Bundan tabii haberleri var ve oyunlardan birisinde cozum bulurlar. Ama gelistirilmek icin sirasini bekleyen seylerden birisi bu.
Printable View
Fenerbahçenin loca sayısı 100 diye biliyorum ben klübün sitesindede bu şekilde belirtiliyor loca sayısı .http://www.fenerbahce.org.tr/tesisle...ontentID=23340
100.000 kişilik Nou Camp'da 1950 lerin sonunda inşaa edildi . Fenerbahçe stadı daha eski olmasının Galatasaray'ın stadından daha iyi olamayacağının kesin göstergesi değildir .
Kurumsal tesisler ( Corporate Facilities ) sadece loca sayısınımı tanımlıyor oyunda ? Ki öyle olduğunu varsayalım Galatasarayın loca sayısı Fenerbahçe'den çok çok fazla değil .
Ayrıca bu konu hakkında üşenmeyip araştırma yaptım ve Avrupanın en çok locaya sahip Statlarından biri Benficanın Stadyumu Estadio Luz ve Oyunda Benfica'nın ''kurumsal tesis'' durumu tıpkı Fenerbahçe gibi orta düzey kurumsal tesis olarak gözüküyor . https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...23&oe=54F6A0FD
Uefa tarafından iki stadyum'da (TT Arena - Saraçoğlu ) Uefa'nın 5 yıldızlı vip stad listesinde yer alıyor . http://www.wikistadiums.org/uefa-elite-stadiums
Kurumsal tesislerin statyum donanımı ve getirisi olarak varsaydığımız için iki takımında Stadyumlarının bilgiside aşşağıdaki gibi çok büyük uçurum yok . Oyunda Galatasarayın kurumsal tesis durumu üst düzey ise Fenerbahçe'nin ki en azından iyi derece olarak yapılabilirdi , ( yapılması gerekirdi )
Türk Telekom Arena
Kapasite: 52.650
Maliyeti: 161 milyon dolar
İnşaatı: 2007-2010
Statüsü: UEFA 5 yıldız
Ana sponsor: Türk Telekom
Tribün sponsoru: Pegasus,
Ülker, Denizbank
Yıllık geliri: 70 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 200
Turnike sayısı: 84
Araç park kapasitesi: 2.900
VIP koltuk: 5.500
Loca: 157
Loca fiyatları: 5 bin-365 bin dolar
En pahalı VIP bilet fiyatı: 3500 TL
En düşük kombine fiyatı: 700 TL
Maç günü bileti: 35-240 TL
Şükrü Saracoğlu
Kapasite: 50.530
Maliyeti: 23 milyon dolar
İnşaatı: 2001-2006
Ana sponsor: Yok
Tribün sponsorları:
Türk Telekom, Fenerium, Migros,
1907 tribünü
Yıllık geliri: 50 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 240
Turnike sayısı: 68
Araç park kapasitesi: 1.100
Vip koltuk: 5.440
Loca: 100
Loca fiyatları: 125-375 bin dolar
En pahalı VIP bileti fiyatı: 7100 TL
Maç günü bileti: 33-180 TL
Şahsi görüşüm bu şekilde . Bir Fenerbahçe'li olarak durumdan oldukça rahatsızım , Uefa tarafından Avrupanın 5 yıldızlı ilk Stadyumu olan Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Stadının ve kurumsal tesislerinin Galatasaray'dan kötü seviye olmasına anlam veremedim . Dediğim gibi Loca sayısı ( Geliri ) vs Galatasaray Fenerbahçe'den çok üst seviyede değil .
Ben şahsen bu yorumundan kişisel olarak rahatsız oldum. Bir çok oyun yöneticisi/araştırmacısı insanların ne dediklerini umursamazlar, böyle yaptık oynayın derler. Burada yönetici arkadaşlar size konu açıp fikirlerinizi soruyorlar, tek tek her yorumunuza oturup üşenmeden cevap yazıyorlar, sıra sıra hatalar çözülüyor, veya kendi düşüncesinide açıklıyorlar ancak gelip bu şekilde siz haksızlığınızı kabul etmiyorsunuz diye hitapta bulunursan, gelecek yıllarda böyle bir başlık göremezsin.
Şahsen buradaki yönetici arkadaşlar bu kadar sabırlı olmasaydı, size böyle yaptık, beğenmiyorsan oynama diyip geçerdi.
