star bu seneki maçları biss sifreleme sistemiyle sifreliyecek örneğin atv nin euro 08 de yaptıgı uygulamayı yapacakmış....
Printable View
star bu seneki maçları biss sifreleme sistemiyle sifreliyecek örneğin atv nin euro 08 de yaptıgı uygulamayı yapacakmış....
star uydudaki yayınları sifreleyecek işte acıklaması :
Avrupa Birliğinin telif haklarına ilişkin uyum yasaları ve bölgesel yayıncılığa ilişkin kısıtlamalarından dolayı Şampiyonlar Ligi Maçlarının yayın hakları‚ yayınların Türksatın iz düşümünde bulunan tüm ülkeleri değil sadece Türkiyeyi kapsayacak şekilde yapılmasını zorunlu kılmaktadır.
Doğan TV de‚ Türkiye haklarına Star Tv için 2012 yılına kadar sahip olduğu Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında‚ Geo Blocking (bölgesel sınırlama) adı verilen bu sınırlamayı saygı ile karşılamış‚ bu nedenle söz konusu karşılaşmaları BISS sistemiyle şifreleyerek yayınlamaya karar vermiştir."
lanettt olsun yaaa.....zorla d-smart aldıracaklar....almıommm yaaa:D
Offff bu haber gerçekten kötü oldu.Seyredemeyeceğiz yani maçı.:uzgun:(şifre olayı yok bizim uyduda.)
iyiki dzmart aldım zamanında.. düşündüm çok bunlara para kazandırma eren diye ama yine de lazımdı. zaten maç harici tv izlediğim yok 4 senedir.
alayının bisini misini hallederiz. (:
Bi de bizim kahveci halledebilse şu biss işini.. Onun yüzünden belçika maçını izleyemedik zaten..
Hani şampiyonlar ligi maçları şifresiz olmak zorundaydı:mad:
fenerın bu macı almasını canı gonulden ıstıyorum artık ulke sıralamasında ılerlıyoruz burda kaybederse kotu olur bızım ıcın seneye 1 takım dırek gıdıo ama olsun daha fazla olsun.
porto ılk maclarda 7 yıldır kazanamıyormus.bu bı avantaj olabılır fener ıns doru oyuncu tercıhlerıyle maca cıkar ve 3 puan olmadı en az 1 puanla doner
Geçen yıl, Digitürk'de bulunan İtalyan kanallarıda şifre koyuyordu. Çünkü; orada da Şampiyonlar Ligi maçı vardı. Yani uydu üstünden yayın yapan bütün kanallar şifre koymak zorunda kalıyor. Çünkü; ben burada oturup başka bir ülkenin kanalında o maçı izleme imkanım duruyor. İtalya'da RAI 1 yayınlıyor. Uydusu olan açsın baksın saat 21.45'de o kanalda şifreli olacak.
Bu arada maç şifreli değil, uydusu olanlar zorunlu oluyor. Çünkü; elin İtalyanı, Fransızı STAR'ı açıp Fenerbahçe maçını izleyebilir. Bunu engellemek zorunda kalıyor. O nedenle Kablolu TV, Çanak Anteni veya Digitürk'ü olan izleyebiliyor.
Fenerbahçe UEFA Katsayısında rahat. Çünkü; 5 yıl önce Avrupa'da yoktu ve bu nedenle bu sezon bu grupta sıfır çekse bile Ön elemelerde gelen puanlar yüzünden puanı artacak. O nedenle Fenerbahçe bu yıl ne toplarsa büyük bir sıçrama yapabilir.
Buluruz bissi :=)
Arkadaşlar benim çanak antenim bile yok , anten giriş kablosunu takılı sadece ve onsekiz kanal çekio, izleyebilirim değil mi?
Ya iyide sonuçta bütün ülkelerede ŞL maçları Şifresiz platformdan verilmiyo mu?Yani ben italya'da yaşasam ŞL maçları için Rai kanalına Digitürk gibi paramı ödeyeceğim? Evet olay buysa uygulama doğru ama orda da bizim Star gibi herhangi bir ulusal kanal yayınlıyorsa olay çok saçma.Adam deli mi ki kendi dilinde yayın varken başka ülkenin kanalını izelsin.Neyse Allahtan EURO 2008 zamanında halletmiştim o işide bu maçı izleyebileceğim.
Sanırım bu reklamlarla alakalı bir durum. Gerçi ŞL maçlarında maç esnasında reklam çıkmıyor ekranda diye biliyorum.
Bir de İtalya'da bugün İtalya takımlarının maçları verilir açık kanaldan. Diğerli D Smart'ın yaptığı gibi şifreli olabilir. Nasıl ki bugün Fenerbahçe maçı hariç diğer maçlar D Smart'tan şifreli verilecek, Fenerbahçe maçı da orada şifreli veriliyordur, şifresiz uydudan izlenmesin diye de bu uygulama yapılmış olabilir.
Yabancı örnekler olmasa bunu D Smart bilerek yapıyor diyecektim ama yabancı örnekler de varsa UEFA'nın vardır bi bildiği.
RAI'de bizim Star gibi kanal ama; şu var Türkiye'de oturan bir İtalyan düşünelim, oturupda RAI'da maç izlemesin diye şifreliyorlar. Çünkü; Star TV'yi tercih etmemiş olacak. Aynısı İtalya'da ki Türkler gibi. Mesela İngiltere'de ligi Sky Sports yayınlıyor ama; Türkiye'de bu kanal izlenmesin diye uyduda bir şekilde şifre koyuyorlar. Çünkü; burada o ligin yayın hakkını almış bir kanal var.
Bu arada gazetede Aragones'in sırasıyla Maldonado-Selçuk-Josico-Emre ortasahasıyla çıkacağını okudum...Nerde kazım ve uğur... :S
Azerbaycan kanalı şifresiz veriyor bildiğim kadarıyla ..
Hangi azerbeycan kanalı o ?
Semih, Edu, Deivid, Vederson, Tümer, Can ve Deniz Portekiz'e götürülmemiş.
Kafilemizde bulunan oyuncularımızın isimleri şöyle: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Yasin, R.Carlos, Selçuk, Josico, Maldonado, Burak, Kazım, Alex, Emre, Uğur, Güiza, Lugano, İlhan, Ali, Gürhan.
Lugano bu maçta oynuyor değil mi?
Kafile ile götürüldüğüne göre oynuyor ..
Volkan
Gökhan Yasin Lugano Carlos
Josico Emre
Kazım Alex Ugur
Güiza
Muhtemelen bu 11 ile çıkarız maça. Yasin yerine Önder'i acaba oynatırmı Aragones?
Deniz Barış'ı şampiyonlar ligi listesine almayan zihniyeti seveyim...
Cidden Deniz niye yok ? Geçen sene çok iyi işler yapmıştı, sakatlığı geçmedi mi acaba hala..Yoksa Aragones takımını mı tanımıyor hala..!