Alex oynamaz,Roberto Carlos oynarsa rahat bir galibiyet alırız diye düşünüyorum.
Printable View
Alex oynamaz,Roberto Carlos oynarsa rahat bir galibiyet alırız diye düşünüyorum.
Her derbiden önce söylediğimiz gibi maç öncesinde, sırasında ve sonrasında konuşulanın güzel futbol olması dileğiyle .. Bir beşiktaşlı olarak beraberlik hiç de fena olmaz diyorum ama içimden Cimbom kazanacak gibi geçiyor ..
Bu sefer sıkıntılı durumda olan biziz . Sahaya çıkan 11'in 4 5i sakatlıktan yeni kurtulmuş soraki oynayanlar olacak . Yine de Kadıköy atmosferi ile bu maçı alacağımızı düşünüyorum . En kötü skor beraberlik olur ..
R.C3 ve Keita eşleşmesi yazılmış, bana göre Daum bu maçta Vederson - Santos'u kullanacak. Çünkü; forvette Güiza oynayacak. Eğer Semih'i tercih ederse R.C3 oynayabilir. Bu durumda da R.C3 bildiğimiz performansını ortaya koyarsa(büyük ihtimalle koyamıyacak) Keita hiçbirşey yapamaz. Ama Ketia bu sefer avatajlı durumda. Benim düşüncem ise, Santos artık hücumda etkili değil, sol bek olarak Santos sol açık olarak R.C3 oynamalı.
Bu yoruma eklemek istediğim bir mesaj mevcut. Geçen yıl Kadıköy'de oynanan Beşiktaş maçında Alex sakat sakat oynatılmış ama; maç başladıktan kısa bir süre sonra oyundan alınmıştı. Büyük ihtimalle Alex gene aynısnı yaşayabilir. Sakat olarak oynamak çok zor.
Bu maçta çok da beğenmediğim Guiza'nın ilk 11 oynamasını istiyorum.. Kendini taraftarına gösterebileceği ve atamadığı golleri telafie debileceği bir maç.. Umarım sakatlıktan çıkar. Alex de oynarsa eğer galibiyet şanslarını %50 %50 görüyorum. Alex oynamazsa gs %60 alır.
Bu sene GS li futbolcularda pek bi baskı olacağını sanmam. Baros Keita Kewell Leo F. Elano gibi futbolcular ve de teknik direktörleri 10 yıllık baskıyı pek hissetmezler üstlerinde bence..
Fenerbahçenin avantajı tabiki taraftarı.. Onun dışında istatistiklerden okuduğum kadarıyla fener cimbomdan daha çokk top kazanıp daha az top kaybetmiş bu sene.. İkili mücadelelerde üstün olursak eğer beklediğimizden kolay olabilir maç.. Ben herkesin aksine düşük skorlu bi maç bekliyorum.. Mantığım 1-1 kalbim 2-1 diyor :)
Bu maçta Özer yedek başlar, Güiza oynamalı. Alex ve Luganoda oynayacak. Kazanabileceğimizi düşünüyorum. Zevkli bir mücadele olacaktır.
Bu Galatasaraya karşı alınacak 1 puanda uzun vadede başarılı bir sonuç olacaktır. Benim açımdan beraberlik ve galibiyet iyi sonuç olacaktır. Mağlup olmassak yeter. Zaten puan olarak öndeyiz..
Ayrıca bu maçla birlikte, stadyumumuzda UEFA Finalinde kullanılan yüksek teknolojili, çözünürlük seviyesi eskisine göre daha iyi, son model led reklam panolarımız hizmete girecek. Stadyuma daha ayrı bir güzellik katacak. Dün tanıtıldı stadda.
Galatasaray da sahaya 2 farklı takım çıkıcaktır.1 Keita, 2 Geriye kalanlar.Geriye kalanlar atmosferden etkilenip baskıyi hissedicektir fakat Keita için geçerli değil.O yüzden Şanslı bir Keita tek başına maçı alabilir.
