Yanlış(!) düşünmeme sebep olacak çok olay var. Durup dururken veyada bu olay yüzünden kapılmadım bu düşünceye... :)
Printable View
Milletin, koskoca emniyetin işi gücü yokta yazın sıcağında, temmuzun ikisinde bu kadar kişiyi gözaltına alıcak. İllaki var ki bişey adamlar gözaltına alıyor. He hiç birşey olmayacaksa ne olcakki ? Fenerbahçe aklanacak. Yani neye kastınız anlamadım.
Ben de bu karalama kampanyası yıpratma kampanyası falan muhabbetlerini anlayamıyorum..
Ne demek istediğini anlıyorum, sana katılıyorum Sait ama bu bizim düşüncelerimiz, ne olursa olsun koskoca devletin Emniyet Müdürlüğü. :) Kendi düşüncelerimiz ışığında Fenerbahçe'yi karalama kampanyası demek bence çok yanlış.
Umarım gerçekler neyse ortaya çıkar, varsa eğer bu tür işlere bulaşanlar hakettikleri cezalar ne ise verilir.
Bu soruşturmanın sonucunda Fenerbahçe Spor Kulübü ve personelleri aleyhine bir sonuç çıkmaması ihtimali, olayların örtbas edilmesiyle eşleştiriliyor maalesef.
Ayrıca koskoca Emniyet Genel Müdürlüğü diyen arkadaşlara emniyet güçlerimiz ve eylemleri ile ilgili birşeyler yazmak isterdim ama siyasetten bağımsız değerlendirilemeyeceği için yazmıyorum. Sadece emniyet güçlerimizin temiz ve melek olmadığını yazayım, gerisi sizlerin hayal gücüne kalsın.
Koskoca Emniyet'de o Emniyet'in koskocalığı kalmadı son yıllarda neler oluyor hatırlayın.Yani Emniyet'in herşeyi adalet için yapacağını düşünmek hayalcilik.
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler, bu gözaltına alınan kişilerin sayısı ve soruşturmanın kapsamından da anlaşılıyor. Umarım göz boyamak için de yapılmıyordur bunlar ve gerçekten suçu olan varsa gereken cezalar verilir. Hiç değilse, Türk futbolunda bir şeyler değişmeye başlar belki.
Şimdi eğer bu işi yarıda kesip herkesi evlerine göndereceklerse ben hiç başlamamış olmalarını yeğlerim. Çünkü soruşturma altına alınan adamları zan altında bırakırlar. Fenerbahçe,Beşiktaş ,Galatasaray ya da herhangi başka kulübün başkanından malzemecisine hepsini ince ince araştırıp kesinlikle İtalya'daki gibi çok sert cezalarla karşı karşıya bırakılmalıdır. Suçlu olan kulüp ya da kulüpler 3 yıl önce de kurlmuş olsa ,150 sene önce de kurulmuş olsa affedilmemelidir.
Ayrıca bazı arkadaşların bu soruşturma kapsamında Fenerbahçe camiasından göz altına alınan kişi ya da kişilerle ilgili " yıpratma kampanyası" diye düşünmesi de aşırı derecede komik! Çünkü bu ülkenin emniyet güçlerinin inanın sizin başkanınız yıpratma kampanyası düzenlemekten çok ama çok daha önemli işleri ve görevleri var :)
Tam olarak göz altına alınanların suçları kanıtlanmadıkça hepsi de suçsuzdur. O yüzden kişiler hakkında olumsuz görüş bildirmek pek uygun olmaz fakat eğer bu soruşturmada suçsuz olduğu kanıtlanırsa bu soruşturma kesinlikle Aziz Yıldırım'ın lehine bir süreç olacaktır.Çünkü Türkiye'de saha dışı ,masa başı işlerde en çok adı geçen futbol adamı dendiğinde ilk akla gelen AZİZ YILDIRIM ismidir.
Var ya gören de 2 kişi gözaltına alınmış, delilsiz belgesiz 5 dakikada savcılığa sevkedilmiş sanacak. Çatka***ırçırspor'a soruşturma açmıyorsunuz. Bu ülkenin 100 yıllık çınarlarından Fenerbahçe'ye soruşturma açıyorsunuz. Emniyet'te neler olduğunu hatırlıyoruz da hiç mi olumlu iş yapmıyor bu adamlar.
Emniyet müdürlüğüne laf söylemiyorum. Yada hakaret etmiyorum. Sadece şahsımın belli sebeplerden ötürü, güvenimin olmadığını söylüyorum.
