Bence de kart dogru, Fenerbahce yine de en kotu bir beraberlik koparir dusuncesindeyim
Printable View
Bence de kart dogru, Fenerbahce yine de en kotu bir beraberlik koparir dusuncesindeyim
Tekme attığı felan yok. Adam abarttı sadece hakemde yedi tıpkı Ersan'ın kartı gibi. Böyle bir kırmızı hiç bir yerde verilmez.
Karta doğru diyen de var yanlış diyen de. Pozisyonu izlemediğim için bir şey demiyorum. Kırmızı kart pozisyonun resmini paylaşbilecek biri var mı?
80 olmadan bir tane atar Fenerbahçe,90 veya 90'a yakın dakikada da galibiyet golü gelir veya Elazığ 2-0 yapar biter maç.
cristian düşürülüyor elazığlı üstünde daha sonra kalkarken elazığlı oyuncuya çifte atıyor. olay bu. net kırmızı yani. gerçi fenerli arkadaşlar da haklı böyle pozisyonlar görülmez genelde gs ve fbye karşı. riera,melo,alves,meireless gibi örnekler verebiliriz. bu karar başlangıç olur umarım.
Kırmızı kart pozisyonu bu.
https://vine.co/v/MmTDxwuqHLK
Bizim oyuncular şut atana kadar Elazığ baraj olusturuyor.
Valla pozisyon için ne desem bilemedim. Şimdi Baroni orada kalkmaya çalışıyor desem doğru olmaz, öyle kalkma şekli mi olur? Oyuncuyu sağ ayağıyla ittiriyor tekme şeklinde fakat bunu gerçekten kötü niyetli mi yapıyor yoksa kalkmaya çalışırken itekliyor mu bilmiyorum. Ama hakemin anlık kararlar verebilen bir insan olduğunu hesaba katarsak pozisyonun ilk görünümü kırmızı kart gibi duruyor. O yüzden hakemin yanlış karar verdiğini söylemek doğru olmaz.
Edit: Mesaj yazarken Mehmet Topal gol attı 1-1 oldu skor.
https://vine.co/v/MmTDV7aulwM
Şu daha net açı.
Goooll bee
topal atti 1-1 oldu ama artik cok gec. 1 puani koruyalim yeter bu saatten sonra.
bu video eksik başta baroni düzgünce kalkmaya çalışıyor yanılmıyorsam 2 kez ama adam ısrarla bacaklara sarılmaya devam ediyor. o da bu şekilde bi itmeyle tekmeleme arası bir hareket yapıyor.
Kesinlikle bundan 1000 kez olmuştur ligde ve ilk kez kırmızı çıkıyor,tabi ki fenerbahçeye.
90+'da atarmıyız gene ? :D
En kotu 1 puan demistim, belli olmaz Fenerbahcenin galibiyet sansi yuzde 60 halen daha
Teşekkür ederim. Evet çok daha net bir açı bu ve daha net bir şekilde kırmızı kart olduğu gözüküyor. Hakem karar verirken oyuncunun iyi niyetle mi kötü niyetle mi olduğuna bakmaz. Mesela bundan iki yıl önce Elmander bir oyuncunun topuğuna basmıştı koşu esnasında ve direk kırmızı kart görmüştü. Elmander kötü niyetli bir futbolcu olmadı hiçbir zaman ama orada yaptığı harekete göre bir kart vermek zorundaydı hakem. Burada da Baroni'nin istemeyerek mi yada bilerek mi yaptığını bilmemiz mümkün değil ama hakemin ve bizim gördüğümüz pozisyona bakarsak kırmızı kart doğru karar.
Eğer tahminim tutarsa 3-4 dk'ya kalmaz Fenerbahçe 2. golü de atar.
Baroni'nin kartı ağır bence. Atılması daha iyi oldu yalnız Fenerbahçe için zaten sahada yok gibiydi bu şekilde atılarak diğer oyuncuları hırslandırdığı gibi Elazığspor'un da dengesini bozdu.
golden önce emenikeye yapılan bir müdahale vardı penaltıydı hakem atladı gene
Ersun Yanal'dan bir cacık olmaz..Bizimkiler teknik direktörün ve futbolcunun kötüsünü nasıl buluyorlar? Helal olsun bu da bir yetenek sonuçta
weboyu ariyoruz. onun gol azmi kimsede yok, su 90da emenikenin pozisyonunda webo olsa tavana cakmisti topu. gokhan da cizgiden cikardi batuhanin kafasini. son dakkalarda mac gitti geldi.
bence 1 puan iyidir, 2 hafta once de fark 4 puandi. belli oldu ki bir hafta fark 4 olacak bir hafta 7. :D
Maç 1-1 bitti. Lig bu yıl çok enteresan gerçekten. Herkes kendi evinde kazanıyor, deplasmanlarda takımlar yokları oynuyor. Bu gidişle kim evinde daha fazla maç kazanırsa o şampiyon olacakmış gibi duruyor.
