Baros' un finishing'i artmalı, buna katılıyorum. Avrupa' da ve ligde attığı gollerle bitirici bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bu kadar düşük bir oyuncu değil.
Ayrıca top ile de gidebilen, boş koşuları çok iyi yapan bir oyuncu. Bana göre dribling ve off the ball özellikleri de artmalı. Eğer finishing değeri bu kadar görülüyorsa, (bence bu kadar düşük değil) o halde daha çok pozisyona girebilmeli maç motorunda..
Bunlardan çok daha önemlisi ise Baros ve Lincoln' ün "consistency" özellikleri. Mutlaka artmalı.. Galatasaray ilk yarı itibariyle 21 maç oynadıysa, 15' inde Baros ve Lincoln' ün imzası var. Bu arada Lincoln' ün ilk yarı itibariyle avrupa' da en çok asist yapan oyuncu konumunda olduğunu hatırlatmakta fayda var, 14 asist ile.. Tüm bu istatistikler tesadüf değil, sürekliliği kanıtlıyor..
alttaki video off the ball iddiama en son örnek; defans boş bıraktı diyebilirsiniz. Ancak bu onun o koşuyu yapmasını sağlamaz, pozisyonun gol ile sonuçlanmasını sağlar. O pozisyonda o koşuyu yapabilecek bir Güiza' yı biliyorum ben, o da topu aldıktan sonra ne yapacağını şaşırırdı büyük ihtimalle.. Bunun gibi onlarca videosunu bulabilirim bu adamın Galatasaray forması ile ya da başka forma ile.. Hatta bundan da ziyade, özellikle geniş boş alan bulduğunda çok etkili olan, en büyük özelliği bu olan bir oyuncu Baros. off the ball özelliği ön planda olan bir oyuncu.
http://www.youtube.com/watch?v=Lr_Nl...layer_embedded