Hollanda harika oynadı, İtalya defans yaparak maç kazanılmayacağını anladı.
Printable View
Hollanda harika oynadı, İtalya defans yaparak maç kazanılmayacağını anladı.
Suç tamamıyla Donadoni'nin Defansında Grosso - Chiellini gibi adamlar varken Panucci - barzagli - materazzi oynatıyosan aklından sorunun vardır. Ambrossini-Gattuso-Pirlo yerine daha yaratıcı Perrotta - De Rossi oynatmıyosun. Sezonun gol kralı olmuş Alessandro Del Piero oynatmıyosn diNatale'yi oynatıyosun. Maç 2-0 oyundan Camoranesi çıkıyo Cassano giriyo gole ihtiyacın varken benim bildiğim defansif adam çıkar ofansif girer nasıl bir akıl varsa Camoranesi gibi top taşıyan isabetli ortalar kesen adam çıkıyo Cassano giriyo.
Hollanda'nın hakkını yememek lazım onlarda çok iyi oynadı. İyi oyunlarının yanında Donadoni'de ekmeklerine yağ sürdü adeta
Bencede hatalı bir kadro ile çıktı defansif oynamayı abarttı bekte Panucci orta sahada Ambrossini olmamalıydı.De Rossi nası olmaz anlamak zor.Tabi Di Natale yerine Alex Del Piero olmalıydı.Bence Hollanda kalan 2 maçı bu kadar rahat alamaz hatta 1 puanla yetinebilir.İtalya 2 maçıda kazanır ve çıkar
Sana katılmamak elde değil. Ambrosini kimdir yahu? De Rossi gibi çok üst düzey bir futbolcu varken Ambrosini'nin oynaması şaka gibi. Perrotta, **uilani gibi alternatifler de mevcutken orta sahada, en son oynaması gereken, hatta kadroda olmaması gereken Ambrosini ilk onbir başlıyor, inanılır gibi değil.
Chiellini ve Grosso'nun oynamamasına çok şaşırdım, hele ki Chiellini müthiş bir sezon geçirmişken hiç oynayamadı. Bugün gördük ki İtalya savunması rezil oldu, inanılmaz açıklar verdi. Sağda Zambrotta, solda Grosso, göbekte Chiellini ve Cannavaro sakat olduğundan mecbur Materazzi oynamalıydı.
Forvet hattında Di Natale'nin oynamasına gerçekten şaşırdım. 2006 Dünya Kupası kadrosuna bile giremedi yanlış hatırlamıyorsam ama bu turnuvada ilk maça ve belki de en önemli maça ilk onbir başladı. Del Piero gibi İtalya Seri A'da süper bir sezon geçirmiş ve gol kralı olmuş bir oyuncu yedek oturdu, onu kesen oyuncu da Di Natale, akıl alır gibi değil. Hadi Del Piero'yu oynatmadın, Borriello neden oynamaz? Genoa ile iyi bir form yakalamış Borriello oynamalıydı en kötü, o da yoktu.
Ben böyle saçma kadro ve diziliş görmedim, böylesine de saçma bir oyun sistemi görmedim. İtalya Donadoni yüzünden gruptan çıkamayabilir, çıksa bile ben şansını çok az görüyorum. Lippi'nin takımıyla Donadoni'nin takımı arasında dağlar kadar fark var. 2006'daki şampiyondan Cannavaro, Nesta ve Totti'yi mecburi sebeplerden elersek diğer oyuncuların tamamı bugün gayet iyi oynayabilirdi bana göre.
Hollanda bugün galibiyeti hakeden taraftı, çok iyi oynadı, onların da hakkını yemeyelim, tamam İtalya kötüydü ama Hollanda da çok iyiydi. Çok iyi bir kadrosu olduğu gerçek, özellikle hücum hattı. Yedek kulübesinde Robben (sakat), van Persie, Huntelaar gibi çok da kaliteli ofans oyuncuları var. Ben çok beğendim Hollanda'yı. Van der Vaart, Wesley Sneijder, Dirk Kuyt orta sahada çok iyi yardımlaştılar, tabii arkalarındaki Nigel de Jong ve Engelaar'ı da yabana atmayalım. Bu arada merak ettiğim bir şey var, belki bileniniz vardır, van der Vaart kaptan değil miydi Hollanda'da? Bugün baktım da van der Saar kaptan çıktı, ben Hollanda kaptanını van der Vaart biliyordum, pazubandını onda görmeyince şaşırdım.
Vaart İkinci kaptan, birinci Kaptan Van Der Sar.
Vandersar daha yaşlı olduğu için ve muhtemelen son turnuvası olduğu için Vandervaart yerine Vandersar olmuştur kaptan. Zaten normaldede Vandersar diye biliyorum
İtaLya asLında Grosso ve DeL Piero girdikten sonra toparLandı, Toni aLtı pastan auta atınca, ardından da PirLo nun harika frikiğini Van der Sar çıkarında İtaLya nın gardı düştü ve tam bitirici MortaL Kombat tarzı Finishim i Macın adamı vurdu.
Ukranya maçını izLedikten sonra HoLLanda nın bu turnuvanın favorisi oLacağını düşünüyordum ve şu ana kadar oynanan maçLarı gördükten sonra hiç bir takımın sistem ve oyun içerisinde ki pasLaşma trafiği açısından HoLLanda nın 5 metre biLe yanından geçmediğini gördükten sonra artık fikrim tamamen oturdu. HoLLanda bir aksiLik yaşamaz ise güLe oynaya aLır kupayı. FutboLun Şiir kitabını yazmış adamLar resmen.
Şu ana kadar oynanan tüm maçları seyrettim ve bana göre şampiyonluk için üç aday var, Hollanda, Portekiz ve Almanya. Tabii bir de yarınki maçları seyretmeliyiz, İspanya var, bakalım bu turnuvada bir şeyler yapabilecekler mi, bir de son şampiyon Yunanistan var. Rusya'yı da çok merak ediyorum.
İtalya aslında o gol pozisyonlarını değerlendirse belki maçı çevirebilirdi, futbol bu ama van der Saar kalesinde devleşti, bir kez daha kalitesini tüm dünyaya gösterdi. Erman Toroğlu maç içinde çok güzel ve komik yorumlar yaptı, gülmekten kırıp geçirdi :D "Donadoni artık gitsin traş olsun, gerçi Hollanda Donadoni'yi traş etti ama ben böyle traş görmedim." gibi laflar söyledi :D İnşallah her maç o yorum yapar :)
Mükemmel bi maçtı, Hollanda ders verdi resmen. Hollanda veya İspanya alır kupayı...
Portekizi biz oynatmadik :D
Portekiz alcaktir kupayi. Fransa ve Italya bu gruptan cikamaz
defansta barzagli tam bir facia..ayaga pas veren,isabetli orta sayısı yüzdesi yüksek ,hırçın camoranesi yi çıkarmak..ilk 11de takımın neredeyse tek teknik futbolcusu ve 2.baharını yaşayan del piero yla başlamamak(ki del piero oyuna girmeseydi italyanın kaleyi bulan şutu olacakmıydı acaba?)de rossi gibi muhteşem bir performans gösteren futbolcu yerine ambrossi ye 90dk katlanmak...tüm bunlar hangi akla hizmet bilemiyorum..donadoni italya yı menejerlik oyunu sanıyor heralde..
hollanda ise çok güzel oynadı..ayağa paslar yapıp eline geçirdiği fırsatları değerlendirdi..
İtalya maça önemli bir atakla başladı aslında ama Toni değerlendiremedi.Ceza sahasında bomboş pozisyonda auta attığı kafa vuruşunu kendisini çok iyi pozisyona sokan Di Natale'ye bıraksa maçın başında golle başlamaları işten bile değildi..Belki o pozisyon maçın kaderini bile değiştirebilirdi..
