Fatih Terim. Oyuncuların kafasının rahat olması için görüşmeleri serbest bırakmış.
Printable View
Hayrettinciğim şimdi bu adamla ilgili resmi siteden bir açıklama geldiyse eğer gerçekten önemli bir ataktır bu.. Eğerki Villareal'le anlaşılırsa Nihat gelecektir muhtemelen.. Anlaşma yok ama resmi siteden duyrulan bir haber bu sıradan bir basından değil.. Yani anlaşma olması muhtemeldir.. Ha kesin bi durum tabiki değil bende zaten kesin konuşmuyorum olasılık konuşuyorum.. Ama bence sende bukadar kesin konuşma :)
Nihat Türkiye'ye sadece tatil için gelebileceğini açıklamıştı.
Futbol kaliteli oyuncularla oynanır.Kaliteli oyuncuları da almak için para gerekir.Bu parada bizde olduğuna göre tek iş Villareal'i ve Nihat'ı ikna etmekte kalıyor.Tabi işin bu kısmı çok zor.
Yalnız bu transfer görüşmesi bu kadar çabuk yapılmamalı.Ortada daha önemli bir sorun olan teknik direktör meselesi var.
Şimdi Nihat ın kafasını neden karışık oLacak. Adamın kafasının karısık oLmasına bir neden yok ortada, birşey yokken karıştırıLıyor. Takımı İLe zaten sözLeşmesi devam ediyor ve Turnuva ya geLmeden önce takımında kaLıcam demişti. Adamın kafası buLandırıLmazsa buLanmaz.
Bence önemli olan nihatı ikne edebilmek..Fenerbahcehçe nin 40 mn dolar ayırdı transfere nihat glirim derse pahalıya patlasada anlaşırlar bana göre..
Benim şahsi iki düşüncem var;
Birincisi; F.Bahçe hedef saptırmak için böyle bir açıklama yaptı.Çünkü Aziz Yıldırım basında sürekli haberler çıkınca futbolcunun fiyatı artıyor dedi.Bu yüzden basın Nihat üzerinde dururken sessiz sedasız başka oyuncu ve ya teknik direktörü alacaklar...
İkincisi; F.Bahçe Villarreal ile anlaşalım Nihat'ı nasıl olsa cazip tekliflerle ikna ederiz havasında...
Ben birinci olasılığın ağır bastığını düşünüyorum.Ayrıca Portekiz maçına çok az bir zaman kalmış,Nihat kimseyle transfer görüşmesi falan yapmaz şu aşamada.İzinsiz nefes alamıyorlar şuanda nerdeyse...
NTV Spor kanalında biraz önce izlediğim haberlerde. Nihat'ın Villarreal'den 2 milyon euro aldığını Fenerbahçeli yöneticilerin ise 4.2 milyon önerdikleri ve Nihat'ın kabul etmesinden sonra İspanya'ya uçtuklarını söyledi.
Söz ettiğiniz adam AyrıLırken takımının menfaatLeri doğruLtusunda kLübünden ayrıLmış. Gittiği takımLarda biLe her seferinde bir gün mutLaka beni buraLara getiren kLübüme vefa borcumu ödeyeceğim demiş birisi. Bu adamı Emre, Tümer ve Okan iLe karşıLaştırmayaLım Lütfen. Benim son sözüm bu transfer oLmaz, oLursa da artık diyecek birşey yok. HayırLı oLsun der geçeriz. ;;)
Anıl'a katılmıyorda değilim. Basında çıkmayan 2 isimden birisi bana göre DİEGO FORLAN. Aziz Yıldırım süpriz yapmayı seviyor.
Diego Forlan ile görüşme olduğu düşüncesindeyim ben.
Neyse daha fazla konuşmaya gerek yok.Zaman gösterecek herşeyi.Şimdi ne desek boş.Karar Nihat ve Villarreal'in.Nihat gelirse hayatının hatasını yapar-F.Bahçe'ye geleceği için değil,Türkiye'ye döneceği için-F.Bahçe ise böyle mükemmel bir futbolcuyu aldığı için şahane bir iş yapmış olur...
Bekleyelim ve görelim...
Ya şaka gibi Kampta oLan bir adamı tutup nasıL konuşup ikna ediyorLar ben onu anLamadım. Bu tarz şeyLere benim biLdiğim izin veriLmiyor. Ben diğer üLke takımLarında ki oyuncuLarın transfer dedikoduLarına rastLamadım daha hiç, rastLasamda sadece dedikodu basınLarının uydurdukLarı şeyLer. AnLaşan feLan yok. Bizde bir garipLik var :D
Yahu siz Oyuncuyla Anlaşıldı diyince Direk Yüz yüze konuşulduğunu anlıyorsunuz heralde..Menajer diye bişi var değil mi?
Şahsen Villareal'in Nihat'ı ucuza vereceğini sanmıyorum. Ayrıca turnuvadan öncede vereceklerini sanmıyorum. Eğer turnuvada iyi bir performans gösterirse Nihat Fenerbahçe'ye satacaklarından çok daha iyi bir paraya başka klübe satarlar. Ayrıca Nihat'ın en olgun döneminde Türkiye'ye dönmesi kendi futbolu adına intihar olur. Avrupa'da daha iyi klüplere gidebilir.Ama Fenerbahçe'nin Nihat'ı alacak gücü var. Bu transferin gerçekleşmeyeceğini düşünenlerden biriyim.
