bence de başarabiliriz :icon_biggrin: çok güldüm vallahi , :icon_biggrin:
borsadan anlamam ama kurallara uygunsa etik , metik olmaz bu işlerde , bakalım ilerleyen zamanlarda ne olup bittiği daha net görülür herhalde.
Printable View
bana su konusulanlar cok sacma geliyor, kisaca halkin sirtindan gecinmeye calisan bir kurum var ortada, vaadlerle kandirilan. yatirimci parasini kar gelicek yere yatirmaya calisir, GSdeki bu zor durumu bilmeyip spekulasyonlara gore hareket ettiyse bu yatirimcinin kendi sucudur, orasi ayri. iyi incelemeden yatirimini yapmistir. bu offshore bankalari gibi, yuksek faiz veriyor diye millet yuklendi. bankalar iflas edince o paralar da tuz buz oldu. ama spk nin da olanlari izlemesi tuhafima gitti. o zaman her dara giren sirket bunu uygulasin, hersey gulluk gulistanlik olsun. ortada bu kadar sikayet varken duyarsiz olunmamali. FB yonetimi de boyle bir yol izlese tepkiler yine ayni olurdu. bu GS FB olayi degil, bildigin sark kurnazligi.
ben zaten spor hisselerinin iddaadan farkli olmadigini dusunuyorum. ozellikle sezon basi alinan spor hisseleri cok ucuzdan alinabiliniyor. iyi bir sezon gecirir hatta sampiyon olursa direk 2ye katliyorsun yatirimini. bildigin iddaa yani, borsadaki sirketlerden cok farkli spor hisseleri. az cok takip ediyorum, kor cahil degilim kendi adima :]
hangi spor klubu kurumsallasmis da normal bir borsa hissesi gibi degerlendirilebilsin ki hem.
spk nin gorevini az cok biliyorsunuzdur, yanlis yapilan bir is oldugu halde gereken yapilmiyorsa yatirimci da gerekenin yapilmasini ister dogal olarak. neyse, bu konu cok detayli. neyin ne oldugu yakinda cikar. bilmiyorsa iddia oynasin deyimi fazla basit, oylece kenara atilacak bir konu olmadigi da acik.
Kime göre yanlış? Bence burası mühim. Parasını kaybedene göre herşey yanlıştır zaten. O parasını geri kazanmanın derdindedir. Ama bu duruma daha önce müdahale edilmeyse eğer yanlış birşey de yoktur diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi SPK yanlış birşey olsa zaten müdahale ederdi.
ek: Yazmayı unutmuşum. Öte yandan eğer bir hile hurda döndüyse birilerinin hakkı yendiyse her türlü ceza verilmelidir.
Bunun yanlis bir is oldugunu nereden cikarttiniz ki?
Finansal piyasalar sirketlerin sermaye ihtiyaclarini karsilar. Var olmalarinin amaci budur.
Yatirimci bir sirketin iyi bir yatirim oldugunu dusunuyorsa, hisse senetlerini alip bu sirkete ortak olabilir. Kimse onu bu yatirimi yapmaya zorlamaz. Iyi bir yatirim oldugunu dusunmuyorsa da parasini oraya yatirmaz.
Sportif AS 2002-2011 yillari arasinda 220 milyon TL civarinda temettu dagitti. Sirket birlesmesi sozkonusu oldugu donemde, Galatasaray hisseleri toplayacagi zaman yillardir 70-80-90 TL civarinda dolasan hisseler birdenbire 250 TL civarina cikti. Kurumsal yatirimcilarin buyuk bir kismi birlesme surecinde bu fiyatlardan hisselerini Galatasaray'a geri satti.
Birlesen sirketin temettu dagitmayacagi belliydi ve o fiyattan isteyen kisiler ellerindeki hisseleri pekala satabilirdi. Fakat, cok iyi hatirliyorum, o donemde yayinlanan prospektusleri okumadan Riva arazisinin bile Sportif AS bunyesine gececegini varsayan kisiler bile vardi.
SPK'nin gorevi mevzuata uygun hareket edilmesini saglamak. Yanlis sirketlere, yanlis fiyatlarda yatirim yapan kisileri kurtarmak degil.
YTD
Ömer abinin açıklamalarından da görüyoruz ki; mevzu yine akılcı ve mantıklı hareket eden Galatasaray'ın insanlarda yarattığı korku, endişe, çekememezlik ve buna bağlı oluşan karalama hareketlerinden başka bir şey değil.
Agir olmus.
Yillardir bankalardan borc alarak yuruyen sistem, yatirimcilardan sermaye alarak yurutmeye donusturuluyor.
Galatasaray Sportif AS'nin surdurulebilirligini saglamak ve buyutmek icin hamle yapiliyor. Bu hamleyi yapma diyemezsin. Yatirimci bu hamlenin kendisi icin karli olacagini ongoruyorsa ona gore, karli olacagini ongormuyorsa ona gore davranir. Bu isten zarar edecegini dusunenlerin tepki vermesi de gayet dogal.