Geçen hafta birşey bitmedi demiştik, bu sonuçla da biten birşey yok. Bu işi derbiler çözecek gibi.
saçma sapan bi maçtı
Son dakikalarda kadronun en teknik oyuncusu olan Alper'i çıkarıp Selçuk'u almak harikaydı.
Deplasmanlarda çözülecek bu iş biz 2. yarı deplasmanlarda bittik Gs zaten sene basından beri öyle bakalım ne çıkacak.
Fenerbahçe'nin sorunu fiziksel güçteki düşüş ve yumuşak yaratıcı olmayan orta saha ile beceriksiz forvetler
Cristian'ın kırmızı kartındaki pozisyonu hayatımda ilk kez görüyorum. Yani ne bileyim ilk kez bir futbolcunun önde hareket eden bir futbolcuyu iki kolunu açarak kündeye yatırdığını gördüm, onu geçtim adamın üstüne çullanmış ve bir türlü kalkmasına izin vermiyor. Amacı da zaten Cristian'dan bir refleksif hareket yemekti; onu da yeyip çok güzel rolünü oynayarak Cristian'a kırmızı kartı göstertti. Onurdu herhalde, tebrik etmek gerekiyor.
Ayrıca bir tebrik de Emenike'yi ceza alanı içinde kündeye yatırdıklarında da; tekmeler atıldığında da soğukkanlılığını koruyan hakeme. Daha bir pozisyon nasıl penaltı olabilir? diye sormadım değil.
İlk yarı bitiminde Kadlec ve Cristian'ın bu takım için ne kadar gereksiz oyuncular olduğundan bahsetmiştim. Ersun Yanal oyunu son anlarında Selçuk Şahin'i de oyuna alarak Muhteşem üçlemeyi tamamladı. Altıpas içinde önüne düşen topu Elazığ'dan Diyarbakır'a yollayarak o da formunun zirve noktalarda olduğunu gösterdi.
Günü gününden bunu dile getirdiğim için içim rahat, Puan Farkı 9-10 iken bile Ersun Yanal'ın pek bir dalgası yok dediğimde kızanlar olmuştu. İşte kapı işte sapı. Hadi bakalım, bir lig nasıl kaybedilebilir, nasıl riske edilebilir hep beraber izliyoruz.
acikcasi ben deplasman sorunumuz oldugunu dusunmuyorum. ikinci yari basladi baslayali kendi evimizde de ite kaka kazaniyoruz. sorun genel olarak form durumumuzun dusuk olmasi. deplasmandaki tek dezavantaj penaltilarin kolay calinmamasi, kirmizi kartlarda tereddutlerin ortadan kalkmasi.
KK bence de cok sacma, agir oldu biraz. adamlar zaten yapisik, nasil tekme atti acaba baroni. dusundurucu.
Yahu geçin deplasman sorunuymuş falan. Son 3 deplasmanada çok iyi giriyoruz golleri atamıyoruz sonra saçma bir gol yiyoruz. Her hafta aynı şey. Son 2'sinde de hakemler bi güzel doğruyor. Geçen Sivas maçı aynı şekilde bu maç aynı şekilde. Adam Cristian'ın ayaklarına sarılıyor kalkmıyor 5-10 saniye adamda ittiriyor napsın saatlerde altında mı beklesin ? Melo dün onca hareketine rağmen sarı kart bile görmeyip şu harekete kırmızı veriliyorsa bişey konuşmaya gerek yok. Emenike güçlü, devrilmiyor diye ayağına her maç 3-5 tekme yiyor hangisine penaltı çalınıcak merakla bekliyorum 22. hafta da bitti hala çalmıyorlar ısrarla.
Edit: gerek yok
https://vine.co/v/MmTxD6OP3Q2
Şu pozisyona penaltı vermeyeceksen oraya 6 hakem değil 66 hakem koysan ne yazar. Bugün rakip futbolcuların eli Emenike'nin omuzundan, sırtından eksik kalmadı. Yediği tekmelerin haddi hesabı yok ama gel gör ki verilen kararlar akla ziyan.
Hakemler konusunda haklısınız ama biz de onlara çanak tuttuk.
