Sayfa 22 / 50 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon
631 ile 660 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Futbolcunun zayıf ayağının ne kadar iyi olduğu oyunu ne açıdan etkiliyor, daha doğrusu oyuncuların özelliklerini??
    Açıklarsanız sevinirim.
    Ikinci ayagini kullanma becerisi, bir oyuncunun zayif ayagi ile topa ne kadar kaliteli temas yapabildigini belirliyor.

Mesela bitiricilik 20 olan bir oyuncuda..

Sag ayak 20, Sol ayak 20 olursa.. her iki ayagi ile de cok cok iyi bitirici oluyor

Bu nedenle de bu oyuncu kalite olarak (yani CA olarak)

Sag Ayak 20, Sol ayak 1 olan bir oyuncudan daha yuksek olmasi gerekiyor

Ayni sey ilk temas, top surme, paslar vs. gibi teknik ozellikleri de etkiliyor

Ayrica, iki ayakli bir oyuncu topsuz kosular yaptiginda coki daha etkili olabiliyor. Cift ayakli oyuncu hem saga, hem de sola dogru kosup yapip kaleyi gordugunu anda vurabilirken, sadece sag ayagini kullanan bir oyuncu icin ceza sahasina nasil kosu yapacagi cok daha onemli zira ters ayagi ile kaleyi gorse bile vurus yapamazsa etkisiz olabiliyor.

Pas verirken iki ayagini da kullanabilen oyuncu gerektiginde zayif ayagini kullanip pas verebilyior. Tek ayakli oyuncu ise zorla kuvvetli ayagini kullanmak istedigi icin once topu kuvvetli ayagina almak zorunda kaliyor, daha sonra da rakibin pas vermek icin yeterince bos alan birakmasini umit ediyor. Aksi takdirde geriye veya yana pas yapmak zorunda kaliyor.

Ilk temas icin iki ayagini kullanan oyuncu tabii ters ayagina gelen topu da iyi kontrol edip, rakibe mudahale sansi birakmiyor. Tek ayakli oyuncunun ayni seviyede etkili olmasi icin cok daha iyi seviyede ilk temas ozelligine sahip olmasi gerekiyor ki ters ayagina gelen topu bile kuvvetli ayagi ile iyi durdurabilsin, topu kullanmaya hazirlayabilsin.

vs. vs.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ikinci ayagini kullanma becerisi, bir oyuncunun zayif ayagi ile topa ne kadar kaliteli temas yapabildigini belirliyor.

Mesela bitiricilik 20 olan bir oyuncuda..

Sag ayak 20, Sol ayak 20 olursa.. her iki ayagi ile de cok cok iyi bitirici oluyor

Bu nedenle de bu oyuncu kalite olarak (yani CA olarak)

Sag Ayak 20, Sol ayak 1 olan bir oyuncudan daha yuksek olmasi gerekiyor

Ayni sey ilk temas, top surme, paslar vs. gibi teknik ozellikleri de etkiliyor

Ayrica, iki ayakli bir oyuncu topsuz kosular yaptiginda coki daha etkili olabiliyor. Cift ayakli oyuncu hem saga, hem de sola dogru kosup yapip kaleyi gordugunu anda vurabilirken, sadece sag ayagini kullanan bir oyuncu icin ceza sahasina nasil kosu yapacagi cok daha onemli zira ters ayagi ile kaleyi gorse bile vurus yapamazsa etkisiz olabiliyor.

Pas verirken iki ayagini da kullanabilen oyuncu gerektiginde zayif ayagini kullanip pas verebilyior. Tek ayakli oyuncu ise zorla kuvvetli ayagini kullanmak istedigi icin once topu kuvvetli ayagina almak zorunda kaliyor, daha sonra da rakibin pas vermek icin yeterince bos alan birakmasini umit ediyor. Aksi takdirde geriye veya yana pas yapmak zorunda kaliyor.