Hollanda sonrasında oyunun kontrolünü resmen ele geçirdi.Van Nistelrooy'un defansın arkasına sarkıp Buffon'u geçtiği pozisyon bu maçın diğer maçlara nazaran daha tempolu,daha heyecanlı,daha göze hoş gelen bir maç olacağını habercisiydi.Bu arada o pozisyonda Buffon mükkemmel bir şekilde pozisyonu bozdu Ruud'un.Böyle bir şeyi o pozisyonda her kaleci yapamaz.Heleki Ruud gibi bir adamsa o pozisyonun içindeki genelde penaltı olur ama Buffon öyle bir hamle yaptıki Ruud kendisini yere bile atamadı.:D
Sonrasında ise ilk başta herkese çok net ofsayt gibi gelen ama işin içinde başka şeylerin olduğu sonradan anlaşıldığı bir gol attı Hollanda.Sneijder çok iyi vurdu ve Ruud çok iyi dokundu.Böyle bir turnuvada böyle net bir ofsayt pozisyonu nasıl atlanır,yazık oldu İtalya'ya demiştim ama işin içerisinde başka şeyler varmış.5 dakika sonrasında Hollanda'nın ders niteliğindeki kontra golü ise beni mest etti doğrusu bir çok kişiyi mest ettiği gibi.O ne güzel soldaki koşan adamı görmedir,o ne güzel sağ çapraza topu aktararak defansın dengesini iyice bozmadır,o ne güzel ceza sahasındaki arkadaşını görmedir,o ne güzel zamanlamalı bir bitiriştir..10 üzerinden 10 luk bir goldü gerçekten..Daha sonra İtalya'nın bir kaç pozisyonu oldu ama fazla etkili değildi.Hollanda ilk yarıyı 3-0 bitirebileceği pozisyonda Ruud ile Buffon'a takıldı.Bence orada Ruud karşısındaki kaleciye göre yapabileceği en iyi vuruşu yaptı ama topu ağlarla buluşturamadı..
2.yarıya başlarken İtalya'da değişiklik olmaması ilginçti.2.yarının başlarında yine hafiften Hollanda şov vardı ama fazla kasmadılar yinede.Hakemin Materazzi'nin Ruud'a ceza yayı üzerinde salladığı tekmeyi es geçmesi (pozisyona yakın olmasına rağmen) yakışmadı ona..İtalya'da değişiklikler başladğında hemen etki gösterdi ve Del Piero girer girmez Van der Saar'ı bi yokladı ama olmadı.Sonrasında Luca Toni'nin ceza sahasında bomboş kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşun farklı auta gitmesi İtalya adına şansızlıktı.O golsa maça ayrı bir renk gelebilirdi.Sonrasında Pirlo'nun müthiş frikiği ve Saar'ın aynı güzellikte çıkarması.Grosso'nun ceza sahası içinden sert vuruşunu yine yaşlı kurtun çıkarması İtalya adına şansız diğer pozisyonlardı.Ve maçı bitiren 3.gol geldi ardından.Yine bir kontra ama bu sefer kaleciden dönen topu Kuyt'un 2.golde kendisine pası gönderen Bronchorst'a yollaması ve skorun 3-0 olması ile artık İtalya'nın ümitleri tamamen tükendi ve Turuncular Mavileri uzun süre sonra yendiler..
Maçtan önce oynanan ve bu maçın aksine bir o kadar zevksiz geçen Fransa-Romanya maçını seyrettiken bu maç ilaç gibi geldi doğrusu.Turnuva'nın en zevkli maçı olduğu,belkide olacağı bir maç seyrettik.Hollanda mükemmel top oynadı.Takım oyunu nasıl oynanır bize gösterdiler.Kuyt'un ve Sneijder'in savunmalarına yaptıkları katkılar,üst üste paslaşmalar(3 dakikaya kadar sürdüğü oldu) bir önceki cümlemi kanıtlar nitelikte..Evet Hollanda'nın bugünkü galibiyetinde rakibin katkısı inkar edilemez ama Hollanda'nın oynadığı oyunuda kesinlikle küçümsememiz gerektiği kanısındayım..Bu gruptan lider çıkarlar,finale kadar yolları var diyorum..
