Beşiktaşı can-ı gönülden destekliyorum ama işi çok zor.
Printable View
Beşiktaşı can-ı gönülden destekliyorum ama işi çok zor.
Beşiktaş çok kötü oynuyor ama bence beşiktaş tam kapasite ile oynamıyor porto maçını kazanmak için herşeylerini vermeleri lazım heleki arkalarında olacak inanılmaz taraftar desteğini düşünürsek Beşiktaşta aynı FB gibi bir patlama yapabilir ben bu maçta böyle bir olay bekliyorum
Kimse Beşiktaş'tan Galatasaray maçındaki futbolu beklemesin..Taraftar baskısı o oyunu oynatmaz takıma..Gönlümüz seninle BJK:)
Bu maç moral acısından çok önemli Allah Korusun bu maçta yenilinirse olaylar cıkar...
burada alınıcak puan veya puanlar çok çok faydalı olucaktır... Çünkü oldukça ihtiyacımız var işlerin yoluna girmesi için..
Bugün Vatan gazetesinde Hakan ve kaptanın yedeğe çekilebileceği söyleniyordu.Bakalım çok merak ediyorum Maça nasıl bir kadro ile çıkacağımızı.Yine aynı kadro ile çıkarsa valla çok hayal kırıklığına uğrarım.
Bjkde kalede bu mac bence Rustu oynamalı.Hakanın performansı düştü bu aralar.
müthiş taraftarımızın desteğiyle alacaz inşallah.. cisse senden asıl oyununu bekliyoruz
Sağlam: Ofansif oynayacağızPorto maçı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sahaya ofansif bir kadroyla çıkacaklarını açıkladı. Siyah-beyazlı takımın Şilili yıldızı Tello ise Portekiz'de oynarken Porto'ya son maçında gol attığını hatırlaktarak "Umarım yine atarım'' diye konuştu.http://www.ntvspor.net/i/blank.gifhttp://www.ntvspor.net/i/blank.gifNTVSPOR ve AjanslarGüncelleme: 15:39 TSİ 2 Ekim 2007 Salı
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Porto ile yarın oynayacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve gruptaki durumlarını şekillendireceğini söyledi.
Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Şilili futbolcu Rodrigo Alvaro Tello ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ''Porto karşılaşması, kendi sahamızda oynayacağımız ilk maç olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Ortaya konulacak üst düzey mücadele ve alınacak iyi bir sonuç, ligdeki ilk puanlarla tanışmanın yanı sıra ileriye umutla bakmamıza neden olacak. Puan olarak Marsilya'da beklentilerimiz vardı. O maçta alamadığımız puanları telafi etmek açısından Porto ve Liverpool'dan beklentilerimizden fazla puan çıkarmalıyız. Bu maç gruptaki durumumuzu şekillendirecek bir karşılaşma olacak'' diye konuştu.
Porto'nun Avrupa futboluna damgasını vurmuş güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Sağlam, ''Zor bir maç olacak, ama oyuncu kardeşlerimizin iyi mücadele ederek, taraftarımızı ve bizi sevindirecek iyi bir sonuç alacağına inanıyorum'' dedi.
Takımda Ricardinho'nun sakatlığının bulunduğunu ifade eden Sağlam, İbrahim Kaş'ın sakatlığının tam olarak geçmediğini, Rüştü'nün ağrılarının devam ettiğini ve yüzde yüz hazır olmadığını kaydetti.
'' ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYORUZ''
Sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini kaydeden Sağlam, ''Ama bundan 3 hafta öncesine kadar, bu kardeşlerimiz Türkiye liginde şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını herkese gösterdiler ve camiamızın geleceğe umutla bakmasını sağladılar. Futbolcu kardeşlerime sonuna kadar güveniyorum. Nasıl insanlara bu umudu aşıladılarsa, tekrar bundan 3 hafta önceki havayı yakalayacaklarına inanıyorum. Porto maçıyla çıkışa geçmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Sağlam, Porto'nun çok iyi bir kadrosu olduğunu kaydederek, ''Quaresma, Tarık Sektioui, Lopez gibi iyi oyuncuları var. Ofansif oynayan bir takım. Kazanmayı düşünüyorsak, bu oyuncuları durdurmamız gerekir. Zor bir karşılaşma oynayacağız. Çok fazla mücadele etmemiz gerek'' ifadelerini kullandı.
''OFANSİF OYNAYACAĞIZ''
Ertuğrul Sağlam, Porto karşısında ofansif oynayacaklarını ifade ederek, ''Sahamızda oynayacağımız maçta kazanmamız gerekiyor. Kazanmak için de gol atmamız gerekecek. Ofansif oynayacağız. Kadromuzu da bu şekilde oluşturacağız. Futbolda kazanmak için ya gol yemeden atmak, ya da yediğinizden fazlasını atmamız lazım. Ama orta alanı iyi olan Porto karşısında defansif yönü de ihmal etmeyeceğiz'' diye konuştu.
