Beklenmedik puan kaybı Beşiktaş için. Sezon öncesi söylediğim bütün güzel lafları geri alıyorum. Beşiktaş'ın İBB'yi rahat yenmesi gerekirdi deplasman(?)da...
Printable View
Beklenmedik puan kaybı Beşiktaş için. Sezon öncesi söylediğim bütün güzel lafları geri alıyorum. Beşiktaş'ın İBB'yi rahat yenmesi gerekirdi deplasman(?)da...
İBB birşey oynamadan aLdı puancığı.
TeLLo nun pozisyonu penaLtı, HakemLerin ne zaman Beşiktaş a penaLtı çaLacağını merak ediyorum. Beşiktaş a penaLtı çaLmadıkLarı zaman kendiLerini marifet yapmışmı sanıyorLar acaba.
Ha doğru bizim penaLtıdan doLayı yakınmamamız gerek, Bizim takım birşey oynamadı, haketmedi..
AdamLar pozisyona girmeden puan aLdı, vaLLa pes.
Bobo,Nihat,Nobre de kendine geLicekse geLsin artık.
Valla Bjkli arkadaslar kızmasın ama 1 tane organize atagı yoktu Bjknin. Duran toplarla ve ceza sahasına Nobre şişirilen toplarla etkili olmaya calıştılar. Başarılı olamadılar. Macın hakkıı beraberlikti ve öyle sonuçlandı.
Tam olarak hangi pozisyon? Hatırlayamadım.Quote:
TeLLo nun pozisyonu penaLtı, HakemLerin ne zaman Beşiktaş a penaLtı çaLacağını merak ediyorum. Beşiktaş a penaLtı çaLmadıkLarı zaman kendiLerini marifet yapmışmı sanıyorLar acaba.
Şaşırtmadı beni yine Belediye klasik büyük takımlara karşı sezon açılışını yaptı her ne kadar 2.yarısı çok kötü bir maç izlemiş olsamda özlemişim Süper ligi yahu..
Belediye'nin taraftarı olsa her maç derbi gibi olur. Olimpiyat Stadyumunda çok zor yeniliyorlar. . .
Beşiktaş'ın pozisyonları taraftarı heycanlandıran anları hep duran top kornerden falandı heleki ikinci yarı iyice kötüydü rakibi baskı altına alacak diye beklerken bi ara İBB yerleşti Bjk nin sahasına pas yaptı.Bu futbola bi puan normal.
Organize atak yok dediğin takımın savunması iyi oynarken, Fink, Ernst ve TeLLo orta sahada takımı çok iyi yönetirken beceriksiz ve bu sezon kafaLarı nerede oLmayan süper hücum hattımız yüzünden dünya kadar atakta başLAmadan bitirdik.
Bir takım orta sahada pas yapamıyor, oyunu yönLendiremiyor, çok pas kaybı yapıyorsa organize değiLdir.AdamLar üstüne düşeni yapıp forvet uyuyorsa geri kaLan ne yapsın..
Organize oLamadı dediğin takım %85 pas yüzdesi iLe bitirdi maçı.
İLeri uca kadar herkes çok iyi oynadı.
Evet bu arada hangi pozisyon dediğin oLay TeLLo ceza sahası içinde yarım voLeye kaLkarken Serhat deniLen oyuncu tarafından dengesizce üstüne yükLeniLip yerde kaLdığı pozisyon.
İBB orta sahada Beşiktaş tan top çaLamadı. Doğru düzgün atağa çıkamadı ama gerçekten bizim forvet hattına bu maç çok sinir oLdum. Çok güzeL oLacak bir oyunu mahvettiLer.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=59623
o pozisyonun videosu burada..
Serhatın topla hiç alakası yok direk Tello'nun üstüne geliyor.
Serhat kafa vurmak için geliyor Tello tek ayağı üstünde olmasa yıkılmaz orda aslında normal bi yüklenme ancak tek ayak üstünde olduğu için Serhat'ın hamlesi sert gelip düşüyor Tello hakemin yorumuna bakar,penaltı verilebilirdi ancak biraz ağır olur benim görüşüm.
Serhatın hamLesi sert geLip düşüyor nedir yahu. Sert geLip düşüyorsa buna fauL denir, ceza sahası içinde ise penaLtı :)
Serhat kafa vurmaya geliyor topa Tello tek ayağıyla dengede kalıp vuruş yapmak istiyor böyleyken Serhat'la temas edince düşüyor yani Serhat'ın direk Tello ya bi hamlesi yok nerden bilebilir Tello'nun voleye kalkacağını..
Herhalde arkadaşa göre Beşiktaşa penaltı olması için direk ceza sahası içinde adamın Beşiktaşlı oyuncuyu tekmelemesi gerekir.
TekmeLediLerde ne oLdu, yine vermediLer :D
Öyle penaltı calınmaz bence.
%85 pas yüzdesi demek cok organize demek mi oluyor? Ortasahada oraya buraya yan pas yaparakda pektabi yüzdeni yüksek tutabilirsin. 2. yarıda 1 tane pozisyon gösterir misin bana, Ceza sahasına sisirilmiş, duran toplar harici?
