Türkiye'den biri senin aktivasyon kodun ile oyununu aktive eder ise o 10bin kişinin arasına dahil olabilirsin.
Printable View
Eğer bu 3 hafta denilen sayı mutlak bir 3 hafta ise bu anasayfadaki "imza" konusu içerisinde belirtilmelidir. Bilmiyorum ben bulamadım. Şu anda 4428 kişi söz vermiş ama hangi tarihte başladı bu belli değil! Eğer bu forum konusunun açıldığı tarih ise bu da bence anasayfadaki konuda yazılsa iyi olur. Ben bu forum konusunun açıldığı tarihi baz alarak bir tahminde bulunuyorum ki, sayılara göre bu iş çok zor. Ama yok kalan sürede çok büyük bir katılım olur o zaman iş değişir. Şu anda, 3 hafta sonunda ancak 10.000'i buluyor sayı ve bunların 1/3'ünün sözünde durmayacağını varsayarsak (ki kimsenin sözünde durmayacağını sanmam, sadece ekonomik sebeplerden alamayabilir) 10.000 orjinal oyun satış sayısına ulaşamayız. İşte facebook'ta açtığım grup, herkes arkadaş listesine göndersin. Bence Türkçe olmadan da olur diyenler mesaj yazıp da moralimizi bozmasın lütfen.
http://www.facebook.com/home.php#/gr...d=161804646411
Ben zaten oyunu oynayabilecek seviyede ingilizce biliyorum hatalarla dolu oyuna 90 tl vermem sırf türkçe konsun diye. Tekrar söylüyorum SI Games'in yaptıgı gerçekten büyük bir hakarettir benim gözümde.
Al benden de o kadar.
Türkiye' nin Avrupa birliğine giriş süreci gibi. Diğer ülkeler hoop alınırken Türkiye' den istek üzerine istek talep ediliyor.
Norveç' ten, Danimarka' dan, Fransa' dan, İspanya' dan vs. hangi diller varsa, o ülkelerden de imza toplanmış mı ?
Ben zaten oyunu Türkçe oynamak istemiyorum. Yıllarca da Türkçe yama indirmedim, oyuncuların Heading, Tackling, Finishing vs. özelliklerinin yerleri değiştiği için kafam karışıyor.
Oyun İngilizce de güzel, ama eğer anlayamayan varsa ki çok olduğu görünüyor, Türkçe çıkarılmalı.
Sizden cacık olmaz, 10000 imza getirin ancak düşünürüz demek bu. Oyun çıkana kadar 10000 imza toplansa demek hemen Türkçe çıkarılacak. Hazır demek ki Türkçesi de. Ama çıkartmıyorlar.
Kusura bakmayın da sürekli söylediğim şey, 90 lira için 1 hafta çalışan insan var Türkiye' de, oyunu 20 lira yaparsın, internette 3 yüklemelik satarsın bak o zaman herkes alır, ama Avrupa fiyatına Türkiye' de satmaya kalkarsan kimse alamaz.
2000 euro maaş alan bir insana 45 euroya satış yaparsın ama 500 tl maaş alan bir adama aynı kur farkıyla 90 liraya oyunu satamazsın, satmamalısın da. Hele hele bunu dil gibi bir özellik için bir şart haline getirirsen terbiyesizliğin en kralını yapmış olursun.
Oyunun içindeki reklamlardan zaten yeterince kazanıyorlar, kazanacaklar da. 3D' yi babamızın hayrına mı koydular ? Kenardaki tabelalara koyacaklar reklamı, satılan oyunun parası çerez kalır yanına...
Miles Jacobson yalan mı söyleyecek?
Thanks Ben.
So it's now over to me to explain the situation with the installation process of the boxed copies, stat collection and in game advertising for Football Manager 2010.
First off, installation of the PC version.
PC users will have 2 choices when installing the boxed game as Ben mentioned above.
The first is a DVD based copy protection system that requires you to have the DVD in the drive at all times whilst playing. This is something that we hadn't considered previously, as we know a lot of people listen to music when playing our games, but with music being so digitally based in the modern era, we hope it doesn't cause too many issues. With this method, there is no registration required, nor do you have to be online at any time to play the game. This method is not auto-patching, so when patches and updates are released, you will need to download them manually (we will be providing patches and updates via the BitTorrent method and any mirror sites of the file that appear).
The second is via STEAM, which is an online based system. By installing via this method, you need to be online the first time you install the game and can easily set it up to play offline in the future. By using the STEAM route, you will automatically receive any patches or updates that we provide for the game in the future (as long as you are online, of course).
There are also extra benefits this year from installing via STEAM. One of these will be a STEAM exclusive skin, which is an updated version of the FM09 skin (including tree menu) which will be available a few weeks after launch.
The second is achievements. STEAM as a platform have had achievements available for many games over the years, and we will have 60 achievements that are attainable to give you bragging rights over your mates. For those who have played the Xbox 360 releases of Football Manager in the past, you will be well aware of some of them, and I'll be giving the full run down of the achievements in a future blog.
The third is that with STEAM you can play the game on any PC that is connected online by downloading the STEAM client and logging in with your user details, with no need to take the DVD with you.
As STEAM is not available for the Mac, Mac boxed copy users will just have the one method of installing, which will require the DVD to remain in the drive whilst playing the game. Mac patches will be provided in both bittorrent and download form.
We are still partnered with IGA (in game advertising) for at least Football Manager 2010. It will (as introduced in a patch for FM2009) be possible to turn off the hyperlinks on the adverts. You will only be served adverts if you are online whilst playing the game, and the adverts only appear in situ, so are only on the advertising hoardings around the side of the pitch.