Fenerbahçe'nin aklanmaya ihtiyacı yok zaten. Bunlar sadece her zaman olduğu gibi iddia. Fenerbahçe her zaman akdır.
Asıl yasa çıkartacaksın ki asılsız iddia atanları tutuklayacaklar. Ha vardır elinde videon kaydın birşeyin tamam aç dava...
Umarım ya şu davadan şike yaptığımız çıkar herkes kurtulur. Bizde çenemizi kaparız. Yada emniyet müdür çıkar bizzat. Şöyle şöyle iddiadan dolayı veya bu takipten dolayı gözaltına almıştık ama netice çıkmadı. Şahsım ve Emniyet kurumu adına Fenerbahçespor kulübünden ve Aziz yıldırımdan özür diliyorum der.
Darbeyi bile geçmişe yönelik soruşturabiliyorlarsa, burada da yapılabilir. Ama bunun olacağına inanmıyorum, sonuç şike yapıldığına dair çıkarsa cezalar verilir, şike yok çıkarsa Aziz Yıldırım olayı kapattırdı denilir, Fenerbahçe her şampiyonluğa oynadığında, sürekli bu konu gündeme gelir, öyle yaşarız...
Denizlispor küme düşmemiş olamsına rağmen uzatmalarda 15 dakika canını dişine takarak dürüstçe futbol oynadıgı için hala şike yaptı diyorlar :n: Adamlar kaleyi size açsa şike olmayacaktı?Puan alınca şikeci oldular :D
Herkesin dediği gibi emniyetin işi gücü yok oturacak Fenerbahçe'yi yıpratma diye proje üretip hayata geçirecek.
Bu olay Orduspor'un bu sezon 34'te 34 yapıp şampiyon olamaması kadar saçma bir durum olur :D
Bazı arkadaşların zannettiğinin aksine Emniyet Müdürlüğü kendi insiyatifi ile hareket etmiyor. Teknik takip, savcının talimatı ve hakimin kararı ile yapılır.
Bu saatten sonra tek temennim olayların ciddi şekilde incelenmesi ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasıdır. Ama bu olaylar Fenerbahçeli olarak beni üzüyor. Umarım birşeyler çıkar da benim de içim rahat olur.
Arkadaşların dediği gibi bakın mesela İbrahim Yazıcı alındı, sonra aklandı çıktı.Şimdi kimse laf edemez.Ama bu tür söylentiler ortadayken alınmasaydı ve aklanmasaydı yıllar boyu para yedi denecekti.Aziz Yıldırım'ın aklanmaya ihtiyacı yok diyenlere gülüyorum sadece :)
Ben de diyorum ki sizin mantığınıza göre ben de bu ülkenin %50 oyla başına gelen partinin genel başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan Fenerbahçeli. Onun için de Fenerbahçe'ye birşey olmaz. Hadi şimdi ne farkı var bunun sizin mantığınızdan. Hani onlara hizmet ediyorlar ya.
Bu arada 6 aydır süregelen bir takipmiş bu, öyle dendi şimdi NTVSpor'da.
Ateş olmayabilir. Fakat ortada bir soruşturma varsa illaki adamların elinde birşeyler vardır.İnşallah kısa sürede sonuçlanır da futbolun normal seyrine döneriz tekrar.
Fenerbahçe'den "Bu soruşturmanın kulübümüzle ilgisi yoktur, kişiseldir." diye bir açıklama gelmiş.
Teknik takip sonucu soruşturma başlatıldığını yazmıştım 2. veya 3. sayfada.Bu adamlarda Trabzon bunları bunları söyledei şunları bi gözaltına alalım dememişlerdir herhalde.
Ali Ece şimdi TRT'de Emniyet Güçleri'nden bazı kişilerin gerekli kurumlara 6 ay önce sızdığını ve 6 aydır her türlü takibin yapıldığını öğrendiklerini, yeni bir soruşturma olmadığını söyledi. Şu anda kimse savcılığa sevk edilmemiş.
yahu ümit Denizlispor o maçta gol yememek için oynamasına ragmen gol yese kimse birşey demezdi. Aam siz gol yememek için oynadı diye şikeci ilan ettiniz :D
Bu tür konularda zaten F.Bahçe'ye karşı herkes içindeki nefreti yazar. En basit örneği Taurasi konusu...
Herhangi bir şey çıkacağını zannetmiyorum.. NTVSpor'u da taraflı yayıncılığından dolayı bir kez daha kınıyorum.. Neymiş, "eski Galatasaraylı Ümit Karan"mış..