''HİÇBİR OYUNCUMLA TARTIŞMADIM''
Galatasaray derbisinde İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan ile tartıştığı iddiaları konusunda da Sağlam, ''Kadro dışı kaldı, birbirlerine girdiler yazıları yer aldı. Hiç olmayan bir şekilde kamuoyuna yansıtıldı. Bu haberler kesinlikle maksatlı çıkıyor. Artık oyuncumuzla saha içinde diyalog kuramayacak hale getirecekler insanı. Ne Gökhan ne de İbrahim'le tartışma olmamıştır. Her diyaloğu, her hareketi hocayla tartışma olarak göstermenin altında iyi niyet görmüyorum. İbrahim Üzülmez ve Gökhan ile aramızı bozacak bir diyalog geçmedi'' dedi.
http://www.ntvspor.net/Images/20426.jpg
''SEYİRCİSİZ OYNAMAK ETKİLEDİ''
Galatasaray maçının seyircisiz oynanmasının kendilerini etkileyip etkilemediği sorusuna Sağlam, ''Futbolun seyir zevkini artıran, ambiansı oluşturan ve saha içinde oyuncuların maça konsantre olmasını sağlayan taraftarlardır. Bundan mahrum mücadele etmek bizi olumsuz etkiledi. Galatasaray'ın avantajı, birkaç maç böyle oynamalarıydı, ama böyle bir mazereti öne koymak doğru olmaz. Yine de seyircisiz oynamak bizi etkiledi'' yanıtını verdi.
''BAŞLADIĞIMIZ İŞİ YARIM BIRAKMADIK''
Sağlam, son dönemlerde kendi geleceği ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldığının hatırlatılması üzerine de, ''Başkanımız ve yönetimle güzel bir ilişkimiz var. En ufak bir olumsuzluk yok. Bugüne kadar başladığımız bir işi yarım bırakmadık, burada da yarım bırakmayacağız'' dedi.
''Futbolcular, sizin istediğiniz şeyleri sahada yapamıyor mu?'' sorusuna ise Sağlam, ''Hiçbir oyuncu sahaya kötü oynamak için çıkmıyor. Herkes kazanmak istiyor. Son 1-2 karşılaşmada istenileni sahaya yansıtamadık. Onlar da üzüntü duyuyorlar. Sorumluluğun bilincinde insanlar hepsi. Kötü karşılaşmanın izlerini üzerimizden atmak için elimize bir fırsat geçti ve bunu değerlendireceğiz'' yanıtını verdi.
TELLO: UMARIM GOL ATARIM
Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello ise Sporting Lizbon'da forma giyerken Porto'ya gol attığını belirterek, ''Umarım yine atarım'' dedi.
Porto ile oynadıkları son maçı kendisinin frikikten attığı golle kazandıklarını ifade eden Tello, ''Bu maçı düşünmek, bana eski günleri hatırlatıyor. Umarım yine gol atarım ama benim gol atmamdan çok takımımızın galip gelmesi önemli'' diye konuştu.
Tello, Portekiz ve Türk futbolu arasında fark olmadığını kaydederken, Porto'yu tanıdığı ve bu konuda hocasıyla görüş alışverişinde bulunup bulunmadığı sorusuna ise ''Hocamızdan sonra Porto'yu en iyi tanıyan benim. Kadroyu biliyorum, ama hocamız ve teknik kadromuz Porto hakkında çok iyi araştırma yaptı. Porto tehlikeli bir takım. Dikkatli olmalıyız'' diye yanıt verdi.
Eger bu macta Hakan Arıkan oynarsa Bjk fark yiyecektir haberiniz olsun...;)
Ertuğrul Sağlam her maçtan önce okuduğu masalları tekrar etmiş..
İnşAllah lafını yemez!
H.Arıkan
Serdar K. Toraman Zan Tello
Serdar Cisse Delgado İ.Akın
Bobo Nobre(Higuain)
Maça böyle başlayalaım kazanmazsak ben de bişey bilmiyorum...
Rüştü'nün yerine Hakan'ı tercih ederim...
Deli İbo bu maçta oynamalı.Oynaması gereken diğer adamlar Diatta ve Yozgatlı...
Bobo patlama yapmalı.Higuain şans bulursa kendini ispatlamalı.
Tello'dan yine gol bekliyorum.Porto Tello'yu iyi bilir;;).
Rakibin yıldızlarından bahsetmiyorum.Eğer kimse ile mücadele edemeyeceksek, devler liginde işimiz ne.
Yarın Allah nasip ederse tribünüleri dulduracak 32.000 Beşiktaş taraftarından birisi olacağım.Başarılar Beşiktaşım...:0:
Bende kendi kadromu yazayım.Eğer yazdığım kadro oynarsa bence puan veya puanlar alabiliriz...