Fenerbahçe tesislerine gelirsek zaten sizinde belirttiğiniz gibi çok büyük bir fark yok, ancak ada ve diğer özel tesislerde bu sınırlama içerisine giriyor ise, Galatasaray'ın özel tesisler konusunda Dünya kulübleri ile denk olduğunu kabullenmek gerek ancak sadece stattaki localara göre belirleniyorsa, ben iki stadada gitmediğim için bilemem ama verilere baktığımda 2 stadında eşit seviyede olması daha doğru olacak gibi geliyor bana, çünkü baktığımızda Fenerbahçenin lobileri az ancak ücretleri fazla, Galatasarayın lobisi fazla ama ücretleri az yani 2 si arasında fark olduğunu düşünmüyorum ben.
Burak konusunda ise ben her sene bitiriciliğinin çok yüksek olduğunu söylüyorum zaten. Bu senede çok yüksek buldum, özelliklede çıktığım ilk maçta 4 gol birden attığını gördükten sonra.
Bursaspor takımının gençlerinin ise potansiyellerinin tam değerlerini bilmiyorum ancak, yıldızlarını göz önüne aldığımda şişirildiklerini düşünüyorum biraz.
Herhalde o sayfayi en son stat yeni yapildiginda guncellediler. Veya locayi 100 kisilik seref tribunu ile karistirdilar.
Fenerbahce stadinda en son tadilat 2012-13 sezonunun sonunda gerceklesti.
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=35078
http://www.fenerbahce.org/futbola/de...ontentID=35224
VIP olan bölüm de 1907 tribünü.
http://1907.org/tr/icerik/1907-tribunu/45
Eski olmasi daha iyi olmayacaginin gostergesidir yazmadim. O gunun sartlarinda stadi daha cok normal taraftari cekecek sekilde yapmayi tercih etti herhalde Aziz Yildirim. Localar sadece Maraton tribununde. TT Arena'da localar stadin 4 tarafinda da var.Quote:
100.000 kişilik Nou Camp'da 1950 lerin sonunda inşaa edildi . Fenerbahçe stadı daha eski olmasının Galatasaray'ın stadından daha iyi olamayacağının kesin göstergesi değildir .
Kurumsal tesisler ( Corporate Facilities ) sadece loca sayısınımı tanımlıyor oyunda ? Ki öyle olduğunu varsayalım Galatasarayın loca sayısı Fenerbahçe'den çok çok fazla değil .
1907 VIP koltuklari ise sadece Fenerium tribununde, Maraton tribununde localarin oldugu yerde. TT Arena'nin VIP koltuklari ise hem kuzey, hem de guney tribunlerinde 2. katin tamami ve kuzey tribununde 1 katin ortasi.
Portekizlileri ornek almamayi ben ogrendim. Sen de bu isle ilgilenmeye devam edersen ogrenirsin mutlaka. Peki Sporting'in ust duzey olmasina ne diyeceksin?Quote:
Ayrıca bu konu hakkında üşenmeyip araştırma yaptım ve Avrupanın en çok locaya sahip Statlarından biri Benficanın Stadyumu Estadio Luz ve Oyunda Benfica'nın ''kurumsal tesis'' durumu tıpkı Fenerbahçe gibi orta düzey kurumsal tesis olarak gözüküyor . https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...23&oe=54F6A0FD
Aliyor.. du.Quote:
Uefa tarafından iki stadyum'da (TT Arena - Saraçoğlu ) Uefa'nın 5 yıldızlı vip stad listesinde yer alıyor . http://www.wikistadiums.org/uefa-elite-stadiums
Artik boyle bir siralama yok. UEFA statlari 4 kategoriye ayiriyor ve en ust kategoriye Basaksehir Stadi da giriyor.
