 40-50 civarıdır.
Transfer sisteminin değiştiği iyi oldu söylenene göre oyun neredeyse baştan aşağıya yenileniyo üzgünüm ama fm 2009 ilk çıktığında istediğimiz gibi olmayacak çünkü yeni sistemlerde bir çok eksik olacak bi 5-10 update görürsek şaşırmayalım ama yinede buna değer çünkü eski sistem artık bıktırmıştı trasnferler hep aynı şekilde oyuncu klübün ününü beğenmediği için gelmiyodu mesela real madridden marcelo 2008 de çok uygun bi fiyattı ama Fenerbahçe'ye getiremiyodum tut ki marcelonun favorisi R.Carlos bence trasferlerde oyuncu devreye sokma gibi ve oyuncuyla birebir temas gibi oyuncunun karısıyla ilgili bir çok yenilik gelmeli mesela Fenerbahçe'ye trasfer olan her futbolcuya araba veriliyo ev veriliyo oyundada bunları yapabilmeliyiz ve son olarak tabiki takas olayı yok denecek kadar az takas konusunda yeni bir alt yapı gerek kiralama konusunda unutmamak lazım iyi bir oyuncuyu kiralamak mümkün değil mesela bir oyuncu klübünde mutsuzsa ve bonservisi yüksekse o oyuncuyu kolay kiralamamız gerekir diye düşünüyorum..
ve unutmadan transfer bütçeleri ve oyuncuların değeri çok saçma robinhoyu 100mn euroda aşağı alamıyoduk 42mn euroya rekor transfer oldu bu saçmalık oyunda giderilmiştir umarım
anlayamadığım tüm dünya furbolcu menejerliğini tanıdı bir FM tanımadı ben en gerçekci oyunum diyen FM nin futbolcu menejerlerini neden hiç oyuna almadğını anlayamıyorum ...
birde transfer zorlaştırılsın diyenler varya...
her halde bu arkadaşlar ömürlerinde Fenerbahçeden manchesterden veya benzeri takımlardan başkasında oynamamış....
arkadaşım ikinci ligde oyuncu arıyorum ne para var ne bişey allahtan boşta olan oyuncular var da azcık takım takım oluyor...
transfer sisteminin zorlaşması değil ama biraz daha mantıjklı olması lazım...hakkatten oyuncu satmak iyice sıkıcı bir hal aldı...kimi satılmıyor..kimi ilgileniliyor ama bi türlü para verilmiyor of anam of....
Ea sportsun 2002 yılında çıkarttığı menajerlik oyununda transferde pazarlık vardı. istedikleri fiyatın yakınında bir teklif yaptıysanız canlı pazarlık başlıyordu. 30 saniye içerisinde iki taraf da anlaşmak zorundaydı. siz fiyat arttırırken karşı takım bazen gıcık çıkıyordu ve fiyatı düşmüyordu. ama son saniyelerde fiyattan düştüğünüzde karşı takım da düşüyordu ve anlaşma zemini hazırlanıyordu.
bu şekil gibi bir sistem yapsalar çok güzel olurdu.
transfer zorlaştırılsın değil ama kolay olmasın derim ben. yani yeni transfer sisteminde istediğimiz her oyuncuyu parayı verip alamayalım. diğer bazı menejerlik oyunlarında adamın değeri 10 milyonsa ve bizim de kasamızda 10 milyon varsa o oyuncuyu kesinlikle alıyorduk. işte bu olmasın fm'de. ikinci lig olayına gelirsek boşta olan oyuncuları almamız mantıklı olanı ki şu anda 2. lig için transfer yapmak da çok zor değil bence. yani 1. ligde rahat oynayabilecek bir futbolcuyu 2. ligdeki bir takıma bonservissiz de olsa alabiliyoruz. eğer takas sistemi işlerlik kazanırsa 2. lig takımlarına takasla bonservisi olan oyuncuları da alabiliriz ve bu daha da güzel olur.
Benim tek istediğim artık transfer tekliflerini bizim bizzat yapmamamız.
Biz yönetim kuruluna istediğimiz oyuncuları alternatifleri ile verelim.Onlar bütçeye uygun olanı kendileri getirsinler.Tıpkı gerçek hayattaki gibi.Bizim transferdeki tek işlevimiz oyuncu ile ilgilendiğimizi söyleyerek transferde elimizi güçlendirmeye çalışmak olmalı.
napcaz yane gidip pires in karısınımı ikna edicez :).Şaka bir yana güzel olur.Takas olayına ve şu astronomik paralara bir dur desinler.Pandev e 33M€ , Gomez ' e 58M€ fiyat biçiyorlar,almasınlar diye Van der Vaart'ı 76M$ fiyat verdim yine aldılar....