Pozisyon penaltı fakat Emenike'nin kendini yere atış şekli biraz abartı. Oluruna bıraksa hakem penaltıyı çalabilirdi ancak bu tür açılardan karar vermek oldukça kolay. Çünkü hakemler anlık olaylara karar vermek zorundalar ve Emenike aldığı darbeye göre abartılı şekilde bırakıyor kendini. Çünkü o şekilde darbe alan bir insan uçar gibi yere düşmez.
Penaltı diye bağırdığınız pozisyonda penaltı falan yok. Emenike temas almaya çalışıyor ve ona doğru gelen bir hamlede direk kendini hamleye takıp atıyor kendisini. Hamle düşürebilecek bir hareket değil. Emenike rol yapmaya çalıştı ve inandıramadı, zaten kimse de itiraz etmedi.
Cristian'ın kırmızısı doğru. Rakibe tekmenin karşılığı kırmızı kart.
Batuhan Karadeniz daha fazla forma şansı bulmalı ayrıca bence. 70e doğru yoruluyor çünkü. Çok geç yaptı oyuncu değişikliklerini Okan Buruk. Bu nedenle gol yediler. Takım çok yoruldu, çok düştü. Serdar Gürler'in de tercihleri hep yanlış oluyor. Hiç beğenmiyorum. Serdar Özkan çok daha yararlı oynuyor. Ayrıca Bilica da tam bir DMC olmuş. Güzel ve zevkli bir maçtı. Beraberlik maçın hakkıydı bence.
O pozisyonun kırmızıyla yakından uzaktan alakası yok, adam resmen Cristian'a yapışmış bırakmıyor ve Cristian orada adama kesinlikle vurmuyor, vursa bile haklı. Üstüne ceza sahası içinde Emenike'nin pozisyonunda bir hakem penaltı vermiyorsa biz boşuna futbol oynuyoruz. Selçuk Şahin'in dediği çok doğru boşuna bizi uğraştırmayın silin 4 puanı da kafa kafaya oynayalım. Hatta kupayı verin GS'ye herkes rahatlasın. Bir de FB'nin deplasman sorunu var diyorlar, bu hakemlerle tabiki olur. Bu hakemlerle değil 10 20 puan da kapanır.
Hakem ne kadar rezalet maç yönetmiş olsa da bu maçın kaybedilmesinin birinci sebebi Ersun Yanal'dır. Maçın 20. dakikasına doğru bu Topal bize gol yedirticek dedim 45'te yaptı. İlk yarıda rezalet oynayan Cristian, Kuyt ve Topal inatla sahada kaldı. Cristian'a zaten diyecek bir şey yok, Kuyt ta açıkça söylüyorum halı sahaya çağırmam, benim gözümde Selçuk Şahin daha iyi futbolcu. Mehmet Topal da son haftalardaki rezalet futboluna devam ediyor, kız gibi defansif orta saha. Ne düzgün top kapabilir, ne düzgün kafa topu alabilir ne de düzgün pas verebilir. Topu alıp dönmesi abartısız 10 saniye bu sürede rakip defans hattını 2 kere falan düzene sokuyor.
Ayrıca bu Salih Uçan'ı sen bana lazımsın deyip bu maçta sahaya sokmayan adama ben hoca falan demem. Kimse kusura bakmasın ben oraya geçsem FB bugün maçı kazanırdı. Bu kadar yeteneksiz bir hoca ne yazıkki bizim kaderimiz, yıllardır aynı beceriksiz adamlara emanet ediliyor bu takım.
Her seferinde Emenike için söylediklerimde haklı çıkıyorum, çöpe atılmış 13 milyon Euro. Bu adamın bu kadar abartılması beni çileden çıkarıyor. Ben sahada bir tane olumlu hareketini görmedim.
@William Rookwood
Öyle bir şey yok, oyuncuların o anki ruh hallerine göre kararlar verilecekse sahada hakeme gerek yok. Normalde hakemler hakkında konuşmayı sevmem ama bugün göze batan o kadar saçma kararları vardı ki hani futbol konuşacak şevk kalmadı.
Bir pozisyon daha var burada senin dediğin gibi doğal bir refleksle pozisyonu abartmadan yerde kalıyor sonuç? Nafile.
https://vine.co/v/MmTHTHjlYKz
Kaleyi açısına almış, dönmüş ve son hamleyle artık topa vuracak ancak yine aynı adam bu defa Allah ne verdiyse indiriyor yere. Yani bir pozisyona penaltı çalınması için Emenike'yi ceza alanında şakağından vurmak mı gerek?
Saçma sapan kararlardı.
Emenike penaltı almaya çalıştı o pozisyonda, hakem yemedi.
Fenerbahçe'de sakatlık ve form düşüklüğü sorunu olsa da tek kulvar ve puan farkının avantajı da var. Hala en şanslı takım durumunda haliyle.