Sayfa 283 / 578 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383 ... SonSon
8,461 ile 8,490 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

"lafı uzatmadan, hemen, herkesin anlayabileceği şekilde, kısa kısa/madde madde yazmaya çalışacağım galatasaray'ın borsada yaptığı yolsuzluğu ve buna izin veren spk'yı.

1. dalga

1. galatasaray sportif a.ş. hisseleri yüksek fiyattan satarken, cazip göstermek için stadyum gelirleri sportif a.ş.'nin dedi.

2. sonra tarihte görülmemiş, abartılı bir bedelli sermaye oranı açıkladı.

3. sermaye artırımı doğal hak ve normal bir prosedür. ancak bunun için tüm hisse sahiplerinin - % 55 galatasaray ve % 45 yatırımcılar - şirket kasasına "reel" nakit sokması gerekmekte.

4. spk; "soyguna karşı değiliz ama kepçeyi küçült" diyince bedelli sermaye oranını kaf dağı'ndan everest'e indirdi galatasaray.

5. % 55 pay sahibi galatasaray; sermaye artırımında kasaya nakit koymadı. zaten hiç yoktu. bunun yerine; 1. maddede belirtildiği gibi, daha önce satılırken zaten sportif a.ş. gelir kalemlerinden biri olarak görünen stad gelirlerini, sportif a.ş'ye yeni devrediyormuş gibi yaptı.

6. spk; 5. maddeye müsaade etti. şimdi yatırımcı, elindeki hissenin payı küçülmesin diye, rüçhan hakkını kaybetmemek için, elindeki hisse oranınca, abartılı bir şekilde yeniden ödeme yapmak zorunda kaldı sportif a.ş.'ye.

7. bu parayı öde(ye)meyenler, rüçhan haklarını kaybetti ve; tavandan sattığı hisseyi, tabandan yatırımcının elinden aldı galatasaray.

8. kasasına bu cambazlık ile para koyarken, yatırımcıların elinden tabandan aldığı hisseleri de, yabancı fonlara sattı galatasaray.

9. bu şekilde 90 milyon tl gelir elde ettiği söyleniyor.

10. taban yapan hisseleri yükseltmek, cazip göstermek için de; ellerindeki medya ile iştah artırdı galatasaray. bunu yaparken de yeni bir bedelli olmayacak dedi, diğer yalanları gibi.

2. dalga

1. 1. dalga yetmedi/kesmedi galatasaray'ı. teknik iflastan kurtulmak için; bir cambazlık daha lazımdı, belki başkaları da.

2. önce, borçlu olduğu bankanın, yan kuruluşuna değerleme yaptırdı bunun için. hile 1.

3. sonra; 2030 yılına kadar doğabilecek muhtemel gelirlerin beklenen değerini, şirkete reel gelir olarak gösterdi galatasaray. hile 2.

4. bu şekilde, doğmamış çocuğa don biçerek, 2016 yılına kadar temlik altında bulunan yayın ve stad gelirleri ortada nal gibi dururken, tüm dünyada uzun vade geleceğe dönük bütçe gelirlerinin bugünden reailze edilmesinin doğurduğu finansal krizler ortadayken; özkaynaklarını artıya geçirdi galatasaray. tüm bunlara göz yumdu spk. hile 3.

5. zemin hazırlandı. 2. dalga bedelli sermaye artırımı için çanlar çaldı. özkaynaklarını evrensel ekonomi ölçeğinde irrasyonel şekilde değerleme ve gelecğe dönük realizasyon ile artıya geçiren galatasaray; % 300 bedelli sermaye arıtımını duyurdu.

6. şimdi yatırımcı; 1. dalgada tavandan alıp, tabandan sattığı ve/veya tavandan alıp, tabandan yeniden sermaye koyduğu galatasaray sportif a.ş hisselerine; 2. dalga ile yeniden sermaye koymak durumunda ya da yine tabandan galatasaray'a satmak durumunda. hile 4.

