Alex kendisi dedi "Aykut Kocaman en baştan beri bana takıntılıydı" diye. Son basın toplantısında uzun uzun açıkladı Aykut Kocaman'ın insanlığını. Eğer yalan söylemiyorsa insan olarakta kötüleşmiş demekki.
Printable View
Aykut kocaman ve ego kelimelerinin yan yana kullanılması bile hata. Adama vurmadiginiz yer kalmadı , valla helal olsun :) buyuk basarı .
aykut kocaman ın ben artık iyi bir insan olduğuna inanmıyorum
futbolculuğuna yetişmedim ama hep süper bir insan olduğunu duyduk okuduk bende öyle şartlanarak büyüdüm
teknik adamlığını görebildim sadece.
konyaspor başında camiasını hedef göstermesi kutsal ittifakın kurulmasında, bütün takımların bize cephe almasında başrollerden birine sahip idi.
teknik direktörlüğü o gün keşke dediği gibi bıraksaymış
sonrasında ankarasporda tita ile yaşadıkları..
geldi klube sportif direktör olarak en yetkili konumda olacak dendi
daum un kuyusunu kazıyor dendi ben asla o göreve gelmem kendimle çelişmiş olurum dedi
lakin kazın ayağının öle olmadığını gördük
daum forvet ve kanat mevkilerine transfer istedi yapılmayınca elindeki kısıtlı kadro ile kötü futbol ve averaj ile şampiyonluğu kaybetti
son maçında 30 küsür şut ve insan üstü performans gösteren onur u aşamayarak.
daum un eline stoch dia niang ayarında adamlar verse belki çok erkenden ligi bitirecekti
yeri geldiğinde mehmet yozgatlıdan bile en üst düzey verimi almış bir adam daum
elinde hiç bir kozu olmadan çıktı hep sahaya.
üstelik en güvendiği ve daum kontorlünde en iyi performansını sergileyen kazım ı takımdan uzaklaştırdı.
daum gitti kendisi geldi kazım ı 11 e koydu.
baktı olmuyo yol verdi.
santos ile yaşanan sorunlar emre ile yumruklaşmalar kavgalar rezillikler alex e geldiği günden beri kafayı takması
hep mi karşı taraf suçlu gibi en basit en sığ bakış açısına sahipim belki ama burada cidden böyle bakılacak bir durum var.
konyaspor zamanı fenerbahçe camiası, tita, santos, alex, daum, emre listeye bakalım daha kimler eklenecek ?
bu kadar kötü adam hep aykut kocaman ı buluyor olamaz
ayrıca 3 0 önde olduğu maça selcuk sahin i sokarken çok kritik puan kaybının yenilginin başına iş açma ihtimali yüksek maçlara da salih gibi recep gibi gençleri kritik dakikalarda takımın skora ihtiyacı varken oyuna alması da bence iyi bir kişilik örneği değil.
tutarsa kahramanlıktan kendine pay, tutmazsa gençleri yem edebilme ihtimali gençlerin oynamasının konuşulması vs...
tv ye çıktığı zaman çok güzel konuşuyor(maç sonraları hariç) iyi laflar çeviriyor idealist tablo çiziyor ama gerçekle arasında dağlar kadar fark var.
kendisi hakkında ki iyi insan melek gibi adam benzetmelerini o da iyi kullanıyor ve çok sahiplenmiş.
bir röportajda alex i kıskandığınız konusuna ne diyeceksiniz diye sorulmuştu
o soruya bu sorunun bana sorulmasına hiç anlam veremiyorum yada içerliyorum falan gibi bir cümle söylemişti -tam hatırlamıyorum- ve cevap vermemişti.
sen peygambermisin sen kıskanç olamazmısın egoların olamaz mı
bırak bu sorunun sana sorulmasını sen değil seni sevenler senin iyi insan olduğunu bilenler eleştirsin.
sen eleştirince orada göze parmak sokarcasına melek gibi bir insanım bu bana sorulur mu yakıştırılır mı havası veriyosun..
fenerbahçeye faydam olmadığını anladığım gün giderim diyor da ne zaman anlayacak cok merak ediyorum
kendisi hakkında son tahmin ise fenerbahçeden sonra hiç bir takımı çalıştıramayacağı ve maddi kaybını göz ardı edemediği için istifa etmediğii.
benim görüp izleyebildiğim aykut kocaman profili bu.
