Onların görüntülerdeki bahsi geçen paraların makbuzu olduğu nereden biliniyor peki ?
Printable View
Evet, o da var; 5 senede bozulur, 15 senede anca düzelir.Quote:
Originally Posted by Suicider
İngilizler bu bahsedileni yaparken bir ülkeden Avrupa'ya maksimum 3 takım gidiyordu. Sayı sabitti. Ülke puanının seribaşı olmak ya da olmamak dışında pek bir anlamı yoktu.
Bahsettiğin Etik Kurulu'na gönderilenler nelerdi? Zira o dönem gizlilik kararı vardı. Kimler, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bunlar da önemli. Siz bir delil gördünüz mü? Ortada sadece konuşma kayıtlarının metne dökülmüş halleri var. Bunların asılları önemli olan. Konuşmaların öncesi, sonrası da önemli. Bir konuşmanın bir kısmını alıp, "burada bu denilmek istendi" diyerek kişileri suçlamak ne kadar doğru? Bu delillerin ortaya çıkmasını bekliyorum. Aziz Yıldırım Galatasaray-Sturm Graz maçında şike var demedi. Şike yapsak, skoru bulduktan sonra böyle top çevirirdik dedi. Bizim maçlarımız 90+ dakikalarda döndü, direkten dönüp dışarı çıkan toplar falan. Amiyane tabirle şike olduğu iddia edilen maçlar 3 buçuk attığımız maçlar. İsterse milyonlarca sayfa iddianame yazılsın. Ne kadar çok olduğu suçluluk ve suç için yeterli değil. Son sözlerine girmiyorum bile. Seviyesiz olmuş.
Görüntülerdekilerin para olduğu nereden biliniyor peki?
Davayı beklemiyor ki zaten adamlar kendi savunma alıyor daha yeni haber Aziz Yıldırım'ın savunmayı sözlü vereceğiydi PFDK'ya.4 kişilik oluşum,rapor,Fenerbahçe suçlu bulunduya hiç girmiyorum bile.
Gene dediğim gibi Fenerbahçe bir an önce zarar görsün zihniyetindeki kişiler sana yanlış anlatmış olayı.Tapeler,deliller yalan,GS-Sturm Graz maçında şike var sözlerinden anladığım kadarıyla.Suç sende değil aslında ama.
Son sözümün farkindayim degistirdim özür dilerim.
FB-Trabzon macinda Selcuk 2-2 yapinca FB'li oyuncular topu Volkan'a geri oynadi ya?
Neyse konu amacinda sapacak. Su anda TFF'nin elinde yeterli delil var neden kimse cikip bisey diyemiyor ya da Uefa niye bu kadar acele ettiriyor bu adamlar bilmiyolar mi kurallari ?
Hala Görüntülerde falan para yok deniyor ya ben size bisey demiyorum. Gerek yok artik tartismaya bu kadar kör olmussunuz.
Iddianame ortada polis etik kuruluna bi ton belge bilgi vs yolladi daha ne olacak. Yani herseyi gectim benim icin RTE'nin kurumlar degil kisiler yargilanmali sözü sikenin tescilidir onu da gectim kimseye ceza vermeyelim avrupaya gitmeye gerek yok demek sucun oldugunu kabul etmek demek.
Peki FB'li arkadaslarin bu kararlara yorumunu merak ediyorum avrupaya gitmemek demek ne anlama geliyor ?
İtalya davayı hızlı bir şekilde sonuçlandırdı ve ceza alan takımları Avrupa'ya göndermedi (Bir Milan istisnası var, o ayrı mevzu). Biz, "bizimkilerin şike yaptığı mahkeme tarafından tescil edilse bile küme düşürmeyelim" diyoruz. "Yok olmaz derseniz, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyiz" diye ekliyoruz.
Daha önceki sayfalarda kendi yorumumu yaptım. Herkesin farklı görüşü olabilir. Savunan da çıkabilir. Kimsenin görüşünü genelleyip, Fenerbahçelilerin görüşü diyemezsiniz.
İddianame, adı üstünde iddianame. Her davada iddianame vardır. Yargılanıp beraat edenler için de iddianameler sunuldu mahkemelere. Etik kuruluna gönderilenleri polis değil savcı gönderdi, hangi kritere göre seçip de gönderdi? Bir açıklama ile insanların suçlanması kadar saçma birşey olabilir mi? Öyle dedi, o zaman kesin var demek nasıl bir mantık aklım almıyor.
İşte senin gördüğün bir torba. İçinde para olduğundan nasıl emin olabiliyorsun. İçinde para vardır bunun diyip tahminle mi suçlayacaksınız insanları? Madem para olduğundan şüpheleniliyor neden suçüstü yapılmıyor da böyle muallak bir tahmini iddia ile insanlar suçlanıyor?
O torbaların içlerinde ne olduğunu sadece o an orada bulunan kişiler biliyor gerçekten. O kişiler de zaten şuan yargı sürecindeler fakat söylediklerini yani o torbaların içlerinde para olmadığını kanıtlayabilmiş değiller hala. Bizim söylediğimiz bu.
Sizin savunduğunuz şey ise o torbaların içlerinde para olduğu kanıtlanamadı, yani para yok. İkisi çok farklı şeyler. Şuan savunma durumunda olan taraf bahsi geçen kişiler ve kendi iddialarını kanıtlamak zorundalar. Polisin teknik takibi sonucu böyle bir görüntü var ve bu görüntünün doğru olmadığını sanıklar kanıtlamak zorunda. Mahkemenin ispatlama gibi bir zorunluluğu yok.
Benim bildiğim de iddia makamı suçu kanıtlamak zorunda. Mahkemenin değil, savcının kanıtlaması gerekir o torbalarda para olduğunu. O kişiler para değil diyorsa ve iddia makamının para olduğunu kanıtlayacak delili yoksa, o torbalarda para yok demektir. Hukuk bilgisi daha iyi olan arkadaşlar bilir daha doğrusunu, bizi de aydınlatırlar umarım.
şu deliller var diyen arkadaş delilleri açıklasada bizde öğrensek
peki sana tapelerdeki bütün paraların nerelere harcandığının makbuzlarıyla belgelendirildiğini söylesem ?
bide o sivastaki malum çanta o da vali ve sivas komutanı heralde tam bilmiyorum o çantanın içinde biletler vardı diye açıkladı
ibonun poşetindekinin içindekini para olduğunu nerden biliyosunuz ?
Beyler sağda solda yazanlara inanıp kendi fikriniz gibi savunmayın, biraz araştırın.
İddia makamının verdiği iddianame (sana bana göre sonsuz saçma olabilir) mahkeme tarafından kabul edilmişse savcı iddia ettiği suçlamayı delillendirmiş demektir. (İddianame kabul edilmeseydi delil niteliği taşımadığı için geri gönderilecek ve tekrar hazırlanması istenecekti.) Yani savcı bu iddianame kabul edildikten sonra ispat etmek zorunda değil. Fenerbahçe'li yöneticiler bu süreçten sonra kendilerini aklamak durumundalar. Geçen gün yine bunun iddiası yapılıyordu gerekli maddeyi koymuştum. Yani artık suçlayan ispatlamak zorundadır anlayışını rafa kaldırın.
Buna ek olarak Başbakan böyle bir cümle ettiyse suçlanan takımların böyle bir iş yaptıkları anlamı çıkıyor. Başbakan'a nasıl emin oluyorsun diye kimse sormuyor mu?
savcı ne derse doğrudur. ondan daha iyi bilemeyiz ya.
Aziz Yıldırım'ın tutuklu kalmasının sebebi olarak delilleri karartma ihtimali mi gösteriliyor?
Bir de konuyu saptırmayın lütfen. "Bir tek ben mi şike yaptım,sadece ben içerdeyim" demiş Aziz Yıldırım. Benim bildiğim kadarıyla çıkanların çogu tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.Yani ceza evinden çıkanlar aklanmış falan değiller. Fakat siz hala "bu bir oyundur,Aziz Yıldırım'ı bitirme planıdır" diyorsunuz. Burak çok önemli bir noktaya temaz etmiş fakat Fenerbahçe'li arkadaşlar yine kendi yorumlarını katıp istedikleri yöne çekmişler konuyu. Ortada ispat gerektiren bir mahkeme yok şu anda. Aksine delillerle sunulan ve kabul gören bir iddaaname'yi çürütmek zorunda olan bir savunma tarafı var. Yani mahkeme zaten savcının sunmuş oldugu delilleri yeterli görerek iddaanameyi kabul etmiş ve sanıklara savunma kısmına geçmiş davada. Bence konuyu "o poşetin içinde para olduğu ne belli" gibi basti bir soruyla sınırlandırmayın. Yani bahsi geçen kulüpler ,yöneticiler ve sporcular işin sonunda adli yargıdan ceza alabilirler. Şu anda dışarı çıktılar diye aklandılar gibi yorumlamamak lazım.
aziz yıldırımın dediği hepimiz şikeden yargılanıyorsak onlar dışarda ben neden içerdeyim delil sabit değilmi sabit delil nasıl karartılır zaten tapelerden başka delilde yok
tutuklu kalma sebebi delilleri karartma
Aziz yıldırımın süper güçlerimi var ? adelet herkese adelettir
Aziz Yıldırım'ın içeride olma sebebi örgüt üyeliği ihtimali. yoksa şike olsa 1-3 yıl arası ceza olduğu için tutuksuz yargılanma oluyor zaten 8-9 ay oldu.
örgüt olsaydı diğer örgüt üyeleride salınmazdı örgütlü suçlarda tahliye yok