7. galatasaray'ın bu şekilde 188,2 milyon nakit elde edeceği söyleniyor. galatasaray'ın borcu kapanmaz, bitmez. ama icad ettikleri hortum ve buna müsamaha gösteren spk yordamıyla, kısa vade finansal borçlardan yırttıkları aşikar.

8. özetle ne yapıyor galatasaray? otobüs biletini en yüksek fiyattan satıyor. sonra o bileti sattığı yolcuya diyor ki: sen bu bileti istiyor musun? eğer istiyorsan bize şu kadar daha ödemelisin. istemiyorsan, bileti sana sattığım rakamın yarı fiyatına alır, başkasına satarım.

9. evet; aynı bileti şu ana kadar 2 farklı yolcuya sattı galatasaray. bu yolla kayda değer gelir de elde etti. buna spk, başkanı'nın galatasaraylı olmasından dolayı mıdır bilinmez, apaçık şekilde müsamaha gösterdi.

10. şimdi sorular:

• ilk dalgada sessiz kalan yatırımcı, bu 2. dalgada ne yapacak?
    • başbakanlığa ve spk'ya yapılan şikayetler ne sonuç verecek?
    • galatasaray kaç bedelli sermaye artırımı daha yapacak?
    • bu uygulamayı imkb'de galatasaray'dan başka ilk kim deneyecek?
    • spk, bu uygulamayı yapacak diğer şirketlere ne söyleyecek?
    • bu uygulamayı herkesin yapması durumunda; imkb'nin hem yurt için hem yurt dışı düşen itibarini kim yükseltecek?
    • darbe ile tribünlerden kaçırdıkları futbolseverleri; galatasaray'ı kurtarmak için yapılanlarla yatırımcıyı borsadan kaçırma pahasına yapılanlara kim dur diyecek?
    • ve tüm bunlar, medyada ne kadar yer bulacak?

nam-ı diğer soros, ünal aysal'ın galatasaray ve türkiye ile ilgili geçmişi ortadayken; neden galatasaray başkanı olduğunu ve hikayenin sonunu artık herkes anlayabiliyordur sanırım?

başka sözüm de, sorum da yok.
    yukarıda allah var."
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bu konu çok teknik, terimler vs ben anlamıyorum şahsen ama her yerde konuşulmaya başlandı. SPK bir şey yapmıyorsa, uygulamalar yasalsa yapacak bir şey yok, yani boşuna uğraşıyor bunları yazanlar. Etik değildir, haksızlıktır o kısmını konuşmak için önce konuya hakim olmak lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Borsada şirketlerin böyle uygulama yapmaları yüzünden girmek isterken uzak duruyorum.Küçük yatırımcılara acımıyor siliyorlar.Küçük yatırımcılar başbakanlığa şikayet edeceklermiş.eğer şikayet sonuçlanır ve küçük yatırımcılar için olumlu sonuçlanırsa gs ı oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor diyebiliriz.

Ünal Aysal'ın gemişi demişler oradaya onunla ilgilide şu haberler yazılmıştı daha önce.

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/03/06/gnd101.html
    Last edited by di canio : 14.Eylül.2012 at 19:14 Reason: Ağır bir ifade hafifletildi.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Borsada şirketlerin böyle uygulama yapmaları yüzünden girmek isterken uzak duruyorum.Küçük yatırımcılara acımıyor siliyorlar.Küçük yatırımcılar başbakanlığa şikayet edeceklermiş.eğer şikayet sonuçlanır ve küçük yatırımcılar için olumlu sonuçlanırsa gs ı oldukça sıkıntılı bir süreç bekliyor diyebiliriz.