Elestirin icin tesekkurler ancak bu keyfi olarak yapilmis bir sey degil.Quote:
Kurumsal tesislerin statyum donanımı ve getirisi olarak varsaydığımız için iki takımında Stadyumlarının bilgiside aşşağıdaki gibi çok büyük uçurum yok . Oyunda Galatasarayın kurumsal tesis durumu üst düzey ise Fenerbahçe'nin ki en azından iyi derece olarak yapılabilirdi , ( yapılması gerekirdi )
Arastirma yaptim diyorsun ama internet'ten buldugunu oldugu gibi kopyalamissin. Buldug bilgiyi de sorgulaman gerekirdi.Quote:
Türk Telekom Arena
Kapasite: 52.650
Maliyeti: 161 milyon dolar
İnşaatı: 2007-2010
Ana sponsor: Türk Telekom
Tribün sponsoru: Pegasus,
Ülker, Denizbank
Yıllık geliri: 70 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 200
Turnike sayısı: 84
Araç park kapasitesi: 2.900
VIP koltuk: 5.500
Loca: 157
Loca fiyatları: 5 bin-365 bin dolar
En pahalı VIP bilet fiyatı: 3500 TL
Maç günü bileti: 35-240 TL
Şükrü Saracoğlu
Kapasite: 50.530
Maliyeti: 23 milyon dolar
İnşaatı: 2001-2006
Ana sponsor: Yok
Tribün sponsorları:
Türk Telekom, Fenerium, Migros,
1907 tribünü
Yıllık geliri: 50 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 240
Turnike sayısı: 68
Araç park kapasitesi: 1.100
Vip koltuk: 5.440
Loca: 100
Loca fiyatları: 125-375 bin dolar
En pahalı VIP bileti fiyatı: 7100 TL
Maç günü bileti: 33-180 TL
http://www.futbolekonomi.com/index.p...m-arena-m.html
Kopyaladigin kisinin arastirmasinda da eksiklikler var.
TT Arena'da VIP koltuklarin en ucuzu (4844 kapasite) 5 bin dolar, bunlar loca degil sadace bir kisilik koltuk. Fiyati da gunumuz kuruyla 11 bin TL. Bu yemeksiz olan kuzey tribununun 1. katindaki VIP koltuklar. Yemekli olanlar 8 bin dolar'a kadar cikiyor. Yani 17 bin TL.
Localar ise 100 bin dolardan basliyor.
Bu arada TT Arena'daki loca sayisini yanlis yazmisim. Son proje degisikliginden once 157 loca planlaniyordu ancak bu 198'e cikartildi. Asagida 25. sayfada gorebilirsin.
http://www.galatasaray.org/i/files/g..._Raporu_ii.pdf
Bu localarin en ufagi 6 kisilik.
Verilere objektif bir sekilde bakinca bu yazdigina katilmak mumkun degil. Ayrica gectigimiz yil TT arena'nin butun koltuk satis geliri yaklasik 110 milyon TL idi. Sukru Saracoglu'ndan ise 75 milyon TL kazandi Fenerbahce. Bu farki yaratan da loca ve VIP bolumunun TT Arena'da bir hayli daha fazla olmasi.Quote:
Şahsi görüşüm bu şekilde . Bir Fenerbahçe'li olarak durumdan oldukça rahatsızım , Uefa tarafından Avrupanın 5 yıldızlı ilk Stadyumu olan Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Stadının ve kurumsal tesislerinin Galatasaray'dan kötü seviye olmasına anlam veremedim . Dediğim gibi Loca sayısı ( Geliri ) vs Galatasaray Fenerbahçe'den çok üst seviyede değil .
Localarla ilgili medyada telaffuz edilen gelir ise ucurumu daha belirgin gosteriyor. TT Arena yilda 30 milyon dolar localardan gelir kazaniyor. Sukru Saracoglu ise 7 milyon euro (yani 9 milyon dolar).
http://www.haberfx.net/turk-telekom-...-haber-737722/
Bu haberdeki rakamlar 100% dogrudur diyemem cunku kendim gormedim. Ancak toplam stat geliri farki KAP'a yapilan aciklamalardan sabit.
Özellikle gözlemcilerde türklerden pek iyi gözlemci antrenör vs bulamıyoruz bunun nedeni nedir ?
Benim gözüme çarpan ilk şey, Kuyt'ın pozisyonuyla alakalı.
Kuyt'ın en yüksek verimdeki rolü olarak, Fırsatçı Kanat Oyuncusu rolü verilmiş. Sanırım geçen seneki defansif kanat oyuncusu rolü artık yok ya da ben göremedim. Bu fırsatçı oyuncu rolünün açıklamasında ise defansım yönü zayıftır diyor. Normalde Kuyt'ın en önemli özelliklerinden biri defansa olan yardımıdır. Biraz çelişki yok mu ortada? Bu rolü neden değiştirme gereği duymuşlar?
Defansif Kanat oyuncusunu MR ve ML mevkilerinde kullanabiliyorsunuz. AMR ve AML mevkileri ise savunmaya daha az destek veren forvet oyunculari.
Firsatci kanat oyuncusu, Tomas Muller icin oyuna eklenmis bir rol. Savunmaya katki yapmamasinin nedeni ileride kalip takimi hucuma cikartmak icin ileride gezgin bir pas istasyonu olmasi.
Ömer abi AMR,AML pozisyonları için defansif kanat oyuncusu rolünün kaldırılması saçma olmamış mı ? AMR-AML pozisyonlu taktiklerde , Olcay Şahan,Dirk Kuyt,Olcan Adın gibi dayanıklı , mücadeleci , savunmaya destek vermeyi seven kanat forvet oyuncularına bu görevi gerçekleştirmeleri için hangi rolü vermemiz mantıklı olacak bu durumda ?
Yildizlara gore yorum yapmayi dogru bulmuyorum cunku bu yildizlar oyundan oyuna, gozlemciden gozlemciye, antrenorden antrenore degisebilir.
Birhan'i ben 6 defa izledim gecen sezon. Potansiyeli de bizim ligimizde vasat, vasat alti veya vasat ustu bir oyuncu olacak sekilde ayarlanmis durumda. Muhtelemen senin actigin oyunda vasat ustu bir potansiyele sahip.
Yazdigin gibi, belki iyi olur, belki olmaz. Bu yuzden oyuncularin potansiyellerini 30 puanlik aralikla rassal olarak belirleyen bir potansiyel sistemi var oyunda. Ayrica oyuncunun potansiyeli var diye gelisecek diye bir kaide de yok.
Onlari MR veya ML oynatiyorsun.
AMR ve AML oyuncunun savunmaya gelmesini engelliyor. Bu mevki neden bir dizilis icinde secilir?
Ornegin hucumda cok etkili olan ama pek dayanikli olmayan, ileri geri oynayamayacak bir oyuncun vardir. Bu oyuncudan sadece hucumda etkili olmasini istersin, arkasini da baska oyuncularin gorevlerini ayarlayarak kapatirsin. Bu oyuncu da enerjisini hucuma saklar ve savunmaya geri gelmez.
MR ve ML ise bir AMR veya AML gibi hucuma cikacak, ama ayni zamanda savunma gorevlerini de yerine getirecektir.
Jose Sosa'nın bonservisi alındı. Umarım full oyuna yansıtılır. Ayrıca mevkisinin naturel AMC olması gerektiğini düşünüyorum.
benim merak ettiğim bunun neye göre değerlendirildiği yabancıların neye göre değerlendirdiği örneğin yabancılarda hiçbi başarı göstermemiş hiçbi yıldız çıkarmamış bi kulübün harika bi gözlemcisi olabiliyor
bunlar rondonmu veriliyor yoksa gözlemciler de gözlemleniyor mu
yoksa türk antrönörlerinin ve gözlemcilerinin durumu zaten malum ona bişi dediğimiz yok
Mesela kim? Mutlaka abartili olanlar vardir ama acikcasi cok da ilgilenmiyorum veritabanindaki yabanci antrenorlerle cunku onlar hakkinda hemen hemen hic bilgi sahibi degilim. Teknik direktorler bir nebze ama antrenorler sifir. :)
Gozlemcilere biz genelde veritabaninda degerler vermiyoruz cunku bunlari degerlendirmek zor. Oyun kurunca calistiklari kulubun seviyesine gore bir deger aliyorlar.
yine herzamanki gibi bedava versen bile alıcı çıkmaması aptallığı yahuu hamit altıntop ve umut bulut gibi adamı bedavaya kim almaz bide bu futbol direktörü ne iş yapar ben bir işe yaradığını görmedim menejerlik oyununda yedek kulübesinde futbolcular var ama menejer yok :) sponsordan para geliyor ama hangi sponsordan sarı çizmeli Mehmet ağa oyun çok kasıyor tam sürümde düzelir inşallah 19 yaş altı menejer 19 yaş altı asistan menejer falan filan ne işe yararlar biri bana açıklasın
Şu dört sayfayı okuyunca bir kez daha emin oldum. Daha önceki serilerde de yaptığım gibi son resmi yama çıkınca oyuna başlayacağım :)
Bedavaya alirlar ama Hamit'in, Umut'un maasini nasil oderler?
Ozellikle Galatasaray ve Fenerbahce'nin bir cok oyuncusunun ederinin ustunde sozlesmeleri oldugu bir gercek. Bunu kabullenip, futbolcularin sozlesmeleri bitene kadar onlardan maksimum verimi almaya calismak gerekli.