Birinin insan olarak kötüleşmiş olmasını sportif bir konuymuş gibi bu kadar basitleştirip çıkarım yapmaya kadar düşürdünüz ya bravo. En başından beri bana takıntılıydı bile Alex'in yanından geçmediği bir cümle. Yazık ne diyelim.
Hatta şunu sorayım kaç puan kötüleşmiş insanlığı?
Şuradan Alex-Aykut Kocaman arasında geçen bölümü okursan ne demek istediğimi anlarsın. Anlayamazsan da canın sağ olsun.
http://www.internethavadis.com/spor/48005.html
İnsanlıkla, iş ortamında yaşadığı anlaşmazlık durumunu, anlaşamadığı kişinin bana takıntılıydı demesini aynı potada buluşturmak ilginç ama. Aykut Kocaman peygamber değil elbet. O da insan. Her konuda sizin, yanında çalışan personelin, birlikte çalıştığı futbolcunun düşüncesiyle aynı olmayacaktır düşüncesi. Ama egosu yüzünden harcadı denmesi, insanlığının sorgulanması saçmalık. Hele bir üstte yazan arkadaş, Aykut Kocaman'ın konular üzerindeki düşüncelerini ondan daha iyi yorumluyor sanki. Gençleri oynatması tutarsa kahraman olmak, tutmazsa onları harcamak falan filan. Aykut Kocaman'ın ben iyi insanım havası vermesine gerek yok. Futbol camiasından olanlar, kendisini tanıyanlar, kendisinden bahsederken söze, onun dürüstlüğü ve karakterini överek başlıyorsa; hakkında bildikleri gazete, tv, internet ortamından ibaret olanların eleştiriyi edebiyle yapması gerek. Bana, sana göre başarısızdır. Takımdan ayrılmasını isteyebilirsiniz. Ama Türk futboluna karakteriyle damga vurmuş bir insanı 2 maç yüzünden "Fenerbahçe'den ayrılınca para kazanamayacak, onu düşünüyor" diye karalamaya hakkınız yok, kusura bakmayın.
Canın sağ olsun :)
Santos Santos diyoruz adamlar seks partisi düzenliyordu yahu hoca ne yapsın? Zaten performansını artırıp işine baktığında takımın değişilmezi olmuştu Aykut Hoca kendisine saatini hediye etmişti hatta. Araları o denli iyiydi.
Emre konusunda hocaya yumruk attığı iddia edilen,sen kimsin de benimle böyle konuşuyorsun diyen bir oyuncuyu sene sonuna kadar idare etmesi bile büyük erdemdir.
Alex'e takıktı diyorsunuz. Zannedersin Alex'i hiç oynatmıyordu. İyi oynadığı her maç 90 dakika sahada kaldı Alex. Kötü oynarken de çıktı. Bunun yanında Sivas'ta alkışladı hoca Alex yüzüne bakmadı. Heykel açılısına gitti. Alex kendisine twitter üzerinden sallayıp durdu.
Ama hoca haksız tabi. Neden tek nedeni var çünkü takım kötü oynuyor ve hocanın gitmesini isteyenler herşeyi hocanın aleyhine kullanmayı seçiyorlar.
Son olarak burada bazı arkadaşlar var nick vermeye gerek yok işte o tarz insanlar için oynadığımız oyunu beğenmesem de hocanın arkasındayım. İnsanlar bu kadar manipüle etmemeli konuları. Hoca hepinizi utandırdığında da burada bizlerle olursunuz umarım.
Santos sezon sonunda hocayı omzuna alan ilk kişilerdendi.
Emre hala hoca hakkında çok iyi konuşuyor adama hayran adeta.
Şampiyon olduğumuz sene Niang röportaj da bizim de katkımız var ama en çok hocanın başarısı diye bir röportaj vermişti.
