Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 71 sonuç

Konu: FM 2010 ve Turksportal hakkında...

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Exclamation FM 2010 ve Turksportal hakkında...

Arkadaşlar bu konu eminim onlarca kez açılmıştır 2006 yılında üye olup 2007 ye kadar takıldığım bu foruma artık sadece yılda 1 yada 2 kez girdiğimden araştırmadan konu açayım dedim kusura bakmayon

Bir zamanlar heyacan ile beklediğimiz TURKSPORTAL Türkçeleştirmelri özellikle 2010 yılında artık çımayacak mı hissi uyandırmaya başladı.Açıkça söylemeliyimki artık turksportal ın eski popülartiyesi,artısı felan kalmadı arkadaşlar(belki bir çoğunuz burda beni kötüleyecek ama ben tamamen kendi ve arkadaş çevremde duyduklarımı burda lanse ediyorum). 2010 için 3.yama çıktı halen Türkçeleştirme ile ilgili en ufak bir ilerleme kaydedilmemsinden dolayı Turksportalı kınıyorum.Bence burası artık tamamiyla amacından sapmış yazarlar topluluğuna dönmüş.Logolardında ARGE yazılyor fakat en ufak bir(2005 den beri bir geliştirme göremedim...Burak abiler,iori(yanılmıyosam böyleydi),shevsenkho(bilmiyorum forumda varmı ama sanırım niki bu idi) bunların bir araya gelerek çıkardığı mükemmel yamalar dışında.Bunlarda o zamanlar turksportal ekinine dahil olmayan elemanlardı.
    Biliyorum konu eleştiriye açık olmayan yöneticler tarafından kitlenicek ve bana büyük bir ihtimallle ceza puanı mıdır nedir ondan verilecek ama ben yukarda da dediğim gibi sadece gerçekleri yazmaya çalıştım.Umarım eski Turksportal ı yeniden görürüz.

Hepiniz sağlıcakla kalın görüşmek üzere

dipnot:konuyu buraya açmayı uygun gördüm kusura bakmayın

Türkçe Yamalar Artık Bildiğim Kadarıyla Tamamen Kalktı. Oyunun Kendisi 2011den İtibaren Türkçe Olacak Galiba O Yüzden Yama Hazırlığı Yok.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Türkçe Yamalar Artık Bildiğim Kadarıyla Tamamen Kalktı. Oyunun Kendisi 2011den İtibaren Türkçe Olacak Galiba O Yüzden Yama Hazırlığı Yok.
    her sene bunlar söyleniyor 2005 den beri

ayrıca turksportal forumları gerçekten popülaritesini yitirmiş ben 2005 de girdiğimde şu anda bulunandan daha fazla online oluyodu

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Mehmet abi o konuda net bir bilgi yok. Ama 2 gün önce gördüğüm bir haberde bütün Play Station oyunlarının Türkçe olacağını söylemişti Sony'den bir Türk görevli. Eğer öyle olursa Football Manager'inde bundan bir pay alacağını düşünüyorum ben kendi açımdan.

@leave_992

Forum daha yeni açıldı, arızadan dolayı, az online olunması o sebeptendir.
    I'm back...

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Mehmet abi o konuda net bir bilgi yok. Ama 2 gün önce gördüğüm bir haberde bütün Play Station oyunlarının Türkçe olacağını söylemişti Sony'den bir Türk görevli. Eğer öyle olursa Football Manager'inde bundan bir pay alacağını düşünüyorum ben kendi açımdan.

@leave_992

Forum daha yeni açıldı, arızadan dolayı, az online olunması o sebeptendir.
    Şimdi Playstationlarda Futbol Oyunları Falan Tamamen Türkçemi Olacak Valla mı Yav Süper Olur Bir Eleven 11 Serismiydi Neydi Türkçe Yama Sayesinde Spiker Falan Türkçeydi Spiker Biraz Olayları Geç Algılasada Süperdi Gece Sabaha Kadar Arkadaşlarla Turnuvalar Yapardık Bazen Maçı Bırakır Spikere Kopardık

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Şimdi Playstationlarda Futbol Oyunları Falan Tamamen Türkçemi Olacak Valla mı Yav Süper Olur Bir Eleven 11 Serismiydi Neydi Türkçe Yama Sayesinde Spiker Falan Türkçeydi Spiker Biraz Olayları Geç Algılasada Süperdi Gece Sabaha Kadar Arkadaşlarla Turnuvalar Yapardık Bazen Maçı Bırakır Spikere Kopardık
    Her oyunun türkçe olacağını zannetmem. Forumdaki bazı arkadaşların dediğine göre tercüme işi öyle kolay değilmiş. 100 000 € lardan bahsedildi bu forumda Olsa olsa sadece sony nın oyunları Türkçe olur.

Forum konusundaki eleştiriyede katılıyorum. Forumun ve sitenin popüleritesinin yitirmesinde bir çok etken var.

1- Fm serilerinin her sene kendini tekrarlaması. Her sene aynı hataların görülmesi ve düzeltilememesi.

2- Oyunun pahalı olması ve her sene açılan konuların benzer olması. Araştırma konularında semih. Türkçe fm, korner bugu vb..