Ilk temas icin iki ayagini kullanan oyuncu tabii ters ayagina gelen topu da iyi kontrol edip, rakibe mudahale sansi birakmiyor. Tek ayakli oyuncunun ayni seviyede etkili olmasi icin cok daha iyi seviyede ilk temas ozelligine sahip olmasi gerekiyor ki ters ayagina gelen topu bile kuvvetli ayagi ile iyi durdurabilsin, topu kullanmaya hazirlayabilsin.

vs. vs.
    bu ozellikde ziplama ozelligi gibi tam ortada ne oldugu belli olmayan bisey bence yani oyundaki ozelliklerin kimseye itiraz sansi vermeyecek sekilde acik olmasi gerekir bana gore.
    tabiki bana kalirsa sana kalirsa diye birsey yok oyun ne derse si ne derse o olur ama eger oyunu ben yapsam tam tersine tek ayakli oyuncunun ozelliklerini yukseltmem. tam tersi 2 ayakli olaninkini 1 puan yukseltirim sonuc olarak zaten tek ayakli olan digerini kullanamiyordur.
    ornekle aciklarsam mesela yusuf sadece sag ayagini etkili kullanan bir adam yada yattara bunlarin yaninda tabata veya lincolnu ornek gosterirrim.
    diyelim yusufla lincolnun pas atma yetenegi hemen hemen ayni ikisinede pas ozelligi 16 veriliyor.ama lincoln diger ayagini daha iyi kullanabildigi icin bana gore lincoln un ozelligi artmali. zaten oyun motorundada yusuf pas verirken sag ayagiyle 16 kalitesinde vermeli lincoln gibi. mac motorunda diyelim lincoln ve yusuf pres yediginde lincolnun sol ayagini kullanma sansi fazla bu yuzden lincoln daha rahat ve iyi pas verir. yusuf ise baski yedigi icin sadece sag ayagini kullanmak zorunda ve bu yuzden istedigi gibi pas atamayabilir.

yusufun ozelligi 17 olupda lincolnunki 16 da kaliyorsa(yusuf tek ayagini kullandigi icin) yusuf sag ayagiyla lincolnden daha iyi pas atiyor konumuna gelir. bu da pres yemedigi zaman yusufu lincolnden daha isabetli pas atiyor konumuna getirir. o zaman arastirmaciliarin isi daha zor olur. yani size gore yusuf ve lincoln ayni kalitede pas atiyor ama yusufun ozelligi 1 articak oldugu icin 1 puan az vermelisiniz yani fazladan onu goz onunde bulundurmalisiniz.
    tabiki bilmiyorum goz onunde bulundrup bulundurmadiginizi.

herneyse tabiki benim bu soyledigimle birsey degismicek ama ben sadece kendimi ifade etmek istedim

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

evet, bende yıllardır sadece tek ayağını kullanabilen oyuncuların daha iyi olmalarına takılmışımdır. halbuki çift ayağını da iyi kullanabilen oyuncu her zaman için çok daha iyi bir oyuncudur. B Genç seviyesinde oynarken hocamız bir ara asıl ayağımızı kullanmamızı yasaklamıştı antrenman maçlarında filan ve her antrenman başlangıcında zayıf ayağımızla 100 defa top sektirtirdi. böylece zayıf ayakla top kontrolünü çok daha iyi sağlayıp rakiplerimizi çok daha kolay ekarte edebileceğimizi söylemişti neden olarakta. gerçekten de 1-2 ay içerisinde daha önce bir türlü yenemediğimiz takımları bireysel olarak hepimiz oyunu çift yanlı -hem sağ hem de sol- oynamaya başlayınca yenebilir olmuştuk, çünkü rakiplerimiz bizim hep aynı ayağımızla oynamamızı beklerken ayak değiştirip yanıltabiliyorduk onları. aslında çift ayaklı oyuncular yetenek olarak tek ayaklılarla aynı olsalar da her zaman daha iyi oyuncular olmuşlardır. FM serisinin her zaman yumuşak karnı olarak görmüşümdür bu durumu.
    Galatasaray üzerinden örnek verirsek, Mehmet Topal Barış'tan daha iyi bir oyuncudur gerçek hayatta ancak oyunlarımda Barış her zaman daha iyi performans gösterir. üstelik oyunda Mehmet daha yetenekli olduğu halde.

yamadan sonraki -son haliyle- lincoln, baros ve değişen diğer oyuncuların özellikleri ne oldu acaba daha alamadım da oyunu screenshot olarak falan vermeniz mümkün mü

Sheriff Misafir

Son çıkan yamada bir değişiklik yok datayla ilgili.. Transfer dönemi sonunda çıkacak olan yeni yamada oyuncu özelliklerindeki değişimleri görebilirsiniz..

oyuncu özellikleri değişmedi mi yani e o zaman neler değişti

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    ama eger oyunu ben yapsam tam tersine tek ayakli oyuncunun ozelliklerini yukseltmem. tam tersi 2 ayakli olaninkini 1 puan yukseltirim sonuc olarak zaten tek ayakli olan digerini kullanamiyordur.
    ornekle aciklarsam mesela yusuf sadece sag ayagini etkili kullanan bir adam yada yattara bunlarin yaninda tabata veya lincolnu ornek gosterirrim.
    Mantik ters calisiyor...