:icon_cry:
kesinlikle katılıyorum.Başarısız oldugum transferde hep bunu düşünüyorum.
Transferi biz Yapmaz isek Oyunu Benim Gibi Düşünen İnsanlar da Oynamaz ki Bu Oran Minimum %50 Olur..
senın kısa lıstenden 3-5 oyuncu bir yolla başkana önerim transfer etmek istediğini söyleme bence olumsuz etkilemez.Ama tek kötü yanı para bakımından olabılır.Bir oyuncuyu sen 5Liraya alırken bunu başkandan isteyince şart olarak görüp 10 liraya alabilir.Bence bu konuda ini cini didiklenerek mantıklı şekilde yapılırsa olumsuz yanı olmaz.
Gerçekçi Olması için Bence Transferi Yönetimin yapması Gerekmiyor tabi Benim Düşüncelerim, Ben Oyunu Sadece Transfer Yapabilmek için Oynuyorum. Şuana Kadar Sadece fm 2008 de Avrupada Her ligden mutlaka 15 takım Almışımdır Transferleri yapıp 2 Maç Yapıp Sıkılıp Sildiğim. Geliştirilmiş Özellik Dedikleri Bu Olmaz Umarım. Tabi Görüşlerinizede Saygı Duyuyorum :)
oyunun gerçekci olması için o sezon başarılı olan oyuncular daha iyi para etmeli gerçekde olduğu gibi adam avrupanın en iyi onbirine seçiliyor isteyen yok! ama gerçekte öylemi bugün ronaldo ,kaka , messi ne kadar eder ama oyuncu kulübü ile probblem varsa (ronaldinho)uygun fiyatlara gitmeli gözden düşen oyuncular olmalı onları başka takımlar uygun fiyata almaı birde gözde olan oyuncular olmalı
Oyunun yapımcısı İngilizler ve geliştirmeler de oraya göre yapılıyor. Orada da menajer transferleri yaptığı için gerçeğin yönetimin yapması mı yoksa menajerin yapması mı olduğu tartışılır.
Şu var ki bizim transfer yapma özelliğimiz hiç bir zaman kaldırılmaz, benim de düşüncem buna ek olarak yönetime de liste verebilmemiz. Her transferi yönetim yapmayacak elbette. 2 şekilde de yapılabilmeli transfer.
bu dedıklerın oluyo zaten adamı transfer lıstesıne koyunca yaptıgın teklıflerı degerlendırıyolar.oyuncu degerlenmıyo dıosun o dedıgınde oluyo bence ben blackburnde ılk sezon cok ıyı bı sezon geçirmiştim.takımın yarısına teklif gelmişti.
ama şu oluyo çok mesela adam satılık lıstesınde istyorum klup bopnsevisi kabul ediyo ama adam kulubu begenmıyo aslında takımda huzursuz yollanmak istenio bunlar artık parayla çözülür olmalı.
Bence oyuncuya desek kendine kulüp bul o da bir kulüple anlaşsa ve bize 1 milyon dolar bonservis önerse anlaştığı kulüp kabul etsek ve transfer gerçekleşse. Daha kolay adamları yollayabiliriz. Tabiki bu dediğim şuanki transfer sistemine ek olarak yapılmalı.
Oyuna Opsiyon sistemi gelecek mi? Biz oyunculara 2+1'lik sözleşmeler imzalatabilecekmiyiz?
Herkes dedigi gibi takas sistemi gelistirilmeli. Anadolu kuluplerine 4-5 oyuncu teklif ediom, kabul etseler ligde kalcaklar garanti ama hic bi zaman kabul edilmiyo. Hemde onerdigim oyuncularin coguna talipler ...
Sozlesmesi bitecek oyuncular ile 1 sene onceden ilgilenmeye basliyabilmemiz lazim, yoksa hepsi elden kaciyor :D
Bide bazi oyunculara kazandigi paralarin yuzde 100 fazlasini vermemize ragmen gelmiyolar, ikna edici yontemler eklenmesi lazim
Pazarlıkta klüpler hiç dişli olmuyor adam mesela adam 40 istiyor 23 teklif ediyorum geliyor daha sıkı pazarlıklar olmalı en önemlisi ise takas sistemi baştan sona elden geçirilmeli ama bu eksiklikler düzeltilecek gibime geliyor :)
Kesinlikle Katılıyorum...AC Milan'da Serginho,Favalli,Cafu Gibi İsimleri 0€ Dan Klüplere Sunuyorum...İlgilenen Yok Diyor...Bu Çok Saçma...Bir Diğeri Takaslar...Takas Yapılabilmeli...Ve Yorumlarda Pek Okuyamadım...Satın Almak İstediğimiz Bir Oyuncuya Karşılık Kiralık Oyuncu Verme...Mesela Ben Kayserispordan Mehmet Topuz'u Alacağım Zaman GS'Dan Özgürcan Mehmet Güven'i Kiralık,Bir Miktar Da Para Vererek Bu Transferi Gerçekleştirmke İsterim...Bunlar Ligimizde Çok Oluyor.Keza Diğer Liglerde De...Bugün FM'De David Villa'ya 70M€ Veriyorum Ama Klübü Vermiyor.Bunların Düzenlenmesi Lazım...Çılgınca Para Harcanmamalı.Ama İmkansızda Olmamalı...Ortası Bulunabilmeli..
sistem değiştiyse türkiyeye büyük yıldızlar gelir mi benim en çok merak ettiğim bu sorunun cevabı
Menajer Seçenekleri kısmına "Transferleri verilen listeye göre yönetim yapsın." seçeneği eklenebilir sanırım. Böylece bu seçeneğe göre isteyen istediği formatta oynar.
* Takas daha kolay yapılabilmeli
* oyuncuya sıfır fiyat biçmene ragmen kimsenin almaması sacmalığı giderilmeli ve oyuncudan klup bulması isteme secenegi eklenmelı ama bul dedığimızde bikac gun sonra "bulamadı" diye gene elimizde kalmamalı cunku gercekte oyle olmuyor kolayca klup bulabıyorlar
* oyuncunun menajeri de on planda olmalı.. anlasma yaparken menajeri de yuzde komısyon ıstemelı.. yani aureliyo yıllık 3 milyon istedi menajer de 1 milyon istedi gibi yada %30 komisyon istedi gibi..menajer ucreti de ayarlanmalı
* klup popularitesine göre işadamlarından satın alınmak için teklif almalı ama bu nadiren olmalı
(abramovic fenerbahceye 2milyar dolar teklif 150 milyon dolar da transfer bütcesi teklif etti gibi...)
* klüp banka kredisi kullanabilmeli buyuk mıktarlarda ve odeyemedigi borcu arttıgı durumlarda baskan klubu satın alınabilir kılabilmeli yine teklifler gelebilmeli
* yönetime shortlistten oyuncu secip bütce dogrultusunda almaları istenebilmeli mesela butcenıze gore 6 oyuncu secip bunların en az 4u veya 5i alınmalı gibi yada öncelik sırası verilmek suretıyle talepte bulunabilinmeli
* yönetim arasıra sizin istediğiniz oyuncu dısında oyuncu alabilmeli ( alonso istedik josico aldı mesela) bunlar da yönetimin basarısını gostermeli basarısızsa sureklı taraftar yonetimi istifaya davet etmeli gibi..
* yönetim sürekli kalıcı olmamalı. bazen yönetim transferleri gerceklestirememesi ya da sizin sectiginiz oyuncu yerıne baska oyuncu alma gibi durumlarda taraftar protesto etmeli yönetim degişikliği olmalı..
* yöneticiler bir oyuncu için harekete geçebilmeli. mesela yönetici hakan bilal kutlualp hoijdonkla görüşmek için hollandaya gitti ve dönüşünde görüşme hakkında YÜZDE verilmeli.. yani hoijdonkla görüşme "%70 olumlu geçti" denmeli bu durumda tekrar yollayabilmeli oyuncu yöenticiyi. oran artırılmaya çalısılmalı artıkca transfer gerceklesmeli. tersi durumda yani tekrar gondermelerınızde oran artmayadabilmeli. mesela bu sene 4 kere gonderdınız oran artmadı transfer olmadı seneye belkı yenıden denendıgınde duruma gore 2 gondermede transfer olabılır.