With stat collection, we have read the concerns that were brought to our attention when we spoke about this earlier in the year. We have therefore spent some time splitting off the stat collection from the other areas of the game where it was integrated, and there will be an "opt out" option in the games preferences screen.
However, we would really encourage people to allow us to collect the hardware stats that we do. It's made a massive difference to us as a dev team to be able to deliver a better gaming experience to people by being able to see our users hardware information. We're able to concentrate the functionality and compatability testing for the game much better by using these stats, which will mean that the game should play better on any system that was able to play the game last year, and make the game more compatible out of the box with some of the graphics cards that had to download files separate to the game last year to get it up and running.
Cheers
Miles
Bir de DVD takılı olacakmış.10.000 hayal gibi duruyor.
Açıklamayı da yazdım zaten...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
SI forumları falan hiç mi takip edilmiyor?
Galiba 2010 da fm oynayamıyacağım böyle giderse:(
cmnin ezik dbsi ile idare edicez:(
Öncelikle selamlar,
Bu atılımı gerçekleştiren ve bu işin peşinden koşturanlara teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Bu oyunu 2005 yılından beri Türkçe olmadığından dolayı illegal yollardan edinenlerdenim. Açıkçası bu İngilizceyle 90 Lira ( geçtiğimiz senelerde ne kadar bilmiyorum ) vermek istemiyordum. Çünkü Türkçe olmadığında % 100 zevk alamayanlardanım oyundan.. Her seferinde - özellikle basın toplantılarında - ah şurası Türkçe olsada ona göre cevap vereyim diyenlerden oldum.
Fiyatından öte öncelikle oyun yapımcılarının bu tür bir adım atmaları sevindirici, CM gibi direkt olarak Türkçe çıkartamazlarmıydı diye sitem edenler oluyor. Bu noktada 'SI' haklı, Türkiye pazarının içinde bulunduğu durum ortada.. Türkiye pazarına bir güvensizlik söz konusu çünkü orjinal oyun alma söz konusu bile değil. Anlatmak istediğim bize şart koşanlara sitem edene kadar bugüne kadar veremediğimiz güven için suçu birazda kendimizde aramalıyız. :icon_smile:
Öyle yada böyle o imza hedefi tamamlanır, ama oyun Türkçe çıkmazsa çok üzülürüm, imzamı attım Türkçe çıkması halinde orjinal oyun almaya söz verdim. Gör bizi SI..
Selamlar..
DVD takmak zorunlu değil elbette arkadaşlar. Kimsenin yalan söylediği yok. Geçen sene olduğu gibi kutulu alırsın oyunu yüklerken 2 seçenek çıkıyor zaten kutulu alsanızda oyunu steamden indirebiliyorsunuz ve elinizde keyiniz olduğu sürece sorun yok.
Zaten koyduğum yazıda Steam üzerinden de yüklenebileceği yazılıyor...
Ozaman sorun nedir? DVD takmak gerekiyor gibi bir savı savunuyorsunuz ve SI Games forumlarının takip edilmediğini düşünüyorsunuz?
DVD'den steam şeklinde kurulum yaparsan DVD istemiyor
İyi 4538 gibi bir rakama ulaşmış,son günlerde hızlanmaya başladı. Keşke bazı sitelerce köstek olunmasaydı sen ben davasına girilmeseydi de daha geniş katılım daha çabuk sağlansaydı,sonra başlardı benim sensin davası.
Diğer girişimin kesildiği siteler ki o zamanlar bir soruna destek amacı vermek için burdakilere girmiştim oralara, hep bir kişiden bahsediyolar o olmasa destek veriridik diye, arada diyolar biz elimizi uzattık ama onlar asıl uzatmadı hem yaptıklarımıza çamur atıp hem desteklediler diye. Yani olay bir şekilde kopmuş, dedikleri kişi gitse daha başka bir bahane bulurlar ki Volkan Baros söz konusu kişi ve bence ona bu şekilde laf etmelerine hakları yok. Artık siteler arası çözümsüzlük noktasına tamamen ulaşılmış. Eğer bu hareketin sonucu düzgün bir şekilde tamamlanır yeterli sayıya ulaşılır ve oyun Türkçe çıkarsa, madem öyle bir davranış içerisindeler ve kendilerine göre haklı sebepleri var,şayet oyun bu şekilde çıkarsa hiç kullanmamaları gerekir ,çünkü etik bunu gerektirir, ait olmadığın bir düşüncenin ürününü kullanırsan çünkü,sitelerin bu tavrı destekliyorsa eğer U dönüşü yapamazsın,çünkü üye değilsin.
Bana göre hata dengesi açısından %80 diğer taraflar hatalı ama bu %20'lik durumda burasıda biz nerde hata yapıyoruz diye özeleştiri yapmalı bence. Çünkü bazı kişileri gereksiz kollamalar yüzünden bu sitenin dengesinin biraz bozulduğu aşikar.
Bu FM dünyasında zaten böyle saçma şeyler hep oluyor. Bahsettiğiniz site kimdir necidir bilmiyorum ama bu kampanyada kimse onların desteğine falan muhtaç değil. İyi bir reklam kampanyası ile o rakama zaten ulaşılır. Olayı kişiselleştirmek kadar saçma bir olay olamaz. Kendilerine göre haklı nedenleri vardır belki ama bu kişisel bir kampanya değil. Bu tarz olaylarda birlik beraberlik olmalı. Kimseninde onların desteğine ihtiyacı yok. Zaten biraz düzgün düşünseler kampayanın başladığı gün destek verirler.
Bahsettiğiniz site kimdir nedir bilmiyorum. Aslında bu bahsettiğiniz olayda söylenmesi gereken çok şey varda ceza yemeyelim akşam akşam. Resmen çocukça davranışlar bunlar.