Bilinen deger oyuncunun yetenegi, yani CA'si.

Bu CA'ya gore bir oyuncu eger tek ayakli ise, o CA seviyesinde oynayabilmesi icin ozelliklerinin yuksek olmasi gerekiyor.

Eger oyuncu cift ayakli ise, o CA seviyesinde oynayabilmesi icin daha dusuk ozellikler yetiyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by erdoganrc View Post
    oyuncu özellikleri değişmedi mi yani e o zaman neler değişti
    9.0.2'den sonra yapilan degisiklikler uzerinde daha yeni calisiyoruz. Subat ayina kadar beklemeniz gerekli yenilemek icin..

Ben bu Şubat yamasında Baros'un orta seviye golcü sınıfından çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.Tabii bu performansı devam ederse.Baros'un PA sı 150 verilmiş ancak şu anda oynadığı ile bence 150 nin üstünde.Ne dersin Ömer Abi?
    Yıldız olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek.

"PAS VEREBİLECEĞİNİZ BİR ARKADAŞ"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

Baros' un finishing'i artmalı, buna katılıyorum. Avrupa' da ve ligde attığı gollerle bitirici bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bu kadar düşük bir oyuncu değil.
    Ayrıca top ile de gidebilen, boş koşuları çok iyi yapan bir oyuncu. Bana göre dribling ve off the ball özellikleri de artmalı. Eğer finishing değeri bu kadar görülüyorsa, (bence bu kadar düşük değil) o halde daha çok pozisyona girebilmeli maç motorunda..
    Bunlardan çok daha önemlisi ise Baros ve Lincoln' ün "consistency" özellikleri. Mutlaka artmalı.. Galatasaray ilk yarı itibariyle 21 maç oynadıysa, 15' inde Baros ve Lincoln' ün imzası var. Bu arada Lincoln' ün ilk yarı itibariyle avrupa' da en çok asist yapan oyuncu konumunda olduğunu hatırlatmakta fayda var, 14 asist ile.. Tüm bu istatistikler tesadüf değil, sürekliliği kanıtlıyor..

alttaki video off the ball iddiama en son örnek; defans boş bıraktı diyebilirsiniz. Ancak bu onun o koşuyu yapmasını sağlamaz, pozisyonun gol ile sonuçlanmasını sağlar. O pozisyonda o koşuyu yapabilecek bir Güiza' yı biliyorum ben, o da topu aldıktan sonra ne yapacağını şaşırırdı büyük ihtimalle.. Bunun gibi onlarca videosunu bulabilirim bu adamın Galatasaray forması ile ya da başka forma ile.. Hatta bundan da ziyade, özellikle geniş boş alan bulduğunda çok etkili olan, en büyük özelliği bu olan bir oyuncu Baros. off the ball özelliği ön planda olan bir oyuncu.
    http://www.youtube.com/watch?v=Lr_Nl...layer_embedded
    Last edited by feanorringeril : 24.Aralık.2008 at 21:09

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Ben bu Şubat yamasında Baros'un orta seviye golcü sınıfından çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.Tabii bu performansı devam ederse.Baros'un PA sı 150 verilmiş ancak şu anda oynadığı ile bence 150 nin üstünde.Ne dersin Ömer Abi?
    Bende bu konuda birşeyler söylemek istiyorum;
    PA'nın bu yaşından sonra pek bi etkisi olcağını sanmıyorum Baros'a.. CA'da zaten 145 ve özellikleride oldukça iyi gibi görünüyor.. Çok fazla yükseltmeye gerek olduğunu düşünmüyorum yani..
    Dribbling 1 puan düşürülüp, Pas ve Finishing e 1er puan eklenebilir bence..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence dribblinge,tekniğe ve finishing 1 eklenmeli
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