Ünal Aysal'ın gemişi demişler oradaya onunla ilgilide şu haberler yazılmıştı daha önce.

http://arsiv.sabah.com.tr/2004/03/06/gnd101.html

SPK'nın kar dağıtımına ilikşkin kanunu bakmak isteyen olursa diye.Bunu biryerden alıntıladım.
    turkiyeden ayrilis sureci cok trajikomik olmus. oyle bir baslik konmus ki sanki polisten tokadi yedi, kacti gibi duruyor.
    bir zamanlar tokatladiginiz o mahsun[fakir diyemiyorum, olay tarabyada cunku ] ve gururlu genc var ya, iste o benim dedirtti herkese donusuyle

Ünal Aysal 1999 yılında, Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Bakanlar Kurulu kararı ile Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılmıştır.
    Last edited by di canio : 14.Eylül.2012 at 19:14 Reason: Alıntılanan mesajda düzenleme.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yapılan yasalsa, sonrasında Galatasaray'a sıkıntı çıkarmayacaksa bu durum, kimin ne dediği hiç ama hiç önemli değil benim için. Aksi durumda, Ünal Aysal'a gereken tepki fazlasıyla verilecektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Yukarıya yazmışım ama unutmuşum linki eklemeyi.

http://www.spk.gov.tr/daireduyurukar...spx?aid=7&ct=f

SPK'nın kar dağıtımına ilikşkin kanunu bakmak isteyen olursa diye.Bunu biryerden alıntıladım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Hisseleriniz düşmüş, yani Galatasaray'a yatırım yapanlara geçmiş olsun.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Galatasaray açısından durumu anlatan bir özet;
    Şirket Bedelli sermaye artışı yaptı. Bu durumda elinde hisse olan yatırımcı ne yapacak? Elindeki hisseleri tutmak istiyorsa şirkete tekrar para yatırmak zorunda kalacak. Şirkete nakit girişi olacak.

Küçük yatırımcıların çoğu bu durumda para yatıramazlar ve elindeki hisseleri satmak isterler. Bu durumda hisselerin değeri düşer.

Aylar önce Başkan sattığımız hisseleri daha ucuz fiyat ile yerine koyacağız demişti. Anlayacağınız hisseleri tekrar kulüp topluyor beyler. Ha yapılan etik mi derseniz tartışılır. Ama yapılan kanunlara nizamlara uygun.

Adam Finans Cambazı Beyler.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Zaten durumun etik olup olmaması tartışılıyor, yoksa yasallığa aykırı bi durum yok bence..

Ha ilerde sıkıntı ne olur, Bedelli Sermaye Artırımında Koltuk gelirlerinin Sportif AŞ'ye devri (satışı) söz konusu, hangi yıla kadar bilmiyorum.. Bu da demek oluyor ki, elde olmayan parayı borç ödemek için kullanılıyor.. Peki ya o para kulübe girmezse?

Bunun diğer anlamı da GS Yönetimi Sportif başarıya güvenerek riske giriyor ve borcu bu şekilde kapama yoluna gidiyor.. Bence de GS'nin FFP için tek çıkış yolu bu.. Ancak dediğim gibi etik mi değil mi, bence değil.. çünkü Borsaya girmenin ilkeleri arasında küçük yatırımcıyı koruma ilkesi de vardır..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Yasalara aykırı bir durum yoksa, küçük yatırımcılar bu riski bilerek, farkında olarak bu işe giriyor demektir. Bu durumda etik mi tartışmaları çok yüzeysel.
    Last edited by uAburak89 : 14.Eylül.2012 at 20:00 Reason: İmla.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Borsada etik diye birşey olmaz.
    Galatasaray küçük yatırımcıyı mı düşünecek kendi şirket geleceğini mi.
    Borsada risk her zaman vardır küçük yatırımcıya yazık oluyor bu süreçte ama bu riski almayacaklardı.
    Eğer böyle şeyler olmayıp Galatasaray şamp. liginde çeyrek final yarı final oynasa hepsi en az %50 kara geçeceklerdi.
    O zaman o da etik değil bana göre oturduğun yerden para gelsin
    Sonuçta yasal olarak verilmiş bir hak.
    Madem büyük yatırım yapacaksın tüm bu ihtimallerini düşünmen gerekirdi.Galatasaray yığınla borcu olan ve teknik olarak iflasa çok yakın bir klup oynamasalardı o kağıda..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Türkiye'de her işimiz doğru, her işimiz etik Galatasaray'ın borsadan kazanması sorun oldu. Elalem borsada neler yapıyor bizimki devede kulak. Yapılan ayıp mıdır ayıptır ama borsanın olayı budur. Para kaybetmekte var kazanmakta Gebzeli1907'nin dediği gibi olsaydı o küçük yatırımcılar para kazanacaktı.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Zaten durumun etik olup olmaması tartışılıyor, yoksa yasallığa aykırı bi durum yok bence..