GK-Rüştü
DR-Serdar K
DL-Tello
DC-Zan
DC-Diatta
DM-Cisse
MR-Burak
ML-İ.Akın
AMC-Delgado
AMC-Serdar Özkan
FC-Bobo
Üzülmez,Diatta ve Yozgatlı oynamalı demişsin kadroda yer vermemişsin,anlamadım valla.
Madem bir kadro yazma modası başladı,bende yazayım tam olsun :0:
Kale:Rüştü Reçber
Sağ bek:Ali Tandoğan
Sol bek:Rodrigo Tello
Stoper:Lamine Diatta
Stoper:İbrahim Toraman
Sağ açık:Mehmet Yozgatlı-Burak Yılmaz
Sol açık:İbrahim Akın
Orta-ofansif:Serdar Özkan
Orta-defansif:Eduard Cisse
Forvet:Marcio Nobre
Forvet:Gonzala Higuain
Kimleri neden seçtiğimi de açıklayayım;
Kalede Hakan Arıkan'dan daha tecrübeli bire birde kolay gol yemeyen Rüştü'yü tercih ederim.Ayrıca duran toplar Şampiyonlar Liginde önemli yer tutar.Her kornerin potansiyel tehlike olduğunu düşünürsek Hakan kalede adeta patlamaya hazır bir bomba gibi olacak..Kendini iyi hazırlamış Rüştü faydalı olacaktır.
Sağ bekte Serdar Kurtuluş hem Marsilya maçında hem de Galatasaray maçında etkisiz gözüktü.Galatasaray maçında ikinci yarı sağ beke geçmişti,Marsilya maçında ise Niang karşısında adeta yokları oynamıştı-kan şekeri düşene kadar..Son zamanlarda kötü oynadığını düşünüyorum,biraz yedeğe çekilip kendisini toplaması lazım.
Sol bekte Quaresma karşısında ancak Tello durabilir,Üzülmez'i oraya koymak adeta intihar olur.
Stoperde Diatta Lisandro ve Postiga ile mücadele etmesi için oynayabilir,Zan o işi fazla yapamıyor.Toraman'la birbirlerini tamamlarlar.
Sağ açık için Yozgatlı en iyi tercih,oyunu kanatlardan götürmek için takımda ki en iyi adam.Nobre'nin de daha faydalı olabilmesi için Yozgatlı sağ açıkta oynayabilir.Sol açıkta başka adam olmadığından Akın en iyi tercih gibi.Serdar Özkan orta sahanın ortasında sağ açıkdan daha faydalı olacaktır,Galatasaray maçında da gördk zaten fakat sağ açık oynayacak adam değil bence Özkan,zaten hep söylüyorum.Defansif olarak Koray yerine Cisse tercihi zaten tartışılmaz.
Forvette son zamanlarda hem yorulan hem de maçlara hazır çıkmayan Bobo yerine artık yeni transfer Higuain oynamalı,istediği pasları alabilirse çok faydalı olabilir bu maçta.Nobre ise 3-4 kişi hücum yapılırsa şu anda Beşiktaş'ta ki diğer tüm forvet elemanlarından faydalı olabilir.Yedekte ise mutlaka Burak Yılmaz'ın olması lazım.Bu tip bir maçta kesinlikle faydalı olabilecek bir oyuncu.Daha detaylı yazacaktım ama fb maçında gol oldu,maçı kaçırmak istemiyorum :)
Yenilmeyecek bir takımda değil.. Özellikle Quaresma'ya dikkat edilmesi lazım.. İnşallah yarın bu maçı kazanacağız..
Bu maçı Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum fakat Porto kazanacak gibi geliyor.Beşiktaş Galatasaray
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu maçı Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum fakat Porto kazanacak gibi geliyor.Beşiktaş Galatasaray maçındaki gibi oynarsa işi çok zor.
Yahu Delgado ne yapıyor ki? Benim o adama gram güvenim kalmadı.Bir Alex kadar,bir Lincoln kadar olamadıktan sonra "10" numara giymesinin manası yok.Kendisine forvette top taşıyacaksın oda atarsa atacak.Halbuki "10" numaralar daha çok forvete top taşıma görevini üstlenirler.Bir Gs maçında oyuna sonradan girdi hiç bir hareketlilik getiremedi.Fiziğide zayıf.Bir Alex gibi top saklayamıyor.Hemen kaybediyor.
Ayrıca Hakan denildiği gibi kornerlerde çok hata yapıyor.Tamam diğer pozisyonlarda iyi.Refleksleri,bire birde etkili olması iyi ama biraz zamana ihtiyacı var.Rüştü bu maçta oynayabiliyorsa kesinlikle oynamalı.
