İyi bakalım, savunmaya devam o zaman.
Printable View
8 aydır konuyla ilgisi alakası olmayan camialar demediklerini bırakmadı, piyonlarına söyletmedik şey bırakmadılar. Şimdi savunmada adları geçiyor diye rahatsızlar :) Aziz Yıldırım savunmasının ana yapısı bundan oluşturmadı, savunmayı okursanız iddianameye nasıl karışılık verdiğini görürsünüz. Belirli örnekler verilmesi gerekiyorsa tarihten veya bugünden tabi verecektir.
dostum maddeye gore galiba sekip"in cikarttigi madde hatta :) eski olaylar dahil degil son 2-3 yil dahil bizim sormak istedigimiz aziz yildirim 2000"li yillari niye karistiriyor sadece ortaligi karistirmak galatasarayida bu isin icine dahil etmek amaci baska birsey degil
Ben kesinlikle haklıdır veya iyi yapmıştır demiyorum. Ama mesela Fenerbahçe Kulubü Emenike-Sezer transferlerinde usulsüzlükle suçlanıyorsa ve Şekip Mosturoğlu neredeyse bundan 8 aydır içerideyse Necati-Yiğit-Ambrabat transfer girişimlerini hatırlatmak hakkı değil midir? Burada Galatasaray'ın hareketinden çok polisin ve savcının niyetini ortaya koyuyor. Ben böyle bakıyorum.
Galatasaray ve Fenerbahçe kluplerinden belli örnekler vererek aslında polis ve savcının Fenerbahçe'ye kötü niyetini ortaya koyuyor.
Bunun yalan olduğu ortaya çıktı ama sen duymamışsın sanırım. Mümkünse ek klasörden link istiyorum. Ben aradım bulamdım o yüzden soruyorum sana. İnternette bu dolaşıyor tamam. Ama handi ek klasör hangi delil :)
Emenike'nin para sayma görüntüleri, Ümit Karan'ın bagajda aldıgı 250bin dolar, 19 maç, son 5 maçın skorunu biliyorduk.
Biz de bu filmi biliyorduk :)
Ha ben bulamadım, gerçekten varsa böyle bir şey bunu savunmak bana düşmez, susarım, savunmayı dinlerim. Tatmin etmesi zor olsa da savunmayı dinlerim.
Bu arada Her türlü hastalığına rağmen 8 aydır hapiste olan, hakkında söylenmedik söz kalmayan bir adam, savunma hakkını bulmuş ve mahkeme hakimi kısa kes, özet geç diyor. Bu tam anlamıyla rezilliktir. Aziz Yıldırım savunmadaki belirli bölümleri mecburen atlıyormuş.
Ek klasoru hic acip bakmadim baskalari yapsin o isi biz takip edelim.
Ama bu yazdiklarima benzer biseyler buldum
http://www.habervitrini.com/haber/is...usmasi-542956/
Serhat Ulueren'in kovulduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.
Serhat Ulueren'i Türk halkının kendisinin kovması gerek. Hatta TFF aday olanların hepsi Serhat Ulueren program yapmasın şartıyla aday olmalı.Adam kendi kendine belirlediği saçmalıkları gündemmiş gibi algılayıp her hafta kendini tatmin ediyor başka bir şey değil.
Ben seninle şike yok-var işte Aziz Yıldırım ne konuştu filan olayını tartışmak istemiyorum bunu 8 aydır yapıyoruz. Ben senden iki mesajda özellikle o tapeleri istememin nedeni çok açık.
Çünkü belirli emniyet ve medya odakları 3 Temmuz'dan beri sürekli yalan haberler pompalıyorlar ve Fenerbahçe'ye karşı UEFA'ya dek uzanan bu karşı kamuoyu böyle yaratıldı.Onların iki amacı vardı. Birincisi Fenerbahçe'ye karşı kamuoyu yaratmak Bunda çok çok başarılı oldular. İkincisi Fenerbahçe camiasını başkanına düşmak etmek dolayısıyla Aziz Yıldırım başkanlıgı düşürmek işte Fenerbahçe taraftarının duruşunu hesaba katmadılar ve süreç buraya geldi.
Bir ülkenin emniyeti 19 maçta şike tespit ettik, önemli delillerimiz var diyor. Bunun şakası olur mu? Bir dakika olsun bu açıklamayı sorgulama gereği hissettiniz mi?