* prensipte anlaşma secenegi getirilmeli.. mesela oyuncuya gelir misin gelmez misin denmeli once. boylece gereksız teklıf yukseltmelerle ugrasılmıs olmaz. biz napıyoruz klube 5 verıyoruz kabul etmıyo 10-15-20 dıye cıkıyoruz kabul ettıgınde bu sefer adam anlasmaya yanasmıyor. boylece bundan kurutlunmus olunur diye dusunuyorum..
* oyuncuyla anlasılmasına ragmen nadiren karısı ve cocukları transfere engel olabılmelı
* yönetimden stadı geliştirme secenegının yanısıra yeni stad projesı de istenebilmeli..
* basın toplantısı duzenlenebılmelı bunun takıma olumlu veya olumsuz etkılerı olmalı
* nadiren de olsa dunyada futbolcular ölmeli sahada ya da kalp problemleri cıkmalı (ki bu yazın olmalı kardiyak sebeplerden dolayı oluyor cunku)
şimdilik bu kadar :))
henry Fener'e gelsin yeter banaa :D:D
ı love you henryy ı love you henryy :D:D
O kadarda olmasın canım (: Bir oyuncuya teklif ediyosun kabul ediyo kulüp seviniyosun.Sözleşmede bakıyorsun kabul ediyor oyuncu.Tamam oldu bu iş süper bomba patlattım diyosun bir bakıyosun futbolcunun eşi sorun çıkardı transfer yattı.O an herkesin neler söyleyeceğini biliyorum :D
Şöyle diyeyim fm 2008de takas yapmak colde kutupayısı bulmaktan daha zordu... Bu yıl en azindan kutup ta kutupayısı bulmaktan daha buyuk bi ihtimalle takaslar yapılsın.... Bİlmem anlatabildim mi??
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
barcada oynarken param war diye anelkaya 89mn sterlin wermistim ne sacma. yaklasik 200 mn ytlyi geciyo.sanki havayolu şirketi satin aliyoz yaa...
bence en önemli 3 şey war transferle alakalı
1-oyuncu satımı çok ama çok zor bu kadar zor olmamalı nerdeyse bütün oyuncular elimde kalıyo böle bişey olması imkansız.!!!!!..
2-oyuncuların transfer ücretleriyle teklif yapıldıktan sonra klübün istediği transfer ücretleri arasında adeta dağlar kadar fark oluyor!!!!!...
3-son olarak oyuncuyla anlaşırken anlaşmanın daha kapsamlı olması gerekiyor..oturcağı ev + araba + eşini ı ikna falan...zorlaştılırcaksa böyle mantıklı şekilde zorlaştırılması daha güzel olur diye düşünüyorum
BİRDE TABİKİ TAKAS.... BUNU YAZMAKTA BİLE LÜZUM GÖRMÜYORUM MUTLAKA DEĞİŞTİRMİŞLERDİR
benim transfer yaparken en çok sıkıntı yaşadığım olay şu;
bir oyuncunun klubüyle anlaşıyorum takım için süper bir transfer olucak
klubün bana tanıdığı maaş harcamam 80 milyon dolar
ben sadece bunun 40 milyonunu kullanıyorum.
tam oyuncuya anlaşma imzalatıcam oyuncunun istediği maaşı veremiyorum elimde 40milyon dolar var ama bundan 6-7 milyonunu tek bir oyuncuya harcayamıyorum .bu konuyla ilgili yönetimden istek yapamıyorum.
ayrıca bana göre yıldız niteliğinde bir oyuncuyu takımıma getirdiğimde seyirciden övgü alamıyorum forma satışları patlamıyor.yıldızlar topluluğu kurdum seyirci düşüyor sürekli seyirci artmıyor.
Mali durumda gelir-gider olayı daha ayrıntılı ve anlaşılır olmalı.klübün mali durumunu çok fazla zora sokacak durumlarda yönetim olaya el atmalı tamamen menejere bırakılmamalı.
takım başarılı bir tane bile transfer yapmamışsın ama klübün mali durumu sürekli kötüye gidiyor bu menejerin değil yönetimin hatasıdır sonuçta ben mali müşavir değilim.galatasaraydan böyle kovulduğum oldu.
ayrıca şuda çok güzel olurdu özellikle türkiye ligi için;
şampiyonlar ligi ve uefada gruplara çıktıktan sonra yönetimden otomatik oalrak ek transfer harcaması gelmeli.iyi transferler gelmediğinde menejer eleştirilmeli.
