Kalecim hemen her mac asirtma yiyor :D
Printable View
Kalecim hemen her mac asirtma yiyor :D
Deneme amaçlı girdim 3-5 hazırlık maçı yaptım before after durumu 3-5 hazırlık maçına göre mükemmel.
Yeni güncelleme gelmiş, denemezsek ağlar dedik ve siftahı yaptık :D
[YOUTUBE="8PTkbqRUnR4"]ctnslh[/YOUTUBE]
Bu pozisyonu saymazsak güncelleme öncesinde ki gibi topu alıp tek başına tüm takımı çalıma dizip gol atma olayı sanırım kalkmış. Oyuncular daha iyi tepki veriyorlar araya atılan toplarda ama yinede çok fazla hata yapıyorlar oyun içerisinde. Sanırım bu taktik ile alakalı. Biraz alıştıktan sonra ne olacak tekrar paylaşırım izlenimlerimi.
Son gelen yama ile maç motorunda bayağı bir düzelme olmuş. Ufak tefek eksikler haricinde gayet oynanabilir hale gelmiş oyun. Fakat bu defa da sakatlıklar biraz fazla sanki. Bir oyuncum sakatlanınca en az 2-3 hafta olmuyor.
Ayrıca şuan oynadığım maçta kendi kaleme çok acayip bir gol attım. Bug mu yoksa oyuncu hatası mı çözemedim. Sağlık olsun deyip geçiştirelim :icon_biggrin:
[YOUTUBE="FJeRnAtGKHU"]owngoal[/YOUTUBE]
Açıkçası gol atmakta zorlanmıyorum. Sanırım gol atma olayında pozisyonun kalitesine, oyuncunun rahatlığına, topun hangi ayakta olduğuna daha fazla dikkat ediyor maç motoru. Eğer futbolcularınız rahat pozisyonlara girerlerse, pozisyonların gol olma yüzdesi artacaktır.
Solomon Rondon mu Moussa Sow mu :D ? Sow 17 mn Rondon 16 mn. Gerekli şekilde taksitli haldeler.
Cilgin sakatlik oluyor; ligdeki 20 takimin hepsinde sakat var; bunlarin 11 tanesinde 9 ve uzeri sakatlik var. Parma'da 26 sakat var;
http://k1311.hizliresim.com/1h/w/uzcvz.png
Kotu takimlar/antrenor/doktorlar/antreman sahalari falan yuzunden desek degil, takimlar gayet iyi yani.
Defansı ielri çıkarıp yüksek tempo ve rakiple presi boğuyordum bir öncek motorda yani taktiğim bi nevi motora göre olmuştu ama taktiklerim patladı desem abartmam bu komutlarla arka taraf bu sefer otoban oldu (: hele hele hücum oynuyorsam direktifsiz bile arkaya kaçırıyolar artık defansı daha geride kurup tempoyu düşürüyorum ofsayt taktigimi aman aman bu gidişle hücum oynatmıcam takımı yorumlara bakınca heralde bu otoban bi tek benim sorunum (:
Hep şikayet ediyo gibi olucaz ama Allahını seven sakatlanıyo bu sefer de :)))
Kafamda deli sorular aklım halen barlı sistemde (: Dürüst olmalıyım ki oyun ciddi manada arınmış. Maçın gidişatı ya da skoru istedigim gibi gitmiyor diye şikayet edecek değilim defansı biraz geri alınca sorunu halleder gibi olduk ama bi yeriyle oynayınca diğer yer bozuluyor motora göre degil kendime göre taktik yapmak isterdim ama görünen o ki her güncelleme de taktik değiştiricem. Velhasıl kelam önceki motora göre öpüp öpüp başa konulası (:
Savunmaya önlem alacaz diye bu sefer hücumu unutuyor takım :zuhaha sadece rakibi karşılıyoruz ama halledicez inş çok akıcı verirsem ilerisi de geriye geliyor lakin bu sefer takım komutlarını sallamıyorlar creatiflik en dibe dayanıyor nerdeyse herkes bildigini okuyor katı desem bu sefer mevkiye sadık kalıyorlar yardımlaşma olmuyor falan sırf arkaya top yememek adına italyan takımları gibi oynayacaz (:
kasıtlı olarak son güncellemeden sonra oyuna başladım. Öncesi mevcut haline göre inanılmaz kötüymüş bununda farkındayım. Peşin peşin yazayım :D
Kendi yorumuma gelirsek;
Abartılı sakatlıklar, neredeyse her maç direkte patlayan şutlar & çuvalla kaçan %100'lük golleri ve çok olumlu konuşmalar yapmama rağmen (davranış bilimiyle yakından ilgiliyim :D) hemen küsen oyuncularımı saymazsak, mevcut oyun gelmiş geçmiş en iyi FM bana göre. (Tüm seriyi oynadım, hatta CM 03-04 hala yüklü arada açıp oynuyorum.)