Ha ilerde sıkıntı ne olur, Bedelli Sermaye Artırımında Koltuk gelirlerinin Sportif AŞ'ye devri (satışı) söz konusu, hangi yıla kadar bilmiyorum.. Bu da demek oluyor ki, elde olmayan parayı borç ödemek için kullanılıyor.. Peki ya o para kulübe girmezse?

Bunun diğer anlamı da GS Yönetimi Sportif başarıya güvenerek riske giriyor ve borcu bu şekilde kapama yoluna gidiyor.. Bence de GS'nin FFP için tek çıkış yolu bu.. Ancak dediğim gibi etik mi değil mi, bence değil.. çünkü Borsaya girmenin ilkeleri arasında küçük yatırımcıyı koruma ilkesi de vardır..
    Olayi tam kavrayamadigini dusunuyorum.

Diyelim ki 100 tane hisse var. Bunlardan 55 tanesi kulubun elinde. 45 tanesi ise halka acik.

Kulup ana ortak olarak bedelli sermaye arttirimi yapmaya karar veriyor. Diyelim ki bu sermaye arttirimi %300. Yani 300 adet yeni hisse basilacak ve bu hisselerin satin alma haklari butun hissedarlara hisse sayilarina gore dagitilacak.

Bu durumda kulube 165 tane, halka ise 135 tane satin alma hakki verilecek (ruchan hakki).

Bu ruchan hakkinin bedeli de 10 lira diyelim.

Her bir hissen icin 30 lira vererek, 1 tane olan hisseni 4 tane hisse yapabiliyorsun. Bunu halk da yapiyor, kulup de.

Yani kulup Sportif AS'ye 55 x 30 = 1650 lira veriyor
    Halk ise Sportif AS'ye 45 x 30 = 1350 lira veriyor

Kulup, Sportif AS'ye 1650 lira nakit para vermek yerine 1650 lira degerinde TT arena koltuk kullanim haklarinini devrediyor.

Bunun yaninda halktan Sportif AS'nin kasasina 1350 lira nakit para giriyor.

Bu 1350 lira Sportif AS'nin borclarini kapatmak, bu borclarin faiz yukunden kurtulmak ve temlik altindaki gelirlerin Sportif AS kasasina girmesi icin kullaniliyor.

Galatasaray borclanmiyor. Aksine, ortaklarinin sirkete sermaye aktarmasi sayesinde borc kapatiyor.

Peki bu 45 hisseye sahip olan halk ruchan haklarini kullanmaz ve 1350 lirayi kulube vermezse ne olacak?

Kulup, Sportif AS'ye 3000 lira degerinde TT arena koltuk kullanim haklarini devredecek ve bu sayede kulubun hisse sayisi 55'ten 355'e cikacak, halkin hisse sayisi ise 45'te kalacak ve Galatasaray Sportif'in halka aciklik orani %45'ten %11.25'e dusecek.

O 1350 lirayi da hisse satarak Kulup elde edebilecek.