Son olarakta güneş balçıkla sıvanmaz belki ama ateş olamayan yerden dumanda çıkmaz.
yahu bu adamlar bir dvd'ye 5 kod vereceklerine 1 kod versinler 20 lira olsun bu bu kadar zor mu. bak o zaman 10.000 değil 50.000'i buluruz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ben şu an SI games'in türkçe dil'i hazır ettiğini düşünüyorum. yoksa bu kampanya olumlu bitse bir ayda bu yamayı hazırlayıp oyuna entegre etmeleri zor olur.
Yani.Bu tür olaylarda hep ne kaybedilirse hep bu tür çekişmelerden kaybedilir. Sanki olacak olsa o kişiler faydalanmayacak.Her zaman derim,ortak payda olan şeylerde bazı şeyleri ardında bırakacaksın, ortak hareket bittiği zaman kanıtlarsın kendini ben daha iyiyim diye yaptıklarınla, ama direkt bu tür davranışlar içine girdiler sağlık olsun.
O çekişmeler başka mevzular bu başka bir mevzu. Mesela banane Türkçe çıksın hiç aramam bile. Ama bencil olamam, bir sürü kardeşim var burda Türkçe çıksa güzelce yararlanacak, almayacaktım yazmıştım da, sırf bunun için aldım.
Zamanı geldiğinde zaten herkes şapkasını önüne koyup güzelce bir düşünür .Bakalım zaman ne gösterecek.
Meyve veren ağaç hep taşlanır veya meyveleri çalınır..Quote:
İyi 4538 gibi bir rakama ulaşmış,son günlerde hızlanmaya başladı. Keşke bazı sitelerce köstek olunmasaydı sen ben davasına girilmeseydi de daha geniş katılım daha çabuk sağlansaydı,sonra başlardı benim sensin davası.
Oyun buranın çabası ile Türkçe çıkarsa ne yüzle oynayacaklar merak ediyorum..
Hangi site, kuruluş varsa bu işin içinde veya alakalı desteklemeli.
Hangi stedir, kimlerdi bilmiyorum ama Türkçe için orjinal almak isteyen arkadaşlar ordada vardır mutlaka. Bu kampanyadan haberleri olmalı.
Böyle işlerde ayrım olmaz. Hep beraber yüklenilir. Türkçe çıkarsa çıkar çıkmazsa sorun değil isteyen eskisi gibi kaldığı yerden devam eder.
Olurda Bu sitenin kendi imkanlarıyla bu oyun bir şekilde Türkçe felan çıkarsa destek olmayan diğer sitelerin /sitenin utanmaları gerekir.
Bu kampanya başladıktan sonra yakın bir arkadaşım, her yıl Türkçe yama çıkartıyorsunuz, ciddi hit alıyorsunuz, hatta reklam alıyorsunuz, site giderlerinizi karşılıyorsunuz, bu kampanya sizi etkilemeyecek mi? niye böyle birşeye ön ayak oluyorsunuz ki.. ben olsam yapmazdım dedi..
Bakış açılarımız farklı dedim.. Bu grubun bir bakış açısı, hedefi, misyon ve vizyonu var.
Misyonumuz
Football Manager'i Türkiye'deki futbol severlere tanıtmak, Türkiye liglerinin araştırmalarını en gerçekçi şekilde hazırlamak, Türkçeleştirme çalışmalarını gerçekleştirmek, legal olarak Türkiye'de oynanmasına aracı etmek, Football Manager Türkiye topluluğuna oyun için karşılıksız hizmet etmektir.
Vizyonumuz
Çağdaş, teknolojiyi yakından takip eden, dost ve kardeş ortamında hayatını sürdüren, doğru haber, üstün hizmet, Football Manager ve Genel Spor Dalları hakkında detaylı bilgileri ziyaretçileri ile buluşturan bir topluluk olmaktır.
Biz sitecilik oynamıyoruz, SI; biz resmi araştırmacılara imza toplayın dediği zaman ilk olarak ücretsiz bir yerde yapalım dedik ama kontrolümüz dışında alakasız kişilerinde geldiğini gördük ve bu yolun sağlıklı olmadığını düşünerek,Turksportal web sitemizde özel bir sayfa içerisinde bu kampanyayı başlattık.
O yüzden bu kampanya 10bin imzaya ulaşırsa, biz gerçek FM'yi severlerin çabası ile olacak.
Esas ayrım yapanlar, negatif etki ile en güzel desteği verdiklerinin farkında olmadıkları gibi karşı çıkarak FM topluluğuna hizmet mi veriyorlar ? Eğer gerçekten destek olmak istemiyorlarsa bunu hiç ses çıkartmadan yapmalarını tavsiye ederim.
İmzami attim oyunun da siparişini verdim.
Bu arada oyun satış rakamını SI açıklayana kadar göremiyecekmiyiz? Keşke oyunun alıp/almadıgımızla ilgili bir ankette koyulsaydi imza olan sayfaya.
katılın ve arkadas listenizi davet edin
http://www.facebook.com/group.php?gi...d=161804646411
Daha önceden bu konuyla ilgili facebook'ta konu açıldı..
http://www.facebook.com/home.php#/gr...d=255766355036
Vizyon misyon tamamen konuyla alakasızdı fakat yazmışsınız yine de, zaten biliyorduk, tekrarlamış olduk böylece.
Tek anlamadığım şey ise şu; Herkes tutturmuş bir negatif etkiden bahsediyor.
Yahu buraya böyle bir konu açıldı mı?
Açıldı.
Burası forum mu?
Forum.
Herkes katılsın ya da katılmasın fikrini beyan etmekte özgür müdür?