Çok fazla kötüledik, iyi bir şeylerdende bahsedelim ki burayı okuyanlar yanlış fikre kapılmasın.
Taktik ekranı çok eleştirildi fakat nesini eleştirdiler anlamış değilim, taktikle ilgili yaptığınız en ufak değişiklik bile sahaya direk yansıyor (extended'ta oynuyorum) ve bunu çok net bir şekilde görebiliyorsunuz. Taktik açıdan oyun simulasyon olayını tam anlamıyla yakalamış diyebilirim.
Bu arada basın toplantıları ve diğer karakterlerle olan etkileşimde mükemmel. Sabahtan beri Mancini ile kavga ediyorum ve diyaloglar öyle iyi hazırlanmış ki sokakta görsem, tekme tokat girişecek durumdayım. :D
neyse çok uzattım, son olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu oyun olmuş beyler! :D
Çoğunluğun aksine savunma arkasına adam kaçırma sorununu ben yaşamadım. Yeni güncellemeden önce ve sonra aynı taktikle oynamama rağmen 3 maçta bir tane savunma arkasına atılan topla gol yedim ve bence atak olarak iyi durumdaysanız 1 yerseniz 3 atarsınız. Savunma arkasına top atma girişimi arttırılmış olabilir ama bence bu durumun ilerde ne derece pres yapabildiğinizle alakası var. Rakibi rahatsız et, topa dal, ofsayt taktiği yapıyorsanız 4 (dr-dc-dc-dr)-2(mc-mc)-3(aml-amc-amr)-1(st) gibi ilerde daha fazla adamınızın bulunduğu bir taktik yapabilirsiniz. Ben de bu düzende oynuyorum. beklerim normal bek ve kontrollü bir şekilde durur. mc lerden biri iki yönlü os diğeri savaşçı os. Diğerlerini takımınızdaki oyuncuların durumuna göre siz de ayarlayıp bir dener misiniz arkadaşlar. İşe yarayıp yaramadığını görmek bakımından. :)
Bu arada profilimde gözüktüğü üzere blackpoolu yönetiyorum.
İlginç gollere devam... Kendi kaleme attığım acayip golden sonra (yukarıdaki mesajımda paylaşmıştım), bu seferde sahalarda ender rastlanan bir gole imza attım :icon_razz:
[YOUTUBE="drgIhAMtgrM"]goal[/YOUTUBE]
cm00-01 den beri bu oyunu oynuyorum başında kaç geceler sabahladım hatırladım sayısını hatırlamıyorum yaşım 27 ve artık bu macera benim için bitmiştir oyunda tat tuz bırakmadılar hiç bir yenilik yapmayıp sadece kadroları güncelleyip devam etselerdi fm 12 den sonra daha iyi olurdu.Neyse size iyi oyunlar ...
Yeni güncellemeden sonra çevrimiçi kariyerde yavaşlama oldu. Güncellemeden bir gün önce yoktu ama güncellemeden sonraki ilk denememde kağnı gibi yavaşladı oyun çevrimiçi kariyerde. Böyle bir sorun yaşayan var mı?
