Quote:
7- Men etme kararını TFF’nin vermesi için anlaşmaya vardık
BANA iletilenlere dayanarak, TFF’nin Fenerbahçe hakkında, en azından 2011-2012 UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılımı bakımından bir karar almak için elinde yeterli delil olduğunu düşündüğümü söyledim.
Bu durumda gözaltında olmayan Fenerbahçe yetkililerinin kulübün kendi isteği ile Şampiyonlar Ligi’nden çekilmesi gerektiğini kabul edebileceklerini düşündük. Bu davranış daha sonra olası bir disiplin prosedüründe kulüp lehine değerlendirilebilirdi. TFF’nin kulüpten bu olasılığı değerlendirmesini isteyeceği hususunda mutabık kalındı.
Fenerbahçe kendi isteğiyle çekilmeyi kabul etmez ise olabilecek tedbirler belirlendi. Bu konuda UEFA değil TFF’nin karar vermesi gerektiği sonucuna vardık. Zira münhasıran karar verme yetkisi öncelikle TFF’nin idi. Dolayısıyla TFF’nin sorumluluklarını bilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, UEFA’nın TFF’ye karşı (gerekli kararları alamamak ve dolayısıyla şikeyle mücadelede kararlı olmamak nedeniyle) ve Fenerbahçe’ye karşı (şike nedeniyle) disiplin prosedürü başlatılmasını değerlendirmesi gerekeceğini belirttim.
Quote:
25 Ağustos 2011 öğleden sonra Monaco’ya geldiğimde TFF’den gelen bilgilere göre Fenerbahçe’nin TFF İcra Komitesi’nin 2011-2012 Şampiyonlar Ligi’nden geri çekme kararını temyiz ettiği bildirildi (önceki görüşmelerimizde temyiz olasılığı konuşulmamıştı). Sayın Arıboğan’a telefon ettim ve kendisi temyiz dilekçesinin verildiğini teyit ederek, temyiz merciinin toplandığını ve aynı gün içerisinde kararını verebileceğini belirtti.
İlave olarak: