Fenerbahçenin loca sayısı 100 diye biliyorum ben klübün sitesindede bu şekilde belirtiliyor loca sayısı .http://www.fenerbahce.org.tr/tesisle...ontentID=23340
100.000 kişilik Nou Camp'da 1950 lerin sonunda inşaa edildi . Fenerbahçe stadı daha eski olmasının Galatasaray'ın stadından daha iyi olamayacağının kesin göstergesi değildir .
Kurumsal tesisler ( Corporate Facilities ) sadece loca sayısınımı tanımlıyor oyunda ? Ki öyle olduğunu varsayalım Galatasarayın loca sayısı Fenerbahçe'den çok çok fazla değil .
Ayrıca bu konu hakkında üşenmeyip araştırma yaptım ve Avrupanın en çok locaya sahip Statlarından biri Benficanın Stadyumu Estadio Luz ve Oyunda Benfica'nın ''kurumsal tesis'' durumu tıpkı Fenerbahçe gibi orta düzey kurumsal tesis olarak gözüküyor .
Uefa tarafından iki stadyum'da (TT Arena - Saraçoğlu ) Uefa'nın 5 yıldızlı vip stad listesinde yer alıyor . http://www.wikistadiums.org/uefa-elite-stadiums
Kurumsal tesislerin statyum donanımı ve getirisi olarak varsaydığımız için iki takımında Stadyumlarının bilgiside aşşağıdaki gibi çok büyük uçurum yok . Oyunda Galatasarayın kurumsal tesis durumu üst düzey ise Fenerbahçe'nin ki en azından iyi derece olarak yapılabilirdi , ( yapılması gerekirdi )
Türk Telekom Arena
Kapasite: 52.650
Maliyeti: 161 milyon dolar
İnşaatı: 2007-2010
Statüsü: UEFA 5 yıldız
Ana sponsor: Türk Telekom
Tribün sponsoru: Pegasus,
Ülker, Denizbank
Yıllık geliri: 70 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 200
Turnike sayısı: 84
Araç park kapasitesi: 2.900
VIP koltuk: 5.500
Loca: 157
Loca fiyatları: 5 bin-365 bin dolar
En pahalı VIP bilet fiyatı: 3500 TL
En düşük kombine fiyatı: 700 TL
Maç günü bileti: 35-240 TL
Şükrü Saracoğlu
Kapasite: 50.530
Maliyeti: 23 milyon dolar
İnşaatı: 2001-2006
Statüsü: UEFA 5 yıldız
Ana sponsor: Yok
Tribün sponsorları:
Türk Telekom, Fenerium, Migros,
1907 tribünü
Yıllık geliri: 50 milyon dolar
Basın tribünü kapasitesi: 240
Turnike sayısı: 68
Araç park kapasitesi: 1.100
Vip koltuk: 5.440
Loca: 100
Loca fiyatları: 125-375 bin dolar
En pahalı VIP bileti fiyatı: 7100 TL
En düşük kombine fiyatı: 700 TL
Maç günü bileti: 33-180 TL
Şahsi görüşüm bu şekilde . Bir Fenerbahçe'li olarak durumdan oldukça rahatsızım , Uefa tarafından Avrupanın 5 yıldızlı ilk Stadyumu olan Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Stadının ve kurumsal tesislerinin Galatasaray'dan kötü seviye olmasına anlam veremedim . Dediğim gibi Loca sayısı ( Geliri ) vs Galatasaray Fenerbahçe'den çok üst seviyede değil .