Arkadaşlarım bana hücum ederken Emenike'nin para sayma görüntülerinden bahsediyorlardı, Ümit Karan'ın bagajından çıkan paralardan bahsediyorlardı, savcının son 5 maçın skorunu biliyorduk açıklamasıyla hücum ediyorlardı. Nerede bunlar bir dakika olsun sorguladınız mı 8 aydır?
*Ekleme ihtiyacı hissettim habervitrini sitesinin kimin oldugunu bir araştırın, haberin üslubuna bir bakın :)
* Fenerbahce'nin buyuk taraftarlarina tesekkur ederim. Bu sevdanin hicbir sekilde bitmeyeceginin mucadelesini veriyorlar.
* Emniyette bana Kasımpaşa kalecisi Firat Kocaoğlu ile şike yaptığım soruldu.İddianamede ise Fırat yerine Murat Şahin konulmuş.
* Koskoca Fenerbahçe Başkanı 100 bin teklif edip, mactan sonra 75 bin TL'ye düşürdüm der mi? Yapacak olsam hepsini veririm.
* Bursaspor'a teşvik vermişiz. Ama 2 hafta önce Bursa ile oynayıp 2 puan kaybettik. Madem ben bunu yapabiliyorum, niye kendi maçımda yapmadım? Neden puan kaybettim? Öyle bir şey mantıklı mı?
* Fezlekede Kasımpaşa kalecisi Tolga'ya para verdik diye suçlandık. İddianamede Murat Şahin oldu. Murat Şahin maçta oynamadı. Bütün para verdiğimiz oyuncular ya hiç oynamamıs ya da 80. dakikadan sonra oyuna girmiş. Bu nasıl iş?
* Ali Yildirim, Wederson ve Sercan ile şike yapmış ve pazar günü istanbul'da görüşelim demiş. Ama Pazar Trabzonspor - Bursaspor maçı vardı.
Banka hesapları, dekontları ,kulubun ve şahısların finansal hareketlikleri hepsinin belgesi mahkeme heyetine verilmiş.
şimdi yeni gördüm harbiden mahkeme salonunda bizim sturm graz maçını mı izlemişler :D ?
Eğer savunmayı baştan sona okuduysanız (ben okudum ve yaklaşık 2 saatimi aldı) Aziz Yıldırım'ın kendini savunmayıp, Galatasaray'a çamur attığı yok.
Aziz Yıldırım, savunmasını bir düzen içerisinde yapmış ve yeri geldiğinde Galatasaray'dan da, diğer takımlardan da bahsetmiş çünkü bizim için suç sayılan bazı durumlar, burada da yaşanmış diyerek bunu sorguluyor.
Geçmişte yani 2001'de şike var lafı da şöyle, 2001 yılında Aziz Yıldırım Türk futbolunda şike var diyor ve bununla alakalı girişimlerde bulunuyor, meclis başkanına kadar bu olay gidiyor.
Amacı sürecin başından beri kamuoyunu yönlendirmek ve yalan yanlış saptırmalar yapanlar, Aziz Yıldırım savunma yapmak yerine başka takımlara, Galatasaray'a saldırdı diyecektir oysa ki, 1000 cümle varsa savunmada 2 ya da 3 cümle Galatasaray'la alakalıdır, hal böyleyken Aziz Yıldırım savunma yapmak yerine çamur atıyor demek ne derece adildir?
Savunmada çok şeye açıklık getirdim artık cuma günü tutuksuz yargılanma çıkacağı kararına eminim ama savunmayı da okudukça bunun olmayacağını düşünüyorum. Yaşanan o kadar hukuksuzluk var, mahkemenin yetkisizliği gösterilmesine rağmen mahkeme yetkisizlik kararı vermiyor.
İlhan Ekşioğlu sürekli para giriş çıkışı yaptı, bu paralar şike/teşvik amaçlı kullanıldı dendi.
Ve tüm bu giriş çıkışı yapılan paraların kayıtları, nerelerde kullanıldığı, karşılığında kesilen faturalar mahkemeye sunuldu. Ortada para yoksa neyle yaptı Fenerbahçe şike/teşvik suçunu?