3-Bazı yöneticilerin üyeleri sindirme politikası. Üyeler birşey yazmaktan korkar olmuş.. Bir kaç ay önce foruma bir yazı yazmıştım buraya üye olan bir arkadaşım msn den çok doğru yazmışsın dedi. Bende forumada yazsana katıldığını dedim. Aldığım cevap ilginçti: "Hiç uğraşamam valla" Yanı sırf benimle aynı fikirde diye laf yemekten korkuyor arkadaş..

4-Her sene aynı vaatler aynı hayal kırıklıkları..

5-Geçmiş yıllarda yapılan garip uygulamalar. Örneğin foruma yazmak için tc kimlik no vermek gibi. Yolda polis nüfus soramazken iki yazı yazmak için tc istenmesi garipti.

Bence belli başlı nedenleri bunlar. Ama en önemli neden yönetici kesminin garip tavrı. Genelleme yapmıyorum tabi ama bir kaç arkadaş varki insanı hem fm den hem forumdan hemde hayattan soğutur..

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Online konusunda katılıyorum.Eskiden daha hareketliydi forum.Bİr ara rocco,maymuncuk(nickler yanlış olabilir) filan vardı.Forumda baya popülerdi.O aralar forum epey hareketliydi.Yaklaşık 4 5 ay giremediğim bir dönem olmuştu.Sonra bir geldim birçok tanınan kişi banlanmış,forum ıssızlaşmış filan.Ama bunada alıştık.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Turksportal'ın Türkçe'yi çıkarması da öyle kolay değil. Sonuçta binlerce cümle çevirisi yapılıyor. Kıt İngilizcemle bu işin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum ve bildiğim kadarıyla yöneticilerin de özel yaşantıları bunlarda etkili oluyor. Tabi FM'nin kısır bir döngüye girmesi de diğer bir etken. Bir şeyler üretmeye yöneltecek tarzda değil FM. Oysa bir PES, FIFA'ya o kadar çok yama yapılabilir ki. İnsanlar uğraşacak şey mutlaka buluyor. FM bu konuda biraz zayıf kalınca, oyunla ilgili yama yapan kişiler de zamanla uzaklaşıyor.

Diğer konuyla ilgili de, Call of Duty'yi Türkçe yapsınlar başka bir şey istemez.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Öncelikle FM 2010 Türkçeleştirme çalışması olmadığını söyleyeyim.

Sonra da burada kimse, eleştiri yaptı diye uyarılmaz, ceza almaz, mesajı, slinmez. Çok aykırı görüşler de fikirlerini, hakaret etmeden savunabilmekte. Bu sınırı iyi ayarlarsanız, bizler sizlerin de düşüncelerinizi öğrenmek isteriz elbette.

Ama eleştiri yaparken aşırıya kaçıp, hakaret edip, sonra da bak ben eleştirdim diye konuyu kapattılar, bana uyarı verdiler diye üste çıkarsanız da bu ayıp olur, buna müsaade etmeyiz.

Yoksa hatasız kul olmaz, kimse dört dörtlük değildir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Öncelikle FM 2010 Türkçeleştirme çalışması olmadığını söyleyeyim.

Sonra da burada kimse, eleştiri yaptı diye uyarılmaz, ceza almaz, mesajı, slinmez. Çok aykırı görüşler de fikirlerini, hakaret etmeden savunabilmekte. Bu sınırı iyi ayarlarsanız, bizler sizlerin de düşüncelerinizi öğrenmek isteriz elbette.

Ama eleştiri yaparken aşırıya kaçıp, hakaret edip, sonra da bak ben eleştirdim diye konuyu kapattılar, bana uyarı verdiler diye üste çıkarsanız da bu ayıp olur, buna müsaade etmeyiz.

Yoksa hatasız kul olmaz, kimse dört dörtlük değildir.
    alakası yok bu sitede birşey söyledimmi hemen insanın üstüne geliyorlar düşünceye saygı yok hiç biz yapıyoruz siz teşekkür etmek yerine eleştiriyorsunuz filan diye üstüne geliyor arkadaş çok haklı ben bazen yazarken 2 kere düşünüyorum sonra vazgeçiyorum şimdi birsürü tartışma olacak gerek yok diye eleştirelere katlanamayan yapmaz ingilizcede oynarız kimse kusura bakmasın zaten oynamıyorumda bıraktım si nin küstah tavırları yüzünden türkçe yapmaya bilir ancak böyle aşağılayıcı bir hareketle bizi aşağılayamaz bizi küçüm semekten başka bir şey yapamıyorlar zaten oyunlarıda birşeye benzemiyo gerçekçiymiş bırakın bunu monotonla gerçekçi birbirinden farklı şeyler diğier menejerlik oyunlarına bakın siz alıştığınızdan başka oyunlara karşı ön yargılısınız çok daha güzel oyunlar var fm nin veritabanın dan başka hiç bişeyi yok bence 3 seneye cm fm yi devirecek onda bu monotonluk yok ille cm değil fifa manager premier maneger oynayın bırakın bunların yaptıkları insanlığa ticarete sığmaz site mevzuna geri dönersek
    turksportal diktatör bi site bi ara konu açmayı kapatmışlardı böyle rezalet olamaz kusura bakmayın ama siz kendinizi ne zannediyorsunuz ne düşünüyorsun hiç bir oyunun fan sitesinde başlıklar kilitlene bilirmi nasıl bir mantık bu şimdi eleştiriye nekadar açık olduğunuzu hep beraber göreceğiz bence bu sitenin yaş gurubu düşük bundan kaynaklanıyor aynı sizingibi bide depo depo . fr var onlarda diktatör