oyuncu satmak çok zr oyunda oyuncuya kendine kulüp bul seçeneği bulunmalı gerçekte olduğu gibi
vallahi onu bunu bilmiyorum ama bence en başta şunu düzeltmeliler: fm de yıldız bir oyuncunun değeri çok uçuk ve buna karşılık bir kulübün transfer bütçesi bu oyuncunun değeri kadar bile yok. e o zaman büyük bir kulüp nasıl yıldız bir oyuncuyu takıma getirsin. mesela ben bu oyunu o kadar oynadım ama atıyorum kaka, rooney, c.ronaldo, ronaldinho gibi oyuncuların bir takıma transfer olduklarını görmedim. yani demem o ki ya kulüplerin transfer bütçelerini yükseltsinler ya da bu oyuncuların değerlerini kulüplerin o oyuncuyu alabileceği düzeye getirsinler. bence en mantıklısı kulüplerin transfer bütçelerini arttırsınlar. eğer fm 2009 böyle olursa süper olur
- 2. sezondan sonra transfer ücretleri uçmamalı
- oyuncunun bulunduğu takımdaki statüsüne göre transferi daha kolay ve zor olmalı
- zor transferler yapıldığında taraftarlar ve basın tarafından saygı kazanılmalı isminiz duyulmalı ve bu klüp ve ülke reputationlarına etki edebilmeli
- menajerin saygınlığı ve varsa ikinci bir vatandaşlığı varsa veya o ülkede saygı duyuluyorsa bu ülkenin oyuncularıyla daha rahat anlaşılabilmeli
- transferi yapıcak olan takımın avrupa kupası maçı yapıp yapmayacak olması etkili olmalı
- finansal durumu kötü olan takımlardan daha rahat oyuncu alınabilmeli
- oyuncularla ileriye dönük olarak anlaşma sağlanabilmeli (gelirim fakat şu anda değil, futbolu burda bırakmak istiyorum gibi)
- reputationu düşük olan ülkelere transfer yapılırken aileler sorun çıkarmalı (ama sadece ülkelerde)
- oyuncu satabilmeliyiz!!!
- bence en önemli noktalardan biri menajer olarak kendi antrenör ekibimizi kurup takım değiştirirsen onlarıda yanımızda götürebilmeliriz (en azından asst. menager, 2 antrenör, kondisyoner gibi vs.) çünkü her takıma gelişimizde bunları yeniden kurmak çok zaman ve para harcatıyo takım seona iyi antreman yaparak giremiyo.
- bosman kuralları artık daha gerçekçi olmalı mesela 33 yaşından sonra oyuncunun son senesinde parayı bastırıp satın alabilmeliyiz bu aynı şekilde bizimde başımıza gelmeli işte en gerçekçi zorluk şu dönemin gerçek hayatında olduğu gibi bu olmalı.
- ve son olarak son pazarlık noktasına gelindiğinde aynen bu sene basın toplantısında yapılan değişiklik gibi canlı görüşme yapılabilmeli
Noktasına virgülüne katılıyorum..Özellikle kendi ekibimizi oluştursak çok iyi olur..
-Mesela aynı dili konuşabilen oyuncular takımda ilk etapta daha da yakınlaşmalı..
-Takımın Dünya'ca ünlü yıldızı varsa bu açıklamalar yaparak genç yeteneklerin ünlenmesinde katkıda bulunabilir..
bu shortlistteki futbolcuları zırt pırt basın önümüze sunmasın
takımın ahenki bozuluyo bu transfer işini başkanla ortak yapalım msela nasıl gündelik haytta oluyo aynı öle olsun
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
takas işi de önemli tabi onunda olması lazım ben takasta mesela kasımpaşadaki erhan küçük'e karşılık serhat gülpınar'ı sunmuştum
serhat gitmek istemedi daha sonra serbest kaldı daha alt liglerde olan karabük e gitti biraz daha mantıklı olmak lazım bonservisler biraz gerçeğe yakın olmalı en küçük örnek denizlispora 10.000$a aldıım moussa sanogoyu 6 ay sonra başka takıma gidip istediğimde 2.500.000$ gibi bi taleple karşılaştım uçuk ücretler tadını kaçırıyo oyunun
yaw meselaa..soyle olmasini isterim her klubun butcesine gore..senede bikere olsada baska sana sorucak..yildiz futbocu getircez diye..sende seciceksin..tabi oyle torres.henry gibi isimler deil..ama daha heycanli olucak mesela..bomba transferler..ornek.. TRABZON BOMBAYI PATLATTI..(PETRIC TRABZONDA..