@Universal
Siyasi olma nedenini sormadım, anlattıkların gene neden siyasi olduğuna inandığınızı açıklayan şeyler. Ama bu kadar kişiden sadece balde_mir_07 anlamışsa sormak istediğimi ben kendimde arıyorum sorunu ve kendimi iyi ifade edemediğim sonucuna varıyorum.
Tekrar edeyim; ben siyasi olduğuna inanmanızı yadırgamıyorum ve normal görüyorum. balde_mir arkadaşıma yazdıklarımı okudun mu bilemiyorum orada izah etmeye çalıştım bunları. DisCo da siyasetin zaten her zaman sporun içinde olduğunu anlatmaya çalıştı. Yani yazdıkların bilinmeyen şeyler değil ki. İki şey var sadece;
Birincisi TFF AKP demişsin ona katılmıyorum. Hem AKP'nin Fenerbahçe veya Aziz Yıldırım'a karşı düzenlediği bir operasyondan bahsediyorsunuz hem de AKP'yle zıt hareket eden bir federasyondan. Şampiyonluk maçında kupayı sahada vermemek için direten Demirören'i unuttunuz galiba? Ya da TFF'ye bağlı Tahkim Kurulu kararlarını?
İkincisi Ünal Aysal'ın iktidara yakın duruşu derken kastettiğin nedir? Başbakanın yuhalanmasından sonra Galatasaraya karşı aldığı tavrı düzeltmek istemesi mi? Başbakanın Galatasaraya tavır alması birçok yerde kulübün önünü tıkayan bir etkendi. Örnek olarak "20 milyon GS'li AKP'ye oy verdi" açıklamasını göstereceksin belki. Dediğim gibi Başbakanın tavrından dolayı Galatasaray'ın birçok işi yürümüyordu, bazı işgüzarlar (gerçi belki o yönde talimat almışlardır) Galatasaray'ın işlerini onaylamıyor veya yavaşlatıyordu. Ünal Aysal iktidara yakın olsa bunlar olur muydu?
AKP'nin 2011 seçimlerinde 21 milyon 466 bin 446 oy aldığı düşünüldüğünde Ünal Aysal'ın bunu politik bir cevap olarak verdiği apaçık ortadadır. Özellikle resmi kurumların Galatasaray'ın işlerini bekletmesi veya yavaşlatmasından dolayı yapılmış stratejik bir hamledir.G. Saray Başkanı, maç bitiminde TT Arena'dan çıkışta sorunlar yaşandığını ve karayolları tarafından stada ulaşımın tam olarak bir türlü yapılamadığını belirttiği açıklamasında bulundu.
Mehmet Ali Birand, Aysal'ın açıklamalarının ardından "Başbakan istese bir emirle bu sorunu çözer ama, o da biraz kırgın galiba" dedi.
Birand, TT Arena'nın açılışında yaşanan protestonun ardından Başbakan Erdoğan stadı terk ettiğini hatırlattı.
Aysal ise Başbakan Erdoğan'ın kin tutan biri olmadığını ve bundan daha önemli işleri olduğunu söyledikten sonra "Galatasaray'ın 25 milyon taraftarının hemen hemen 20 milyonunun ona oy verdiğini tahmin ediyorum. O yüzden bu noktada Başbakan'ın bizimle bir sorununun olduğunu sanmam"
CHP ve AKP'ye muhalifler konusunda ben İzmir sanıyordum? Bak daha önce siyasetten hiç anlamadığımı ifade etmiştim, sade bir vatandaş olarak medyadan sağdan soldan duyduğum takip ettiğim kadarıyla söylüyorum (İzmir'e sonraki paragrafta değinmişsin gördüm). İstanbul'a ilkokul 3'ten beri gitmedim o yüzden dediklerini (Beşiktaş ve Kadıköy)bilmediğimden doğru kabul ediyorum.
Şu ana kadarki sorularımın en yakın cevabı olarak yazdıkların şunlar:
O zaman AKP'nin Fenerbahçe'yi ele geçirmek istemesinin nedeni: PARA diyorsun? Fırsat olarak başka bir şey aklıma gelmedi o yazdıklarından, farklı bir şeyse düzelt lütfen. Paraysa; iktidar için bu saydıklarından gelecek para ne kadar komik bir rakamdır düşünüyorumda... Pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Bunu en iyi "ben siyasi bir güç olsam ve Fenerbahçe'yi ele geçirsem ne şekilde kullanırım" diye düşünerek bulabiliriz galiba.Fenerbahçe'yi mi ele geçirmeyecekler? Neden istemesinler? Bal gibide isterler, Fenerium, Taraftar Kart, Kombineler, Her spor dalında gelen kupalar, Avrupa'da zafere uçan amatör şubeler, AKP için en büyük fırsat...