Son Dünya Şampiyonu İtalya ise unvanlarından çok uzak bir görüntü çizdi.Bunda Lippi'nin takımdan ayrılması ve yerine gelen Donadoni'nin katkıları büyük.Bunu sahaya çıkan kadrodan rahatça anlayabiliyoruz ama Cannavaro'nun sakatlanması ve Totti ile Nesta'nın milli takımı bırakmasıda takımı etkilemiş.Açıkcası İTalya böyle devam ederse işleri zor.Yinede bu grubun 2.sini Fransa-İtalya maçı belirleyecektir diye düşünmekteyim.
Valla yorumum çok uzun oldu farkındayım.:D Belki bir çok kişide okumaya üşenecektir ama bu maça böyle bir yorum yakışırdı diye düşündüm.Turnuvanın diğer maçlarındada böyle zevkli ve çekişmeli maçlar seyretmek dileğiyle..
Hollanda bu futbolla devam ederse kupayı götürür ...
Hollanda herkese futbolun nasıl oynanacağını gösterdi.Turnva önceside İtalya'nın gruptan çıkamayacağını söylüyordum şimdi eminim artık.
Bir sürü 30 yaşın üzerinde oyuncu ile oynadı İtalya.Hollanda ise tam anlamıyla futbol dersi verdi.Van Bronchorst mükemmel bir futbol oynadı.Tebrikler Hollanda.
Dün süper bir mücadele vardı sahada gerçekten Hollanda mükemmel oynadı hakederk aldı maçı
Çok zevkli maç oldu.Sneijder ve Gio'yu çok beğendim ben.Hollanda harika bir futbol oynuyor,Kuyt,Vaart gibi ismi olan futbolcular gerçekten takım oyununu da iyi oynuyorlar.Defanslarından korkuyordum portakalların,Ooijer-Mathijsen ikilisi de hatasız oynadılar.Helal olsun valla.Bu gidişle şampiyonluk yolları açık...
Ofsayt var mı yok mu?
10.06.2008 10:39
EURO 2008'de Grubu ikinci maçında pazartesi akşamı oynanan ve Portakallar'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona eren Hollanda - İtalya mücadelesinde Hollanda'nın Ruud Van Nistelrooy ile bulduğu gol tartışılmaya devam ediyor.
Maçın 26. dakikasında Real Madrid'li golcünün perdeyi açan golünün ofsayt olduğunu iddia eden İtalyanlar hakeme ateş püskürüyor.
Ancak Avusturya Hakem Komitesi Başkanı Gerhard Kapl, pozisyon esnasında takım arkadaşı Buffon'la çarpışarak saha dışında yerde kalan İtalyan savunmacı Christian Panucci'nin ofsaytı bozduğu ve bu yüzden golün nizami olduğunu savundu.
"Pozisyon esnasında sakatlanarak kale arkasında bulunan savunma oyuncusu saha içinde aktif savunmacı olarak sayılır" diyen Kapl, hakemin doğru karar verdiğini söyledi.
genç kartal yorumlar güzel sonuna kadar okudum..bişey söyleyim yanlış anlamazsan..biz biraz ihtiyarladık size göre... :) geçmiş turnuvalardan örnek vereyim..
1988 de ilk maç hollanda- rıusya arasındaydı herkes hollandaya hayran kalmış tı fianlide onlar aldı takımın golcüsüde şuanki van basten..
hollandanın en byük özelliği bu zaten her turnvanın en göze hoş gelen futbolunu oynuyorlar..hatırlayın geçen turnuvayı yunanistan ile uykuya geçerken yine bir holanda maçı (sanırım çeklerle olabilir) uykumuzdan uyandırmıştı ..hani robbenin patlama yaptığı dönem..
velhasıl bu hollanda hep böyledir keza arjantinde böyledir kazanırlar kaybederler ama güzel futbol oynarlar...
italyaya gelince sanıldığı kadar kötü değildi..skor sizi aldatmasın italya yinede çok güçlü bir takım ve bence guruptan çıkacaklar..
1988 de van basten oyuncu iken ilk maçı oynadıkları rusya ile finali oynadılar..
sene 2008 acaba van bastenin teknik direktörlüğünde ilk maçı oynadıkları italya ile finali oynarlarmı yine..
bekleyip göreceğiz...
bana içimden bir ses diyorki..