Aziz Yıldırım hakkında teknik takip yapılması için başvuru, Mahmut Özgener ile yaptığı konuşmalarda hakemleri ayartması olarak gösterilerek yapılmış. Bu 4 görüşmede, 1 defa Aziz Yıldırım, maça FIFA hakemi istediğini söylüyor, buna bağlı olarak savcı dinleme kararı çıkartıyor, daha sonra hakemlerle alakalı hiç bir ayarlama ortaya çıkmıyor ama elde edilen oradan buradan kesmelerle şike/teşvik suçu sonra da Özel Yetkili olabilmesi için işin içine örgüt suçu ve nitelikli dolandırıcılık kısmı giriyor.
Benim inancım gayet yüksekti, savunmaya bakıyorum ve inancım artık tam. Ayrıca mahkeme başkanı hızlı olmasını istiyormuş, 8 aya karşılık 8 saati mi reva görüyorlar? Perşembe günü de kalan 10 maç için savunmasını yapacak Aziz Yıldırım.
Sonrasında savcının suçlamalarına bakacağız, savcı bakalım nelerle suçlayacak bu savunmadan sonra?
Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanımız Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Yasemin Merçil, bugün saat 20.15 itibariyle Başkanımızın savunmasında ilk günün tamamlandığı söyledi. Sürenin kısıtlı olduğu için Başkanımızın Perşembe gününden itibaren savunmasında özet geçeceği yerler olacağını belirten Merçil, taraftara da verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın savunmasının ilk gününün ardından FB TV’ye özel açıklamalarda bulunan Yasemin Merçil, savunmanın ilk bölümünün geride kaldığını belirterek, "Savunmaya Perşembe günü devam edeceğiz. 2 günümüz kaldı. Zaman kısıtlı olduğu için Başkanımız savunmasını özetleyerek yapmak zorunda kalacak. Şu ana kadar 3 maçı anlatabildi. Zor bir ikilem. Savunma bu şekliyle inşallah etkili olur" dedi.
Başkanımızın savunmasının gayet iyi gittiğini ifade eden Merçil, hedeflerinin bütün iddiaları çürütmek olduğunu söyledi.
Taraftara verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yasemin Merçil, "Herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz onların varlığını içeride hissediyoruz. Sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya örnek olacak bir sivil toplum hareketi Fenerbahçe" diye konuştu.
Avukat Abdullah Kaya’nın açıklamaları
Başkanımız Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Abdullah Kaya ise FB TV’ye şu açıklamalarda bulundu:
"Başkanımız bugün 106 sayfalık genel bir sunum yaptı ve sonra 3 maç sundu. Tapelerin açıklamalarını yaptı. Toplam savunmamız 464 sayfadır. Perşembe günü Sivas maçıyla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Cuma günü öğleden sonra avukatlar konuşacak. Tahliye talebimiz olacak. Avukatların konuşmalarının ardından mahkeme üyeleri karar vermek için toplanır. Başkanımızın özgüveni yüksek. Ortada zaten hiçbir şey yok. Buna inanmayanlara inandırmaya çalışıyoruz"
Kaynak: www.fenerbahce.org
Herkes kendince önemli gördüğü kısmı alıntılarsa hiçbir şey anlaşılmaz yapılandan. Genele bakmak lazım. Aziz Yıldırım'ın savunması gayet yerinde bence. Diğer takımların adını da, amacın Fenerbahçe'ye yönelik operasyon olduğunu ortaya koymak için zikrediyor başkan. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'yi taşıdığı nokta için kendisine ne kadar teşekkür edilse, övgüde bulunulsa azdır. Ama ben sevmem Aziz Yıldırım'ı. Sürecin başından beri de Aziz Yıldırım isminden çok Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak yorumladım yaşananları. Zira kendisi hakkındaki suçlamaların hemen hemen tamamı Fenerbahçe merkezli iddialardı. Aziz Yıldırım'ın savunmasına sığ bir bakışla yaklaşılmaması gerek. Yaptığı herşey doğru mu? Değil tabii ki. Ama yaptıkları da; savunma yapmayıp, çamur atma sığlığında değil.