İlk yarıda Holoskonun sagdan bindirdigi ayagından actıgı için atagın golle sonuclanmadıgı pozisyon bir organize ataktı mesela. Onun haricinde ben hatırlamıyorum böyle bir atak.
Tello ayagını kaldırdıgı için dengesiz yakalandı ama penaltıda calabilirdi hakem.
İBB yine sezonun açılış maçına iyi bir başlangıç yaptı ve yine bir büyük takıma puan kaybettirdi 1.hafta.
Beşiktaş 1.golü bulduktan hemen sonra golü yemeseydi maç Beşiktaş'ın lehine daha farklı gelişebilirdi.
Ayrıca Beşiktaş'a bu maçta penaltı çalınabilirdi pozisyon tartışmaya açıktı.
Sakarayali
Burda penaltı verse çok ucuz bi penaltı olurdu İBB ye yazık olurdu Beşiktaş haketmediği bi galibiyet alırdı bana göre
Serhat topa kafa vurmak için geliyor diğeri vole vuracak.
Havadaki topu almaya çalışan iki oyuncunun mücadelesinde birisi yükseliş stili nedeniyle yere düşüyor o kadar basit.Penaltı çok ağır olurdu.
Bizim oynadığımız sistem gereği iLeride Nobre oLduğu için zaman zaman geriden çıkarken Nobre iLeride topu aLabiLir diye şişirerek çıktığımız zamanLarda oLur, bu geçen sezonda oLuyordu, bu sezonda oLacak..
Bir çok kez soLda,sağda ve ortadan geLdiğimizde iyi pasLaşarak rakip sahaya girdik ama top ne zaman forvet oyuncuLarına geLdi atak ortadan kayboLdu. MeseLa 89.dakikada çok güzeL pasLaşarak kaLe önüne geLdik, sonra Ernst Bobo ya gönderdi topu atak çamur oLdu gitti. Vs.vs.
Pasla cok organize olunsaydı suan Maldonado Dünya'nın en iyi önliberosuydu..
Ama Besiktas ilerleyen zamanlarda daha iyi olur..Bir takım sampiyon olduktan sonra diger sezon lige galibeyetle baslayamıyor nedense.
Takımın kapasitesi bu değil.Daha iyisini yapabiliriz ve yapacağız da bunu biliyorum.İçim rahat yani.Fakat sinir bozucu olaylar var doğal olarak.Mustafa Hoca iyi giden takımın kemiğini söktü attı oyundan.Holosko'da kalmalıydı.Bunlar deneme oyunları.Takım bir transferle daha iyi olacaktır.
Ne aLakası var yahu bunun şimdi söyLediğin iLe.
SöyLediğin şeyin ne kadar mantıksız oLduğunun farkındamısın sen ?
MaLdonado sağa soLa 2m ye pas yapıyordu. Beşiktaş bu gün o şekiLde oynamadı.
Benzeticeksen daha güzeL anLamLı oLacak benzetmeLer yap. SaLLamasyona gerek yok.
Ligin ilk maçları ilerisi için ölçü olamaz. Beşiktaş kötü başladığı sezonu şampiyon bitirdi. Bu nedenle ileriye dönük yorumlar pek ümitsiz olabilir. Hava sıcak bu performansı düşürür. Yüksek tempoda maç oynanmaz. Beşiktaş bu maçı kazanabilirdi. Ama top İBB'yi tercih etti. Bu arada Porto, Lyon, Fenerbahçe maçında gol atamadı, bu maçta bir gol kaydetti asıl sorun bana göre hücumdadır.
Takip etmedim maçı golleri gördüm.İbrahim Akın'ın attığı gol gerçekten çok güzel.Rakibimizin puan kaybetmesi sevindirici.Tebrik ediyorum iki takımı da.
Katılıyorum tamamen.Bobo'yu soldaki bölümde forvete yakın oyuncu olarak oynatmak anlamsız.Mustafa Hoca'ya da takıma da güveniyorum belirttiğim gibi.Bu takım geçen sezonun ilk yarısını 6.bitirdi.Hemen felaket çanları çalmasın. Bu arada Lyon maçı 1-1 sonuçlanmıştı.
Klasik belediye büyüklerden alır puanı küçüklere veriri robin hood:)
Lyon skoru bir anda 0-0 geldi, zaten o golde kornerden geldi. Beşiktaş'ın sanırsam bir yabancı hakkı var, bu hakkını mutlaka ortasaha ile forveti arasında bağlantı kuracak, forvet oyuncularını gol ile karşı karşıya getirmesini sağlayacak bir oyuncu olması gerekiyor.
bence iyi oynadik ozellikle ilk yari. cok organize geldik, exciting e katiliyorum nobre disinda. nobrenin kapasitesi bu, inanilmaz yararli oynuyor ama hucumda son vuruslari beceremiyor. eger bugun nihat,holosko ve bobo becerikli olsaydi son paslari,son driblingleri ve son vuruslari iyi yapabilselerdi cok farkli olurdu. yinede ben cok umutluyum
hazir bir nihat, kendini toparlayan bobo ve holosko, gecen senenin yildizlarindan ekrem dag, sakat toraman bu takima giricek. yine en buyuk adayiyiz ligin
Maça hızlı başladık ve Holosko ile 2 net gol kaçırdık.Birinde Holosko ceza sahasına girerken çaprazdan çok iyi vurdu direği yalayarak auta gitti.Diğerinde ise Nobre'nin çok iyi pasında karşı karşıya iyi düşündü ama Oğuzhan açıyı daralttığı için çıkardı topu...