Özgürdür.
"Yok özgür değildir, destek olmayan sussun sesiniz çıkarmasın" diyorsanız bu konuyu neden en başından kilitlemiyorsunuz?
SI Gamesten de, politikasından da, Türklere bakışından da ben dahil bir çok kişi nefret ediyoruz.
Dilenciye sadaka verir gibi Türkçe dil yaması bilmemnesi yapılmasını bizler YE-Dİ-RE-Mİ-YO-RUZ.
Kendi adıma konuşayım daha kolay olsun, Böyle gittikleri sürece, bu kafa yapısı devam ettiği sürece bu oyun firması 5 kuruş para alamaz benden.
Bakın fark etmiştir herkes, sürekli başa sarıyoruz sürekli tekrar ediyoruz aynı şeyleri. Ama durum bu. Tabi ki bundan bahsedicez sürekli.
Biri diyor "önce satışlar artsın", diğeri diyor "anlamadığım oyuna ne diye para vereyim?"
Defalarca CM2010 örneği verildi, bir kulp takıldı öyle ya da böyle.
Defalarca Crysis dendi aynı şekilde nedense ona da bişiyler giydirildi.
SI games her zaman aklanmaya çalışıldı.
Herifler Türkçe bile yapmak için binbir naz ediyor.
Biz adamlara para kazandırmak için birbirimizle yarışıyoruz.
Türkçe çıkması KESİN OLARAK BELLİ OLMAYAN bir durum söz konusu.
Hala orjinal almayan adama "susun lan siz, zaten orjinal almıyorsunuz baltalamayın konuyu" deniyor.
Fakat adamı dinleyen yok hiç.
Diyo ki ;" Hele bir türkçe çıksuın, fiyatı düşsün; 50 bin tane alırız."
Sonra bir akıllı çıkıyor diyor ki " fiyatı düşünce de almazsınız."
Yahu düştü de almadık mı?
Ne zaman düştü de kim almadı?
Herkesi ne çabuk tanıdın böyle şu hayatında?
Yine Cm diyecem, yine Crysis diyecem yine rerörerö diyeceksiniz.
Adamlar düşürdü fiyatları, bastı Türkçe dili. Sonra ne oldu?
Bir kere açıp adam akıllı kariyer yapmadığım Cm var elimde.
Ama orjinal olarak duruyor. Varsın Db si şusu busu dandik olsun.
Diyor ki; "beleş varken neden para versin ki?"
Yahu beleş dağıtılmasına kimse kızmıyor, forumlarda orda burda sayfa sayfa millet paylaşıo buna laf eden yok, indirende kabahat.
Kimse çıkıp demiyor ki " kardeşim aranızdan hanginiz böyle oyun paylaşan adamlara tepki gösterdiniz de adam akıllı, şimdi indirenlere nefret kusuyorsunuz?"
Hele ki çok komik bir şey var, o da şu:
"Paran yoksa oynama kardeşim, biz paramız yoksa et çalıyo muyuz?"
Aynı mantık mı bu yahu?
Sana bedava et dağıttılar yemedin mi?
Param yok evet, ama bedava et dağıtıyorlar, yemicen mi sen olsan?
Kasap yeterince kazanamıyormuş..
Yahu kasap zaten paranın Allahını kazanıyor , daha düşük fiyattan et satsın, bütçemize göre versin bizde o zaman onu düşünelim. O bizi düşünsün önce, o bizi kazanmaya çalışsın bunu bir görelim.
90 liraya anlamadığım bir oyun sat, sonra "ay bu kötü çocuklar hep indiriyolar pisler" diye sitem et.
Yaptığın işe saygı göstermemi bekliyorsan, önce hitap ettiğin kitleye saygı duyacaksın.
Zarar mı ediyorsun, bir sene edeceksin birader.
Orjinali artırmak istiyorsan gerekirse zarar edeceksin.
Şirket olmak budur.
Risk almak budur.
Bizi burda birbirimize kırdırmayacaksın.
Yap ulan 20-30 milyon fiyatını, bas Türkçeyi millet bi görsün nesin ne değilsin.
"Önce 10bin imza, ardından satış ardından Türkçe"
Yok canım.
Önce Türkçe ardından fiyat indirimi ardından orjinallik.
Parayı kazanacak olan sensin.
Ben bu oyunu ingilizce de oynarım, veya ne bileyim orjinal kullanmam bana koymaz.
İngilizce bilmeyen olabilir, onlar zorlanabilir ama SI games'in bize peşkeş çekmesine değmez.
Nedir ya bu günlerce millet birbirine girdi..
Yıllardır İngilizce oynadınız, Şmidi adamlar ağzınıza bir parmak bal çaldı kendi oyuncunuza nerdeyse kesin sesinizi oturun muamelesini yapacaksınız.
Şuunu unutmayın;
İster Turksportal ister bir başkası olsun,
HEPİNİZ BURDA TÜRK OYUNCULAR İÇİN VARSINIZ.
BİZ İSTEDİĞİMİZ İÇİN, TALEP OLDUĞU İÇİN VARSINIZ.
Hizmet ettiğiniz kesim biziz.
Sizn de belirttiğiniz gibi Vieri kardeşim, Türk Fm severler için burdasınız.
"Siz Türkçe oynayın diye böyle katlanıyoruz , yoksa biz ingilizce biliyoruz, böyle de oynarız" diyebilirsiniz. Emekleriniz için her zaman minnettarız bunu unutmayın.
Ama hizmet ettiğiniz insanların çoğunun mantalitesini bilin, 90 liraya bu ülkede oyun alabilecek kesim düşük.
Nedenlerini hepiniz çok iyi biliyorsunuz zaten burda açıklamaya gerek yok.