Alex yine işler iyi gittiğinde Galatasaray maçında hocaya sarılıp, "Bize sakin kalmamızı söyledi biz de bunu yerine getirdik ve maçı kazandık." gibilerinden bir şeyle hocayı övmüştü.
Şu anki oyuncular da gözlemlediğim hocaya karşı çok saygılılar. Golden sonra ona gitmeler falan. Herkes aklına gelen şeyleri sayarken bunları düşünüyor mu?
Uzun lafın kısası; şu an Aykut Kocaman başarısız bu onu anca başarısız bir hoca yapar, karaktersiz yapmaz. Bana kalırsa bu sezon dışında gayet başarılı bir teknik adam. Hiç bir şey de bitmiş değil bu sene için.
istatistikler zamanın şartlarına göre değerlendirildiğinde önem arz eder.Fenerbahçe şampiyon olduğu dönemde galatasarayda maddi kriz ve oyuncular arasında gruplaşma vardı.Beşiktaşın portekizli yıldızları ve türkleri arasında da aynı durum geçerliydi gece hayatları filan da vardı takım uyumsuz.Trabzon zaten o sezon en az sorunsuz takımdı paşalar gibi oynadı başarılar elde ettiler ama nefesleri nedense yetmedi.
Şimdi günümüz şartlarına göre değerlendirirsek takımın başında 3 senedir olan aykut kocaman var her istediği transfer yapılmasına rağmen takım gol yollarında büyük sıkıntı çekiyor sıkıcı futbol oynuyor ve öne geçip savunmaya çekildiklerinde belli bir savunma planı yok takımın işte bu yüzden eleştiriliyor aykut kocaman modern futbola ters mentaliteye sahip olduğu için
İçinde bulunulan şartlar önemli dediğin gibi. Aykut Kocaman'ın 3 yıldır takımın başında olması bir artı olamadı maalesef. Her sezon yeniden bir yapı oturtmak zorunda kaldı. İstediği transferler yapılırken elden çıkartmak zorunda kaldığı çok önemli isimler de oldu. Şu anda işler istendiği gibi gitmiyor. Bahane üretmeyi seven birisi değilim ama şartlar buna zorlyor insanı. Takımın en kritik oyuncularının aynı anda uzun süreli sakatlanması FM'de başımıza gelse Bug der raporlarız. Gladbach ve Beşiktaş maçlarındaki kadro önceki durumuna göre gelişme göstermiş bir görüntü çiziyordu. Sakatlıklarldan dolayı yine kazanayım yeter mantalitesine büründü takım.
Fenerbahçe'de ki kötü durumu sadece bu foruma bakarak bile anlamak mümkün.Mesela Gs kaç hafta üst üste kazanamamasına rağmen maç konularında her zaman 'Gs kazanacaktır' yorumları daha fazla olmuştur.Ama Fenerbahçe'nin son Akhisar konusuna bakıyorum yani bu maç için bile 'acaba?' diyor arkadaşlar.Bu aslında oynanılan oyununun ve genel tablonun vahim olduğunu ortaya koyuyor.Fenerbahçe maçta çıkar 3-4 atar yener o konu ayrı ama seyirci artık her maça tedirgin bakıyor.
Aykut Kocaman'ın başarılı olup olmadığı diğer kulüplerle değil, kendinden önceki teknik direktörlerle kıyaslanırsa anlaşılır bence.
İstatistikler en tarafsız verilerdir, paylaşayım, sizler kıyaslayın kendi kriterlerinize göre.
Not: 2000/2001 sezonundan bu yana görev yapmış teknik direktörleri içermektedir.