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by 19yusuf05 View Post
    alakası yok bu sitede birşey söyledimmi hemen insanın üstüne geliyorlar düşünceye saygı yok hiç biz yapıyoruz siz teşekkür etmek yerine eleştiriyorsunuz filan diye üstüne geliyor arkadaş çok haklı ben bazen yazarken 2 kere düşünüyorum sonra vazgeçiyorum şimdi birsürü tartışma olacak gerek yok diye eleştirelere katlanamayan yapmaz ingilizcede oynarız kimse kusura bakmasın zaten oynamıyorumda bıraktım si nin küstah tavırları yüzünden türkçe yapmaya bilir ancak böyle aşağılayıcı bir hareketle bizi aşağılayamaz bizi küçüm semekten başka bir şey yapamıyorlar zaten oyunlarıda birşeye benzemiyo gerçekçiymiş bırakın bunu monotonla gerçekçi birbirinden farklı şeyler diğier menejerlik oyunlarına bakın siz alıştığınızdan başka oyunlara karşı ön yargılısınız çok daha güzel oyunlar var fm nin veritabanın dan başka hiç bişeyi yok bence 3 seneye cm fm yi devirecek onda bu monotonluk yok ille cm değil fifa manager premier maneger oynayın bırakın bunların yaptıkları insanlığa ticarete sığmaz site mevzuna geri dönersek
    turksportal diktatör bi site bi ara konu açmayı kapatmışlardı böyle rezalet olamaz kusura bakmayın ama siz kendinizi ne zannediyorsunuz ne düşünüyorsun hiç bir oyunun fan sitesinde başlıklar kilitlene bilirmi nasıl bir mantık bu şimdi eleştiriye nekadar açık olduğunuzu hep beraber göreceğiz bence bu sitenin yaş gurubu düşük bundan kaynaklanıyor aynı sizingibi bide depo depo . fr var onlarda diktatör
    SI Games, Sega'yı senden çok eleştiriyorum ben, böyle öfkelenmenin anlamı yok. İnsan, bir konusu kapatılınca rahatsız oluyor doğrudur ama mesela sabit başlıklar arasında böyle konular varken sen "SI'nın yaptığı çok yanlıştır" diye bir konu açarsan bu kapatılır yani. Bu konuda ne kadar tartışma olduğunu bilmiyorsan şu konuyu, okuyabilirsen baştan sona oku. Çok çeşitli, güzel fikirler, sert tartışmalar oldu.

http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=79920

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Mazi hep güzel hatırlanır zaten. Her zaman nerede o eski bayramlar, nerede o eski ramazanlar falan gibi geyikler biz Türk halkının kanına işlemiş durumda. Bu da bizi bir şeyler yapmaktan alıkoyuyor. Eski güzelse şimdi mızmızlanmak yerine eskiye dönmek için ne yapılması gerekir bunlara bakmak lazım.

Ben de uzun zamandır takip ediyorum siteyi ve 3 senedirde aktif olarak fikirlerimi paylaşıyorum. Nacizane yöneticilik yaptığım dönemler oldu iyi kötü bir şeylere çabaladık. Ancak beni üzen tek konu şu. Oyuna Türkçe dili eklemek için bir şeyler yaparken, demoda Türkiye ligini quick starta eklerken, araştırma konusunda çalışılırken (bu konu biraz göreceli çalışmadığını düşünenler de var) yapılanlar bir anda unutulup neden Türkçe yama çıkarılmadı eskiden daha çok çalışırdı Turksportal falan denip eski yüceltilip mevcut ortam sanki bir hiçmiş gibi yorumlar yapılmasıdır.

Bir insan trafiği olan hemen her yerde bu tarz değişimleri gözlemlemek mümkün. İçerisinde insan faktörü olan hiçbirşey durağan ilerlemezken sitenin her sene aynı performansı göstermesi beklenemez zaten. Evet amaç hep bir sene evvelkinden başarılı olmaktır ancak her sene hedeflere ulaşılamayabilinir.

Logodaki AR-GE'yi ise ben şöyle yorumluyorum. Buradaki ar-ge oyuna çıktıktan sonra Türkçe yama eklemek değil de, oyuna dil olarak Türkçe'yi eklemek ve araştırma işini kapsıyor. Örneğin Turksportal'da grafik anlamında çok fazla şey bulamazsınız eğer aradığınız buysa. Grafik işlerini iyi yapan başka bir sürü site varken zaten Turksportal bu yükün altına girmek istemeyen bir tutum sergiliyor, ben öyle görüyorum. Dediğim gibi Turksportal'ın önceliği -bence- araştırma kısmı olduğundan eskiye göre bir gerileme yaşanıyor diye görülebilir dışarıdan bakıldığında. Ancak araştırmada ilerleme mi gerileme mi olduğunu en iyi bilenler bu işin içinde olanlardır.