Var hocam aynı sorun bende'de var
Arkadaslar pozisyonların ve oyuncu profillerin eskiden alıstıgımız gibi olması için ne yapmalıyım ?
Birkaç dosyası değiştiriyorduk galiba, yardımcı olucak birileri var mı ?
Bahsettiğin isimlerinin eskisi gibi olmasıysa ;
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110925
güncellemeden sonra oyunu bir kere oynama fırsatım oldu ..
2 maç yaptım.
2 maçta toplam 3 kırmızı kart gördüm.
5 oyuncum en az 4-5 hafta olmak üzere sakatlandı.
karşılaşanlar var mı benden başka ?
yoksa bu bir tesadüf mü ?
Ben Şanlıurfaspor ile sezonu bitirmek üzereyim ve sezon boyunca pek çok oyuncum en azı 3 hafta olmak üzere sakatlandı ve gene nereden baksan her üç maçta bir kesin bir oyuncum kırmızı kart görüyor. Ligin genelini kontrol etmedim ama büyük olasılıkla en çok kırmızı kart gören ekip benim takım.
Dünyadaki tum youth intake olaylarina nerden bakiyorduk :(
Hangi taktikle oynuyorsunuz. 4-3-3 oynuyorum ama en kötü takımdan bile 5 gol yiyorum
Oyun ust menusundeki "Buyutec" ile "FM" arasindaki oka basiyoruz; Transferler - Dunya dedikten sonra gelen sayfanin sol yukarisindan "youth intake" diyoruz.
Ben regen tarihlerine gore kendime not olusturdum, her sene de hatirlatma koydum, regenler ciktigi zaman mesaj geliyor, "x tarihinde, y ulkesinden regenler cikti" diye. Tavsiye ederim. ;)
Su sekilde;
http://n1311.hizliresim.com/1h/x/v05gd.png
kac senedir bu oyunu oynarim , bu kadar zor (abartili ve gereksiz) bir mac motoru gormedim , fiorentina yi napoli ile deplasmanda 5-1 yeniyorum geliyorum evimde cagliariye domine ettigim macda 1-0 yeniliyorum , deplasmanda City i 3-1 yeniyorum evimde veronadan 1 korner 1 kontradan yiyip 2-0 yeniliyorum , evimde Roma yi 4-0 yeniyorum deplasmanda udineseden 2 yiyorum , hic bisey anlamadim bu motordan , hic bir sekilde taktik oturtamiyorum , Allah hayir etsin ne diyiyim artik
Maç motoru son update ile birlikte ciddi şekilde düzeldi. Hala daha çok fazla direkten dönen top var. "Clear Cut Chances"'ın gole dönüşme olasılıkları düşük. Bir başka sorun ise sakatlıkların çoğalması. Bunların dışında herhangi bir eksiklik göremiyorum an itibariyle.
sakatlıklarla ilgili teknik ekipten gelen açıklama ortalamanın altında olduğu yönünde. sanırım burada parma örneğini paylaşan arkadaş bug forumunda durumu bildirmiş. gelen cevap ise gerçek hayatta bir ligde rastgele bi anda ortalama 80 futbolcunun sakat olduğu fakat bunun oyunda 65 civarında kaldığı yönünde..
tabi bence tek kriter bu değil. maç esnası- antrenman sakatlığı dağılımı, sakatlıkların biçimi ve süresi vs. de önemli...
pace'i 12 olan adam bile derin defans uygulamama rağmen savunmanın arkasına kaçıyor
normal tempo kısa pas
demek ki favori olduğunuz maçlarla ilgili bi sıkıntı var... muhtemelen defansınız fazla önde veya orta saha ile defans arasında çok mesafe var. rakip hızlı atağa kalktığında önlem alamıyorsunuz...
her maça aynı taktikle çıkmak bu seride pek sökmüyor gibi geldi bana...