Sportif AS yillarca sadece Futbol'un gelirleri uzerinden temettu verdi kucuk yatirimciya. Simdi sirketi buyutmek icin sermayeye ihtiyacim var diyor. Ucuncu bir bedelli yapilirsa da sasirmam acikcasi.

YTD
    Last edited by perpetua : 14.Eylül.2012 at 20:23 Reason: dorduncu fazla kacmis

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Tamam da, yazdığın gibi Hisse sahipleri gerçek para verirken, GS Sportif AŞ ye koltuk haklarını vermesi bana monopoly parası vermesi gibi geliyor..

Nesil
    2003

Tamam da, yazdığın gibi Hisse sahipleri gerçek para verirken, GS Sportif AŞ ye koltuk haklarını vermesi bana monopoly parası vermesi gibi geliyor..
    Ikisi de varlik.

Mesela daha bir kac ay once Fenerbahce Sportif AS tahvil satti. Bu tahvilden gelen paralari Sportif AS Kulube pesin odeyerek 25-30 (tam hatirlamiyorum) yilligina tesisleri kiraladi. Kulup de bu para ile borc kapatti.

Ikisinin arasindaki fark, Fenerbahce tahvil satin alanlara faiz oduyor.
    Galatasaray hisse sahiplerini TT arena'nin gelirlerine ortak ediyor.

Bu gelirler yerine kulup Sportif AS'ye Riva arazisini devretseydi bakis acisi farkli olurdu belki ama sonuc farkli olmazdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Şike davasında hepimiz avukat olmuştuk.Şimdi de neden içimizden uzman borsacılar çıkmasın ki bence yapabiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ikisi de varlik.

Mesela daha bir kac ay once Fenerbahce Sportif AS tahvil satti. Bu tahvilden gelen paralari Sportif AS Kulube pesin odeyerek 25-30 (tam hatirlamiyorum) yilligina tesisleri kiraladi. Kulup de bu para ile borc kapatti.

Ikisinin arasindaki fark, Fenerbahce tahvil satin alanlara faiz oduyor.
    Galatasaray hisse sahiplerini TT arena'nin gelirlerine ortak ediyor.

Bu gelirler yerine kulup Sportif AS'ye Riva arazisini devretseydi bakis acisi farkli olurdu belki ama sonuc farkli olmazdi.
    Ben de bu dediklerini destekliyorum zaten, farklı bişi demiyoruz aslında.. Lakin benim kafamdaki soru işareti önceden de belirttiğim gibi bu koltukların kullanılmaması (Sportif başarısızlık vb.) durumunda nasıl bir çözüm üretilecek onu soruyorum ben..

Adam gibi fikirleri belirtiyoruz, tartışma falan yok.. Zira zorunuza gidiyosa katılmayabilirsiniz? Kimse burda Avukat veya Borsacı olduğunu iddaa etmedi.. Halen çocukça laf sokmalar devam ediyor ve muhatap almaya değer mi bilmiyorum açıkçası..

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Adam gibi fikirleri belirtiyoruz, tartışma falan yok.. Zira zorunuza gidiyosa katılmayabilirsiniz? Kimse burda Avukat veya Borsacı olduğunu iddaa etmedi.. Halen çocukça laf sokmalar devam ediyor ve muhatap almaya değer mi bilmiyorum açıkçası..
    Benim bu konularda bilgim yok ve bu yüzden yorum yapmıyorum zaten.Sizin tartışmanıza da bir şey demedim tabiki düzeyli olduğu sürece tartışırsınız.Yorumum da size değildi zaten.İlla ki buraya da bilgi sahibi olmadan gelip bu konuyu Galatasaray'a sallamak amaçlı kullanacak insan sayısı çok fazla.Ben onlar için dedim.Bu konuda gerçekten bilgili olup yorum yapanların zaten üzerine alınmasına gerek yok dostum.

