çıkmaları iyi olmuş. Aziz Yıldırım Yasa Değişikliği !!
Printable View
Fenerbahçe aleyhine bir şey çıktığı anda buraları dolduran rakip takım taraftarları en basiti Samet Güzel olayındaki etik dışılığı,vicdansızlığı görmezden geliyorlar sessizce fenerbahçe aleyhinde çıkacak yeni şeyleri bekliyorlarya, gurur duyuyorum her ne olursa olsun sadece Fenerbahçe'li olmaktan.
Bu adamlar tahliye edildi delil karartamayacakları için bu saaten sonra tutuksuz yargılanıcaklar ama bişeyde olmaz şu an tahliye oldularsa bu saaten sonra şimdi olay içerdekilerle Aziz Yıldırım'ın şike harici başka suçlarıda vardır belki bilemem ama şu dakikadan sonra şu soruyu soruyo insan ;
Fenerbahçe hangi futbolcuyla,hakemle,antrenörle şike yaptı veya bulaştı ?
Bence süreci iyi takip etmediğin için ve samimiyetimizden ötürü ben sana insaf diyorum. :)
Yasa daha kabul edilmedi. Resmi gazetede yayınlanmadı. Yasa ile bu tahliyeleri nasıl bir araya getirdin, nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım. Çünkü alakası bulunmuyor. Yasa resmi gazete çıktıysa ve ben kaçırdıysam orası ayrı.
İnsanların eleştirdiği noktayı hep tersten anlamakta ısrar ediyoruz. Yasanın 1-3 yıla indirilmesi nedeniyle kişilere özel yasa olması eleştiriliyordu. 6 ay içinde sırf bu olaylar patlak verdi diye değiştirilmesi eleştiriliyordu. Bu yasanın çıktığında cezalar ağır denildiğinde ses etmeyen bunca kişinin şimdi cıngar çıkarması eleştiriliyordu. Bu kısımları da malesef kaçırmışsın. İnsaf 2 oldu. Yasa çıkınca içerdekiler tutuksuz yargılanacak kısmı olayın sadece farklı bir boyutuydu. Önemli kısmı değildi. Tutuksuz yargılanmak ile şayet suçluysan beraat etmek arasında çok fark vardır.
Bu nedenle inen süreye ve taban cezaya karşı bir isyan var. 1 yıl demenin ne anlama geldiğini biliyoruz. Paraya çevrilemez, katlanır, şöyle olur böyle olur deniyor. Yasada bunlar var mı bilmiyorum. Böyle noktalar varsa malesef bunlarda işte bu tepki koyan kişilerin sayesinde olmuştur.
Daha değişmemiş bir yasayı gerekçe olarak gösteriyorlarsa bu mahkemenin sorunudur. Referanduma giderse bu kişiler tekrar içeri mi alınacak.
Şimdi orada anlattığım şeylerin sonunda yasanın durumu ile ilgilide birşey belirttim. Asıl dikkat çekmek istediğim kısım 2. paragraf ve devamıdır. Burada veya herhangi bir platformda hani Aziz Yıldırım yasasıydı diye söylenebilmesi için insanların bu yasa değişirse Aziz Yıldırım tutuksuz yargılanacak demeleri gerekirdi.
Kim olursa olsun bu değişen yasa şikenin önünü açmıştır. Tekrar incelenmesini isteyen Cumhurbaşkan'ına karşı dalga geçer gibi tekrar aynı yasayı gönderirsen umarım o da uğraştırır ve referanduma götürür. Yine ekliyorum. Kabul ettiyse ve yayınlandıysa ben kaçırmışım.
Geçirdik tabii ki. Sen kendinden pay biç bir kere. Aziz Yıldırım ve yöneticileriniz cezaevine ilk girdiklerinde çok sıkıntılı gergin günler yaşamadınız mı ve şu anda bile hâlâ yaşamıyor musunuz? Teknik direktörümüzden olduk, en iyi en iş bitirici yöneticimizden olduk. Tam 5 ayımız heba oldu, o insanlar da 5 ay boyunca içerde kimbilir ne sıkıntılar yaşadı her türlü konuda. Yani bu yorumu bir FB'linin yapması çok ilginç geldi bana.!
Şimdi salıverildiler ise içeride kaldıkları süre için devlet pardon diyecek sanırım. :)
Dün Pardon filmini çekmeye başladılar zaten. Telegol'de İbrahim Akın'ın avukatı müvekkilinin oyuna getirildiğini ve yapmadığı şeyleri yapmış gibi imzaladığını söyledi. Serhat Ulueren'de baskı sonucu bile olsa bu kadar olay o an nasıl aklına geldi diyince Pardon filmindeki sahneler gözümün önüne geldi.
Filmde Ali Çatalbaş olayı anlattırken olmayan yerleri de kendisi ekliyordu. Taksicinin alnına çizik, kahveye molotof felan. :n:
Bir seyler atlanmis. Cumhurbaşkanı yasa degskligni referanduma götüremez sadece anyasa degisikligini goturebilir. Anyasa mahkemesine de goturemez. Çünkü; sadece sekle aykırılıktan goturebilir. Burada da öyle bir durum yok.
Ayrıca; yasama ve yürütme farklı düşünüyor olabilir. Aynen yollamak saçma değil; bu gayet hakkı yasamanın. Ayrıca; bu ilk defa olmuyor. Yasama ve yürütme zıt görüşlü olduğu dönemlerde bu hep olmuştur. Aynen yollama demek yanlış bana göre...
Ek olarak; tüm okuduğum haber sitelerinde gerekçe olarak değişen yasadan dolayı deniyor..
TFF'nin etik raporu açıklandı. BEŞİKTAŞ JK, herhangi bir şike ve benzeri olaya karışmamıştır.
Bu arada, Serdal Adalı çok kilo vermiş bee. :( O bile neler yaşadığının en güzel kanıtı.
Konu içerisinde bulunabilir, belki kızanlar olabilir ama şöyle demiştim, bu işte şike teşvik bir şekilde kapatılacak, Aziz Yıldırım suç örgütü kurmaktan ceza alacak ve Fenerbahçe'den uzaklaştırılacak, puan silme cezasıyla takımlar geçiştirilecek. Aziz Yıldırım istifa eder diye bekliyorlardı, hatta iyi niyet göstergesi için etmeli gibi yönlendirme yapanlar vardı ama Aziz Yıldırım ben kendime güveniyorum, etmeyeceğim dediğinde, tüm camia birleştiğinde saçmalıklar da ard arda geldi çünkü bu planlanmamıştı.
Fenerbahçe hariç ki şikeyi ispatladığını iddia ediyor savcı, diğer takımlar ve suçlulular muhtemelen kurtulacak. Dava uzun yıllar sürerse, bu geçen süreçte dava sonucu Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşmesi gerekeceğinden ve örneğin 5 sene dava süren süreçte Fenerbahçe 3 şampiyonluk kazanmış olsa, o 5 seneyi iptal edebilecek bir karar veremezler ve dediğin gibi düşme olmadan puan silme şeklinde geçiştirirler.
Tahliye olanlar cumhurbaşkanının yasayı onaylamak zorunda olduğunu bilen mahkemenin değişen yasaya göre diye açıklamasıyla dışarı çıktılar. Yasa değişmeseydi dava başladığında çıkabilirlerdi ancak.
Sadece 3 Beşiktaş'lı tahliye oldu diğer tahliye olanlar başka takımların isimleri.Quote:
Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Kulübü Görevlisi Ahmet Ateş, Eskişehirspor'un eski menajeri Ümit Karan, Sivasspor'un eski kalecisi Korcan Çelikay, İBB'nin eski futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın ile Eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut tahliye edildi.
Ayrıca Sedat Peker bu şike olaylarından içeri girmedii içeri giren isim Olgun Peker'dir.
Benim için sürpriz bir durum oldu, çünkü hiç kimse değil sadece 1 adamın dışarı çıkması şuan kafamda beyin fırtınası yapmama sebep :D
O kişi de İbrahim Akın.
Çünkü şu koca iddianame'de elle tutulur gözle görülür en büyük KANIT kendisi, savcılık sorgusunda yapılan suçlamaları kabul eden tek kişi. Haliyle elde ki en sağlam delinin serbest bırakılması benim için sürpriz oldu. Tabi bu kişiler nasıl içeri alındığında "suçlu" olmadıkları gibi şuan serbest bırakıldıkları için "suçsuzlar" anlamına da gelmez dava onlar için devam ediyor.
Bakalım daha neler görecez ?
Tayfur hoca çıktığına göre Carvalhal gidecek herhalde geçiçi olarak gelmişti
Carvalhal yardımcılık yapmayacak mıydı?
Zaten Carvalhal yardımcıydı, Tayfur geri döndüğü anda Carvalhal yardımcılığa devam eder ancak Tayfur hocanın önce biraz toparlanması lazım.
Bence Tayfur Havutçu en erken 20. haftaya falan takımın başına geçer.Çok yıprandılar içeride.Lafım yanlış anlaşılmasın içeride olan ''herkes'' çok yıprandı,yıpranıyor.
Aylardir sike yapmadik diyen Nihat Özdemir simdi neden küme düsme kaldirilsin falan diyor ki ilginc
Bu süreçte yaşananlar çok mu normaldi de bu ilginç geldi :)
Demek ki her habere itibar etmemek gerekiyormuş..Quote:
ENVERACAR EviLDead
@OmerTemelli tff disiplin talimatının 58.maddesinin değişmesine onay vermeyın lutfen.
@OmerTemelli Omer Temelli
@ENVERACAR bizim oyle bir talebimiz yok
Haberi yapan zaten İsmail Er.