O yüzden SI Gamese baskı kuracak, sürekli didişecek olan sizlersiniz.
BU ÜLKEYİ BU İNSANI ANLATACAKSINIZ.
Durumu belirteceksiniz.
FİYATI DÜŞÜRMEK için adamlarla boğaz boğaza geleceksiniz.
Biz onlara sizin kadar rahat ulaşamaz, sizin kadar yüksek sesle hitap edemeyiz.
Siz konuşun diye bütün sıkıntıları size iletiyoruz.
Hata varsa size, bozuk varsa size, eksikse size söylüyoruz.
Oyunculara suç bulmaktansa , nerdeyse 100 liralık altı üstü bir futbol oyunu olan Fm nin fiyatını düşürmelerini VEYA oyunu SORGUSUZ SUALSİZ TÜRKÇE YAPMALARINI GEREKTİĞİNİ firmaya söylemelisiniz.
Korsan neden kullanılıyor felan hepsini biliyoruz.
Malesef kimsede henüz "günde bir lira biriktireyim oyunu alırım rahatça "kavramı da henüz oturmadı.
Fiyat her sene yükseliyor.
Türkçe de yok.
O halde bu firma bizden ne yüzle orjinal alım istiyor?
---------------
Kusura bakmayın size patlamış gibi oldum aslında size karşı kişisel bir nefretim kinim veya herhangi bir sorunum tabi ki yok. Size denk geldi diyelim, umarım sözlerimde kırıcı olmamışımdır, herhangi bir cümleden şahsen alındıysanız şimdiden özür dilerim.
Kolay gelsin..
Bu konu herkes düşüncesini dile getirsin diye açık, yalnız bazı arkadaşlar olayın boyutunu aşıp eleştiri dozunu ayarlayamıyor ve bu yüzden destek olmak isteyen veya olan kişileride rencide ediyorlar
Şunu unutmamalıyız ki, Türkçe ekletmek, Türkiye ligleri için daha fazla ilgi gösterilmesi tamamen bizlerin talepleri doğrultusunda gerçekleşti. Yani bizler SI'a herhangi bir talepte bulunmasaydık şu anda bu konuları konuşmak yerine Turksportal Türkçe ekibine veya başka bir X kişiye, 2010 için Türkçe çalışma yapmayı planlıyor musunuz acaba soruları ile yahut niye SI Türkçe eklemiyor CM ekledi sorularıyla meşgul olacaktık.
CM bu sene oyuna Türkçe ekledi, Türkçe kullanım klavuzu ekledi ve Türkiye'ye özel bir satış stratejisi ile Türkiye'ye özel oyun çıkardı. Güzel iş yaptı. Bu tamamen bir pazarlama oyunu ve kazanır mı kazanmaz mı bizi ilgilendirmesede illaki bir çok menajerlik oyunu oynayan kişinin taktirini topladığı için umarım kazanır.
Aynı hareketi SEGA/SI ortaklığındanda beklerdik. Bundan kimse rahatsız olmaz çokta memnun kalırdık. Fakat işte firmadan firmaya değişiyor bu konular. Birisi benim ürünümün bedeli bu, değiştirmem fiyatını derken, diğeri ben bu fiyatada satar, zarar etsemde pazarda taktir toplarım diyebiliyor. O yüzden ne kadar eleştirsekte yapacak bişey yok, bizler sizlerin bu görüşlerini ve düşüncelerini toplayıp, derleyip firma yetkilileri ile paylaşacağız ki onlarda Türkiye'de kendilerine bakış açılarını bilsinler.. Tabi bu ne kadar umurlarında olur bilemeyiz.
Adamlar çok istiyorsanız Türkçe, bu şartları yerine getirmelisiniz dediler.. Şart belli.. Olur yada olmaz, bunu denemeyip, alın oyununuzu başınıza çalın mı dememizi beklerdiniz? Bu şartı yediremiyoruz diyorsanız veya SI'dan ve politikalarından nefret ediyoruz diyorsanız, size çok gaddarca olacak bu oyunu oynamayın demem mi lazım ? Yoksa SI'ın politikaları neden böyle diye kendimize sorup, hatayı kendi ülkemizde mi aramamız lazım? Ekonomimiz neden böyle dememiz mi lazım? Neden çok para kazanamıyoruz bir İngiliz gibi ve bir oyuna bu kadar para veremiyoruz mu demem lazım? Yada SI'ın politikasını kavga gürültü yapmadan nasıl değiştiririz?
Eğer kampanya tutarsa, bu bir sonraki sene bunu değiştirmenin en güzel yollarından birisi. Korsan kullanım yüzünden kötü bir izlemin bıraktığımız insanlarda güven kazanmak. SI'a; "bak senin rakamlarına göre ülkemde 200bin oynayan kişiden %7 bile olsa korsan kullanmak yerine orijinal kullanmayı tercih etti ve zor imkanlarlada olsa orijinal aldık, sözümüzü tuttuk... Verdiğin söz Türkçe eklettirmekti bunu yaptın... Bu sene satışlarını dahada arttırmak ve para kazanmak istiyorsan bu oyunu Türkiye'ye özel çıkart.. Fiyatı şu lira olsun... Sende kazan, FMcilerde kazansın" diyebiliriz..
Kampanyaya imzamı attım bu yıl orjinal alıcam Türkçe sözü verildiği için.Umarım 10 bin satar oyun bizde Türkçe'yi oynarız artık.
Ama bazı sorularım olacak
2011 içinde böyle bir kota olacak mı mesela 10 bini bul yıl aldık diyelim 2011 de sattı 3 bin ne olur durum ?