teknik 9.0.2 de 16..
    Bu bile oldukça iyimser baros için daha fazlası olamaz bence..
    Baros her nekadar gol atsada bitiricliğinin iyi olduğunu düşünmüyorum..
    Mevcut değeri iyi yani..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hmm o zaman oynamaya gerek yok bakmadan söylemiştim
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Baros'un suanki halini düşünürsek Finishing'in 1-2 puan artması yerinde olabilir. 13-14 bence uygun degerleerdir. Penaltı kullanma 15 yerinde bir deger. Kullandıgı 4 penaltıyı da köşelere ve isabetli kullandı. Teamwork'u da 10-12 arası olabilr mi diyecegim ama 902 de gördügüm Alexinki 8 e düşmüş sanırım. Bunu görünce Baros'unkinde artış istemem garip gibi geldi. Bu niye böyle oldu anlamadım; ama alex 13-14 gibi bir deger, Baros da 10-12 gibi bir deger alabilir diye düşünüyorum. Alexden bahsetmeyecegim bura yeri olmadıgı için ama Baros forvet olmasına ragmen yanındaki oyuncuları cok pozisyona sokup, asist yapabiliyor, takımı oynatabiliyor. Benim görşüm bu yönde.

@PesimiSTyLa
    alexin teamworkü 19 work rate'i 8

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@PesimiSTyLa sanırım demek istemişki

9.2.0 da öyle
    Futbolcu Bilgileri

e hani değişmemişti özellikler 9.2.0da nası oluyo o zaman anlamadım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bazı özellikler değişmiş Ibiseviç mesela
    Futbolcu Bilgileri

türkiyeden kimler değişti bilen yok mu hepsini

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

türkiyeden kimler değişti bilen yok mu hepsini
    Değişmediğini nerden çıkardın ki...
    Bir çok futbolcunun özellikleri değişti.
    Fikirlerim burada

9.0.2'den sonra yapilan degisiklikler uzerinde daha yeni calisiyoruz. Subat ayina kadar beklemeniz gerekli yenilemek icin.. (perpetua)

buradan çıkardım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by feanorringeril View Post
    Baros' un finishing'i artmalı, buna katılıyorum. Avrupa' da ve ligde attığı gollerle bitirici bir oyuncu olduğunu gösterdi. Bu kadar düşük bir oyuncu değil.
    Ayrıca top ile de gidebilen, boş koşuları çok iyi yapan bir oyuncu. Bana göre dribling ve off the ball özellikleri de artmalı. Eğer finishing değeri bu kadar görülüyorsa, (bence bu kadar düşük değil) o halde daha çok pozisyona girebilmeli maç motorunda..
    Bunlardan çok daha önemlisi ise Baros ve Lincoln' ün "consistency" özellikleri. Mutlaka artmalı.. Galatasaray ilk yarı itibariyle 21 maç oynadıysa, 15' inde Baros ve Lincoln' ün imzası var. Bu arada Lincoln' ün ilk yarı itibariyle avrupa' da en çok asist yapan oyuncu konumunda olduğunu hatırlatmakta fayda var, 14 asist ile.. Tüm bu istatistikler tesadüf değil, sürekliliği kanıtlıyor..

alttaki video off the ball iddiama en son örnek; defans boş bıraktı diyebilirsiniz. Ancak bu onun o koşuyu yapmasını sağlamaz, pozisyonun gol ile sonuçlanmasını sağlar. O pozisyonda o koşuyu yapabilecek bir Güiza' yı biliyorum ben, o da topu aldıktan sonra ne yapacağını şaşırırdı büyük ihtimalle.. Bunun gibi onlarca videosunu bulabilirim bu adamın Galatasaray forması ile ya da başka forma ile.. Hatta bundan da ziyade, özellikle geniş boş alan bulduğunda çok etkili olan, en büyük özelliği bu olan bir oyuncu Baros. off the ball özelliği ön planda olan bir oyuncu.
    http://www.youtube.com/watch?v=Lr_Nl...layer_embedded
    Baros'u nasil degistirecegim konusunda bir cok test yapiyorum mac motorunda. Bir sezonda yapay zeka ile 17-18 gol atabilecek kapasiteye cikarttim. Ocak yamasi icin. Lincoln icin de degisiklikler var. Gerisi sizin taktiginize kalmis..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Baros'u nasil degistirecegim konusunda bir cok test yapiyorum mac motorunda. Bir sezonda yapay zeka ile 17-18 gol atabilecek kapasiteye cikarttim. Ocak yamasi icin. Lincoln icin de degisiklikler var. Gerisi sizin taktiginize kalmis..
    Barosun şu anki performansı üst seviyede ve sizin dediğiniz sayıya ilk yarı itibarı ile ulaştı. İyi performans sergileyen birisine bir anda çok yüksek değerler vermek istemiyorsunuz biliyorum çünkü bi performans düşüklüğündü tekrar düşürmemek için ve çok da doğru bir karar bence.