YTD
Bu laf buradaki yorumlara ise eğer,burada kimse Gs'yi karalama içerisinde değil gördüğüm kadarıyla.Kendi adıma,konuyu gördüm ve merak edip bu konuda bilgisi olan var mı diye sordum.Olanlar açıklamasını yaptı,merakım giderilmiş oldu.Yine eğer buradaki yorumlara binaen yaptıysan bu yorumu; bir zamanlar bazı Fenerbahçe'lilerde görülen kendini üstün görme hastalığı,iyiyden iyiye bazı Galatasaray'lılarda görülmeye başlandı.Eğer lafın buradaki yazanlara değilse,git o karalama yapılan yerlerde yap yorumunu.Ya da en azından belirt.Böylece insanları zan altında bırakmamış olursun.:icon_wink:
Buradaki yorumlara değil, ilk eklediğin yazıya yaptım yorumumu, çünkü oradaki üslup ve yazıların amacı karalamak. ;)
Uefa'nın unutulmaz maçları yayınladığı bölüm;
http://en.classics.uefa.com/clubs/index.html
Tek Türk takımı olarak Galatasaray'ın maçı var, 2001'deki, 0-2'den çevrilen 3-2'lik R. Madrid maçı;
http://en.classics.uefa.com/match=67654.html
Onur verici gerçekten, videonun sonunda da Fenerbahçe'nin Chelsea'yi yenmesinden bahsediyor.
ManU maçında bence Burak'la başlamamız lazım.Hava toplarında kim oynarsa oynasın bir üstünlük sağlamamız çok zor.Adamlarda iki dev var stoperde.Ama ara paslarıyla bir şeyler yapabiliriz.Umut'u beğenmedim son maçta.Hücumda hiç yoktu nerdeyse.Son anda istemeye istemeye golü de attı ama bence kötü oynadı bu maç.Yavaş yavaş performansı düşüyor Umut'un.Sonuç ne olursa olsun özlem gidericez bu maçla.Kaderimizi bu maç belirlemeyecek.2-3 ve 4. maçlar her şeyi belirleyecek bence.İşi sona bırakırsak da kötü olacak.Deplasmanda başlayıp deplasmanda bitiyoruz.Arada 4 maçın 3'ü evimizde.Napıp edip 10 puan almak lazım ordan.Yoksa sakat iş.
Zaman geçmiyor, gelsin artık çarşamba akşamı. :)
Maçın hakemi Wolfgang Stark.
http://www.galatasaray.org/
Çok özlemişiz :)
Şu ŞL müziği hiç değişmesin bence hep kalmalı.
2 gün sonra, bu dakikalar.. :)
Artık yarın olsun.
FT basın toplantısı için bekleniyor.
Ahanda geldi. Melo ve Muslera da var.
Haha,
Melo: Her geçen gün kendimi daha iyi hissediyorum. Çalışmalara devam ediyorum %100 değilim zaten %100 bir tek Messi var.
Melo: Keşke Brezilya Milli Takım teknik direktörü de Alex Ferguson gibi düşünse.
Melo yardırıyor. :D
Tercümanımız aşırı süper yalnız.
Mert Çetin'de tecrübelendikçe coşuyor. Yardırdı resmen herif :zuhaha
ŞL maçı ya tercüman bile bi farklı konuşuyor arkadaş :D
Tercüman nasıl da geriniyor öyle vay goççum benim. :D
Şu yandaki kadın kim acaba ? Bizim tercümanı bozuyor :D
Abla el attı. :D
Rol çalmaya çalışıyor o da :n:
Bu nasıl bir konseptir yahu? :icon_biggrin:
http://s14.directupload.net/images/120919/7mcwmh4y.swf
Ali Dürüst,maç sonu Manu yetkilerinin Semih ve Muslera'nın bonservisini sordu demiş.Semih'i bilmem ama Muslera'yı zamanı gelince istesekte elimizde tutamayız.15 milyondan fazla eder bence.Daha azı kurtarmaz.Seneye felan devler kancayı takar aslan parçasına.
semih'i biraz daha elinde tutmalı bence galatasaray. Her geçen gün üstüne koyarak ilerliyor çocuk Allah nazardan saklasin. Dünkü maçta da boyle birşey olacağı belliydi ben olsam ben de direk sorarım en son kaç olur diye :D
Yalan o haber, Ali Dürüst öyle şey söylemez.
zaten ali dürüst öyle birşey söylememişki arkadaş kendi yorumunu sona yazmış :) büyük ihtimalle muslera bu sene sonunda ayrılır ama semihi satmak gibi bişey aklından geçirmesinler hatta yanına serdar azizi alsınlar 10 yıl stoper almayız
Bonservisini sormuş, bence normal bir durum. Büyük takımlar bir oyuncu havuzu oluşturur, fiyat aralığını da öğrenirler. İleride transfer yapacakları zaman ise o havuzdan adam transfer ederler. Normal yani.
bence biz de sorabilirdik chicharito kaça olur diye. İlla onlar bizden oyuncu alacak diye bir şey yok.
-bezelyenin kilosu kaça fergie?