Quote Originally Posted by Photograph View Post
Geçen yıl, Digitürk'de bulunan İtalyan kanallarıda şifre koyuyordu. Çünkü; orada da Şampiyonlar Ligi maçı vardı. Yani uydu üstünden yayın yapan bütün kanallar şifre koymak zorunda kalıyor. Çünkü; ben burada oturup başka bir ülkenin kanalında o maçı izleme imkanım duruyor. İtalya'da RAI 1 yayınlıyor. Uydusu olan açsın baksın saat 21.45'de o kanalda şifreli olacak.

Bu arada maç şifreli değil, uydusu olanlar zorunlu oluyor. Çünkü; elin İtalyanı, Fransızı STAR'ı açıp Fenerbahçe maçını izleyebilir. Bunu engellemek zorunda kalıyor. O nedenle Kablolu TV, Çanak Anteni veya Digitürk'ü olan izleyebiliyor.

Fenerbahçe UEFA Katsayısında rahat. Çünkü; 5 yıl önce Avrupa'da yoktu ve bu nedenle bu sezon bu grupta sıfır çekse bile Ön elemelerde gelen puanlar yüzünden puanı artacak. O nedenle Fenerbahçe bu yıl ne toplarsa büyük bir sıçrama yapabilir.
Ya iyide sonuçta bütün ülkelerede ŞL maçları Şifresiz platformdan verilmiyo mu?Yani ben italya'da yaşasam ŞL maçları için Rai kanalına Digitürk gibi paramı ödeyeceğim? Evet olay buysa uygulama doğru ama orda da bizim Star gibi herhangi bir ulusal kanal yayınlıyorsa olay çok saçma.Adam deli mi ki kendi dilinde yayın varken başka ülkenin kanalını izelsin.Neyse Allahtan EURO 2008 zamanında halletmiştim o işide bu maçı izleyebileceğim.