Aziz Yıldırım ne kadar ciddi, ne kadar sağlam savunma yaparsa yapsın, Fenerbahçe ile ilgili şike veya teşvik primi iddiaları belgelerle çürütülse de, toplumda öyle bir algı yaratıldı ki QTM sayesinde; adı Fenerbahçe şike yaptı ama kollandı olacak. En büyük dayanaklar İlhan Ekşioğlu'nun dahil olduğu para transferi iddialarıydı. Çıkan paranın belgesi, karşılığında alınan hizmetin faturası sunulmuş mahkemeye. Ne kaldı elde? Yine Emenike'nin para sayarken ki görüntüleri mi?
Ben inanmıyorum, konduramıyorum, yakıştıramıyorum taraftarlıktan öte hisler beslediğim takımımın böyle bir eyleme bulaştığına. Beşer şaşar derler. Yöneticiler de insan. Ola ki böyle bir eylemle Fenerbahçe'nin adını lekelemişler, kendilerine duyulan güveni, verilen görevi, gösterilen lütfu kötüye kullanmışlar; bugün kendileri için, ülkenin gördüğü en büyük tepki gösterileri arasına girebilecek onlarca organizasyon düzenleyen taraftarlar cezalandırmayı da bilir. En azından ben öyle umuyorum.
Genel bir giriş olarak ben gayet makul buldum Yıldırım'ın savunmasını; akla kara detaya inince belli olacaktır. Strum Graz maçı hikayeleri falan, biraz belagatın ucunun kaçtığı anlar ama o kadar da olur; adam 8 aydır milletin elinde oyuncak oldu, biraz da o oynasın.
Dava hakkında konuşmak istemiyorum ama Sayın Aziz Yıldırım neden sürekli Galatasaray'a saldırıyor ? Tabi ki Galatasaray'a da söylemleri olacaktır ama süreklilik hali can sıkıcı olmaya başladı.
Süreklilik hali medya abartısı , Serkan abinin dediği gibi savunmanın tamamını okunursa daha faydalı olur herkes için.
Tamam müsait bir zamanımda bütün savunmayı okuyacağım ama bu nedir ?
- Galatasaray sözleşmesi devam eden oyuncuları ayartıyor, kimsenin sesi çıkmıyor.
Biz bu suçlamalardan aklanmadık mı ? ve konu ile ne alakası var ?
Fenerbahçe'nin yaptığı iddia edilen transfer şikesi, bunu yapmakla suçlanıp, bu da sebeplerin arasında yer aldığı için 8 aydır tutuklu olarak savunma yapabilmeyi bekleyen bir adamın savunmasıdır. Konuyla epey alakalı değil mi? Sadece kendi takımınızın isminin geçtiği yerlere odaklanmak yerine öncesi ve sonrasında nelerden bahsedildiğine de bakın lütfen.
Sonuç olarak aklandık değil mi ? günlerce bu forumda tartışma çıkmadımı ayartma konusunda ve sonunda aklanmadık mı dediğim gibi boş bir zamanım olunca bütün savunmayı okuyacağım ama bir suçlamalardan aklanmışız olay kapanmış gitmiş ve tekrar konuyu açıyor.En azından bizim aklandığımız meseleden hala suçluymuşuz gibi bahsetmesin.Yanılmıyorsam bunun bizim forumda bile cezası var başka bir konudan da ceza gelsin istemeyiz Aziz Yıldırım'a.
- Herhangi bir kişi, toplum veya kuruluşa hakaret (küfür) edici, alaya alıcı (küçük görmek) veya aslı olmayan (belgelerle kanıtlanamayacak) ithamlarda bulunan mesajlar veya özel mesajlar yazamazsınız.
Yalnız dikkat ettiğim nokta, 8 ay boyunca, üyelerce dillendirilmeyen ama anti-fenerbahçelilerin sürekli ihlal ettiği forum kuralı laps diye önümüze koyuluyor.
Garip mi? Hem de çok...
Öncesi ve sonrasına baktığımızda da Galatasaray isminin en azından bu yorum içerisinde geçmemesi gerekir. Yanlışlarım olabilir ve varsa bu noktada düzeltirsin.