Aynen hocam bende aynı şeyleri yazacaktm gece yazamamıştım
2004 Avrupa Şampiyonasında en iyi futbolu Portekiz-Hollanda oynuyodu ama şampiyon rezil futbol anlayışıyla yunanistan oldu.
2006 dünya kupası en iyi futbol oynayanlar İspanya -Arjantin - Almanya'ydı ama hiçte futbolundan haz etmediğim Fransa finale çıkmıştı.
Yani her an herşey olabilir Hollanda tamam çok süper top oynadı ama böyle turnuvalar çok gol atanların değil 1-0 kazananların turnuvası olmuş artık
Hollanda´nin 3 futbolcusundan yoksun oldugu macta galip gelemeyecegini düsünüyordum,aslinda okulda herkese Hollanda´nin maci kazanacagini söylemistim,ama iste kadroyu görünce fikrim degismisti.Neyse :D
Italyanin bu kadar kötü oynayacagini düsünmüyordum,Hollandaya sempatim var cünkü hücum futbolunu,futbolun güzelliklerini bize yansitiyorlar.(=
Dünkü macta da Italyayi dagittilar,turnuvada iddiali olduklarini kanitladilar.
@xxestargonxx
Seni yanlış anlamak mümkün mü abi böyle diyorsun.Çok iyi açıklamışsın.Siz tabii ki bizden daha büyük olduğunuz için,daha tecrübelisiniz,daha görmüş yaşamışsınız.Dediklerine katılıyorum.Maalesef futbolda her zaman iyi oyun kazanmıyor.Bunun örneklerini zamanındada gördük.Dün geceki futbol adeta bizi büyüledi,onun etkisiyle finale kadar yolları var demem normal bence.Herkes böyle turnuvalarda takımlarından sonra iyi futbol oynayan,seyrederken heyecan veren takımların başarılı olmasını ister genelde..
Art niyet bu kadar da belli edilmezki:D
http://img234.imageshack.us/img234/7623/11111dk9.jpg
http://img234.imageshack.us/img234/7...a5713d5860.jpg
Hollanda beklediğimden iyi bir başlangıç yaptı.İtalya ise Donadoni faciası yaşadı.Maçın başın başında Toni'nin bir pozisyonu var, orda Di Natale'yi görebilse %100'lük gol pozisyonu olacaktı.Daha sonra Hollanda'dan tartışmalı bir gol geldi.Dışarda 2.80 yatan oyuncu nasıl ofsaytı bozuyor ilk defa duydum.Ama İtalyanlar bunun arkasına sığınmamalılar.Oynadıkları futbol berbattı.Toni'nin girişimleri ve Pirlo'nun frikiği vardı ikinci yarıda.Del Piero ve De Rossi'nin oynamamasını söylemiyorum bile.İtalya biran önce toparlanmalı.Ben Romanya ve Fransa maçlarını kazanacaklarını düşünüyorum.Gruptan 2.olarak çıkarlar..
Bu turnuvanın göze en hos gelen futbolunu oynuyorlar Portakallar van Bastenin efsanevi golünden beri hiç kupa kaldıramadılar ama bu sefer olacak gibi...Ruud da ülkesi için oynuyor eskiden sanki biraz daha kendisini göstermek için oynadığını düşünürdüm ama simdi takım olmuslar ben Gionun performansına sasırdım...Önünde de kimse oynamıyordu yani hem hücuma destek veriyor hem de savunma görevini yapıyordu...
Oyuncularda hem yetenek olunca hemde yürekten oynayınca böyle bir takım ortaya çıkıyor :)
İtalya 11 de bu kadar yanlış tercihler kullanarak yenildi yani bazı değişikliklerle gruptan çıkabilirler.Ancak Fransa'da bir Henry adapte olabilir takıma ki bu oyun düzeniyle o da pek birşey yapamaz.Hollanda ve İtalya gruptan çıkar.Yarı finalide oynarlar ve bu sefer gök mavililer kazanır biraz senaryo oldu ama bakalım göreceğiz.
Dandini yi İtalya takımına menejer yaparsan 3de yersin 5de yersin...