Oynarsa Guiza'nın golü,0-2'nin bankosu var...:)
Ben Keita'nın Carlos'a rağmen sağ çizgiyi nasıl kullanacağını ve Sabri'nin Santos'u durdurup durduramayacağını çok merak ediyorum çünkü maçın sonucuna etki eden faktörler bunlar olacak. Bu maçta yine Baros'un 11'de başlamasını istiyorum çünkü dikine yaptığı dribbling'lerle rakibini kart görmeye itebilir bu da savunmayı yıpratmaya yarayacaktır. Umarım stoperde Dinamo maçında olduğu gibi Servet-Topal ikilisi oynar eğer Gökhan ve Servet yanyana oynarsa araya atılan toplarda çok sıkıntı çekeriz. Savunmada en az hata yapıp ve gerçek Galatasaray gibi oynarsak maçı kazanacağımızı düşünüyorum.
Bir Beşiktaşlı olarak tabi ki berabere bitmesini istiyorum ve oyumu da o doğrultuda kullandım.:) Ancak son 10 yılda Kadıköy'de alınan skorlar malum. Fenerbahçe, bu maçı da alacaktır ve liderliğini sağlamlaştıracaktır.
İlk golü Fenerbahçe atarsa Galatasaray kazanır.
Gökhan---Bilica---Lugano---RC3
Mehmet--Baroni--Emre--Uğur
--------------Alex
-------------Güiza
Derbide görmek istediğim kadro budur. Defanstan başlayacak olursak, Carlos gibi tecrübeli bir ismin bu maçta kesinlikle sahada olması gerektiğini düşünüyorum. Diğer 3 isim zaten sakatlık ve ceza durumu olmadığı sürece bozulmaz. Ortasahada Baroni ve Emre'nin yeri garanti. Daum sağda son maçta gol atmış bir Kazım'ı da maalesef deneyebilir ve Mehmet gibi mücadeleci bir oyuncu yedek bekleyebilir. Umarım Mehmet oynar, Kazım da kenarda oyunun gidişatına göre değerlendirilebilecek bir oyuncu olarak bekler. Solda yine maalesef Daum Andre Santos'u kullanacak. Son dönemdeki performansı yerlerde ve özellikle derbilerde bir oyuncu mücadele etmezse tribünlerin de tepkisini alabilir. Fiziki olarak tam hazır bir Özer çok rahatlıkla bu maçta sol kanatta oynayabilirdi fakat henüz 90 dakika bile oynamadı. Dolayısıyla elde geriye Vederson ve Uğur kalıyor. Vederson defansif açıdan iyi olsa da hücum anlamında yeterli değil. Her ne kadar geçmiş senelerde çoğu maçta bizi deli etse de Uğur'un bu maçta en iyi tercih olacağını düşünüyorum. Böyle bir maçta görev alan Uğur'un kendine güveni gelir ve taraftarımızın da önünde kendisini sonuna kadar zorlayacaktır ve Sevilla maçında patlama yapan Uğur'u izleme imkanımız olabilir. En azından kesinlikle bu haldeki Santos'a Uğur'u tercih ederim. Kaptan Alex sakatlığı ve cezası olmadığı sürece bu takımda yeri en sağlam oyuncudur. Forvette bu maç için diğer arkadaşlar gibi ben de Güiza'yı tercih ederim. Her ne kadar Semih bu maçın öneminin daha fazla farkında olsa da bu maçta Galatasaray'ın defansif zaafları da gözönüne alındığında Güiza'nın daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. Özellikle Alex'in öldürücü pasları ve Güiza'nın savunmanın arkasına rahat sarkmasıyla bol pozisyona girebiliriz.
Kadıköy atmosferi doğal olarak gücümüze güç katacaktır. Galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum.
Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyorum.Ama aynı şekilde Galatasaray kazanırsa da şaşırmam bu sene kadroları çok iyi..
Yalnız şaka maka Galatasaray yaklaşık 8-9 yıldır Kadıköy'de maç kazanamıyor, öte yandan Galatasaray'a iddaa da 3 küsür oran verilmesi de ayrı bir komedi bence.
Bu maça %99 Mor Formamız ile çıkacağız.Birkaç gün önce haberini görmüştüm.Tahminimce 3-1 maçı alırız.
9 yıldır kazanan bir takımız eminim ki oyuncularımız o videoları izleyerek gaza geliyorlardır.Her zaman Kadıköyde Fenerbahçe nin üstünlüğü vardır bu sene de öyle olacak...
Güiza oynarsa onun maçı olur gibime beliyor..Skor tahmine de yapmak gerekirse 3-0 veya 3-1..
