Sadri Şener yabancı kararından memnun
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yabancı sayısını artırılmasında katkıları bulunan TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Başkanı, aynı zamanda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.
http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNB...%B1.hlarge.jpg
NTV Spor ve Ajanslar
Güncelleme: 15:04 TSİ 03 Haziran. 2010 Perşembe
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yabancı kontenjanının artırılmasına ilişkin, ''Bu uygulamaya katkı sağlayan başta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon yönetim kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' dedi.
Şener, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, uygulamanın kulüpler adına son derece yararlı olduğunu belirterek, ''Yabancı oyuncu sayısındaki sınır kulüplerimizin ekonomik durumu açısından bazı problemleri de beraberinde getiriyordu. Kulüpler verimli olmayan oyuncuları göndermek için boş yere bedeller ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu nedenle böyle bir uygulamaya ihtiyaç vardı. Yeni uygulama kulüplerin kadrolarında bulunan verimsiz yabancıları elden çıkarmaları adına iyi bir fırsat olacak'' değerlendirmesini yaptı.
Uygulamanın Türk futboluna zarar vermemesi adına gereken tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Şener, ''Kısa vadede bahsettiğimiz sorunları aşıp kulüplerimiz ellerindeki yabancıları dengeledikten sonra konu yeniden masaya yatırılabilir. Artık Türk futbolcuları da oluşacak rekabet ortamı içerisinde daha çok çalışarak kendilerini geliştirmek zorundalar. Yaşanacak sürecin de kaliteyi artıracağına inanıyoruz. Bu uygulamanın hayata sokulmasında katkı sağlayan başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Federasyon Yönetim Kuruluyla vakıf üyelerine teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
Yabancı Sınırlaması Hakkındaki Görüşlerim. Okursanız Sevinirim.
Türkiye de tartışılan bir konu olan ''Yabancı Sınırlaması'' hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum. Malesef ülkemiz de körü körüne bir yabancı hayranlıgı var...
Öncelikle 6+2+2'nin çok saçma bir kural oldugunu soylemek istiyorum. Oynatmayacaksan 4 tane yabancının kadronda ısı ne? Kulüplerimiz çok saçma transfer politikası uyguluyor, federasyon da tam destek veriyor! Soruyorum size, Linderoth sakatlanmasa Galatasaray su anda M.Topal'ı, Valencia'ya 5 milyon Euro'ya satabilir miydi..? Önder Turacı sakatlanmasa ve transfer sezonu kapalı olmasa su anda G.Gönül'den bahsediyor olabilir miydik..? Sırf yabancı diye attıgı gol sayısı bir savunmacıyı (Lugano) geçmediği halde oynatılan başka bir forvet var mıdır dünyada? Su anda kimse farkında değil ama ben Ugur İnceman'ın harcandıgını ve çok yetenekli bir oyuncu oldugunu dusunuyorum ama malesef önünde iki yabancı (!) oyuncu var. Bu örnekler sayısızca çoğabilir.Galatasaray'ın 4 sene üst üste şampiyon oldugu ardından UEFA'yı aldıgı kadroda kilit adam olarak kaç tane yabancı oyuncu vardı. Sadece üç! (Taffarel-Popescu-Hagi)
Yabancı konusunda da İngiltere'yi örnek almamız isteniyor. İngiltere'nin geçmiş yıllarına bakalım. İlk ve tek sampiyonlugu 1966'da ev sahibi oldugu kupada, zar zor finale cıkarak alınılan bir kupa. İngiltere'den çok yıldız oyuncu çıkıyor ona lafım yok ama kaç tane takım oyuncusu çıkıyor?Bir yada iki.. İngiltere'nin 2010 dünya kupasında ki hali de ortada. İlk iki maçta kaybedilen 4 puan! İngiltere son 10 yılda kaç tane dünya çapında kaleci çıkarttı? Çıkarttıgı kaleciler çok sıradan! Robinson, Wright, Martyn, Kirkland. Hatta şu anda bile yedek kulübesinde oturan 40'lık Martyn'nın neden oynatılmıyor diye eleştiriliyor. 40 yaşında olan ve küme düşen Portsmuth'un kalecini Nigel Martyn!! İşte İngiltere'nin içler acısı durumu!
Kulüplerimiz transfer yapamıyor diyorlar. Özellikle Anadolu kulüplerimizin..
Türkiye'ye gelipte tutunan kaç tane yabancı oyuncu var.. Tutunamayanların yanında çok çok az dimi. Fazla geriye gitmeye gerek yok. Geleceğin Ryan Giggs'i olarak getirilen Carrusca, Avrupa'da forma giymemiş en yetenekli Güney Amerika'lı Maldonado (Avrupa da neden forma giymediğinide ilk senede öğrendik zaten), Senna'yı kesen adam Josico, dünyanın en iyi defansı olarak getirilen Diatta!
Hatta size bir olay anlatıyım. 1993 yılıydı yanlıs hatırlamıyorsam, Türkiye'ye getirilen Beşiktaş'la sözleşme imzalayan ve sonra da ''Görev adamı, bundan Türkiye'de çok var'' gibi klişe laflarla gönderilen Ronny Johnson'u hatırladınız mı .. ? Johnson'a ne mi oldu.. Önemsiz boşverin. Sadece M.United'in kaptanı olarak Lig & Şampiyonlar Ligi gibi kupalar kazandırdı görev adamı!!
Anadolu kulüplerimizin transfer yapmasına yabancı sınırlaması mı engel oluyor, ekonomik sıkıntıları mı..?
Eskisehirspor, Ribery'i getiriyordu da yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Bursaspor Ronaldinho ile anlaştı da buna yabancı sınırlaması mı engel oldu.. Türkiye'ye gelen yabancılara bakalım.. : Koffi - Diallo - Keita (Sivassporlu) - Senecky - Ariel Broggi - Calvin Sosibo - Jan Rajnoch - Milan Martinovic - Nourdin Boukhari - Gabriel De Paulo Limeira - Jimmy Dixon - Jacques Momha ve birçok ligimizde oynayan ama ligimizin kalitesine yakışmayan futbolcular...
Okudugunuz için teşekkür ederim.
Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot...goruslerim.htm