OLursa oLucak yapacak bişi yok. Senin dediğin şekiLde davranışLarLa anca böyLe başka söyLeyip başka diyen adamLara iyiLik yapıLır. Bu tarz adamLara en güzeL cevap onLarın maçından onLara hiç yükLenmeden takımını daha bir arzu ve istek iLe destektir. O zaman bazı şeyLeri hatırLarLar ve içten ne yaptıkLarını anLarLar. O zaman Karşı tarafta daha anLamLı bir mesaj iLetmiş oLur ;;)
Fenerbahçe'nin Euro2008 öncesi çok hassas bir dönemde sırf hedef şaşırtmak için Milli takımın en önemli oyuncusu olan Nihat'ı kullanacağını zannetmiyorum. Kaldı ki kulüp böyle bir açıklama yapmak zorunda değil. Fenerbahçe böyle bir açıklamayı yapmayıp basın yöneticilerin İspanya'ya uçtuğunu öğrenseydi bile buna bir kılıf bulunurdu.
Evet menajerleri yürütüyor ancak Nihat'ın dediği olur sonuçta.Menajer kafasına göre anlaşmaz ve ya takım seçmez.Bunun içinde mecburen Nihat'la görüşmek zorunda.Ve şuanda F.Terim hiç bir futbolcunun menajeriyle transfer görüşmesine izin vermez.Bu konuda hassas olduğunu son basın açıklamasında vurguladı.Nihat'ta turnuvaya konsantre olmuş durumda,menajeri böyle bir şey için aramış olsa bile reddedeceğinden şüphem yok.Teklifi yapan kulüp Barcelona olsa bile.Varsa yoksa Euro 2008'dir şuanda.Dış dünyaya kapalılar...
Menajer kim ya ? Aynı şey değiLmi. Ha menajeri iLe konuşmussun, ha kendisi iLe. NormaLde böyLe tarz görüşmeLEre izin veriLmemesi gerek. Ne farkediyor ki :)
Arkadaşlar ülkemizde hangi olay diğer Avrupa ülkelerindeki gibi işledide bununda o şekilde olmasını bekliyorsunuz ki.
Kamp öncesinde F.Terim'e bir gazeteci "Transferler ile ilgili ne yapmayı düşünürsünüz" diye o da "gerekli kolaylıkları sağlarız demişti"
Herşeyi buna bağlamayın kardeşim.Emre nasıl Sami Yen'e çıkacak,Tümer nasıl İnönü'ye çıkacak,Rüştü nasıl Kadıköy'e çıkacak gibi olgulardan artık kurtulmamız gerekiyor.Dünya'nın en iyi 10 solbekini say deseler bunların içinde mutlaka Ashley Cole olur ve bu adam bir Londra ekibinden diğerine gidebiliyorda(Arsenal-Chelsea) bizde niye gidemiyor veya Seedorf İnterden Milan'a gidiyorda olay olmuyor bizde neden oluyor.
Tabi biz hatırlamıyoruz ama eskiden bu tarz transferler oluyordu çünkü o zaman fanatiklik yoktu ve fanatikler ortamı germiyordu(Tanju,Selçuk Yula,Hasan Vezir...)Daha yeni bir örnek olan yıllarca BJK kaptanlığı yapan Tayfur Havutçu nerden geldi Beşiktaş'a?Ay'dan mı düştü?
Bunları aşmalıyız artık gelirse Nihat'ta aslanlar gibi İnönüde oynar Emre'de Sami Yen'de.
Kış aylarında Galatasaray Tuncay'ı alacak yazıyordu arkadaşlar söyledi paraları yeterse alsın banane dedim.Adamın Türkiyede tapusunu mu aldık yani?Neyse bu kadar nutuk yeter:D
Bence bizimkiler Laudrup'u alır gelir:)
Şimdi Nihat ile birebir bir görüşme yok.Nihat'da yalanlayacaktır ama bizde tam tersi; şu anda oyuncuların transfer süreçleri hakkında konuşmaları yasak fakat transfer yapmaları yasak değil.Fatih terim olayı dallanıp budaklandırmayın Milli Takım'a zarar veriyorsunuz dedi kuluplere ama dinleyen kim.
Menejerlik sistemine açıklık getireyim.Nihat'ın menejeri Nihat adına konuşabilen kişidir.Genelde de olaylar şöyle gerçekleşir.Nihat'ın menejerine gider kulup oyuncu kampta oldugu için (kampta olmasa bile öyledir) Biz nihat için şu parayı verecegiz diye.Menejeri bizim için uygundur kuluple gorusun der.Diyelim ki X Y Z kulupleri Nihat'ın takımıylada anlaştı.O zaman Nihat'ın menejeri Nihat'a der ki X Y Z kulup seni istedi sana şu fiyatları biçti kuluplede anlaştılar ne dersin diye.Nihat da duruma göre karar verir.
Şu anki tüm gelişmelerde Nihat'ın hiç oyunda rolu yok.Daha sonra kararıyla ortaya cıkacak.
Örnek olarak ilk aklıma gelen Mondragon mesela.
Ben bizim yönetimden bir süpriz bekliyorum, İspanya'dan yeni bir teknik direktör getirebilirler .. :)
Figo' da Madrid'e transfer olduğunda aynı sıkıntıyı yaşamıştı.. Bunlar avrupada da olan şeyler..
Hem Nihat hem de Emre geliyor galiba bu sefer. :D
Yalnız Fenerbahçe bu konular hakkında transfer bitene kadar açıklama yapmazdı, şaşırdım yani.