Ayrıca bir süre tecrübe ettiğimden biliyorum, yöneticiyken herkesi memnun etmeniz mümkün değil. O yüzden bazısına kötü görünen yanlar, bazısına iyi görünebilir ya da umrunda dahi olmayabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bizzat bu işlerin içinde bulundum. Oturduğumuz yerde FM'yi Türkçe oynamak çok güzel bir şey. Ama bu çeviriler %95'e getirilirken harcanan efordan maalesef bu oyunu Türkçe oynayanların haberi yok.

İnsanların yaşadığı her saniye, özellikle geçim derdinde olanların, para demektir. Ve çeviri işi çok vakit alan ve de pahalı bir iştir. Bu işi zamanında bedava yaptık, çünkü benim kendi adıma o zamanlar vaktim vardı, ekipteki diğer arkadaşlarımın da vakti vardı. Ama o zaman vakti olan insanlar şimdi ev geçindirmeye, aile geçindirmeye çalışıyorlar.

Açıkçası SI bana çeviri yaptığım saat başına 50 TL ödeme yaparsa ben günde 3 saatimi buna ayırırım. Ve bu işe de günde 3 saatini ayıracak 10 adam toplarım. İş bitene kadar çalışır, yaparız. Paramızı da tıkır tıkır alacağımız için profesyonellik ve konsantrasyon ile yaparız işimizi. Ekibi toplaması da benden olsun. Ama kimse kusura bakmasın, bu iş bedava olmaz. Herkesin yediği ekmeği var. Herkesin karnı günde 3 kez acıkıyor. Oyunu Türkçe oynamak iyi, güzel ama herkes bilmeli ki her güzel şeyin de bir bedeli var.

Çeviri işinin SI boyutundaki kesin çözümü bu iş için profesyonel çevirmen ayarlamak. Bu da ancak üniversitelerin mütercim-tercümanlık veya varsa çevirmenlik bölümünden mezun kişilerle olur. Eğer beni de profesyonel görürlerse ben de yaparım. Diğer ülkelerde nasıl yapılıyor, bilmiyorum.

Turksportal'ın yöneticisi olarak, kendimi bu sitenin bir parçası gören bir insan olarak işin bu sitenin yararı açısından çözümü de yine paradan geçer. Ancak ve ancak para garantili adam toplar, iş yaparım. Yani bu ülkede FM seven ve Türkçe oynamak isteyen insanlar ellerini ceplerine atıp benim ve ekibimin maaşını karşılayacak parayı bana sağlarlarsa, ekibi kurar, yine iş yapar, hatta bunu bizzat CD olarak veya internet üzerinden Steam'vari bir yolla satarım. Yani işi SI da Turksportal da yapacaksa işin tek çıkar yolu paradır. Ve para olmazsa ben yarın bu işi verdiğim adamdan, işi vaktinde yapamadığı takdirde hesap soramam.

Bir zamanlar bir gaz ile girilen ve başarılan bu işin artık para denen şey olmadan yapılamayacağı aşikarken, "Turksportal eskisi gibi değil. Turksportal ARGE değil. Eskiden kimler vardı, ah ah." tarzında cümleler işin içeriğini bilmeden yapılan yüzeysel yorumlardan öteye geçemeyecektir.

O "Umarım Turksportal'ı yeniden görürüz." dediğiniz Turksportal'dan çok daha iyi bir Turksportal var bugün. Bugün Turksportal FM'de Türkiye'de marka durumundadır. Kurum haline gelebilmesi için yeterli ve vasıflı kişi potansiyeline fazlasıyla sahiptir, parasız yapılan ARGE çalışmalarını en layıkıyla yapan Türkiye FM sitesidir.

Para ile yapılacaklar için de yeterli sayıda vasıflı kişi vardır / hemen bulunabilir. Ama yukarıda verdiğim şartların gerçekleşmesiyle.

