Quote:
Ofsayt pozisyonunun tanımında, 'rakibinin kale çizgisine yakın', kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve ikinci son rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Kollar bu tanıma katılmamıştır. Futbol baş, vücut ve ayaklarla oynanır. Eğer bunlar rakibin kale çizgisine yakınsa orda potansiyel bir avantaj vardır. Yalnızca kollar rakibin ilerisindeyse, kazanılacak bir avantaj yoktur şeklinde yapıldı.
Kural bu. Eller dahil degilmiş. Ayak, Kafa, Vucut. Ayaklara elbet bakılıyor. Ben orada kendimi ifade edemedim. Ayaklar aynı hizada oldugu için ayaklara bakmayacaksın demek istedim. Yani kafa ve vucut da bariz bi şekilde önde oldugu için ofsayt. Burada Bursa yarı sahasındaki yardımcının hakkını verelim cok iyi süzmüş. Sercan'ın pozisyonunun da tartışılacak yanı yok diger yardımcı hakem de tam tersi mutlak hata yaparak sonuca etki etmiştir. Burada eleştirilmesi gereken hakem Ts yarısahasındaki yardımcıdır; keza Bursa yarısahasındaki yardımcı takdir edilmelidir ;)