Alabilirdi. Böyle bir mantık kurmada haksız değilsin. Karşı düşünce olarak belki sizden daha çok para veren çıkmıştırEn ufak örnek bu kulüp üç defa son hafta şampiyonluk kaçırdı hepside beraberlik ile, istese bunlardan birisini mi satın alamazdı? Şike yapmak istese bu kulüp 30 yıl Türkiye Kupası alamadı yapamaz mıydı şike bal gibide yapardı...denilebilir. Tabi bu işin şakası. Ama bir suçu daha önce işlememiş olmak hiç işlemeyeceğin anlamına gelmez. O zaman ülkedeki suçlulaların daha önce suç işleyip işlemediğine bakılsın, işlememiş olanlar serbest bırakılsın hepsi? Niye o 3 maçta yapmadı da geçen sezon yaptı sorusuna da mantıklı yanıtlar bulmak zor değil. Kaçan o 3 şampiyonluktan sonra aynı hüsranı yaşamak istememek olabilir mesela. Şunu da ekleyeyim bugün Aziz Yıldırım'ın masum olduğuna inanmayanların çoğunluğu bu tür işleri uzun yıllardır yaptığını düşünen insanlardır.
CEV örneği bu konuyla alakasız ama madem değindin bende Fenerbahçe Sohbet Alanında paylaştığım haberi tekrar hatırlatayım;
http://forum.turksportal.net/vb/show...56#post2265956
Ayrıca çarpıtmalar insanları yanlış yönlendiriyor. Adamlar diyor ki:
"Fenerbahçe’nin wildcard talebinin reddedilmesi konusunda tek söz sahibi CEV’dir"
"Türkiye Voleybol Federasyonu bize iki kulübün de wildcard talebini gönderdi. Bu kararda onların herhangi bir söz hakkı bulunmadı, bulunamaz da."
Siz daha voleybol federasyonuna çemkiriyorsunuz. Sonra diyor ki;
"Fenerbahçe ligde final oynamış olsa böyle bir yaptırıma gitmezdik"
Bu, federasyona çemkirmeniz için haklı bir neden (maçı ertelememesinden dolayı). Devam edelim;
"Ancak wildcard regülasyonu hakkında kurallar net. CEV’in otoritesini sarsacak hareketlerde bulunulduğu için bu kararı almayı uygun gördük. "
Bahsettiği hareketler nelerdir:
- Dörtlü finalde mücadele eden diğer üç takım CEV’in belirlediği otelde kalırken, Fenerbahçe’nin bu oteli beğenmeyip daha lüks başka bir otele geçmesi
- Forma krizi
- Fenerbahçe menajeri Violet Duca’nın oyun alanında girmemesi gereken yerlere girmesi
- CEV Başkanı Andre Meyer’in, Duca ile görüşmek istediği ancak davete icabet edilmemesi
- Final maçı sonrası ‘mesaj içeren’ tişörtlerin yasak olduğu ödül törenine ‘Armanın gururu şampiyon Sarı Melekler’ yazılı tişörtlerle çıkan F.Bahçe’nin tören kurallarına da uymaması
- Tüm bunlar dışında Kanarya’nın, bazı faturaları da ödemediği için CEV tarafından uyarıldığı öğrenildi.
Yani adamlara bu kadar neden vermişsiniz daha çıkıp CEV'e Federasyona sallayabiliyorsunuz.
Not: Voleybol konusuyla ilgili burada yazılanlardan dolayı buraya yazdım, bununla ilgili cevaben yazacaklarınız varsa FB Sohbet Alanında devam edelim bence o kısmına.
Not2: Tartışmamız çok uzadı ortak noktada buluşamadığımıza göre bir noktada sonlandıralım artık istersen. Cevap yazacaksan cevap yazmamı gerektirmeyecek birşey yaz olur mu![]()

denilebilir. Tabi bu işin şakası. Ama bir suçu daha önce işlememiş olmak hiç işlemeyeceğin anlamına gelmez. O zaman ülkedeki suçlulaların daha önce suç işleyip işlemediğine bakılsın, işlememiş olanlar serbest bırakılsın hepsi? Niye o 3 maçta yapmadı da geçen sezon yaptı sorusuna da mantıklı yanıtlar bulmak zor değil. Kaçan o 3 şampiyonluktan sonra aynı hüsranı yaşamak istememek olabilir mesela. Şunu da ekleyeyim bugün Aziz Yıldırım'ın masum olduğuna inanmayanların çoğunluğu bu tür işleri uzun yıllardır yaptığını düşünen insanlardır.
Alıntılı Yanıtla