Bi diğer sorum ise alınan orj oyun sayısını biz takip edebilecekmiyiz.Sadece Si mi bilecek bu sayıyı.
Eğer öyleyse nasıl güvenebiliriz rakamların doğru olup olmadığına
sadece verilen bir söz müdür bu işin tahatüdü ?
Bir kaç önceki mesajımda bu konuyu dile getirmiştim esasta, fiyat mevzusu tamamen SI/SEGA ve ARAL'ın aralarında yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak ayarlanıyor.
2011 için bilmiyoruz. Sports Interactive suan için satış rakamları 10bini bulduğu anda Türkçe FM'yi çıkartırız, 10bin imza toplarsanızda Türkiye Ligini çıkacak olan demoda test edebilirsiniz sözünü veriyor. Satış rakamlarını ise net olarak paylaşmıyorlar. Tabi bu konuda verilen bir söz olduğu için bizi bilgilendirmeleri gerekli.
10bin imza satışa ne zaman dönüşür orası muamma ve bilemeyiz. Oyun fiyatları mağazalarda 90 TL ve herkesin bu parayı Türkiye şartlarında vermesini beklememiz çok zor. Şu an için görünen yurt dışı üzerinden (45 TL gibi) oyuna olan talep.. Oyun çıktıktan sonrada STEAM üzerinden alımlar olabilir.
1 Kasım tarihinde Turksportal olarak Türkçe yama çıkartmayı planlıyorduk fakat bu gelişmelerle bu planlarımızı ertelemek durumunda kaldık.
İki tarafta verdiği sözlere göre hareket ediyor.. Onlar bizim topladığımız kayıtlara güveniyor, bizde onların yaptığı satış rakamlarına.. Burada yersiz imza atanlar bu çalışmayı baltalamaktan öte gitmeyeceği için açıkçası sözümüz senedimiz oluyor üstelik internet ortamında :)
Ek olarak konular hep aynı çizgiden dönüp dolaşıp aynı yere (firma, fiyat politikası ve korsan kullanım) geldiği için bundan sonra bir fikir veya yapıcı çözüm önerisi olmadığı sürece cevaplarımız azalacaktır.
Korsan yazılım kullanımlarını öven mesajlarda silinecektir.
Cok basit.
Su anda Turkiye'de satilan miktar Turkiye'ye yaptiklari yatirimi karsilamiyor.
Ne yatirim mi yapiyorlar? Turkiye liginin oyunda olmasi, lig kurallarinin kodlanmasi, test edilmesi, verilerin toplanmasi hep onlara bir maliyet. Tabii isin kolayi da var. Turkiye ligini cikartirsin oyundan, Turklerle hic ugrasmazsin olur biter. Ingiltere liginin bilmem kac seviyesi bosuna mi eklendi? Neden eklediler? Tabii ki Ingiltere'de bu oyunu alan ve bu alt ligleri oynayan bir suru kisi oldugu icin. Ayni zamanda bir cok kisi Misir ligini de istiyor yillardir. Ama alici yoksa, lig de yok.
Onlar da istiyor TFF'den, kuluplerden lisans almayi, kulup logolari, oyuncu resimlerini eklemeyi, Turkce'yi oyuna eklemeyi ve bu sayede satislari arttirmayi. Ama gorunurde daha cok satis yok. Riski almislar bir defa Turkiye ligini ekleyerek ve kazigi yemisler. Satislar nal topluyor. Bir dahaki yatirimlarindan once yogurdu ufleyerek yemeleri dogal degil mi? Tabii bir de bu piyasaya giren diger sirketlerin yedigi kaziklar var.
Bunlari soyleyince gururunuz mu kiriliyor? Moraliniz mi bozuluyor? Dilenciye sadaka verir gibi Turkce eklenmesini yediremiyormusunuz? Kusura bakmayin ama bunun ayibini SI'da aramak, kirmizi kartlik hareket yapip sonra hakeme sari kart gosterdigi icin itiraz etmekten baska bir sey degildir.
Adamlar Turkiye'den zarar etmelerine ragmen 10 yildir Turkiye ligini tasiyor ve diyorsunuz ki SI risk alsin. Neden alsin yahu? Bir mantikli neden gosterin bana. Bu sefer degisti mi Turkler? Bu sefer soz mu? Satin alacaklar mi?
Eh imza atmak da o sozu vermek ile esdeger.
90 lira fazla mi?
Peki 60 liradan verelim.
O da mi olmadi?
43 liradan verelim?
Olmadi, olmadi, olmadi.
Eh fiyatlar size uymuyorsa, o zaman umariz ki oyunu Turkiye'de oynayan 200 bin kisinin icinden fiyatlari uygun bulan 10 bin kisi cikar. Bu siz veya Ahmet veya Mehmet veya Mustafa olmak zorunda degil. Ama bir Sinan vardir belki alacak, veya bir Orhan.
Sizin yazdiklariniz, eminim ki bu oyuna zaten 43 TL veya 60 TL veya 90 TL veremyecek kisilerin yararina degil. Onlar zaten veremeyeceklerini bilerek ona gore davranirlar. Bu parayi verebilecek ancak ne gerek var, zaten bedavaya korsan olarak kullanirim diyen kisi sayisi cok olsun istiyorsaniz, zaten yazdiklariniz cok yerinde. Nasil olsa birileri herhangi bir karsilik beklemeden Turkce yama cikartiyor. Degil mi ama? 43 veya 60 veya 90 TL'yi veremeyenlere de bir yardimi dokunur belki Turkce eklenmesinin. Yani bu parayi verebilecek refahta olanlarin, bu parayi veremeyecek olanlara bir yardimi dokunur.
Ama tabii herkez kendi acisindan bakmayi seviyor olaylara.
Hep biz hakliyiz ama SI haksiz. Su yapiyor da bu neden yapmiyor. Crysis soyle yapmis ama XYZ yapmamis. Oyle bir ballandira ballandira anlatiliyor ki sanki Turkce oyun cikartmayan tek sirket SI. SI'i korumak icin soylemiyorum bunlari. Aksine gercekleri sizin yuzunuze soyluyorum ki masallar dunyasinda yasamayin.
Bugun ben SI'in yerinde olsam, Turkce'yi eklemek yerine oyuna Yunanca'yi eklerim. Yunanistan'da duzenli ve Turkiye'den yuksek sayida satis var. Hem de bir kac yuz degil, bir kac bin adet fazla satis var. Turkiye'ye harcayacagim zamani ve parayi, Yunanistan'a harcarim daha iyi. Ne de olsa yatirimimin karsiligini alma konusunda Yunanistan daha guvenli bir yer. O zaman neden Turkiye ile zaman ve belki de para kaybedeyim? Sonucta elimdeki tek secenek Turkiye degil. Turkceyi eklemek isteyen de ben degilim. Eklememi isteyen Turkler ne de olsa.
Yani hem benden hic planimda olmayan bir sey isteniyor, hem de bunun maliyetini benim karsilamam isteniyor. Mesela bu bana telefon edip, "Abi beni Istanbul'dan Ankara'ya kadar gotururmusun" deyip sonra benzin parasini bana odetmeye benziyor. Hadi kardesime, agabeyime, can ciger dostuma yaparim. Ya peki arabam parkta oldugu zamanlarda benzin depomdan surekli yuruten tanimadigim birisi icin yaparmiyim? Neden yapayim ki?
Kâr marjı, kargolama ve mağaza raf ücreti vs. arttırır.
Aral ile görüşün ama daha fazla ödeme olması hiç mantıklı değil.
Bütün distribitörler tüm ürün gruplarında aynı maddi değer üzerinden satın alırlar.Sattıklarından rebate kazanır ve bir çok ekstra gelir elde ederler.
Yorum yapmadan önce disti kanalı nasıl işler onu öğrenmelisiniz.Ben nasıl mı biliyorum, daha önce çok büyük bir distribitörde çalıştığım için.
bişey sorucam bu 43 lıralık oyunu netten sipariş verdigimiz yer güvenlimi bide türkiyeden alınmıs nasıl gosterıcez yanı 10 bın kısıden bırı gıbı
Hala birçok şey yazıyoruz, çiziyoruz. Ancak hala bir noktaya gelemiyoruz. Sorunları sıralayalım o zaman,
- Aral'ın oyunu pahalı fiyata satması (45TL'ye satan firma kâr etmiyor mu?) birçok alternatifler vardır, sizde alternatiflerden alınız, almaya gönlü olan alır zaten. Ben, kendim orjinal aldığım için bu konularda bazı söz haklarım olduğunu düşünüyorum. Orjinal alınmasını sonuna kadar destekliyorum. Burada kimsenin alım gücünü tartışmıyoruz zaten ancak alabilen alır, alamayan alamaz, alamayanlar içinde alternatifler üretilebilir mümkündür.
- SI tarafından yerine getirilmesi istenen bir imza ve satış konusu, adamları imza kısmı aslında bağlamaz, neden bağlasın ki? Adam satışa bakar, bakalım kaç kişi aldı diye, banane imzadan der. Ki aslında öyle de yapmaktadır. Sonuçta SEGA/SI oyunu peşin olarak satıyor değil mi, yani parayı önceden alıyor zaten dağıtımcılardan, dağıtımcılarda kendi kâr marjlarını üstüne ekleyerek oyunu satışa sunuyorlar. Burada SEGA/SI'ye zaten söylenecek bir şey yok, onlar olay ile bağlantısız durumdalar, olayın dağıtımcı kısmında bazı ilginçlikler var. Bunların açıklamaları nasıldır, neler denebilir, bunu sizlere bırakıyorum?
- Gelelim Türkçe FM meselesine, daha önce 1 Kasım'da çıkacak denmişti, ertelenmiştir bu gelişmelerden sonra, katılıyorum ertelenmesi daha iyi olmuş. Ancak konunun başlarına bakarsak çıkarılacak Türkçe FM ile ilgili muğlakta kalan bazı noktalar var. Bu konudaki birinci ağızlar çelişkili açıklamalarda bulunuyor. Bu da insanlarda temkinli davranmaya sebebiyet veriyor. (İsteyenler bakabilir ön sayfalara, neler yazıldığı sonra neler dendiği görülmektedir.)
- 200.000 bin korsan kullanıcıyı gören sistem neden bir yaptırımda bulunmuyor madem diyerek tekrar aynı yöne dönüş yapalım. Bunu gören firma neden yaptırım yapmasın ki, sonrada bizlere sizde çok korsan kullanan var o nedenle Türkçe için bir yatırım yapmıyoruz gibi ya da yapacağız ancak şunları yerine getirin gibi şeyler sunuyor. Sonuçta sistem önlerinde, isterse bloklayabilir. İsterse o insanlara o oyunu oynatmayadabilir. Yeter ki istesin, ancak görüyorum ki, onlarda bu durumdan hoşnutlar.
- Turksportal burada sadece aracı konumdadır, ve belki de bu durumda en çok laf söylenen birim konumundadır. Çünkü diğer birimlere laf söylemeye kalkarsanız, bir cevap alamıyorsunuz. (Aral örneğinde görüldüğü gibi.) Turksportal'da ise herkese karşı eşit seviyede olduğumuzdan bu cevapları alabiliyorsunuz. Ancak kabul etmeliyiz ki burada eleştirirken kantarı topuzu bazen kaçıyor. Bununda nedeni açıklanmamış ve hala açıklanmamakta olan noktalardır. Sonuçta açıklanması gereken bir şeyler var ancak kimse bir şey söylemiyor. Bu noktalar neden açıklanmıyor?