Ama yapay zeka ile bile 20 golu geçebilmesi şu ana için daha mantıklı olabilir (tüm kulvarlarda) ve bunun için finishinginde 1-2 puanlık artış çok mu abartı olur, bu konuda yorumunuzu bekliyorum.

Eğer 2. yarı itibarı ile de bu performans devam ederse belki üzerinde biraz daha düşünme olabilir.

Bir de Lincoln konusunda passing 1 puan düşürüldü. Şimdi 1 puan o kadar önemli değil. Ama yanlış hatırlamıyorsam zor pasları çok deneyip başaramadığı için 1 puan düşürülme olmuştu. Şimdi Decoyu izliyorum. Passingi 19 bu arada. Lincolnun 2 katı zor toplar deniyor dafansın arkasına olsun araya olsun ama başarı oranı onun da çok düşük. Tabii ki bu konuda lincoln bir deco demiyorum ama düşme nedeni bu ise düşmeyebilirdi demek istiyorum. Saygılar..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Barosun şu anki performansı üst seviyede ve sizin dediğiniz sayıya ilk yarı itibarı ile ulaştı. İyi performans sergileyen birisine bir anda çok yüksek değerler vermek istemiyorsunuz biliyorum çünkü bi performans düşüklüğündü tekrar düşürmemek için ve çok da doğru bir karar bence.

Ama yapay zeka ile bile 20 golu geçebilmesi şu ana için daha mantıklı olabilir (tüm kulvarlarda) ve bunun için finishinginde 1-2 puanlık artış çok mu abartı olur, bu konuda yorumunuzu bekliyorum.
    Yapay zeka ile 20 golu gecemiyor cunku butun sezon oynamiyor.

Galatasaray'in kaptanlari Umit Karan ve Hasan Sas. Umit Karan'i ne kadar dusurursem dusureyim, oyun yine de Umit'i bir cok macta ilk 11'de oynatiyor. Bu da Baros'un sahada oldugu sureyi cok azaltiyor.

Birinci kaptan'i Ayhan olarak degistirmeyi dusunuyorum biraz da bu nedenle.

birşey merak ettim oyuncularla alakası yok.

data editörde takımların özelliklerine baktığımda attack defence tempo free role gibi secenekler var ve birçok takımda bu değerler girili.

bu ne işe yarıo.üzerine biraz düşündüm acaba takımların teknik direktör seçimleri içinmi die ama yinede emin değilim.sizlere sormak istedim??

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    birşey merak ettim oyuncularla alakası yok.

data editörde takımların özelliklerine baktığımda attack defence tempo free role gibi secenekler var ve birçok takımda bu değerler girili.

bu ne işe yarıo.üzerine biraz düşündüm acaba takımların teknik direktör seçimleri içinmi die ama yinede emin değilim.sizlere sormak istedim??
    Aynen oyle, teknik direktor secimi icin. Asagi yukari, Galatasaray yonetim ve taraftarinin izlemekten hoslandigi oyun stilini gosteriyor. Tabii buna gore de teknik direktor secimi yapiliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

9.0.2'den sonra yapilan degisiklikler uzerinde daha yeni calisiyoruz. Subat ayina kadar beklemeniz gerekli yenilemek icin.. (perpetua)

buradan çıkardım.
    Yanlış çıkarmışsın . Orda diyor ki. 9.3 için çalışmalara yeni başladık... Bu doğru. Ama 9.1 den 9.2 ye geçtiğimiz dönemde de hayli değişiklik yaptık
    Fikirlerim burada

e ben o değişiklikleri yazabilecek ya da screenshot verebilecek kimse yok mu dedim böyle bi cevap aldım o yüzden ben 902yi yükleyemedim daha çünkü orijinal oyunu almadım galatasaray oyuncularındaki değişiklikleri gösterebilecek bir insan yok mu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Boş olan bir kişi belki bununla ilgilenebilir. Ancak araştırmacılar bu yogunlukta bununla ilgilenemezler malesef
    Last edited by extensor : 25.Aralık.2008 at 21:05
    Fikirlerim burada

Sayfa 22 / 50 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon

Mesaj Yetkileri