türkçe fmyi bırakın. benim de ingilizcem çok iyi değil fakat 2 hafta gibi bir sürede alıştım artık türkçe çıksın da oynayayım diye hiçbir beklentim yok. ingilizceye alışın derim ben ama bir gün fm türkçe çıkarsa o zaman iş değişir tabi ki :)
Printable View
türkçe fmyi bırakın. benim de ingilizcem çok iyi değil fakat 2 hafta gibi bir sürede alıştım artık türkçe çıksın da oynayayım diye hiçbir beklentim yok. ingilizceye alışın derim ben ama bir gün fm türkçe çıkarsa o zaman iş değişir tabi ki :)
Tekrarlayayım:
Türkçe FM geri dönerse ve gerekli reklamlar yapılırsa Türkiye'de oyunu oynayan kişi sayısının 4'e katlanacağını düşünüyorum. Benim dayım, amcam, babam, bütün akrabalarım bu oyunu benle oynayıp çok sevdiler ve "Türkçe'si yok mu bunun?" dediler. Türkiye'de herkes futbolu konuşuyor. Spikerler bile FM'den bahsediyor.
Ancak bunu Turksportal'ın ücretsiz yapması mümkün değil. Zamanında Türkçe FM takımı yönettik ve bunu bedel karşılığında yapmanın bunun birinci şartı olduğunu dile getirdik. Şu anda değişen hiçbir şey yok. Biri ancak bize belli bir parayı verirse, o zaman bu işi yapmaya başlarım ve ekip toplarım. Çünkü herkesin bir işi var ve bu iş çok vakit alan bir iş.
Ancak kafamda bir proje daha var. O da Türkçe FM'yi yapıp, program olarak CD veya net ortamında pazarlamak. Turksportal A. Ş. bünyesinde ürettiğimiz ilk ticari ürün olur. Ancak bunun için SI'dan izin almamız gerekir. Bu, onlar için de iyi bir tecrübe olur, Türkçe yapıldığında oyunu oynayan kitledeki artışa göre oyuna resmi oalrak Türkçe'yi eklemeyi düşünebilirler. Bunu SI'a bir teklif olarak sunmayı düşünüyorum, sonrasında ekip toplayıp, çalışmaları yapıp sonucu bekleyeceğiz. Ama SI'ın bunu kabul edeceğine dair inancım az.
SI'ın burada yaptığı yanlış, öngörememek. Risk alsalar bence en çok atılım yapacakları pazar burada.
Sonuç olarak, kimse bir beklenti içine düşmesin. Turksportal'dan yakın zaman içinde Türkçe FM beklemek hayacilik olur. Şu an sitenin ağırlık verdiği şey, araştırmalar ve online FM. Ve bence sitenin gidişatı gayet olumlu yönde.
Böyle konuşuyoruz ama sitemiz Türkçe fm çıkartırsa -ki şu an öyle bir düşüncemiz yok- kullanıcılardan para istemeyeceğiz. Sadece kişisel olarak görüşlerimizi paylaşıyoruz.
Site içinde yayınlanan dosyalar için sizin cebinizden para çıkmaz.
PES için yapılan ve DVD olarak satılan bir yama, yamayı yapan siteye büyük gelir getirmiştir. Türkçe yama konusunda da böyle bir atılım yapılabilirdi.
Rehberlerde zaten bir çok alanın Türkçe karşılıkları verildi. Onun yerine basitte olsa bir yama yapılabilirdi.
Başka sitelerin yamaları var. Her ne kadar turksportal gibi olmasa da; onlarla idare ediyorum.