Biz buradayız, bu şartlar gerçekleşse de, gerçekleşmese de.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Kurumsal açıdan daha iyi midir kötü müdür işin içinde olmadığımız için bilemeyiz.Biz işin görünen yönü hakkında yorum yaparız.Türkçe yama konusunda birşey demiyorum.Orada haklısınız.Büyük emekler sarfedildi hiçbir karşılık beklenmeden.Özel yaşamlarınızdan kıstınız oyunu türkçe yapabilmek için.Orada sonuna kadar haklısınız.Yalnız popülerlik konusunda eskisinden iyi olduğunu söyleyemezsiniz.Forumun en altında online rekor diye bir yazı var ve diğer birçok forum sitesini gezdiğinizde(sadece fm siteleri değil diğer normal forumlarda da) o kısımlarda 2009 un bilmem kaçıncı ayı olduğu filan yazar.Ama bizim sitemize baktığımızda 2007 den kaldığını görüyoruz.Neredeyse 3 senedir o rekor kırılmamış ki şuanki online kişi sayısına baktığımızda taş çatlasa 1000 civarı oluyor,kırılacak gibi de görünmüyor.Tabi burada eleştiri yapmıyorum.Ama eskisinden iyiyiz demekte yanlış olur.Eskiden foruma bir konu açardın ve 10 dakika içinde 7 8 yorum rahat olurdu.Şimdi ise 1 saat geçiyor konuya sadece 2 3 kişi bakıyor yorum filan yok.Anca 2 3 saat geçiyor birkaç yorum gelmiş.Sadece bu örnekten bile anlayabiliyoruz eskisi gibi olmadığını(kurumsal bazda değil popülerlik bazında).Ha şimdi diyeceksinizki madem burada ötüyorsun o zaman bir tavsiyede bulunda eskisine dönelim.Bunu demektede haklısınız.Siz elinizden geleni yapıyorsunuz.Ama eksik olan birşeyler var bu gerçek.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ToRoSKaPLaNı View Post
    Kurumsal açıdan daha iyi midir kötü müdür işin içinde olmadığımız için bilemeyiz.Biz işin görünen yönü hakkında yorum yaparız.Türkçe yama konusunda birşey demiyorum.Orada haklısınız.Büyük emekler sarfedildi hiçbir karşılık beklenmeden.Özel yaşamlarınızdan kıstınız oyunu türkçe yapabilmek için.Orada sonuna kadar haklısınız.Yalnız popülerlik konusunda eskisinden iyi olduğunu söyleyemezsiniz.Forumun en altında online rekor diye bir yazı var ve diğer birçok forum sitesini gezdiğinizde(sadece fm siteleri değil diğer normal forumlarda da) o kısımlarda 2009 un bilmem kaçıncı ayı olduğu filan yazar.Ama bizim sitemize baktığımızda 2007 den kaldığını görüyoruz.Neredeyse 3 senedir o rekor kırılmamış ki şuanki online kişi sayısına baktığımızda taş çatlasa 1000 civarı oluyor,kırılacak gibi de görünmüyor.Tabi burada eleştiri yapmıyorum.Ama eskisinden iyiyiz demekte yanlış olur.Eskiden foruma bir konu açardın ve 10 dakika içinde 7 8 yorum rahat olurdu.Şimdi ise 1 saat geçiyor konuya sadece 2 3 kişi bakıyor yorum filan yok.Anca 2 3 saat geçiyor birkaç yorum gelmiş.Sadece bu örnekten bile anlayabiliyoruz eskisi gibi olmadığını(kurumsal bazda değil popülerlik bazında).Ha şimdi diyeceksinizki madem burada ötüyorsun o zaman bir tavsiyede bulunda eskisine dönelim.Bunu demektede haklısınız.Siz elinizden geleni yapıyorsunuz.Ama eksik olan birşeyler var bu gerçek.
    Türkçeleştirme çalışmaları yaptığımız dönemde olmuştu o rekor. Hatta hatırlıyorum, Türkçe FM çıkardıktan bir gün sonra olmuştu.

Bakın anlatayım. O dönemde Türkçe FM = Daha çok online üye ve daha çok Türkiye'de FM oynayan kişi

Daha çok online üye = Foruma uğrayan kişilerin konu açması, cevap yazması

Foruma uğrayan kişilerin konu açması, cevap yazması = Forum popülerliği

Yani aslında her şey Türkçe FM'nin çıkmasına bağlı değil mi bir noktada?

O zaman, yine benim iki mesaj anlattığım noktadayız. Türkçe FM dışındaki popülaritede bir artış vardır.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Kısaca İşin Özeti Bence Menejerlik Oyunları Artık Eski Popüleritesini Kaybetti. Eski Serilerde ve İlk Yıllarda Bu Oyun Çok Bağımlılık Yaratırdı Oynayanlar Çok Keyif Alırdı Artık Günümüzde Menejerlik Oyunlarının Havası İyiden İyiye Sönüyor Artık Daha Alternatifli ve Daha Başka Tarzda Oyunlara Yöneldi Gençler. Özellikle İnternetin Artık Her Yerde Zorunlu Bir İhtiyaç Olduğu Dönemde Online Oyunlar Çok Popüler Şuan.

Uzağa Gitmeye Gerek Bile Yok Kendimden Örnek Vereyim. Artık FMden Hiç Hazzederek Oynayamıyorum Zaten Bilgisayardan da Kaldırdım Eski 2001 Serisini Yükledim Onu Bile Eski Oynadığım İştahlılıkla Oynayamıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

@Aydoğan

Yazdıklarının bir bölümüne katılıyorum. İnsanlar yaptığı emeğin karşılığını almalı. Eğer Türkçe fm programındaki reklamlardan, site reklamlarından, googledan yeterince kazanamıyorsanız para talep etmek en doğal hakkınız. Ancak Günde 3 saat çalışmayla ayda 5000 TL yi bu ülkede cumhurbaşkanı kazanmıyor. Bunuda gözardı etmemek lazım

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by medievil View Post
    @Aydoğan

Yazdıklarının bir bölümüne katılıyorum. İnsanlar yaptığı emeğin karşılığını almalı. Eğer Türkçe fm programındaki reklamlardan, site reklamlarından, googledan yeterince kazanamıyorsanız para talep etmek en doğal hakkınız. Ancak Günde 3 saat çalışmayla ayda 5000 TL yi bu ülkede cumhurbaşkanı kazanmıyor. Bunuda gözardı etmemek lazım
    Sitenin gelirlerinden bir pay yok, sitenin gelirleri server giderleriyle eşit düzeyde. O yüzden site sahibinin bile cebine para kalmıyor.

Zaten bir ay çalışmayacağız. Ki zaten benim dediğim 10 kişilik ekibi kursam kısa süre içinde biter çeviriler. Bir aya bile kalacağını sanmam.