Nesil
    2003

Ben de bu dediklerini destekliyorum zaten, farklı bişi demiyoruz aslında.. Lakin benim kafamdaki soru işareti önceden de belirttiğim gibi bu koltukların kullanılmaması (Sportif başarısızlık vb.) durumunda nasıl bir çözüm üretilecek onu soruyorum ben..
    Ne gibi, tam anlayamadim.

Sen bana diyorsun ki sana 50 liralik sut satayim.
    Ben de sana diyorum ki benim 50 liram yok.
    Sen bana sutu ver.
    Gel seni dukkanima yari yariya ortak yapayim.
    Ben o sutu sattikca sen de bunun gelirinden faydalanirsin.

Ben sana bugun 50 liralik hisse veriyorum, sutunu aliyorum senden.

Sonra o 50 liralik sutun sadece 15 liralik kismini bozulmadan once satabiliyorum.
    Sana 7.5 lira kaliyor. Bana 7.5 lira.

Bundan sonra yapacagimiz islerde hala ortagimsin ve dukkanin yarisina sahipsin.

Bu gelirlerin dusmesi Kulubu etkiler mi? Tabii etkiler. Ama o gelirler kulubun bunyesinde olsa ve bu dusus olsa daha az etkilemeyecek.

Kisa donemde borclarin kapatilmasi ve temliklerin kaldirilmasi ile Galatasaray'in yillardir sirtindaki yuk de ortadan kalkar ve belki de en onemli olan da bu. Cunku Adnan Polat doneminde oldukca agir sartlarla borc anlasmalari yapilmisti.

Kaybedilen ne? Kullanilabilecek kozlardan birisinin kullanilmis olmasi. Dogru yonetildigi surece de sorun yok. Dogru yonetilmezse de zaten bunu hesabini sormasi gereken Galatasaray genel kurulu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Şike davasında hepimiz avukat olmuştuk.Şimdi de neden içimizden uzman borsacılar çıkmasın ki bence yapabiliriz.
    bence de başarabiliriz çok güldüm vallahi ,

borsadan anlamam ama kurallara uygunsa etik , metik olmaz bu işlerde , bakalım ilerleyen zamanlarda ne olup bittiği daha net görülür herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ne gibi, tam anlayamadim.

Sen bana diyorsun ki sana 50 liralik sut satayim.
    Ben de sana diyorum ki benim 50 liram yok.
    Sen bana sutu ver.
    Gel seni dukkanima yari yariya ortak yapayim.
    Ben o sutu sattikca sen de bunun gelirinden faydalanirsin.

Ben sana bugun 50 liralik hisse veriyorum, sutunu aliyorum senden.

Sonra o 50 liralik sutun sadece 15 liralik kismini bozulmadan once satabiliyorum.
    Sana 7.5 lira kaliyor. Bana 7.5 lira.

Bundan sonra yapacagimiz islerde hala ortagimsin ve dukkanin yarisina sahipsin.

Bu gelirlerin dusmesi Kulubu etkiler mi? Tabii etkiler. Ama o gelirler kulubun bunyesinde olsa ve bu dusus olsa daha az etkilemeyecek.

Kisa donemde borclarin kapatilmasi ve temliklerin kaldirilmasi ile Galatasaray'in yillardir sirtindaki yuk de ortadan kalkar ve belki de en onemli olan da bu. Cunku Adnan Polat doneminde oldukca agir sartlarla borc anlasmalari yapilmisti.

Kaybedilen ne? Kullanilabilecek kozlardan birisinin kullanilmis olmasi. Dogru yonetildigi surece de sorun yok. Dogru yonetilmezse de zaten bunu hesabini sormasi gereken Galatasaray genel kurulu.
    İşte ben o sütün satılamaması durumundan bahsetmiştim, sonuçta bir risk bu. Ancak dediğin gibi doğru kullanım olursa bu işlem başarılı olur.. Teşekkürler...