alakası yok bu sitede birşey söyledimmi hemen insanın üstüne geliyorlar düşünceye saygı yok hiç biz yapıyoruz siz teşekkür etmek yerine eleştiriyorsunuz filan diye üstüne geliyor arkadaş çok haklı ben bazen yazarken 2 kere düşünüyorum sonra vazgeçiyorum şimdi birsürü tartışma olacak gerek yok diye eleştirelere katlanamayan yapmaz ingilizcede oynarız kimse kusura bakmasın zaten oynamıyorumda bıraktım si nin küstah tavırları yüzünden türkçe yapmaya bilir ancak böyle aşağılayıcı bir hareketle bizi aşağılayamaz bizi küçüm semekten başka bir şey yapamıyorlar zaten oyunlarıda birşeye benzemiyo gerçekçiymiş bırakın bunu monotonla gerçekçi birbirinden farklı şeyler diğier menejerlik oyunlarına bakın siz alıştığınızdan başka oyunlara karşı ön yargılısınız çok daha güzel oyunlar var fm nin veritabanın dan başka hiç bişeyi yok bence 3 seneye cm fm yi devirecek onda bu monotonluk yok ille cm değil fifa manager premier maneger oynayın bırakın bunların yaptıkları insanlığa ticarete sığmaz site mevzuna geri dönersek
turksportal diktatör bi site bi ara konu açmayı kapatmışlardı böyle rezalet olamaz kusura bakmayın ama siz kendinizi ne zannediyorsunuz ne düşünüyorsun hiç bir oyunun fan sitesinde başlıklar kilitlene bilirmi nasıl bir mantık bu şimdi eleştiriye nekadar açık olduğunuzu hep beraber göreceğiz bence bu sitenin yaş gurubu düşük bundan kaynaklanıyor aynı sizingibi bide depo depo . fr var onlarda diktatör
İşte ince çizgi burada. Forumu gez oku nelerin tartışıp konuşulduğunu ondan sonra gelip burada ahkam kes bence.Quote:
Originally Posted by Sekopej
Quote:
turksportal diktatör bi site
sen olaya kafadan böyle girip siz nesiniz, kimsiniz, ne sanıyorsunuz havalarına girip diktatörsünüz dersen kusura bakmada seni kaale alıp tartışmaz kimse. Açtığın konu ise kapanır mesaj ise silinir. İki iki daha dört.Quote:
siz kendinizi ne zannediyorsunuz
Bak istediğin gibi yazabiliyorsun, konu açmama izni ise, olabilir mi yahu? Konu açılmazsa, nasıl yaşar bu tür siteler.
Yukarıdaki mesajımı tekrarlamama gerek yok, şahsa hakaret ve art niyet olmadıktan sonra, burada mesaj silinmez, her görüşe saygı duyulur. yeter ki görüşlerini savunanlar, sadece benim dediğim doğrudur mantığında olmasın.
Yoksa burada adminler var, bu yaptığı yanlıştır SI'nin deyip, onları kınayan ve protesto eden. Bir admin bunu yaparken, bu görüşte olan diğerlerinin mesajlarını neden silsin, tabi tekrarlamakta fayda var, aşırıya kaçan tepkiler ve hakaret içermedikce.
Yermek var, eleştirmek var, bir de hakaret etmek var. Biz bize yazılana göre yanıt veririz; ama yanıt verirken, hiçbir zaman duruşumuzdan, saygımızdan ödün vermeyiz. Sizin yazdıklarınızıda dikkate alıyor, değerlendiriyoruz. Ama lütfen eleştiri yaparken, kullandığımız sözcüklere dikkat edelim.
19yusuf05 nickli arkadaşa fazla yüklenmemek lazım. bu forumda yeterince takılsaydı, sigames'i eleştirdiğimizi, eleştirenlere de katıldığımızı bilirdi. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş sanırım arkadaş. hakaret olmadığı sürece en sert eleştirilerin bile silinmediği bir forumdur burası. bu yüzden konuyu uzatmanın pek bir alemi yok.
SI Games, Sega'yı senden çok eleştiriyorum ben, böyle öfkelenmenin anlamı yok. İnsan, bir konusu kapatılınca rahatsız oluyor doğrudur ama mesela sabit başlıklar arasında böyle konular varken sen "SI'nın yaptığı çok yanlıştır" diye bir konu açarsan bu kapatılır yani. Bu konuda ne kadar tartışma olduğunu bilmiyorsan şu konuyu, okuyabilirsen baştan sona oku. Çok çeşitli, güzel fikirler, sert tartışmalar oldu.
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=79920