Ben özel ders vererek saat başı 50 TL'den 3 gün içinde 8 saat çalışıp 400 TL kazandım. Çeviri yapmak özel dersten daha çok sabır isteyen bir iş.

Ki zaten herkes elini taşın altına koysa, bu para rahatlıkla çıkar.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Evet artık online oyunların menajerlik oyunlarının önüne geçtiği doğrudur, internetin sözde hızlanması da insanların oyun dışındaki aktivitelere kaymasına neden oldu. Birçok kişi Facebook'ta FM'den daha çok zaman geçiriyor. Eskiden FM Modifier'in yaptığı işi yapan bir editör vardı ve o da yarım yamalak çalışıyordu, oyuncuları kimse tanımıyordu. Bu yüzden herkes birbiriyle uzun uzun FM sohbeti yapıyordu, forum bu yüzden gelişti, çok iyiydi. Ancak şimdi herkes Kolombiya'nın sıradan bir takımının bile hangi oyuncularının iyi olduğunu bildiği için sohbet ortamı giderek azaldı. Şu anda FM forumundaki aktivite; yeni oyunun getirdikleri ve yeni oyuncuların öğrenme arzusundan kaynaklanıyor, yoksa bu kadar bile hareketlilik olmazdı forumda. Peki forumu eski haline nasıl getirebiliriz dersek, oyunun Türkçe çıkmasını sağlayarak... Bunu bu konuda İlhan, Türkçe FM Geliyor konusunda da Volkan Baros açıklamış.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Evet gözle görülen bir ıssızlaşma var sitede ve eskiden bende takılırdım ama şimdi arada bir bakıyorum. Bence insanların siteden uzaklaşmalarının nedeni araştırma bölümünde fikirlerini söyliyen arkadaşlara verilen aşağılayıcı cevaplardır, sanki canı sıkılmışta birşey yazmış adam gibi. Bir zamanlar çok hareketliydi araştırma bölümü falan insanlarda kendi katlıları olsun bu araştırmalara diye fikirlerini söylüyorlardı ama ne yazıkki yöneticilerden aşağılayıcı yorumlarla cevaplar geliyordu. Türksportal üyeleri kısacası bir kırgınlık içindeler "niye bakıyım fikrimi alan yok ki zaten..." diyorlar. Ve kendi görüşüm ve tahmin ediyorum birçok kişinin görüşü şudur ki, Türkiye araştırması gerçekten vasat ve 2011 için Türksportal'ın yeni araştırmacılar, yeni site içi projeler ve araştırmada yorumlarla katkısı olacak üyelere ihtiyacı var...

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by aniltorres9 View Post
    Evet gözle görülen bir ıssızlaşma var sitede ve eskiden bende takılırdım ama şimdi arada bir bakıyorum. Bence insanların siteden uzaklaşmalarının nedeni araştırma bölümünde fikirlerini söyliyen arkadaşlara verilen aşağılayıcı cevaplardır, sanki canı sıkılmışta birşey yazmış adam gibi. Bir zamanlar çok hareketliydi araştırma bölümü falan insanlarda kendi katlıları olsun bu araştırmalara diye fikirlerini söylüyorlardı ama ne yazıkki yöneticilerden aşağılayıcı yorumlarla cevaplar geliyordu. Türksportal üyeleri kısacası bir kırgınlık içindeler "niye bakıyım fikrimi alan yok ki zaten..." diyorlar. Ve kendi görüşüm ve tahmin ediyorum birçok kişinin görüşü şudur ki, Türkiye araştırması gerçekten vasat ve 2011 için Türksportal'ın yeni araştırmacılar, yeni site içi projeler ve araştırmada yorumlarla katkısı olacak üyelere ihtiyacı var...
    Bu Kısım'a Katılmıyorum.Onlarca Sayfa Yazının Olduğu Bir Yerde Fenerbahçe'li Bir Futbolcu İle İlgili Farkettiğim Ufak Bir PPM'den Bahsettim.Fenerbahçe Araştırmacısı Arkadaşımızda Böyle Bir Detay'ı Yakaladığımız İçin Teşekkür Etti Ve Bir Sonra ki Yamada Baktım,O Oyuncuya Bahsettiğim PPM Eklenmişti...
    Rahatlıkla Arada Kaynayabilecek Birşeyi Bile Değerlendirdiklerini Gördükten Sonra Senin Yazdığına Katılmam Pek Mümkün Değil...
    Yapıcı Eleştiriler Ve Tavsiyeler Mutlaka Değerlendirmeye Alınıyordur...
    Yazının Geneline Yorum Yapmam Gerekirse;
    Araştırmacı Ve Yöneticilerin Alay Ettiğine Ben Daha Rastlamadım(Tabii Siz Gidip Bu Arda'nın Tekniği Ne Böyle Uçmuş,Arda'ya 5 Teknik Verin Dersen Alay Etmiş Olabilirler )
    Yine Bu Konuyla İlgili Örnek Vermem Gerekirse Arda'nın Profili İle İlgili Bazı Düzenlemelere Gidilmesi Gerektiğini Düşündüğümden Nasıl Daha Gerçekçi Bir Arda Profili Olabilir Şeklinde Bir Mesaj'ım Vardı.Kendimce Arda'nın Profiliyle Biraz Oynamıştım.Sebeplerini de Açıklamıştım.Sağolsun Hiç Kimse Alay Etmedi.Hatta Mantıklı Olduğunu Değerlendirmeye Aldığını Söyledi Galatarasay Araştırmacısı Arkadaşımız.Belki Benim Yazdığım Şekilde Değişmemiş Olabilir O Profil Ancak Bende Bir Bakış Açısı Kattığımı Düşünüyorum.Belki Bu Seride Değil Ancak Seneye ki Oyunda Bir Katkısı Olabilir Yaptığım Yorumların.Kim Bilebilir?
    Ve Hiçbir Şekilde Alayla Karşılaşmadım.Yani Saçmalamadıktan Ve Hakaret&Alay Etmedikten Sonra Düzgün Bir Karşılık Alacağınıza Eminim.
    Türkiye Araştırmasının Vasat Olduğunu Söylemişsiniz Ancak Ben Bunada Katılmıyorum.
    Bence İngiltere Ligi Araştırmacıları İle Birlikte FM'nin En İyi Araştırmacıları Türkiye Ligleri Araştırmacıları.
    Çünkü Gerçekçi Verileri Giriyorlar.
    Şimdi İsim Vermeyeceğim Ama Bazı Ülke Araştırmalarının Ne Kadar Yüzeysel Yapıldığını Bütün FM Severler Görebiliyor...
    Balon Oyuncular-Takımlar Açıkcası Benim Oyun Zevkimi Baltalıyor...
    Kısacası Pek Çok Konuda Size Katılmıyorum.Ama Site'nin Kan Kaybettiğide Doğrudur.
    Fakat Bunun Sebebi Kalitesiz Türkiye Ligleri Araştırması Veya Araştırmalara Yapılan Yorumlara Müsamahasızlık Değildir.
    TSI'in Türkçe FM İşinden Ayrılması Olabilir,Yönetimin Sert Tutumu Olabilir(Ki Gerekli Olduğunu Düşünüyorum),FM'nin Popularitesini Kaybetmesi Olabilir,Daha Birçok Şey Olabilir Ancak Kesinlikle Sizin Bahsettiğiniz Sebepler Olduğunu Düşünmüyorum...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Şöyle bir durum da var. İlk kez oynamanın zevki faktörü. Çoğumuz bunu artık yaşamıyor. İngilizcesi iyi olmadığı için oyundan tam zevk alamayanlar da var. Ben oyunu her ayrıntısıyla oynadığım için zevkle oynuyorum.