Derbilere Fenerbahçe damgası
Pazar günü ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk edecek lider Fenerbahçe, ligde son yıllarda Beşiktaş ve Galatasaray'la oynadığı 17 maçta sadece 1 kez yenildi.
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 25 Ekim Pazar günü yapılacak derbi maç öncesi, lig lideri Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig derbilerinde büyük üstünlüğü göze çarpıyor.
Fenerbahçe, Galatasaray ile yaptığı son 9 lig maçından 7'sini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, 1'ini yitirirken, Beşiktaş ile karşılaştığı son 8 lig derbisinden 6'sını galip bitirdi, 2'sinde berabere kaldı.
Ezeli rakipleri ile yaptığı son 17 lig maçında sadece 1 kez yenilen, 13'ünü kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 29 kez havalandırıp, kalesinde 11 gol gördü.
FENERBAHÇE-GALATASARAY
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılan ve sarı-lacivertlilerin sadece tek yenilgi aldığı son 9 lig maçı şöyle:
22.05.2005-FB Şükrü Saracoğlu: 1 - 0
27.11.2005-Ali Sami Yen: 1 - 0
22.04.2006-FB Şükrü Saracoğlu: 4 - 0
03.12.2006-FB Şükrü Saracoğlu: 2 - 1
19.05.2007-Ali Sami Yen: 2 - 1
08.12.2007-FB Şükrü Saracoğlu: 2 - 0
27.04.2008-Ali Sami Yen: 0 - 1
09.11.2008-FB Şükrü Saracoğlu: 4 - 1
12.04.2009-Ali Sami Yen: 0 - 0
FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Turkcell Süper Lig'de yapılan ve sarı-lacivertlilerin yenilgi almadığı son 8 maç şöyle:
18.09.2005-BJK İnönü: 2 - 1
26.02.2006-FB Şükrü Saracoğlu: 2 - 2
19.11.2006-FB Şükrü Saracoğlu: 0 - 0
05.05.2007-BJK İnönü: 1 - 0
03.11.2007-FB Şükrü Saracoğlu: 2 - 1
29.03.2008-BJK İnönü: 2 - 1
29.11.2008-FB Şükrü Saracoğlu: 2 - 1
03.05.2009-BJK İnönü: 2 - 1
Ntvspor
Bu işin gelmişinin, geçmişinin, istatistiklerin, yok o kaç gol atmış, yok bu kaç gol yemiş, yok şu kadar zamandır burda yenilmiyoruz gibi söylemlerin çok gereksiz oldugunu düşünüyorum. Onun için 9 yıldır FB evinde GS'ye maç vermiyor falan konularına girmeyeceğim. Top 10 yıl önce de yuvarlaktı, şimdi de yuvarlak.. kale boyutları falan da aynı... futbol değişir, gelişir, tarih de öyle, devran her an dönebilir..
Profesyonel isimler bu maçla ilgili hem çekinmek, hem de çekinmemek konusunda haklılar..
Hafta 10, lig 34 hafta sürüyor, daha 24 maç daha var.. onun için yenenin ya da yenilenin üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum, zira maraton uzun ve iki takımda ligdeki diğer takımlara puan verebilir..
Derbiyi alalım olsun varsın şampiyon olmayalım gibi bir saçma anlayışa da anlam verememekteyim.. o zaman derbiyi alalım ama lig düşelim oh ne güzel!
Maçın erken olması anlamını daha da yitirmektedir kanımca.. daha oynanacak çok maç var, burda GS'nin fark yemesi ya da FB'nin evinde yenilip gelenek dediklerin şeyin bozulmasına o kadar kafa yormuyorum..
FB son 17 derbide 1 kere maç vermiş ama kaç kere şampiyon olmuş bi soralım bakalım.. yani demek istediğim benim için somut başarı önemli.. FB bizi
Kadıköy'de her sene yensin ama şampiyon biz olalım.. benim için farketmez..
Biraz futbol konuşmak gerekirse, FB'nin bu maçı alacağını düşünüyorum yine..
Fakat takımın iyi ve kaliteli olması beni bir nebze heyecanlandırmıyor değil..
Gs'li olarak takımın geri dörtlüsünü ve kalecisini beğenmiyorum...o yüzden şansımızın az olduğunu düşünüyorum.. bol gollü bir maç olacak.. iddaa'da üst oynamak mantıklıdır.