Ömer abi oyunu almadım belki ilerleyen zamanda alırım ama şimdi arkadaşların paylaştıklarından hareket ederek soruyorum. Emenike'nin Burak'ın 10 maçta 15 gol vs attığını söylüyorlar. Fenerbahçe'yi Galatasaray'ı Mourinho yönetse bu imkansız, olamaz. Gerçeklikten çok uzak değil mi ? Fenerbahçeyle Galatasarayla oynamak çok sıkıcı bir hal almaz mı ?
Ömer abi daha açıklayıcı anlatayım . Örnek verecek olursam ; DMC-MC-ML-AMC-AMR'li bir taktikte kanatlı 4-2-3-1 gibi , MC oynatacağım oyuncuya defansif veya standart oyun kurucu rollerinden hangisini atamalıyım ki DMC - AMC arasında ki savunma ve hücum dengesi sağlanmış olsun ? :)
Türkiye kupasında yabancı kontenjanında sıkıntı mı var yoksa ben mi yanlış biliyorum? 5+3 olayı yok sadece 5 tane yabancı alabiliyorsun gerçekte böyle değil biliyorum.
Acikcasi bunu nasil yaptiklarini gormeden bir sey soylemem mumkun degil.
Ama mac motorunda gordugum savunmalarin pek temasli oynamadiklari. Bu forvetlere karsi temasli oynamadigin zaman onlarin cok gol atmasi da anormal degil.
Taktiksel tercihleri duzenleyerek takimlarin daha temasli oynamalarini saglayabiliriz belki.
Süper Kupa'nın yabancı kuralında bir sorun var. Aşağıdaki görselde de görüleceği gibi; Maç kadrosunda en fazla 8 yabancı ve ilk 11'de en fazla 5 yabancı olarak gözüküyor. Sanırım bu "ilk 11'de en fazla 5 oyuncu" kuralı maçın ilerleyen dakikaları için geçersiz kalıyor. Bir alttaki görsel de Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa maçından. Galatasaray ve Fenerbahçe maça 5'er yabancı ile başlıyor. Kulübede de GS 3, FB 2 yabancı bulunduruyor. 66. dakikada GS'de Olcan>Bruma değişikliği oluyor. Saha içinde aynı anda 6 yabancı bulunuyor. 90'da da Burak>Pandev değişikliği ile aynı anda 7 yabancı sahada oluyor. Oyunda Süper Kupa için ilk görselde yazıldığı gibi bir kural mı yazıldı acaba? Yoksa Türkiye Kupası'ndaki gibi her takımın bulunduğu ligin oyuncu kurallarıyla oynaması şeklinde mi yazıldı? Süper Kupa'nın TFF tarafından yayınlanan statüsünde "Süper Kupa’da yer alan kulüpler, bu kupa müsabakasında, ancak bulundukları ligin statüsünde belirtilen oyuncu uygunluğuna sahip futbolcuları oynatabilirler." şeklinde yayınlandı.
http://i.imgur.com/skcDS7H.png
http://i.imgur.com/Nni9lHD.png
Ekleme: Ayrıca Türkiye Kupası'nda da hata var. Liglerin kurallarına göre ayrıldığı için dikkatli bakmamışım ama Süper Lig takımları için maç kadrosunda en fazla 5 yabancı bulunabilir diyor. TFF'nin yayınladığı TK statüsünde oyuncu kuralı ile ilgili bilgi yok. Ama liglerin kuralları geçerli ise maç kadrosunda en fazla 8, aynı anda sahada en fazla 5 yabancı olmalıydı. Diğer liglerin kuralları BAL'daki yaş sınırı dışında doğru.
Yabanci kurallarini yaparken yanlis tercihi kullanmislar. Yanilmiyorsam Ukrayna'da bu sekilde isliyor ve onunla ayni yapmislar. Raporladim.
Kupa icin de hata var, evet. Onu zaten bu sene ilk defa eklediler.
Bunlari da hallederler oyun cikmadan once.
Fm 2015 Kuluplerin Altyapı tesisleri ve genç alımlarına bakabilirmisin ( ?/20 ) Altın Ordu'nun genç alımı düşmüş gibi görünüyor garipsedim açıkcası..
oyunda egemenin sakatlığı ocak gibi bitiyor
gerçekte egemen ekim sonu gibi iyileşti
Fenerbahçe"nin cezası 1 yılmı yoksa 2 olarak mı kaldı ? Mesajları okudum da göremedim...