Bahsettiğin gibi basın cümlelerin sağını solunu kesip sadece Galatasaray ile ilgili olduğu yerleri gösteriyor. Bu da toplum içerisinde "en iyi savunma Galatasaray'a saldırıdır" algısının oluşmasına neden oldu. Mesela Strum Graz maçıyla ilgili olarak öncesinde şikeyi oyuncular yapar diye belirtip Galatasaray'ın Avrupa maçını örnek gösteriyor. Başka bir maç yokmuydu denebilir. Bence bulabilirlerdi. Sanırım anlaşılması babında yakından uzağa ilkesini benimsedikleri için yurttan örnek vermek istediler. Burada söylediği cümleyi Galatasaray ile örneklediğinden bahsedebiliriz.
Galatasaray'ın Ali Turan meselesi başkadır, Amrabat meselesi farklı versiyonudur, Necati olayı başkadır, Fenerbahçe'nin Emenike mevzusu ise iddia edildiği gibiyse bambaşka bir olaydır. Fenerbahçe yönetiminin Emenike'yi alma karşılığında kendi maçında oynamamasını sağladığından bahsediliyor. Sezon sonunda da Emenike'yi ciddi bir paraya alıyor. Dediğim gibi iddia şekli bu veya biraz değişiği şeklindedir. Galatasaray'ın transferlerinde böyle bir olay olmadığı için örnekleyemezsin. Galatasaray oyuncuları istemiştir ama bizim maçta oynamayın dememiştir. Takımlarında habersiz oyuncularla görüşmüştür ama seni alacağız bizim maçta oynamayın dememiştir. Oyuncuyu ayartmıştır ama Galatasaray maçı öncesinde hiçbiri için sakatlandı ve oynayamıyor haberi çıkmamıştır. Necati olayı ise transfer döneminde gerçekleşmiştir ve Necati'ye bizim maçta oynama seni alacağız denmemiştir. Transferi bitirildiği için bu maçta oynamamıştır.
Galatasaray kulubü yetkilileri her koşulda ne kadar temiz olduklarını vurguladılar bu süreçte. İsterse Aziz Yıldırım 6 saatlik savunmasında Galatasaray'dan bahseder, kime ne? Buna hakim izin verir ya da vermez. Aziz Yıldırım iddianamaye cevap vermiyorsa, sözde delilleri çürütmüyorsa buna rağmen sürekli saldırı halindeyse bırakın olsun kendini baglar, bir kulup kendinden bu kadar eminse bundan rahatsızlık duymamalı. Bundan zarar görecek olan Galatasaray olmaz Aziz yıldırım olur, tabi aralayacak kapı yoksa.
@Disco, kendi içinde dediklerini full dogru sayarsak Galatasaray kulubu yine suç işlemiştir. Sözleşmesi 6 aydan fazla olan bir oyuncuyla kesinlikle görüşemezsin bu açık ve net UEFA kuralı değil midir? Sen görüşüldü ama usulsüzlük yapılmadı diyorsun nasıl yani?
Kayseri maçı öncesi Amrabat, Manisa maçı öncesi Yiğit, Anlatya maçı öncesi Necati .. Bunlar çok ilginç tesadüfler değil mi Sonuçta kamuoyu ciddi şekilde rahatsız olmadı mı? Necati'nin Antalya-GS maçında oynamadığı açık değil mi? Amrabat'ın 4 ay kadro dışı kaldıgı bir geçrek değil mi?
Emenike ile ilgili zaten cogu sey yalan cıktı bunu görüyoruz. Eger usulsuz bir durum olsa Trabzon maçında aslanlar gibi oynardı. Her şey bir yana önümüzdeki transfer dönemi Emenike 20 milyon euro civarı bir paraya transfer olursa nasıl hissedeceksiniz çok merak ediyorum. 9 milyon euroyu fazla bulanlar ve bunda bir şüphe arayanlar için sölüyorum :)
Galatasaray için söylenen transfer suçlamaları öncelikle doğru mudur? Değil midir?
Suçlamalar doğru ya da yanlış olsun. Kendi değerlendirmemiz noktasında etik midir? Değil midir?
Uefa kurallarına göre usulsüzlük var mıdır? Yok mudur?
Emenike pahalıya mı alınmıştır? Ucuz mu alınmıştır? Değerinde bir transfer midir?
1 sene sonra 20 milyona satılırsa ben mi utanırım? 4 milyona satılırsa sen mi utanırsın?
Fenerbahçe'ye yapılan suçlamalar doğru mudur? Yanlış mıdır?