Bu Maçı Fenerbahçenin Rahat Alacağını Düşünüyorum
Fenerbahçe Kadıköydeki 52.000nin Desteğiyle Alır Bu Maçı
Skor Tahminim 3-0
Her İki Takımada Başarılar
Lugano ve Emre B. antremanı tamamlayamamış galiba.
valla ben pek umutlu değilim ama galatasaray gol atarsa ve ilk yarıyı önde kaparsa bu maçı kralı gelse alamaz elimizden.
evet morla gidersek yenildiğimizde hazırlıklı geldik deriz :p
onu bir geçeceksin çünkü GS li olmama rağmen 3 fark olmadan hiçbir maçta güvenemiyorum skora :D sebebi ise kadıköy değil, takım ileri çıakrken top kaptırarak rakibe gol pozisyonu üretiyor...
Lugano ile Emre yarınki maçda oynayacak.
Emre Belözoğlu ve Lugano'nun umarım ciddi birşeyleri yoktur. Şu günlerde bir sakatlık haberlerinden bir de domuz gribi haberlerinden baya sıkıldım.
Bu maça mor formayla çıkmak büyük risk,aynı zamandada büyük bir cesaret örneğidir bence..
Allah korusun olası bir yenilgide gazete baslıkları yada fenerli arkadaslarımın agzından eksik olmaz ''Mor'' lafı ama formanın hiçbir önemi yok renginin ne oldugunun . sonucta Galatasaray istedigi forma ile maca cıkma hakkına sahip , dedigim gibi olası bir yenilgide gazete okumayın :D
Puan durumu itibariyle önce beraberlik, sonra galatasaray galibiyeti temenni etsem de mantığım önce fenerbahçe galibiyeti (alex, lugano, emre ve güizanın oynadıklarını varsayarak) sonra beraberlik diyor.(/6)
Bu maçta büyük ihtimal ilk yarı Galatasaray ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlanacak. İlk yarı oynayanlar 2 çeksinler. Daha sonra Fener açılıp maçı 3-1 yapacak gibi geliyor nedense. İçimde böyle bir his var. İlk önce 1-0 mağlup duruma düşeceğiz ve 3-1 çevireceğiz gibi. Ama ben 1-0 kazanmayı yeğlerim ki bu maç 1-0 bitmez..
Parçalı giyiyormuşuz bu maçta:)
tabikide parçalı giyeceğiz, mor forma evimizde kullandığımız formadır. Basının uydurmalarına inanmayın :)
Galatasaraylı olmama rağmen oyumu fenere attım.Tahminimce maş şöyle geçecek ; Galatasaray bastıracak,estirecek,gümdürdeyecek ama bir türlü golü bulamıyacak daha sonra fener bir şekilde durumu 1-0'a getirecek Cimbom dahada gürlüyecek uzatmalarda kontradan bir golle fener 2-0 alır diyorum hocam :D
Rüyamda gördüm 0-0 bitiyordu maç :) Ama bu maçta gol olmaması imkansız gibi bir şey.Saatler de tam geri alınacak günü buldu 1 saat daha fazla bekliycez şimdi :)
Parçalı formaya dönüş
Bu akşam, mor forma giyme düşüncesinden vazgeçip, parçalıyı tercih ettik.
Galatasaray, Kadıköy'deki dev buluşmada mor forma giyme düşüncesinden vazgeçip, parçalıyı tercih etti. Alınan bu kararda, taraftarlardan gelen tepkinin etkili olduğu belirtildi. Cim Bom, bu sezon Lig'de ve Avrupa Kupası'nda klasik parçalı forma giyerek çıktığı 8 sınavın 6'sını kazandı, 2'sin de ise berabere kaldı.
İşte parçalı forma ile çıktığımız maçlar ve sonuçları:
Tobol-Galatasaray: 1-1
Galatasaray-Denizli: 4-1
Galatasaray-Talinn: 5-0
Panatinaikos-Galatasaray: 1-3
Galatasaray-Beşiktaş: 3-0
Galatasaray-Sturm Graz: 1-1
Kasımpaşa-Galatasaray: 1-3
Galatasaray-Trabzon: 4-3
Kaynak: Fanatik