Nesil
    2003

Mesela ne gibi yamalar bekleniyor?

Bir aralar veritabani guncellestirmeleri moda idi. Ozellikle Turkiye veritabaninin yillardir kabul edilebilir bir sekilde guncellenmemis olmasi, dahasi FM sever toplumun istedigi degisikliklerin hic birinin yapilmamasi boyle bir ihtiyaci doguruyordu. (Her ne kadar bazilari boyle gormese de, bence arastirma konusunda yorum yapmak icin SI forumlarinda bile olmayan firsatlar var herkesin elinde. Duzgun, yapici yorumlara her zaman acigiz. Ozellikle zaman ve oz kaynak kisitlamasi nedeniyle arastirmanin yetisemedigimiz yonlerine - 2. ve 3. lig oyunculari, amator kulupler).

Turkcelestirme pek tabii Turksportal'i onemli yapan bir calisma idi. Ama sonucta bu oyun yaziya cok bagimli ve her yil daha da fazla cevirilecek yeni sey ekleniyor. Bence kesinlikle hayirina yapilacak bir is degil. Tabii adabiyla yapilacaksa. Bunu yapacaklarin bir getirisi olmasi gerekli. Bir getirinin olmasi icin de bunun resmi olarak SI/Sega ile yapilmasi gerekli. Ceviri gelir karsiliginda isin icinde SI/Sega olmadan kanuni nedenlerle yapilamiyor. En azindan bu cevirinin ileride gelir getirebilecegi isigi olsa yine yapilabilir. Ama maalesef simdiye kadar bu isigi pek goremedik.

Grafik yamalari artik asagi yukari doyuma ulasmis durumda (skinler disinda) bence. Logolar, oyuncu resimleri bir onceki oyundan bir sonraki oyuna transfer ediliyor. Yenilik yapilabilir pek tabii ama sanatsal acidan yenilik disinda islev olarak pek yenilik yok. Tabii bunlari yapacak kisilerin de bir nedeni olmasi gerekli. Sanatci ise veya web dizayncisi ise bu yarattiklarini portfoyune koymayi isteyebilir ve uzerinde calisabilir ama zorlama ile yapilacak bir is degil bence.

Yeni editor ile ligler yaratmak yeni bir firsat. Bu da saniyorum bir miktar yapildi. KKTC ligi ozellikle cok buyuk emek gosterilmis bir yama. Bunun yaninda diger ulkelerin arastirma seflerinin hazirlamis oldugu bazi yamalari forumlara ekledik. Kendimizin yaratmasi yerine, bu liglerin kurallarini daha iyi bilen kisilerin yapmis oldugu yamalara sizlerin yonlendirilmesi bana daha mantikli geliyor acikcasi. Bu yamalar da sonucta kullanicilarin kendilerinin oynamak istedigi ligleri yapmasi ile ortaya cikacak. Yani kendisine bir yarari olan bir calismayi yapacak. Mesela oyuncu, kulup, stat ve shir isimlerine Turkce karakterlerin eklenmesi de buna benzer bir calisma. Ileride arastirmaya Turkce karakterleri eklemek istedigimiz icin boyle bir calisma yapildi ve bir nevi beta surumu olarak yayinlandi.