Bu maçta Fb maçından farklı olarak Fink önde Ernst geride başladı ve daha iyi oldu açıkçası.Fink Ernst'ten daha yaratıcı ve tekniği daha iyi...
Nobre'nin dışarı indirdiği topla Fink'in çok temiz şutuyla öne geçtik ama hemen sonrası golü yememiz planı bozdu.Bu golü yemeseydik fark olurdu bu maç.Çünkü İBB'nin kontradan başka planı yoktu...
İlk yarının sonlarına doğru tempoyu arttırdık.Yine Nobre indirdi Ernst çizgiye indi içeriye çevirdi Nobre altı pastan Oğzuhan'ın kucağına verdi topu...
M.Denizli Fb maçında yaptığı hatayı yine yaptı ve savunmaya katkısı olmayan Bobo ile hala hazır olmayan Nihat'ı kanatlara attı.Bobo resmen ceza sahası çizgisi ile taç çzigisinin birleştiği noktada oynuyor.Orta sahaya bile gelmiyor.Bobo girecekse Nobre'nin yerine girmeliydi.Ve ikinci yarıda giren oyunculardan birisi mutlaka Uğur olmalıydı.İkinci yarının ilk 15 dakikası düştük oyundan ama daha sonra toparladık ve tekrar yüklenmeye başladık...
İkinci yarıda ilk tehlikeli atak Bobo'nun çaprazdan vurduğu top ve Oğuzhan'ın elinden kaçan topun auta gitmesiyle oluştu...
Son 10 dakikada ise rakip yarı sahaya yıktık oyunu...
Ferrari ve Ernst'in kafalarını çizgiden çıkardı Zeki ve Serhat.Yine Nobre'nin bomboş pozisyonda kafası Oğuzhan'ın üstünde gitti...
Valla ben takımdan memnunum.Zaman zaman yapılan ikiye birler,ver kaçlar çok hoşuma gidiyor.Ferrari ve Sivok'un savunmadan kafa topunu bile pas olarak çıkarmaya çalışmaları çok olumlu...
İBB'nin kaleyi tutan tek şutu var evet tek şut.Oda gol oldu.Tam FM olayı...:)
Tello'nun pozisyonu tartışmasız penaltı.O yüzden tartışmıyorum...
Organize atak olayına niye bu kadar çok takıyoruzki.Karambol,duran top,ikiye bir,kanat ortaları,kontra,uzun şut.Pozisyon pozisyondur.Elli pas yaparak mı gol atacağız illa ki?Yunanistan duran topla Avrupa şampiyonu oldu.Biz geçen sene rakipleri bekleyerek kontradan şampiyon olduk...
Biz organize olamadıysak,pas yapamadıysak İBB direk amatöre düşürülsün.İBB hapsetmiş,tek kaleye çevirmiş oyunu.Peh peh peh...
Sağ tarafta özellikle ilk yarı Ekrem olsa maçın yıldızı olurdu.Çok boş alan bulduk o bölgede.Erhan iyi niyetli ama hücum gücü sıfır.Ekrem dönecek,Toraman dönecek,Nihat hazır hale gelecek.Belki bir 10 numara alınacak...
Genel olarak memnunum takımdan...
İBB Olimpiyat'ta büyük takımların kabusu zaten.Bu beraberliğe fazla üzülmedim.İBB gibi orta sahada çok diri(Sylla,Efe,Nsumbu,Serhat,Zeki) ve hücum hattında çok hareketli(İ.Akın,Tum,İskender) gibi bir takıma bu kadar pozisyon bulmak ve yok denecek kadar az pozisyon vermek son derece umut verici benim adıma...
İ.Akın E.Toroğlu'nun dediğine göre Ernst'i Beylerbeyi'ne göndermiş gol pozisyonunda :D Dediği de doğru hakkaten, müthiş bir gol attı.
Del Bosque İspanya-Türkiye maçı için İstanbul'a geldiğinde Ömer Güvenç'e ilk sorduğu soru "İ.Akın milli takımda mı?" olmuş. Ömer Güvenç de olumsuz yanıt verince dudak büzüp surat asmış. Del Bosque'nin çok değer verdiği bir futbolcuydu İ.Akın ve çok yetenekli, at yarışı sevdasından ve disiplinsizlikten her maç aynı performansı sergileyemiyor.
Tebrikler İBB 1 puan 1 puandır
Yok iptal edilmedi.Ocağa kadar beklenecekmiş galiba.
Ben de edilmedi diye biliyorum ayrıca bugün Spor haberlerinde Demirören'in ağzından 'Delgado'nun sözleşmesini dondurmadık' diye bir açıklama geldi.