Puan Ortalamaları
Lig:
- Christoph Daum (136 maç) 2.28 / 2 kez Şampiyonluk, 2 kez 2.lik
- Werner Lorant (33 maç) 2.21 / 2.lik
- Mustafa Denizli (51 maç) 2.15 / Şampiyonluk
- Aykut Kocaman (84 maç) 2.13 / Şampiyonluk, 2.lik
- Arthur Zico (68 maç) 2.10 / Şampiyonluk, 2.lik
- Luis Aragones (34 maç) 1.79 / 4.lük
- Oğuz Çetin (10 maç) 1.50 / 6.lık
- Tamer Güney (8 maç) 0.87 / 6.lık
Kupa:
- Luis Aragones (9 maç) 2.44 / Final
- Mustafa Denizli (7 maç) 2.14 / Final
- Arthur Zico (14 maç) 2.00 / Yarı Final
- Aykut Kocaman (9 maç) 2.00 / Şampiyon
- Christoph Daum (27 maç) 1.96 / 3 Kez Final
Avrupa:
- Arthur Zico (24 maç) 1.75 / Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final
- Christoph Daum (24 maç) 1.54 / Avrupa Ligi Son 32
- Aykut Kocaman (11 maç) 1.27 / Avrupa Ligi Gruplar
- Luis Aragones (10 maç) 1.20 / Şampiyonlar Ligi Gruplar
- Werner Lorant (6 maç) 0.83 / Avrupa Ligi 2.Ön Eleme
- Mustafa Denizli (8 maç) 0.50 / Şampiyonlar Ligi Gruplar
Atılan Gol Ortalamaları
Lig:
- Mustafa Denizli 2.31
- Christoph Daum 2.27
- Werner Lorant 2.12
- Arthur Zico 2.01
- Aykut Kocaman 1.98
- Luis Aragones 1.76
- Oğuz Çetin 1.40
- Tamer Güney 0.62
Kupa:
- Mustafa Denizli 3.14
- Arthur Zico 2.50
- Aykut Kocaman 2.44
- Christoph Daum 2.33
- Luis Aragones 1.77
Avrupa:
- Arthur Zico 1.87
- Aykut Kocaman 1.54
- Christoph Daum 1.50
- Luis Aragones 1.50
- Werner Lorant 1.33
- Mustafa Denizli 0.62
Yenilen Gol Ortalamaları
Lig:
- Werner Lorant 0.90
- Christoph Daum 0.93
- Aykut Kocaman 0.96
- Arthur Zico 1.00
- Luis Aragones 1.05
- Tamer Güney 1.12
- Mustafa Denizli 1.13
- Oğuz Çetin 1.50
Kupa:
- Luis Aragones 0.66
- Arthur Zico 0.71
- Werner Lorant 1.00
- Aykut Kocaman 1.44
- Christoph Daum 1.48
- Mustafa Denizli 1.85
Avrupa:
- Arthur Zico 1.20
- Aykut Kocaman 1.27
- Luis Aragones 1.40
- Christoph Daum 1.54
- Mustafa Denizli 1.62
- Werner Lorant 2.00
EKLEME:
Derbilerden bahsedilmişti, onları da ekleyeyim (puanlar ligde toplanan puanlardır):
2000/01: 4G 1B 2M (10 puan)
2001/02: 3G 0B 3M (9 puan)
2002/03: 2G 1B 4M (7 puan)
2003/04: 4G 2B 0M (14 puan)
2004/05: 3G 0B 4M (9 puan)
2005/06: 5G 2B 2M (14 puan)
2006/07: 5G 3B 1M (14 puan)
2007/08: 5G 1B 3M (12 puan)
2008/09: 4G 2B 0M (14 puan)
2009/10: 4G 1B 1M (13 puan)
A.KOCAMAN DÖNEMİ:
2010/11: 2G 3B 1M (9 puan)
2011/12: 2G 3B 1M (9 puan) (normal sezon)
2011/12: 4G 1B 1M (13 puan) (süper final)
2012/13: 1G 1B 0M (4 puan)
20 Maçta: 9G 8B 3M
A.Kocaman döneminde Fenerbahçe derbilerde her 2 sezonda da son 12 sezonun 7'sinden daha az puan toplamış. 2010/11 sezonu ve 2011/12 normal sezonu 2002/03 sezonunun ardından en az puan toplanan 2.sezon yani (2001/02 ve 2004/05 sezonlarıyla birlikte).