Ricardinho'nun degerini anlamıssınızdır umarım ;)
Delgado topmu oynuyoki Saglam onu oynatsın.Adam 10 numara giyiyor ama lider oyuncu gibi davranmıyo.Serdar Özkan bence AmC'de Delgado'dan daha iyi onu oynatsın.Mehmet Yozgatlı'yı şuan begenmiyorum Sagda'da Burak Yılmaz'ı oynatırsa cok iyi olur...
İbrahim Üzülmez'inde bu takımda işi yok bence sahada durması cok gereksiz Mehmet Sedef'e sıra gelmedimi artık veya İbrahim Akın'a.
Keşke Ricardinho sakat olmasaydı.Ben Rico'nun degerini baya bi anladım.Adam geliyo defanstan top alıyo oyunu acıyo.Delgado malesef öyle degil.Ricardinho olsa Ofansta bu kadar sıkıntı cekmezdik diye düşünüyorum.
Her zamanki gibi Delgado'dan patlama bekliyorum :) İnş oynar bizi mahcup eder..
delgado rıcopasadan kat kat daha ıyı ınsallah bjk delgado nun onderlıgınde ınonude ucacaktır.tabı bu temennı:D.bıde Queresma kadroda yokmus dıye duydum dogrumu:confused:
Ibrahim Üzülmez konusunda cok haklisiniz,berbat oynuyor.Bu adamda tecrübe falan yok,yasi ilerlemis olmasina ragmen,takimda kaptanlik yapmasina ragmen Besiktas`in aradigi lider özellikte bir futbolcu degil.Orta acmasini da bilmiyor.Son maclarda bakiyorum okadar bindirmesine ragmen bir tane asist yapmamis,birakina asisti isabetli ortasi yok :D
Peki bunlari ben daha önce söylerken neden bana karsi cikiyordunuz ? :) Neden israrla Türkiye`nin en iyi sol beki diyordunuz ? Artik su duygusal yorumlari birakalim,objektif olalim,ozaman herseyi sonradan görme huyumuz biter.
Ertugrul hoca maça ofansif cıkaçaz dedi..bakalım nekadar ofansif oynayacaklar..
bu maçta beklere çok iş düsüyor beni dedi dersiniz..Porto hep kanattan geliyor..eger beklerin hatası ile falan gol oulrsa sasırmayın...
bekler ve kanatlar birbirine yardım etmeli...
ErtuğruL hoca maça ofansif çıkıcaz dediyse kesin 6--3-1 oynicaz demektir.
aynen hayrettin abi:D:D:D
Querasma etkili ortalarına+lisandro lopez dikkat..
kanatları çok etkili orta yapıyor....
Ertuğrul Sağlam'ın dediği gibi ofansa yönelik oynarsak mutlaka puan alırız.Tabi puan almak için gol atmak lazım.0-0'da puan alırız ama Porto'nun gol atacağını düşündüğüm için bizimde atmamız gerekir.Bunun içinde şut atmak gerekir.Yani Tello'dan hariç Beşiktaş'lı futbolcuların korkudan yapamadığı şey.Aslında Beşiktaş'ın hücum olarak etkisiz kalmasının ve şut atamamasının sebebi uç bölgede çoğalamaması.Futbolcularda eğer maçı kazanma isteği olursa zaten çok koşarak hem hücumda hemde savunmada çoğalınır.Bence herşey kafada bitiyor.F.Bahçe'nin İnter'i futbolcuların ayaklarıyla değil,beyinleriyle ezdiği gibi.Çok basit örnek Büyükşehir Bld.'ye F.Bahçe maçına hangi kafa yapısıyla çıkıp galip geldiyse F.Bahçe'de İnter karşısında mantaliteyle çıkıp kazandı.Kadroya gelince ben şöle bir kadroyu tercih ederim;
1-Rüştü-GK
2-S.Kurtuluş-DR
3-Diatta-DC
4-G.Zan-DC
5-Tello-DL
6-Cisse-DM
7-S.Özkan-MR
8-İ.Akın-ML
9-Higuain-FC
10-Delgado-AMC
11-Bobo-FC
Çıkabilecek en ofansif kadro budur...
Bence Beşiktaş bu macta kesinlikle puan ve puanlar alıcaktır.Buda taraftarımızın büyük emegi ile olucaktır.
Ben Futbolcularımıza ve Ertugrul Hocaya sonuna kadar güveniyorum !
Bu macı alıcaz başka yolu yok..
merak etmeyin besiktas alicak zaten iddaadada kartala oynadim ya kazanicak ya kazanicak :D
MArsilya maçındaki gibi oynayalım valla sonucu kestirmek zor. Beşiktaş çok zor gol atabiliyor kazanırsa 1-0 kazanır sanırım ama 1 gol yerse beraberlik dahi hayal olur bence.