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bana su konusulanlar cok sacma geliyor, kisaca halkin sirtindan gecinmeye calisan bir kurum var ortada, vaadlerle kandirilan. yatirimci parasini kar gelicek yere yatirmaya calisir, GSdeki bu zor durumu bilmeyip spekulasyonlara gore hareket ettiyse bu yatirimcinin kendi sucudur, orasi ayri. iyi incelemeden yatirimini yapmistir. bu offshore bankalari gibi, yuksek faiz veriyor diye millet yuklendi. bankalar iflas edince o paralar da tuz buz oldu. ama spk nin da olanlari izlemesi tuhafima gitti. o zaman her dara giren sirket bunu uygulasin, hersey gulluk gulistanlik olsun. ortada bu kadar sikayet varken duyarsiz olunmamali. FB yonetimi de boyle bir yol izlese tepkiler yine ayni olurdu. bu GS FB olayi degil, bildigin sark kurnazligi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    bana su konusulanlar cok sacma geliyor, kisaca halkin sirtindan gecinmeye calisan bir kurum var ortada, vaadlerle kandirilan. yatirimci parasini kar gelicek yere yatirmaya calisir, GSdeki bu zor durumu bilmeyip spekulasyonlara gore hareket ettiyse bu yatirimcinin kendi sucudur, orasi ayri. iyi incelemeden yatirimini yapmistir. bu offshore bankalari gibi, yuksek faiz veriyor diye millet yuklendi. bankalar iflas edince o paralar da tuz buz oldu. ama spk nin da olanlari izlemesi tuhafima gitti. o zaman her dara giren sirket bunu uygulasin, hersey gulluk gulistanlik olsun. ortada bu kadar sikayet varken duyarsiz olunmamali. FB yonetimi de boyle bir yol izlese tepkiler yine ayni olurdu. bu GS FB olayi degil, bildigin sark kurnazligi.
    Sark kurnazligi diyemem. Bunlarin olacagi daha Unal Aysal hisse satmaya basladiginda belliydi, eger gelismeleri okumasini biliyorsan.

Bilmiyorsan da borsada hisse senetlerine yatirim yapmazsin. Iddaa oynarsin.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Sark kurnazligi diyemem. Bunlarin olacagi daha Unal Aysal hisse satmaya basladiginda belliydi, eger gelismeleri okumasini biliyorsan.

Bilmiyorsan da borsada hisse senetlerine yatirim yapmazsin. Iddaa oynarsin.
    ben zaten spor hisselerinin iddaadan farkli olmadigini dusunuyorum. ozellikle sezon basi alinan spor hisseleri cok ucuzdan alinabiliniyor. iyi bir sezon gecirir hatta sampiyon olursa direk 2ye katliyorsun yatirimini. bildigin iddaa yani, borsadaki sirketlerden cok farkli spor hisseleri. az cok takip ediyorum, kor cahil degilim kendi adima :]
    hangi spor klubu kurumsallasmis da normal bir borsa hissesi gibi degerlendirilebilsin ki hem.
    spk nin gorevini az cok biliyorsunuzdur, yanlis yapilan bir is oldugu halde gereken yapilmiyorsa yatirimci da gerekenin yapilmasini ister dogal olarak. neyse, bu konu cok detayli. neyin ne oldugu yakinda cikar. bilmiyorsa iddia oynasin deyimi fazla basit, oylece kenara atilacak bir konu olmadigi da acik.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

yanlis yapilan bir is oldugu halde gereken yapilmiyorsa yatirimci da gerekenin yapilmasini ister dogal olarak.
    Kime göre yanlış? Bence burası mühim. Parasını kaybedene göre herşey yanlıştır zaten. O parasını geri kazanmanın derdindedir. Ama bu duruma daha önce müdahale edilmeyse eğer yanlış birşey de yoktur diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi SPK yanlış birşey olsa zaten müdahale ederdi.