Emenike ile alakalı suçlamaların çoğu yalan çıkmış mıdır? Çıkmamış mıdır?
Bunları konuşmak istiyorsan ekstra olarak değerlendirebiliriz. Benim yorum yaptığım konu ise bunların doğruluğu, yanlışlığı değildir.
İki olayı birbirine örnek gösterebilmem için benzer özellikler taşıması gerekir. İkisininde transfer konusu olması nedeniyle benzer özellik taşındığını düşünebiliriz ama yanılırız. Detayına baktığımda birisinde yapacağın transferi önündeki maça yansıtma var, diğerinde takımından habersiz oyuncu ile görüşme var. Umarım iki konu arasında farkı anlatabilmişimdir. İkisi de iddiadır. Aziz Yıldırım yapmadık diyor, Galatasaray başkanıda bizzat biz bu oyuncular için görüşmedik demesine rağmen aynı süreçte Amrabat'la, Oğulcan'la görüşüldü, teklif yapıldı haberleri vardı. Yani toplamda Aziz Yıldırım'ın savunmasında bazı cümleler sarfedip Galatasaray maçlarını örnekleyerek bu cümleleri desteklemesi kabul edilebilir. Ancak her örneklemesi de yerindedir diyemeyiz. Bu da bana göre onlardan birisidir.
"Bizim maçta oynamasın" iddiası gerek kulup başkanı tarafından gerek kulup doktorları ve raporları açısından yalanlandı. Doktor raporu var bunun ötesi niyet okuma olur ki dogru sonuclar vermez. Adam sakat sakat oynayacak değil ya. Dediğim gibi aksi bir durum olsa Emenike Trabzonspor maçında oynamak için can atardı. Adam başka maça çıkamadı. Zaten ligin ikinci yarısından itibaren neredeyse full sakat bir adamdan söz ediyoruz. Emenike'nin para sayma görüntüleri FOS çıktığına göre bu konuyu daha fazla gündemde tutmak istemiyorum açıkçası. En fazla 2014 yılında onu Avrupa'nın en üst düzey kuluplerinde göreceğiz. Keder yine biz Fenerbahçe taraftarına düşecek.
Diğer mevzu da aslında pek farklı düşünmüyoruz evet medya yine rayting tiraj peşinde. Aziz Yıldırım'ın kısıtlı zamanını daha iyi kullanması bence de gerekirdi. Ama kendi bileceği iş. Aziz Yıldırım kendinden çok çok daha fazla Fenerbahçe'yi düşünüyor. Eger bu materyalleri kullanıyorsa bir bildigi vardır. Ayrıca Sadri Şener'e topyekun Galatasaray kulubünden çok daha fazla yüklendi, somut şeyler sundu. Tabi medyamız yine üç maymunu oynar.
**O halde savunmada gözden kaçmaması gereken belli noktaları kendimde yeniden vurgulayım:
*Fenerbahçe Spor Kulubu başkanı 10 aydır didik didik dinleniyorken Neden Trabzonspor son 1 ay dinlenmiştir, hatta 3 haftayı bile geçmeyecek takip altına alındı?
*Sadri Şener, ‘Ofspor ile Vanspor maçının dördüncü hakemi Vanlı olduğu için değiştirin’ demiş.
* Sadri Şener’in maçlara 12 hafta kala Fenerbahçe maçlarına hakem ataması yapılmasının istediği belgeyi hakime sundu.
*Trabzonspor’a Türkiye Kupası’nı kaybettik. Şenol Güneş “Başkanım merak etmeyin şampiyon sizsiniz” dedi. Bunları telefonda söylese şu an buradaydı.
Tabi bunlar sadece iddiadır, savunma hakkı Trabzonspor Kulubu yetkililerinde saklıdır :)
Aziz Yıldırımın savunması 460 sayfa civarı, bugun okudugu bölümler sadece 104 sayfa. Tatmin olmadık-Olmamış bu demek için çok erken. Kalan 2 günde kalan tüm tutukluların dinlenmesi gerekiyor. Öyle bir hukuk sistemimiz var ki 8 aydır savunma hazırlayan sanıklar kendilerini neredeyse 1 saate indirgeyip savunma yapmak zorunda. Bu nasıl iştir anlamak güç.