Oyunun cikmasindan sonra bazi rehberler yazildi. Bu rehberlerin bilhassa oyuna yeni olanlar icin yararli oldugunu saniyorum. Ozellikle taktik yaratma konusunda yazilmis olan rehberler/ceviriler.

Esasinda calisma yok da denemez bence. Calisma var. Ama bu calismalar herhalde bazilarinin bekledigi gibi buyuk capli herkesi memnun eden calismalar degiller. Turkcelestirme bu tip bir calisma olabilir ama onun onundeki engeller de belli. Tabii bazi henuz ortaya cikmamis calismalar da var. Bunlarin da herkesin ilgisini cekecegini dusunmuyorum. Ama en azindan bazi kesimlerin ilgisini cekebilir.

Atladigim ve zaten yapilmis seyler olabilir. Yapilacak daha cok sey de olabilir. Ama sonucta bu yamalari yapacaklarin bir nedeni olmasi gerekli. Yukarida moderatorlerin bazilarinin tutumlari nedeniyle insanlarin yazmaktan kacindigi yazilmis. Arastirma konusunda yapilan kesinlikle yapici olmayan acimasiz elestiriler nedeniyle forumlara yazmaya cekinen arastirmacilar da mevcut. Tabii bu da insanlarin bir sey yapmasi icin sevkini kirabilecek bir durum. Yani sadece yonetici/moderatorlerin tutumu ile ilgili bir sorun ile karsi karsiya degiliz gibi geliyor bana. Durumu Turksportal'in ortalama kullanicisinin profilinin degismesine bagliyorum ve degisimin ille de kotuye dogru oldugunu dusunmuyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Mesela ne gibi yamalar bekleniyor?
    Türkçe Yamayı istemeyen yoktur sanırım.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post

Türkçe Yamayı istemeyen yoktur sanırım.
    Bu konuda bununla alakalı en az 5 mesaj (cevap) atılmışken halen bunu beklemeye devam ediyorsanız diyecek bir şey yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

türkçe yamayı herkes istiyodur da o kadar cümleyi çevirmek öyle kolay değil.sanırım 25-30 bin civarı cümle var fm de..çok kısa olanları da düşünüp ortalama 7-8 kelimeden oluşuyor desek her birine toplamda 250bin civarında kelime yapar..
    bi tercüme ofisinde bunun çevirisini 20000 tl'ye falan yaparlar ancak..belki daha fazla..çünkü sayfasını 15 liraya çevirdiklerini ve her sayfada 150 kelime olacağını varsayarsak kelimesi 0,1 tl yapar.fazla olduğu için yapılacak indirimi de düşersek 20-25 bin lira arası bi maliyeti olur tahminen..bu değerde bi işi birine bedava yaptırmak istemek garip..
    ama şöyle bi önerim var..madem SI türkçe çıkarmıyor..hani oyun çıkmadan önce yaklaşık 10000 kişi türkçe çıkarsa orjinal alırım diyordu..o 10000 kişinin dışında bu oyunun türkçe olmasını isteyen en az 10000 kişi daha vardır..toplamda 20000 kişi..herkes 1 lira verse bu oyun profesyonel insanlar tarafından türkçeye çevrilir..sonra alır o çeviriyi SI ya yollarız..siz yapmadınız madem alın bunu oyuna koyun deriz.gelecek versiyondaki farklılıkları da kendileri hallederler heralde..

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Bu konuda bununla alakalı en az 5 mesaj (cevap) atılmışken halen bunu beklemeye devam ediyorsanız diyecek bir şey yok.
    Hiç bir yoldan Türkçe yamaya çözüm yolu çıkmadığı için yazmak pek bişeyi ifade etmez zaten. Ama üst mesajda hangi yamayı istersiniz gibi birşey olunca bende yazdım Türkçe yamayı istemeyen yoktur heralde diye. Sonuçta SI'de Türkçe yama ile ilgili hiç bir çalışma yapmıyor. Yaptığıda siz alın biz bakacağız çalışması yani. Turksportal'da yapmazsa Türkçe yama ne yapalım İngilizce oynarız kimse Turksportal Türkçe Yama çıkarmadı diye kızmıyor zaten.

turksportal araştırmaya daha çok önem verdiği için site eski popülaritesinde olmayabilir

turksportal araştırmaya daha çok önem verdiği için site eski popülaritesinde olmayabilir

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Serwan çeviri işi sanırım çok daha pahalıya geliyor, tam bilmiyorum ama. 1 TL vererek bu işi halletmek düşündüğümüzde kolay ama bu tür şeyler uygulamada pek de başarı sağlamıyor. Spor klüplerinin bazen 1 TL verin, takımınızı kurtarın gibi uygulamaları boşa çıkmıştır. Keşke olsa da Türkçe oynasak.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri