Bence süreci iyi takip etmediğin için ve samimiyetimizden ötürü ben sana insaf diyorum.
Yasa daha kabul edilmedi. Resmi gazetede yayınlanmadı. Yasa ile bu tahliyeleri nasıl bir araya getirdin, nasıl bir bağlantı kurdun anlayamadım. Çünkü alakası bulunmuyor. Yasa resmi gazete çıktıysa ve ben kaçırdıysam orası ayrı.
İnsanların eleştirdiği noktayı hep tersten anlamakta ısrar ediyoruz. Yasanın 1-3 yıla indirilmesi nedeniyle kişilere özel yasa olması eleştiriliyordu. 6 ay içinde sırf bu olaylar patlak verdi diye değiştirilmesi eleştiriliyordu. Bu yasanın çıktığında cezalar ağır denildiğinde ses etmeyen bunca kişinin şimdi cıngar çıkarması eleştiriliyordu. Bu kısımları da malesef kaçırmışsın. İnsaf 2 oldu. Yasa çıkınca içerdekiler tutuksuz yargılanacak kısmı olayın sadece farklı bir boyutuydu. Önemli kısmı değildi. Tutuksuz yargılanmak ile şayet suçluysan beraat etmek arasında çok fark vardır.
Bu nedenle inen süreye ve taban cezaya karşı bir isyan var. 1 yıl demenin ne anlama geldiğini biliyoruz. Paraya çevrilemez, katlanır, şöyle olur böyle olur deniyor. Yasada bunlar var mı bilmiyorum. Böyle noktalar varsa malesef bunlarda işte bu tepki koyan kişilerin sayesinde olmuştur.