Originally Posted by
extensor
Bülent Uygun Galatasaray'a önce 10 kişiyle ardından 11 kişiyle yaptı bunu...
İlk yarı akıl futbolunu uygulayamayan Galatasaray buzda yorulduğu gibi Sami Yen'de de yoruldu...
Sivas'sa geri çekildi ve yapacağı hamleyi bekledi...
Yorulmuş Galatasay'ın üzerine önce Balili sonra Kamanan...
Orta Saha'ya da fizik gücü yüksek Onur... Galatasaray Nakavt.
<strong>Alternatif</strong>
Galatasaray sisteminin ve kadrosunun en zayıf noktası bu kelime...
3 oyuncunun eline bakmak zorunda Galatasaray. 2'si olmayınca olmuyor. Ne Baroş olabiliyor, ne akıl...
Arda - Lincoln - Kewell üçlüsünden 2'sine mutlak bir mecburiyeti var Galatasaray'ın. Arda kendi çocuğumuz birşey olmaz garibime. Diğeri disiplinsiz, diğeri müzmin sakat.
Bu kusursuz akıl futbolunu durdurabilecek tek şey bu oyuncuların kendisi yani yokluğu.
Skibbe bir sistem hocası, taktik hocası değil... Ya bu sistemde oynar yada oynayamaz. Değiştirip sistemi Hakan Şükür futboluna geri dönemez.
Şimdi Fatih Terim'in 13 sene önce yarattığı sistemden çok değişik bir sistem kurdu Skibbe bu sene. Elbette 13 sene sonra ki bu devrim taktire şayan...
Ama 1996'da da olduğu gibi <strong>esas başarı</strong> hemen gelmeyecek. 1996'da Uefa kupasını alamadığımız gibi 2009'da da alamayacağız. Belki 1012'de belki 2013'te... Peki, 3-4 sene sonra yapabileceğimizi düşündüğüm başarılar için bu sene neyimiz eksik?
<strong>Alternatif</strong>
93'te Feldkamp'ın hamurunu yoğurduğu oyunculardan 96'da bir sistem takımı kurdu Fatih Terim.
Yine 2008'de hamuru yoğuran Feldkamp. Sistemi kuran, mirası devralan Skibbe.
Hatırlayalım 1996'yı. Öyle zorluklarla gelmişti ki şampiyonluk...
Hagi'nin takıma uyumu, Filipescu, Popescu'nun uyumu vs vs
Lincoln'ün uyumu da çok zorlu oldu.
Meira'nın ki de... (Bu maç müthiş oynadı çok güveniyorum kendisine, müthiş beğeniyorum)
Neyse 2000'de ki başarıya giderken izlenen yollara bakalım.
<strong>Bülent - Emre Güngör</strong>
Bülent o sezon Adanaspor'a gönderiliyordu az daha. Yaş 29... Filipescu, Popescu stoper ikilisi uyum sorunu yaşıyordu. İkisi de lider vasıflı, ikisi de benzer karakterliydi.
Şimdi ki Meira - Servet ikilisi gibi...
Popescu aldı Bülent'i. Bülent yaptı 30 yaşından sonra... Ama lap diyede oturmadı kadroya... Zaten belli bir yeteneği vardı Bülent'in. Nasıl olduysa söz dinledi o sene... İlk kez dik gitmedi de kendini geliştirdi... Keşke karakter edinebilseydi bunu kendisine. Sahi nerde şimdi? (Keşke)
Emre Güngör'de bir Bülent olabilecek mi? Olabildiği zaman Galatasaray büyük olacak. Çok sevdiğim Filipescu gibi çok sevdiğim Servet'te doğru zamanda yol alabildiği zaman bu savunma oturacak.
<strong>Okan, Suat, Emre, Ergün, Fatih, Hakan Ünsal, Tugay, Hasan Şaş, Ahmet Yıldırım...</strong>
Böyle bir ortasaha kanat ve bek alternatifleri yaratabildiği zaman Uefa kupasını alabilmişti Fatih Terim ve ekibi.
Biri çıksın diğeri oynasın ne farkederdi.
Peki Lincoln çıksın? Kim oynayacak?
Kewell? Kim oynayacak?
Arda? Kim Oynayacak?
Baroş? Kim Oynayacak? (Nonda ve Ümit Karan bu sisteme uygun değil kesinlikle)
Ferdi, Aydın, Yaser, M.Güven... Ne zaman bu isimler yücelecek o zaman gelecek Galatasaray'ın başarısı...
Skibbe pek yarışmacı değil, pek taktik hocası değil. Ama daha önemlisi bir sistem hocası.
Belki sistem oturduktan sonra yerini Bülent Uygun'a bırakabilir.
Bülent hoca hem sistem, hem taktik hocası da ondan...
Bugün 75. dakika da aynı kuyuya Galatasaray'ı ikinci kez düşürünce baktım gözlerine. Ne karizmatik bir duruştu benim için...
Büyük saygı duyuyorum kendilerine...
Neyse yeter bu kadar zırvalamak tebrikler Bülent Hoca'ya. Sabır ve zaman'da Skibbe'ye...
Yada Uğur, Serkan Çalık, Aydın, Ferdi, M.Güven, Alparslan, Serkan Kurtuluş devredilsin eğitici bir karakter olan Feldkamp'a... Birde Lincoln'e alternatif olarak Özer mutlaka transfer edilmeli...
Sevgiler , saygılar...