ek: Yazmayı unutmuşum. Öte yandan eğer bir hile hurda döndüyse birilerinin hakkı yendiyse her türlü ceza verilmelidir.
    Last edited by Corpus : 15.Eylül.2012 at 02:59
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Bu olmamış

Nesil
    2003

ben zaten spor hisselerinin iddaadan farkli olmadigini dusunuyorum. ozellikle sezon basi alinan spor hisseleri cok ucuzdan alinabiliniyor. iyi bir sezon gecirir hatta sampiyon olursa direk 2ye katliyorsun yatirimini. bildigin iddaa yani, borsadaki sirketlerden cok farkli spor hisseleri. az cok takip ediyorum, kor cahil degilim kendi adima :]
    hangi spor klubu kurumsallasmis da normal bir borsa hissesi gibi degerlendirilebilsin ki hem.
    spk nin gorevini az cok biliyorsunuzdur, yanlis yapilan bir is oldugu halde gereken yapilmiyorsa yatirimci da gerekenin yapilmasini ister dogal olarak. neyse, bu konu cok detayli. neyin ne oldugu yakinda cikar. bilmiyorsa iddia oynasin deyimi fazla basit, oylece kenara atilacak bir konu olmadigi da acik.
    Bunun yanlis bir is oldugunu nereden cikarttiniz ki?

Finansal piyasalar sirketlerin sermaye ihtiyaclarini karsilar. Var olmalarinin amaci budur.

Yatirimci bir sirketin iyi bir yatirim oldugunu dusunuyorsa, hisse senetlerini alip bu sirkete ortak olabilir. Kimse onu bu yatirimi yapmaya zorlamaz. Iyi bir yatirim oldugunu dusunmuyorsa da parasini oraya yatirmaz.

Sportif AS 2002-2011 yillari arasinda 220 milyon TL civarinda temettu dagitti. Sirket birlesmesi sozkonusu oldugu donemde, Galatasaray hisseleri toplayacagi zaman yillardir 70-80-90 TL civarinda dolasan hisseler birdenbire 250 TL civarina cikti. Kurumsal yatirimcilarin buyuk bir kismi birlesme surecinde bu fiyatlardan hisselerini Galatasaray'a geri satti.

Birlesen sirketin temettu dagitmayacagi belliydi ve o fiyattan isteyen kisiler ellerindeki hisseleri pekala satabilirdi. Fakat, cok iyi hatirliyorum, o donemde yayinlanan prospektusleri okumadan Riva arazisinin bile Sportif AS bunyesine gececegini varsayan kisiler bile vardi.

SPK'nin gorevi mevzuata uygun hareket edilmesini saglamak. Yanlis sirketlere, yanlis fiyatlarda yatirim yapan kisileri kurtarmak degil.

YTD

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ömer abinin açıklamalarından da görüyoruz ki; mevzu yine akılcı ve mantıklı hareket eden Galatasaray'ın insanlarda yarattığı korku, endişe, çekememezlik ve buna bağlı oluşan karalama hareketlerinden başka bir şey değil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ömer abinin açıklamalarından da görüyoruz ki; mevzu yine akılcı ve mantıklı hareket eden Galatasaray'ın insanlarda yarattığı korku, endişe, çekememezlik ve buna bağlı oluşan karalama hareketlerinden başka bir şey değil.
    Agir olmus.

Yillardir bankalardan borc alarak yuruyen sistem, yatirimcilardan sermaye alarak yurutmeye donusturuluyor.

Galatasaray Sportif AS'nin surdurulebilirligini saglamak ve buyutmek icin hamle yapiliyor. Bu hamleyi yapma diyemezsin. Yatirimci bu hamlenin kendisi icin karli olacagini ongoruyorsa ona gore, karli olacagini ongormuyorsa ona gore davranir. Bu isten zarar edecegini dusunenlerin tepki vermesi de gayet dogal.

YTD

Mesaj Yetkileri