- Satış rakamları, pazarlama politikaları, sözleşmeler vs. neredeyse her şeyi konuştuk. Buralarda SEGA/SI'nin hataları çoktur. Bunları savunmaya çalışanları anlayamıyorum. Sonuçta firma bizlerle muhâtab dahi olmuyor. Burada zarar ettikleri ile ilgili noktalar söyleniyor, ancak neden zarar etsin ki? Parayı iş başında almıyor mu dağıtımcıdan? Burada zarar edecek birileri varsa bu dağıtımcıdır. Ancak onlarda bu durumdan memnunlar ki bir şeyler söylemiyorlar.
Gelelim son noktaya, kampanyaya imzamı atmadım ancak oyunu satın aldım. Ben oyunu Türkçe yamasızda rahatça oynayabiliyorum. Oynayamayan arkadaşlar olduğu doğrudur. Ve sayıca çokturlar, onlar için güzel bir kampanya oluyor. Ancak şöyle bir şey var, kampanya metninde bazı anlaşılmayan ya da anlatılamayan noktalar var. Ayrıca fiyatlar kısmında belirtilen fiyat rakamlarına göre oyunu alacak kişiler neden Aral'dan alsınlar ki? Ve eğer başka yerlerden alacaklarsa (Yurtdışını kastediyorum.) bu Aral'ı baltalamak olmaz mı? Aral'ın bu kampanya karşısındaki tutumu nedir? Destekliyorlar mı yoksa bunun bir zaman kaybı olacağını mı söylüyorlar?
Sorularım, söylemek istediklerim bunlardır. Okuyanlara ve cevaplayanlara teşekkür ederim.
Kampanyanın başarılı olması hepimizin işine gelir, bunca yazdığımdan sonra buna karşıymışım gibi bir şey çıkaran olursa bu çok saçma olur.
Arkadaşlar ben ilk kez yorum yapıyorum bu forumda ve ne SI tanırım ne Aral ama sorun tamamen bizde.Bazı arkadaşlar müşteri her zaman haklıdır gibisinden şeyler söylemiş SI in derdide bu müşteri nerde?Önce ortada bir müşteri olması lazım haklı olabilmesi için olay tamamen bu.Ortada ne müşteri var nede haklı olduğu bir konu bu satışlarla...
SEGA/SI ile ilişkili olay, sonuç olarak satış oranlarını arttırmak istiyorlar, Türkiye'de ki rakamları bilmiyorum ama ithalatçı firma (ARAL) parti parti oyunu ülkemize getiriyor, bu partilerin oranlarını bilmediğimiz gibi SEGA/SI'yı tatmin etmeyecek kadar düşük olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle fiyatlarda esneklik olmayabilir.
Koskoca web sayfası hazırladık, ne isteniyor, ne yapılması gerekiyor prada yazanlar çok net, forumdaki mesajlar kampanya netleşmediğinde ve web sitesi açılmadığında atılmış tam olarak anlaşılmayan bazı durumlar vardı ve orada kalmış olabilir.
Böyle bir hakka sahip değiller ve her bir korsan için uğraşacak vakit yerine oyundaki hataları çözmeye harcamaları daha yararlı olacaktır :) Hem öyle birşey yapsalarda korsan sektörü onada bir çözüm bulur merak etme
Merak ettiğin ve açıklamadığımız ne var ki?
Parayı nasıl aldığını bilmiyoruz, perpetua esasta üst mesajında çok iyi açıklamış.. Dağıtıcı konusunda da aynı şekilde kapalı kutu ama zannediyorum ki onlarda bu durumdan hoşnut değiller..
Biz oyunu insanlar nerelerden bulabilirler, ne kadar fiyat aralığında alternatifleriyle olsun diye belirtiyoruz, artık ARAL GAME'den mi gidip alır, D&R'dan mı BİMEKS'ten mi veya STEAM mi yurt dışı mı işin satış kısmı bizi bağlamıyor..
Sitede açıklanmayan da açıklanmasını istediğiniz ne ki ?
Konu çok açık ve net
- 10bin imza atılırsa ilk defa oyunun demosu ile birlikte quickstart şeklinde Türkiye Ligini test edeceksiniz
- Türkiye satışları 10bin rakamını buluncada Türkçe dil seçeneği ücretsiz olarak orijinal oyun sahipleri için STEAM üzerinden downloada açılacak ve bundan sonraki oyunlardada dil desteği olacak.
: )) bu da farklı bir bakış açısı..
Arkadaşlar inatla oyunun 90 lira oldugunu idaa ediyor yine inatla 5 kişi birleşip alınabilecegisini neden görmezden geliyor anlıyamıyorum.
Korsan kullanımda kafaya oynuyoruz :) adamların yaptığı terbiyesizlik, dilenciye sadaka vermek oluyor :)
Crysisin çok sattığını düşünüyoruz, evet binin üzerinden doğru dürüst oyun satmayan bir ülkede çoktur tabi, milyonun üstünde satan, döneminen iyi grafikli ful türkçe destekleyen bir oyun için ne yazık ki utanıyorum diğer firmaların dikkatini çekme şansımız vardı ama başaramadık.Cm yi bende aldim 3 eurodan aldım galiba.
Oyunu türkçe yapma öyle maliyetli bir iş değil dublajda yok bunda üstelik fiyati da istese sega vs. istese düşürür ama neden yapsın ki belki şimdi bir sebep verebiliriz.