Aynı dönemde Fenerbahçe 20 derbi maçta sadece 3 kez yenilmiş ama 11 maçı da kazanamamış. Buna 20 maçın 17'sinde yenilmemiş gözüyle de bakılabilir 20 maçın 11'ini kazanamamış gözüyle de. Bakış açısına bağlı yani.
o dönemlere bide şike olaylarını ekleyin öyle hesaplayın
yapmayın etmeyin beyler 1 sezon kalmayı hakediyor bu adam
== Hakkında yazılan kitap ==
Barış Tut tarafından kaleme alınan ve Aykut Kocaman'ı konu alan '''"Kocaman Bir Adam Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi"''' isimli kitap 2004 yılında yayınlanmıştır. Kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısı ''"Aykut Kocaman, bu ülkenin futbol çölünde bir vahadır"'' cümlesiyle başlar.
Adamın kişiliğine demediklerini bırakmadılar , fatih terim 1 ay maç kazanamadı 1 tane gazetede okudunuzmu hoca istifa edicek diye taraftar akıllı olsun çıksın takımını hocasını desteklesin
eleştiri olucaksada adam kişiliğine değil futbol sahasındaki hareketlerini eleştirin
@Walter Sakana
Mesela istatisk vs..başka bir şey..Takım top oynamaıyor..Akhisarı bile zor yeniyorsak..es-es ordu gibi takımlar bizi dağıtırlar..
"TOP OYNAMIYORUZ SIKINTI BU İSTASTİK DEĞİL"..
Sezer çok istekli. hep bir şeyler yapmaya çalışıyor. formayı hak ediyor. Meireles gelince ortasaha üçlümüz ; Topal-Cristian-Meireles olur. burada şans bulması zor. Sol kanatta Caner ile değişmeli forma şansı verilebilir. gerektiğinde ortasahaya çekilir. her yerde oynar bu adam.
Zaten istatistiklerde de iyi değil. Aykut Kocaman bana kalırsa bu sezon şampiyon olamazsa gider.
Fenerbahçe'den bu hafta 2 örnek davranış geldi:
Quote:
Fener'den fair-play dersi!
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde yapılan ve Fenerbahçe’nin 2-1 kazandığı maçta, Tolga Şanbay yönetimindeki sarı-lacivertli takımın, 65. dakikada Eskişehirspor’un sahada 10 kişiyle mücadele etmesi üzerine, önce Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine, daha sonra karşılaşmanın hakemi ve rakip takım teknik heyetine saha içinde 10-10 mücadele etmek istediklerini ilettiği bildirildi.
Talebin kabul edilmesi üzerine 65. dakikadan itibaren oyun alanından 1 oyuncusunu çıkaran Fenerbahçe’nin, karşılaşmaya 10 kişi ile devam ettiği belirtildi.
Sarı-lacivertli kulüp, bu anlamlı davranışlarından dolayı Fenerbahçe takımının teknik heyet ve futbolcularını kutladı.
Quote:
F.Bahçe'den ezeli jest!
Türk sporunda görmek istediğimiz görüntüler...
Fenerbahçe Spor Kulübü ezeli rakibi Galatasaray Medical Park Basketbol Takımı'nda sakatlık yaşayan Göksenin Köksal'ın sakatlığı için resmi internet sitesinden bir geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Mesajda şu ifadeler kullanıldı;
"Milli Basketbol Takımımız ile ezeli rakibimiz ve ebedi dostumuz Galatasaray Medical Park Basketbol Takımının oyuncularından Göksenin Köksal'ın, Belgrad'da gerçekleşen turnuvada, dizine aldığı darbe sonucunda ön çapraz bağlarında yaralanma tespit edildiğini öğrendik.
Göksenin Köksal'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; bir an evvel sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.
Fenerbahçe Spor Kulübü"
Göksenin Köksal sarı-kırmızılı takımın, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da katıldığı özel turnuvada Mega Vizura ekibi ile oynadığı karşılaşmada, aldığı darbe sonucu dizinin dönmesiyle sakatlanırken 3-4 hafta sonra takımla beraber olacağı açıklanmıştı.
G.SARAY'A BARIŞ ÇUBUĞU?
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı bu açıklama sporseverler arasında şaşkınlık yaratırken, bunun sarı-kırmızılı camiaya bir barış çubuğunun uzatılması olarak da yorumlar yapıldı ve bu hareket 7'den 77'e herkes tarafından takdir topladı.
İkisine de alkış. Umarım Göksenin konusunda başka niyetler yoktur ama. :) Bir de bundan sonra her sakatlanan oyuncumuza geçmiş olsun mi diyecekler şimdi ? :)
aslında olay şu ki bizi es-es ordu falan dağıtamıyor. Takım herkese karşı aynı oranda zorlanıyor. Bu nasıl oluyor ben de bilmiyorum:) Aykut Kocaman'ın takımları hep geç açılıyor. 2 senedir görüyoruz bunu,yine böyle olacaktır. Yetenekli oyuncular takıma döndüğünde kötü oyunda nispeten de olsa ortadan kalkacaktır. Yetenekliden kastım form tutması beklenen Stoch-Krasic ikilisi Meireles ve Sezer.
Selçuk ile daha yeni kontrat yapılmadı mı ?
Sözleşmesi biticek olan Selçuk ile yenileme kararı almışız öyle yazıyo da twitter da asarım kendimi :uzgun:
Alex10 Alex10 @Alex10combr
Fefon Fb devam!!!
http://yfrog.com/scaled/landing/857/waegn.jpg
https://twitter.com/Alex10combr/stat...19138650787840
Çok güzel foto. :)
çocuğun topa gelişteki teknik bir çok değme futbolcuda yok :D
Bu hesap gerçek mi ?
https://twitter.com/HenriBienvenu15/...71772193431553
evet gerçek malesef.
patlamış sonunda.
Tam gününü bulmuş, sanki oynadığında çok faydalı oluyor da.
Beyfendi Fenerbahçe'yi mahalle takımı zannediyor herhalde. Geldiğinden beri izlemiş olduğu mevcut çizgide bırakın oynamayı bu takımın bir bireyi olduğuna şükretsin. Aslında suç onun değil suç Fenerbahçe'ye yakışmayan ve hiçbir şey yapmadan Dünya'nın parasını cebine koyan böyle futbolcuları takımda barındıranda.
Gidişine kimse üzülmez herhalde.
Gitmek istiyorsa Twitter'dan değil, yönetime söylemesi lazım. Her sıkışan futbolcu Twitter'dan eleştirmeye başlıyor. Böyle huzurluk yaratacak adam üst düzey oyuncu da olsa durmasın gitsin. Her gidenin yeri doluyor elbet. Bienvenu'nün gidişine kimse engel olmaz zaten.
Yolu acik olsun.
Fenerbahçe için çok gereksiz bir futbolcu zaten kendisi. Ayrılması negatif bir etki yaratmaz.
elinde twit :D aman selçuk şahin kendine dikkat etsin twitter a falan girmesin :D
Selçuğun Twitter'ı var zaten..
Selçuk'un yeğeni küçük kardeşi falan var mı acaba, hani şöyle kazayla girip bir iki şey karalasa : )
Şaka bir yana lafım yine Aykut Hoca'ya gidecek, burada onu seven arkadaşlar yine bana laf sayacak ama Andre Santos, Okan Alkan, Emre, Cristian, Alex, Sezer, Semih, Bienvenu ve onun döneminde aklıma gelmeyenler, bu oyuncuların hepsinde mi bir karakter problemi var yoksa oyuncu-hoca iletişiminde büyük bir sorun mu var takdir sizin. Her ne kadar, Fenerbahçe üzerine oyun oynanıyor, içten yıkmaya çalışıyolar, mahkemede yıkamadılar (!) Ali Cengiz oyunlarıyla yıkmaya çalışıyolar, ABD'nin oyunları bunlar gibi savunma mekanizmaları geliştirilse de büyük bir problemin olduğu açık.
Bienvenu bence, söylediklerinde haklı; söyleme şeklinde haksız. Twitter de iyi moda oldu. Bana kalırsa, bütün futbolcuların twitter kullanması sezon içerisinde yasaklanmalı. Bu uygulamayı, bir Avrupa takımı yapmıştı sanırım. Avrupa Şampiyonası esnasında, tüm futbolculara sosyal medya (facebook, twitter) yasaklanmıştı.